Taeromys punicans

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Taeromys punicans
Біологічна класифікація редагувати
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клада: Синапсиди (Synapsida)
Клас: Ссавці (Mammalia)
Ряд: Мишоподібні (Rodentia)
Родина: Мишеві (Muridae)
Рід: Taeromys
Вид:
T. punicans
Біноміальна назва
Taeromys punicans
(Miller & Hollister, 1921)

Taeromys punicans — вид пацюків (Rattini), що живе лише в центрі Сулавесі, Індонезія.

Морфологічна характеристика[ред. | ред. код]

Довжина голови й тулуба 185 мм, довжина хвоста 156 мм, довжина лапи 42 мм. Шерсть коротка. Верхні частини коричневі або червонувато-бурі, посипані довшими волосками з чорнуватим кінчиком, а черевні частини коричнювато-жовті. Ноги коричневі. Хвіст коротший за голову і тіло, рівномірно чорнувато-бурий і тонко вкритий волоссям[1].

Середовище проживання[ред. | ред. код]

Він був зафіксований у типовій місцевості Пінедапа в центральному Сулавесі, а також відомий з кількох субвикопних фрагментів з південно-західного півострова. У новішому дослідженні 2000 та 2001 років вид був знайдений у гірських лісах від 1500 до 2100 м над рівнем моря в національному парку Лоре Лінду. Він був зібраний в 1918 році в первинних низинних тропічних вічнозелених тропічних лісах. Невідомо, чи може вид зберігатися в змінених місцях існування. У більш недавньому дослідженні цей вид був знайдений у гірських хмарних лісах[2].

Загрози й охорона[ред. | ред. код]

Для цього виду немає серйозних загроз, хоча йому може загрожувати втрата середовища проживання. Він був зафіксований у національному парку Лоре Лінду[2].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Gerrit S.Miller & N.Hollister, New Mammals collected in Celebes, in Proceedings of the Biological Society of Washington, vol. 34, 1921
  2. а б Kennerley, R.; Clayton, E. (2017). Taeromys punicans. The IUCN. Процитовано 18.05.2022. (англ.)