The Sims 3: University Life

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
The Sims 3: University Life
Розробник Electronic Arts
Видавець США EA Play/The Sims Studio
Дистриб'ютор Steam
Жанр(и) Симулятор
Платформа Windows, OS X
Дата випуску США Канада 5 березня 2013
Європа 8 березня 2013
Режим гри однокористувацька гра
Мова англійська[1], німецька[1], французька[1], італійська[1], корейська[1], іспанська[1], традиційна китайська[d][1], російська[1], португальська[1], польська[1], данська[1], нідерландська[1], фінська[1], норвезька[1], шведська[1], угорська[1], чеська[1] і бразильський варіант португальської мови[1]
Вік. обмеження ESRB: T
OFLC: M
PEGI: 12+
Технічні деталі
Рушій RenderWare
Носій цифрова дистрибуція
The Sims
Попередня гра The Sims 3: Seasons
Наступна гра The Sims 3: Island Paradise
Офіційний сайт

The Sims 3: University Life — дев'яте доповнення для відеогри жанру стратегічного симулятору життя The Sims 3. Вперше вийшло в США 5 березня 2013. Доповнення фокусується на студентському житті та отриманню вищої освіти. У якості підрайону University Life додає студентське містечко. Схожими доповненнями є The Sims 2: University.

Ігровий процес[ред. | ред. код]

Університет сімів — доданий підрайон, який ймовірно базується на новоанглійських кампусах, та функціонує так само як світи для відпусток у World Adventures. Аби відвідувати університет сім має бути юнаком, дорослим, або сімом похилого віку. Талісманом цього університету є лама. Коли на лот сіма приходить неігровий талісман-лама і лишає кошик із запрошенням на навчання, сім може здати тест на кмітливість. Результати залежать від навичок, характеристик, досвіду на роботі та шкільних оцінок. Результат показує загальний бал кмітливості, а також підпункти можливості отримати головні та проміжні нагороди. Величина стипендії також залежить від результату тесту. Підлітки-сіми можуть здати тест на кмітливість, аби побачити, які навички їм потрібно проробити, але вони не можуть почати відвідувати університет, поки не підростуть до стадії юнацтва.

Записатися у вищій навчальний заклад можна телефон, комп'ютер чи похід у державну школу. Гравець може обрати такі спеціалізації: бізнес, зв'язок, витончене мистецтво, фізична культура, наука та медицина, технології. Також можна вибрати кількість балів для заліку та чи навчання буде проходити один або два семестри. Обрання більшої кількості балів для заліку дасть сіму змогу швидше отримати диплом, але на це піде набагато більше вільного часу.

Щоб отримати диплом, сім має здобути принаймні 48 балів і пройти фінальний екзамен. Наявність диплому дозволить сіму розпочати кар'єру, яка є релевантною до диплому на більш високій позиції, в результаті чого, сім буде отримувати вищу зарплатню. Ці переваги пропорційно ростуть із вищою оцінкою сіма, з якою він/вона випускається.

Доповнення вводить в гру соціальні групи: джокси, задроти та повстанці. Гравець може приєднатися до цих соціальних груп та просуватися вгору по рангу через заведення дружніх стосунків із одним чи кількома членами групи, або ж через взаємодії, пов'язані із цією групою. Просуваючись вверх по рангу, сіми можуть відкрити нові взаємодії та об'єкти, а пізніше обрати собі додаткову характеристику. Сім, котрий досягнув 10 рангу, отримає пропозицію працювати у кар'єрі, яка унікально пов'язана до цієї групи.

Рецензії[ред. | ред. код]

Вебсайт GamesRadar+ дав грі 2,5 із 5 балів, вказуючи, що «в багатьох випадках The Sims 3: University Life робить гарну спробу скопіювати дикі студентські роки, проте те, що працює в реальному житті, не завжди підходить для привабливого геймплею».

Розробка доповнення[ред. | ред. код]

Вперше натяк на доповнення з'явився на російській версії Origin, але потім був прибраний. Пізніше під час живого транслювання Maxis доповнення було згадане в тізері, а іспанська версія лого була виставлена на запуску ігор EA, яка демонструвала релізи нових ігор, включаючи The Sims 3: 70s, 80s & 90s Stuff. Дев'ять скріншотів витекли на вебсайт Digital River, яким володіє EA, проте корпорація попросила фансайти зняти у себе ці зображення, хоча вони все ще існують у постах на офіційному форумі громади The Sims 3.

29 грудня 2012 The Sims 3: University Life було оцінено у T (для підлітків) організацією ESRB, що остаточно підтвердило доповнення та повідомило про завершення розробки. Офіційне анонсування відбулося 8 січня 2013[5]. Доповнення вийшло в США та Канаді 5 березня 2013 та 8 березня 2013 в Європі, що збіглося із виходом іншої гри EA — SimCity.

Музика[ред. | ред. код]

Список саундтреків із The Sims 3: University Life
#НазваАвторРадіостанція в гріТривалість
1.«All Of Our Lives We Must Learn To Forget»Ashtar CommandКоледж-рок4:39
2.«Damn»The Royal ConceptКоледж-рок3:34
3.«Gobba Bweezie»The ShadesКоледж-рок3:16
4.«San Francisco»The Mowgli'sКоледж-рок2:56
5.«Treehouse»Gold FieldsКоледж-рок3:20
6.«True Thrush»Ден ДіконКоледж-рок4:44
7.«City Boy»DonkeyboyПоп3:24
8.«Now Now Now»The PenelopesПоп4:25
9.«Thunderstorm»BlaiseПоп3:16
10.«U Nu Wah»LeonotibПоп3:22

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в г д е ж и к л м н п р с т у ф Steam — 2003.
  2. The Sims 3: University Life. Metacritic. CBS Interactive. Архів оригіналу за 3 лютого 2013. Процитовано 7 січня 2018.
  3. Sarah LeBoeuf (11 березня 2013). The Sims 3: University Life review. GamesRadar+. Архів оригіналу за 7 жовтня 2013. Процитовано 7 січня 2018.
  4. Abigail Holden (19 березня 2013). The Sims 3: University Life review. Critical Hit. Архів оригіналу за 21 травня 2019. Процитовано 7 січня 2018.
  5. EA Announces The Sims 3 University!. SimsVIP. 8 січня 2013. Архів оригіналу за 11 січня 2013. Процитовано 7 січня 2018.

Посилання[ред. | ред. код]