Tower Unite (відеогра)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Tower Unite
Розробник PixelTail Games
Видавець PixelTail Games
Дистриб'ютор Humble Store[d][1] і Steam[2]
Жанр(и) Казуальна відеогра
Платформа Microsoft Windows
Дата випуску 8 квітня 2016[2]
Режим гри однокористувацька гра[2], багатокористувацька гра[2] і кооперативний режим[2]
Мова англійська
Технічні деталі
Рушій Unreal Engine 4
Носій цифрова дистрибуція
Офіційний сайт

Tower Unite (укр. Об'єднати вежу) - це масова багатокористувацька онлайн-гра з віртуальним світом, яка на даний момент розробляється PixelTail Games, LLC. Tower Unite складається з головної мапи Плаза (Plaza), а також багатьох міні-ігор (Game Worlds) та кондо (Condos). Можна заробляти т. зв. одиниці або юніти (віртуальна валюта в грі), просто граючи в міні-ігри, беручи участь у заходах Плази, накопичуючи очки досвіду та роблячи досягнення, які, зі свого боку, дозволяють налаштувати кондо, одягати свого персонажа та багато інше.

8 квітня 2016 року була випущена в ранньому доступі в сервісі цифрової дистрибуції Steam. Наразі доступна для Microsoft Windows, проте її можна запустити на дистрибутивах Linux за допомогою Steam Play. Підтримка MacOS планується.

Історія створення[ред. | ред. код]

Tower Unite є наступником популярного серверу в Garry's Mod під назвою "Garry's Mod Tower" (відомий як GMod Tower або GMT), який був створений у липні 2009 року. GMod Tower був мережею підсерверів, розробленою як платформа соціальних медіа для користувачів, щоб весело проводити час із друзями за міні-іграми та іншими розвагами. Проте, через обмежені технічні можливості Garry's Mod та ігрового рушія Source, розробники вирішили перетворити свій сервер в окрему гру на більш сучасному рушію Unreal Engine 4.

11 квітня 2015 року розробники розпочали збір коштів на краундфандинговому сайті Kickstarter, однак зібрали лише 37% (від 100 000$) потрібного фінансування[3]. Пізніше було розпочато краундфандинг на сайті Indiegogo, який не лише досягнув, але й перевершив відмітку в 50 000$ на 147% (тобто 73 648$)[4]. Протягом краунфандингового шляху, Tower Unite була розміщена у сервісі Steam Greenlight, що дозволив їй через деякий час після збору потрібних коштів з'явитися в крамниці сервісу Steam.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Humble Store
  2. а б в г д Steam — 2003.
  3. Tower Unite. Kickstarter (англ.). Архів оригіналу за 28 вересня 2020. Процитовано 17 квітня 2020.
  4. Tower Unite. Indiegogo (англ.). Процитовано 17 квітня 2020.