Volkswagen e-Lavida

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Volkswagen e-Lavida
Volkswagen e-Lavida
Volkswagen e-Lavida
Загальні дані
Виробник: Volkswagen
Складання: SAIC - Volkswagen
Електричний
Автоматична
Характеристики
Масово-габаритні
Довжина: 4670 мм
Ширина: 1806 мм
Висота: 1474 мм
Кліренс: 138 мм
Колісна база: 2680 мм
Маса: 1560 кг
Динамічні
Макс. швидкість: 150 км/год
На ринку
Схожі моделі: Volkswagen e-Bora

Volkswagen e-Lavida[1] (укр. Вольксваген е-Лавіда) — електрична версія культового седану компактного класу Volkswagen Lavida, що продається концерном Volkswagen з 2019 року. Цей електромобіль розроблено спеціально для внутрішнього ринку Китаю. Проте з 2020 року електромобіль набув неабиякої популярності та почав масово експортуватись по всьому світу, зокрема і на ринку України. Седан e-Lavida стильний, зручний та безпечний. За екологічність відповідає батарея від CATL місткістю 40 кВт-год. Вона забезпечує запас ходу у 278 км, а потужний двигун дозволяє набирати максимальну швидкість в 150 км/год.

Дизайн[ред. | ред. код]

Авто випускається в кузові Jetta, тому зовнішній вигляд відповідає найвищим стандартам концерну VAG.

Електрокар вміє долати перешкоди. Просунута LED-оптика вкаже шлях в умовах повної темряви, а сучасні системи ABS, ESP, ASR витягнуть із самих небажаних погодних умов.

Технології[2][ред. | ред. код]

Автомобіль комплектується електродвигуном потужністю 136 к.с. (100 кВт), що забезпечує крутний момент 290 Нм. Двигун має три режими руху, а також 5-рівневу систему рекуперації енергії. Ексклюзивні диски VW eLavida та шини з низьким опором значно знижують опір потоку повітря, збільшують запас ходу і приносять задоволення від водіння.

8-дюймовий touchscreen-екран дозволяє контролювати кожний елемент eLavida. Вся інформація про стан авто доступна 2-3 дотиками на панелі.

Опції CarPlay та вбудований Bluetooth надають змогу зручно керувати телефоном. Крім того, електрокар може похизуватись 6 аудіо динаміками, заднім парктроніком, електричним гальмом з функцією AutoHold, двозонним клімат-контролем та ще багато чим.

Комфорт та безпека[ред. | ред. код]

Volkswagen e-Lavida створений для міського руху, але відмінно почуває себе і за містом. Економний двигун і м'яка підвіска, просторий салон і зручний екран з повним набором опцій забезпечують комфорт та надійність за кермом.

Модель також відповідає всім міжнародним нормам безпеки та перевірена серіями краш-тестів. 8 подушок безпеки, система кріплень Isofix завжди на захисті водія.

Галерея[ред. | ред. код]

 
 
 
 
 

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. L.Riker - автосалон електричних авто. https://lriker.com.ua (ua) . Архів оригіналу за 28 вересня 2021. Процитовано 28.09.2021.
  2. Saic Volkswagen Group (cn) . Архів оригіналу за 28 листопада 2020. Процитовано 01.10.2021.