The Elder Scrolls: Blades

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
The Elder Scrolls: Blades
Розробник Канада Bethesda Game Studios Montrèal
Видавець Bethesda Softworks
Дистриб'ютор Google Play, App Store і Nintendo eShop
Жанр(и) action RPG
Платформа
Ліцензія пропрієтарна ліцензія[d]
Дата анонсу 10 серпня 2018 року
Дата випуску 28 березня 2019 року
Режим гри Однокористувальницька гра
Мова англійська
Вік. обмеження 16+
Творці
Продюсер Тодд Говард
Композитор(и) Інон Зур
Технічні деталі
Носій App Store, Google Play.
The Elder Scrolls
Офіційний сайт

The Elder Scrolls: Blades — мобільна гра жанру action RPG, розроблена компанією Bethesda Game Studios та видана Bethesda Softworks на пристроях Android та iOS 9 квітня 2019 року. До повноцінного випуску, 28 березня 2019 року Blades було випущено у ранньому доступі, для виявлення та виправлення ймовірних неполадок. Мобільна гра є частиною серії The Elder Scrolls.

Ігровий процес[ред. | ред. код]

The Elder Scrolls: Blades це рольова гра в жанрі екшн від першої особи.[1] Гра була розроблена спеціально для мобільних пристроїв та заточена під сенсорні екрани, включає в себе такі функції: натискання, слайди, або віртуальні елементи управління подвійний палицею.[1][2][3] Бій включає в себе: використання зброї ближнього бою, магічні заклинання і дальні атаки.[1] У грі є підземелля, які є результатом як ручної роботи дизайнерів, так і процедурної генерації.[1] Гравці можуть накопичувати досвід та підвищувати рівень своїх персонажів, щоб розширити їх здібності.[1][2]

На мобільних пристроях у гру можна грати як у горизонтальному, так і в портретному режимі.[2]

Режими гри[ред. | ред. код]

Blades має три основних режими гри:

  • Безодня — пропонує roguelike досвід, у якому гравець повинен дістатися якомога далі у нескінченне підземелля, у якому вороги стають щораз сильнішими.
  • Арена — багатокористувацький режим, в якому два гравці б'ються один проти одного.[3]
  • Місто — основний режим гри, де гравець може проходити історію, отримувати квести та зустрічатися з неігровими персонажами (NPC).[2][3]

Сюжет[ред. | ред. код]

Знаходячись у фентезійному Всесвіті The Elder Scrolls, персонаж гравця є членом Blades, елітної групи агентів Імперії, які були змушені залишити країну. Гравець повертається у своє рідне місто, та знаходить його зруйнованим, тепер він повинен допомогти його відновленню.[1]

Розробка[ред. | ред. код]

The Elder Scrolls: Blades була розроблена та підтримується Bethesda Game Studios, видана компанією Bethesda Softworks. Відеогра була анонсована Тоддом Говардом під час прес-конференції Bethesda на E3 2018[1]. Спочатку, випуск відеогри мав відбутися восени 2018 року, проте реліз все ж перенесли на березень-квітень 2019 року. Остаточно, The Elder Scrolls: Blades вийшла в безкоштовному ранньому доступі на Android та iOS 28 березня 2019, а вже наступного місяця, 9 квітня 2019 року, — відбувся повноцінний випуск відеогри. Тодд Говард також зазначив, що компаніє планує випустити відеогру не лише смартфонах, а також і на інших платформах, з підтримкою віртуальної реальності.[2][4]

Зовнішні відеофайли
The Elder Scrolls: Blades Full Reveal – E3 2018 на YouTube
The Elder Scrolls: Blades – Apple Presentation 2018 на YouTube

Маркетинг[ред. | ред. код]

Анонс та перший трейлер з показом ігрового процесу відбувся на E3 2018 11 червня 2018 року.

28 вересня 2018 року, Тодд Говард виступив на Apple Presentation, продемонструвавши нову гру, та розповівши про технічні можливості iPhone X.

Посилання[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в г д е ж The next Elder Scrolls game is a beautiful mobile RPG named Blades. The Verge. Архів оригіналу за 11 червня 2018. Процитовано 13 червня 2018.
  2. а б в г д The Elder Scrolls Blades is a first-person, free, mobile RPG. Polygon. Архів оригіналу за 4 квітня 2019. Процитовано 13 червня 2018.
  3. а б в Bethesda's new Elder Scrolls RPG for mobile looks really rather good. Eurogamer.net (англ.). Архів оригіналу за 15 червня 2018. Процитовано 13 червня 2018.
  4. Ramée, Jordan (9 квітня 2019). The Elder Scrolls: Blades Is Now Available For All. GameSpot (амер.). Процитовано 9 квітня 2019.