Вілледж войс

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
англ. The Village Voice[1]
англ. Village Voice[2]


Країна  США[2]
Мова англійська[1]
Місце публікації Нью-Йорк[2]
Видавець Voice Media Groupd
Формат таблоїд

Засновано 1955
Припинення публікацій 31 серпня 2018
Головний офіс Нью-Йорк
— адреса36 Cooper Square
ISSN 0042-6180

villagevoice.com(англ.)
CMNS: Вілледж войс у Вікісховищі
Мапа
Офіс газети на Лафайет-стріт

«The Village Voice» («голос Гринвіч-Віллидж») — нью-йоркський тижневик, що висвітлює переважно події культурного життя найбільшого міста США.

Заснований у 1955 році за участю Нормана Мейлера у приватній квартирі на Гринвіч-Віллидж. З 1956 року вручає премію «Обі» тим театральним постановкам, які залишаються поза полем зору премії «Тоні». У різний час у газеті друкувалися такі великі літератори, як Езра Паунд, Е. Е. Каммінгс, Аллен Гінзберг, Том Стоппард. Журналісти видання тричі нагороджувалися Пуліцерівською премією.

Кінооглядач Village Voice довгий час виступали «хрещений батько американського кіноавангарда» Йонас Мекас та Ендрю Сарріс — один з найвпливовіших кінокритиків післявоєнного часу. На цей час про кіно пишуть Джим Гоберман та Майкл Еткінсон.

31 серпня 2018 року стало відомо про звільнення колективу журналу та припинення виробництва журналу. Це зберігалось у формі архіву. Два тижні потому (а саме - 13 вересня) стало відомо, що співзасновник таблоїду Джон Вілклок помер у віці 91 року, в Каліфорнії, після проведеної операції.

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]