Siphonorhis daiquiri

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Siphonorhis daiquiri
Час існування: ранній голоцен
Біологічна класифікація
Домен: Еукаріоти (Eukaryota)
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клас: Птахи (Aves)
Ряд: Дрімлюгоподібні (Caprimulgiformes)
Родина: Дрімлюгові (Caprimulgidae)
Рід: Острівний пораке (Siphonorhis)
Вид: Пораке гаїтянський
Siphonorhis daiquiri
Olson, 1985[1]
Посилання
Вікісховище: Siphonorhis daiquiri
Віківиди: Siphonorhis daiquiri

Siphonorhis daiquiri (пораке кубинський) — викопний вид дрімлюгоподібних птахів родини дрімлюгових (Caprimulgidae), що був ендеміком Куби.

Історія[ред. | ред. код]

Кубинський пораке був описаний американським орнітологом Сторрсом Олсоном за скамянілостями, зібраними у 1980 році в печері Куева-де-Лос-Індіос на схилі пагорба з видом на село і давній історичний порт Дайкірі[en], що розташоване в 20 км на схід від міста Сантьяго-де-Куба. Видова назва daiquiri вказує на типову місцевість. Пізніше рештки кубинського пораке були знайдені також в печері Куева-де-Лос-Фосілес, що заходиться в 28,5 км на північному сході від міста Камагуей.

Опис[ред. | ред. код]

Кубинський пораке був більшим за гаїтянського пораке, однак меншим за ямайського пораке. Цей вид був широко поширений на Кубі в плейстоцені і вимер в голоцені. Однак, Олсон припустив, що реліктова популяція кубинських парке могла зберегтися в посушливих південно-східних районах Куби, досі слабо дослдіджених орнітологами.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Olson, Storrs L. (1985). A new species of Siphonorhis from Quaternary cave deposits in Cuba (Aves: Caprimulgidae) (PDF). Proceedings of the Biological Society of Washington. 98 (2): 526—532. Архів (PDF) оригіналу за 3 вересня 2014.