Taco Bell

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Taco Bell
Тип мережа фаст-фудів та закусочнихd
Форма власності публічна компанія
Галузь ресторан
Засновано 21 березня 1962[1]
Засновник(и) Глен Белл
Штаб-квартира Ірвайн
Продукція тако
бурито
Начос
Кесадилья
Chalupad
Власник(и) Yum! Brands
Співробітники 175 000 осіб
Холдингова компанія Yum! Brands
tacobell.com(англ.)
CMNS: Taco Bell у Вікісховищі
Сучасний дизайн одного з ресторанів Taco Bell

Taco Bell (вимовляється Тако Белл) — міжнародна мережа ресторанів швидкого харчування адаптованої мексиканської кухні, що належить компанії Yum! Brands. Мережа була заснована в 1962 році підприємцем Гленом Беллом (19232010). Штаб-квартира — Ервайн, штат Каліфорнія.

Діяльність[ред. | ред. код]

У мережу входять тисячі ресторанів в США, Канаді (з 1981 року), Австралії (з 1981 року), Китаї, Великій Британії (з 1986 року, перша країна Європи для Taco Bell), Німеччини, Ісландії, Мексиці, на Філіппінах, в Сінгапурі і Республіці Кореї, на Кіпрі та ін. (велика частина з них працює по франшизі). Тільки в США діє понад 5800 ресторанів Taco Bell. В Польщі перший ресторан Taco Bell був відкритий в 1993 році, але незабаром компанія згорнула свою діяльність у цій країні. Аналогічна ситуація склалася в ОАЕ: в 2008—2010 роках було відкрито 3 заклади, але до 2012 року всі були зачинені. У Великій Британії після появи в середині 1980–х до кінця 1990–х всі заклади були закриті (окрім двох на військових базах США), і знову з'явилися лише наприкінці 2000–х.

У меню Taco Bell тільки мексиканська кухня: буріто, тако, начос, мексиканська піца та інше.

Інше[ред. | ред. код]

У Північній Америці існує цілий ряд інших мереж швидкого харчування зі словом Taco у назві: Taco Bueno, Taco Cabana, Taco del Mar, Taco John's, Taco Mayo, Taco Palenque, Taco Tico, Taco Time, Del Taco тощо.

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]

Вікісховище має мультимедійні дані за темою: Taco Bell