Spårväg City

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Spårväg City
Транспортна мережа Стокгольмський трамвай
Зображення
Континент Європа
Країна  Швеція
Адміністративна одиниця комуна Стокгольм
Місце розташування Стокгольм
Власник Storstockholms Lokaltrafik
Шістнадцятковий триплет кольору 80857E
Оператор AB Stockholms Spårvägard
Дата офіційного відкриття 23 серпня 2010
Ширина колії європейська колія
Залізничне депо Alkärrshallend
Початкова чи кінцева точка Sergels Torg tram stationd і Waldemarsudde tram stationd
Довжина або відстань 3,6 км
Детальна карта
Тип електрифікації постійний струм, 750 Вd
Стан використання використовується[d]
Номер залізничної лінії 7
Частково збігається з Djurgårdslinjen
CMNS: Spårväg City у Вікісховищі

Spårväg Cityтрамвайна лінія в центрі Стокгольма, відкрита в 2010 році. Лінію прокладено від станції метро Т-Сентрален до Вальдемарсудде. Це перша трамвайна лінія в центрі Стокгольма з 1967 року. Лінія є під орудою AB Stockholms Spårvägar[en] для Storstockholms Lokaltrafik (SL), використовуючи назву «Маршрут 7 " ("Linje 7").

По суті, це подовження Djurgårdslinjen, який обслуговують історичний рухомий склад з 1991 року між Норрмальмсторг[en] і Вальдемарсудде[en]. «Djurgårdslinjen» спочатку вважався просто музейно-туристичною лінією, але виявився дуже затребуваним і в регулярних подорожах. Планується побудувати подовження «Spårväg City», від Кунгсгольмена на заході до мосту Лідінге на сході, де пропонується з’єднати його з Lidingöbanan.

Регулярне трамвайне сполучення між Сергельсторг і Вальдемарсудде розпочалося 23 серпня 2010 року з шести трамваїв Bombardier Flexity Classic. [1] Вагони спочатку мали темну, майже чорну та коричневу ліврею із золотими смугами, на відміну від традиційних світло-блакитних трамваїв Стокгольма до 1967 року, але через скарги ліврею невдовзі змінили на синьо-білу. Розширення від Сергельсторг до Т-Сентрален було відкрито 3 вересня 2018 року [2]

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Tram order announced as Spårväg City launched [Архівовано 25 жовтня 2020 у Wayback Machine.] Railway Gazette International 23 August 2010
  2. Spårväg City startar från T-Centralen (Swedish) . Storstockholms Lokaltrafik. 1 вересня 2018. Архів оригіналу за 3 вересня 2018. Процитовано 4 вересня 2018.

Посилання[ред. | ред. код]

Вікісховище має мультимедійні дані за темою: Spårväg City