Tastemaker Albums

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Tastemakers)
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Tastemakers Albums (укр. Альбоми — законодавці смаку) — тижневий американський хіт-парад альбомів, що продаються лише у незалежних роздрібних торговців та в невеликих мережах, який виходить в часописі «Білборд» з 2005 року[1].

Історія створення[ред. | ред. код]

Метою створення чарту Tastemakers було показувати результати продажів альбомів лише в роздрібних магазинах та невеликих мережах, щоб надати можливість починаючим артистам будувати власні рекламні кампанії відповідним чином. Хіт-парад вважався схожим за змістом із Top Heatseekers і мав допомогти великим лейблам звернути увагу на перспективних інді-виконавців. До того ж керівництво Billboard було зацікавлено в тому, щоб отримувати ринкові дані з невеликих мереж, де засоби розповсюдження альбомів суттєво відрізнялись від мас-маркету[2].

Хіт-парад Tastemakers вперше з'явився 3 грудня 2005 року, та був заснований на даних продажів з майже 300 незалежних продавців. Найбільшими мережами, з яких було отримано дані, стали Coalition of Independent Music Stores (70 точок продажу) та Music Monitor Network (94 магазини). До чарту увійшло 15 альбомів, а першу сходинку посів Confessions On A Dance Floor Мадонни[2].

Лідери чарту[ред. | ред. код]

Починаючи з 2006 року на додачу до тижневих чартів у Billboard виходили річні рейтинги Tastemakers Albums[3]:

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Tastemaker Albums. Billboard (англ.). 2 січня 2013. Процитовано 8 вересня 2022.
  2. а б Billboard (англ.). Nielsen Business Media, Inc. 3 грудня 2005.
  3. Tastemakers Albums (Year-end chart). Billboard (англ.). 2 січня 2013. Процитовано 8 вересня 2022.