Trapster

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Trapster
англ. Trapster
Посилання trapster.com
Комерційний так
Тип соціальна мережа
сховище даних
Мови більше 10
Власник Nokia
Автор Піт Тенереілло
Започатковано 2007
Закрито 2014
Стан закритий
Адреса офісу Сан-Дієґо

Trapster — спільнота, соціальна мережа водіїв, які обмінюються інформацією про встановлених на дорогах камерах, аваріях на дорозі, патрулі дорожньої поліції і т. д. за допомогою офіційного сайту, а також додатків для мобільних пристроїв.

Trapster використовує з'єднання Wi-Fi і GPS для визначення місця розташування[1], і відправляє звукові і текстові попередження для уникнення штрафу. Користувачі повідомляють про пастку натисканням на екран і використовуючи комбінацію клавіш на мобільному пристрої. Щоб уникнути невірно зазначених зловмисниками і співробітниками поліції пасток, користувачі можуть підтверджувати пастки шляхом голосування. Додаток віддає перевагу пасткам, за які віддано більше голосів. Користувачі можуть визначати територію, яка їм цікава, за допомогою сайту, а також мобільних додатків і отримувати повідомлення про пастки, які їм цікаві, такі як камери на світлофорах і дорожня поліція. Інформація про статичні пастки, таких як камера у світлофора і камера швидкості, залишається в базі даних, в той час як інформація з пересувних камер зберігається 1 годину.

Історія[ред. | ред. код]

Піт Тенереілло (англ. Pete Tenereillo) запустив Trapster, нову систему обміну даних між водіями, в листопаді 2007 року. На початку 2009 року число користувачів склала 500 тис.. 20 липня 2009 року зареєстрован мільйонний користувач.[2]

У 2010 році Піт Тенереілло продав Trapster компанії Nokia, і більше не має відношення до компанії. Налічував бл. 21 млн користувачів по всьому світу.

Штаб-квартира перебувала в Сан-Дієго, Каліфорнія, і входила в бізнес-підрозділ Here, яке в свою чергу є частиною Nokia.

Закрито в кінці 2014 року.

Підтримка додатків[ред. | ред. код]

Trapster підтримує наступні види мобільних платформ:

Також доступний на навігаційних пристроях:

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Ransom, Kevin (30 травня 2008). Speed traps - new way to avoid them. CNN. Архів оригіналу за 11 лютого 2018. Процитовано 11 лютого 2018. {{cite news}}: Cite має пустий невідомий параметр: |7= (довідка)
  2. Trapster Reaches 1 Million Users!. Trapster.com. Архів оригіналу за 24 липня 2009. {{cite web}}: Cite має пустий невідомий параметр: |1= (довідка)

Посилання[ред. | ред. код]