Taeromys microbullatus

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Taeromys microbullatus
Біологічна класифікація редагувати
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клада: Синапсиди (Synapsida)
Клас: Ссавці (Mammalia)
Ряд: Мишоподібні (Rodentia)
Родина: Мишеві (Muridae)
Рід: Taeromys
Вид:
T. microbullatus
Біноміальна назва
Taeromys microbullatus
(Tate & Archbold, 1935)

Taeromys microbullatus — вид пацюків (Rattini), що живе лише в центрі Сулавесі, Індонезія, на горах Лехіо, Каніно та Нокілалакі.

Морфологічна характеристика[ред. | ред. код]

Довжина голови й тулуба 154–203 мм, довжина хвоста 194–267 мм, довжина лапи 41–46 мм і довжина вух 28 мм. Верхні частини темно-сірі з сірувато-білими відблисками, кінчики волосків з боків коричнюваті, а черевні частини коричнювато-жовті, з основою волосків коричнювато-чорнуватими. Мордочка чорнувато-бура. Вібриси чорні. Вуха великі. Ноги чорнувато-бурі. Хвіст довший за голову і тулуб, базальна половина коричнювато-чорна, кінцева половина біла[1].

Середовище проживання[ред. | ред. код]

Цей вид відомий лише з типового місцевості: Танке Салокко на південному сході Сулавесі, Індонезія. Цілком можливо, що це може відбуватися трохи ширше, на великих висотах. Цей вид трапляється в гірських лісах і навряд чи зустрічається в деградованих місцях існування[2].

Загрози й охорона[ред. | ред. код]

Основною загрозою, ймовірно, є втрата середовища існування, хоча втрата лісів у цьому регіоні Сулавесі була менш серйозною, ніж в інших місцях. У регіоні плантації какао та первинна/вторинна мозаїка є результатом рубок, а гірські ліси є рідкісними і розкиданими на вершинах, розділених глибокими долинами. Невідомо з жодних заповідних територій[2].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Musser G. G. A systematic review of Sulawesi Bunomys (Muridae, Murinae) with the description of two new species, in Bulletin of the American Museum of Natural History, vol. 392, 2014
  2. а б Gerrie, R.; Kennerley, R. (2017). Taeromys microbullatus. The IUCN. Процитовано 18.05.2022. (англ.)