United States Military Standard

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

United States Military Standard,MIL-STD,MIL-SPEC (Система стандартів міністерства оборони США) — стандарти, що розробляються в інтересах Міністерства оборони США. Ці стандарти застосовуються не тільки у військових, але також і в цивільних галузях.

Типи документів[ред. | ред. код]

Визначення дано згідно з 4120.24-M[недоступне посилання з травня 2019]Defense Standardization Program (DSP) Policies and Procedures, March 2000, OUSD (Acquisition, Technology and Logistics) :

Позначення Тип Визначення[1]
MIL-HDBK Defense Handbook (Оборонний довідник) Документ містить процедурну, технічну та конструкторську інформацію про обладнання (техніці), процесах, практиках і методах, на які існують стандарти МО США. Зміст і формат документа регламентуються MIL-STD-962.
MIL-SPEC Defense Specification (Оборонна специфікація) Документ містить основні технічні вимоги до закуповуваного устаткування (техніці), як суто військового призначення, так і цивільного, розробленого з урахуванням вимог МО США. Зміст і формат документа регламентуються MIL-STD-961.
MIL-STD Defense Standard (Оборонний стандарт) Документ містить основні єдині інженерні та технічні вимоги до процесів, процедур, практикам і методам, як чисто військового призначення, так і цивільного, розробленого з урахуванням вимог МО США. Існує п'ять типів стандартів MIL-STD: стандарти на інтерфейси, стандарти на критерії проектних рішень, на стандарти виробничі процеси, стандартні практики і стандарти на методи контролю і тестування. Зміст і формат документа регламентуються MIL-STD-962.
MIL-PRF Performance Specification (Технічні умови)
MIL-DTL Detail Specification (Відомість матеріалів)

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. DOD 4120.24-M, (2000), "DSP Policies & Procedures", Office of the Undersecretary of Defense (Acquisition, Technology and Logistics)