Simple Features

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Simple Features (Прості обʼєкти, офіційно Simple Feature Access) є стандартом одночасно Open Geospatial Consortium (OGC) і Міжнародної організації зі стандартизації (ISO) ISO 19125, який визначає загальну модель зберігання і доступу для географічних обʼєктів в основному двовимірних геометрій (точка, лінія, багатокутник, набір точок, набір ліній тощо), що використовуються у геоінформаційних системах.

Стандарт ISO 19125 складається з двох частин. Частина перша, ISO 19125-1 (SFA-CA для "загальної архітектури"), визначає модель для двовимірних простих обʼєктів, із лінійною інтерполяцією між вершинами. Модель даних визначена у SFA-CA є ієрархією класів. Ця частина також визначає подання геометрії у вигляді формату Well-Known Text[en] (текстовому та двійковому). Частина 2 стандарту, ISO 19125-2 (SFA-SQL), визначає привʼязки "SQL/MM" в API SQL використовуючи префікс "SF_".[1] Стандарти OGC також охоплюють реалізації в CORBA і OLE/COM, хоча вони й відстають з підтримкою можливостей від SQL, та не стандартизовані ISO.

ISO/IEC 13249-3 SQL/MM Spatial розширює модель даних Simple Features, головним чином, інтерполяцією кривих (наприклад, дугами) і додає інші функції, такі як перетворення координат і методи перевірки геометрії, а також підтримку Geography Markup Language[en].[1]

Документи[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Wolfgang Kresse; David M. Danko (2011). Springer Handbook of Geographic Information. Springer. с. 81—83. ISBN 978-3-540-72678-4.