Trans Maldivian Airways

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Trans Maldivian Airways
ІАТА
M8
ІКАО
TMW
Позивний
Trans Maldivian
Тип авіакомпанія
Дата заснування 1989
Хаби Velana International Airportd
Материнська компанія The Blackstone Groupd
Штаб-квартира Мале
Сайт transmaldivian.com

Trans Maldivian Airwaysмальдівська авіакомпанія зі штаб-квартирою в Мале, що здійснює чартерні перевезення на гідролітаках по туристичним об'єктам всієї країни.

Портом приписки авіакомпанії є міжнародний аеропорт імені Ібрагіма Насіра в Мале.

У 2013 році компанія Blackstone викупила обидві мальдівські авіакомпанії Maldivian Air Taxi і Trans Maldivian Airways, які експлуатували гідролітаки, об'єднаний перевізник отримав назву, що збігається з офіційною назвою другий авіакомпанії.

Історія[ред. | ред. код]

Авіакомпанія Hummingbird Island Helicopters була заснована в 1989 році і аж до 1997 року займалася чартерними туристичними перевезеннями на вертолітній техніці. У 1997 році компанія придбала свій перший гідролітак і після цього, припинивши використання вертольотів, до січня 1999 року переорієнтувалася виключно на гідроплани.

У 2013 році авіакомпанія увійшла до складу новосформованого укрупненого на базі двох мальдівських операторів перевізника, що отримав назву Trans Maldivian Airways.

Флот[ред. | ред. код]

Термінал авіакомпанії Trans Мальдівській Airways
Літак авіакомпанії в Куреду
Повітряний флот авіакомпанії Trans Мальдівській Airways
Тип літака В експлуатації Замовлено Пасажирських місць Примітки
De Havilland Canada DHC-6 Twin Otter (серії 100, 200 і 300) 41 19
Viking DHC-6 Twin Otter (серія 400) 3 19+

Інциденти і авіаподії[ред. | ред. код]

До об'єднання під брендом Trans Maldivian Airways[1]:

  • 19 лютого 2001 року. De Havilland Canada DHC-6 Twin Otter серії 100 (реєстраційний 8Q-TMA) зіткнувся з De Havilland Canada DHC-6 Twin Otter серії 300 (реєстраційний 8Q-TMH) при здійсненні посадки на Холідей-Айленд-Резорт. Постраждалих в результаті інциденту не виявилося.
  • 17 травня 2004 року. De Havilland Canada DHC-6 Twin Otter серії 300 зіткнувся з дамбою злітно-посадкової смуги 18 міжнародного аеропорту імені Ібрагіма Насіра в результаті технічних проблем, що виникли відразу після зльоту з бази гідропланів в Хулуле неподалік від міжнародного аеропорту Мале. Обидва пілота і один пасажир отримали серйозні травми. Гідроплан був списаний і згодом використовувався компанією Viking Air Limited як демонстраційний об'єкт, а потім як прототип створення наступної 400-ї серії. У 2008 році гідроплан знову повернувся в експлуатацію як 400-та серія й отримав новий реєстраційний номер C-FDHT.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. C.A.D Aircraft Accident History. Архів оригіналу за 8 травня 2018. Процитовано 25 липня 2017. 

Посилання[ред. | ред. код]