Waiting for Duffman

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Серія «Сімпсонів»
«Чекаючи на Кнурмена»
англ. Waiting for Duffman
Гомер в ролі Кнурмена
Гомер в ролі Кнурмена
Гомер в ролі Кнурмена
Сезон № 26
Серія № 569
Перший показ 15 березня 2015
Сценарій Джон Фрінк
Режисер(и) Стівен Дін Мур
Виконавчий продюсер Ел Джін
Код виробника TABF10
Запрошені зірки
Р. Лі Ермі в ролі полковника Гапаблапа, Стейсі Кіч в ролі Говарда Кнура, Кет Ділі в ролі самої себе
Особливості серії
Політ у заставці Гомер пролітає на Килим-самольоті
Сцена на дивані Сім'ю неодноразово всмоктує портал над диваном, пдооки Барт врешті-решт не відокремлюється від решти і не закриває портал за допомогою пульта. Потім він знаходить відрубану голову Гомера.
Хронологія
Попередня Наступна
Sky Police Peeping Mom
Сезон 26
Список серій

«Waiting for Duffman» (укр. «Чекаючи на Кнурмена») — сімнадцята серія двадцять шостого сезону мультсеріалу «Сімпсони», прем'єра якої відбулась 15 березня 2015 року у США на телеканалі «Fox».

Серія присвячена пам'яті Сема Саймона, одного з творців «Сімпсонів», який помер за тиждень до того у віці 59 років.

Сюжет[ред. | ред. код]

Коли Кнурмен (чоловік, на ім'я Баррі Ґаффман) переносить операцію із заміни тазостегновому суглобі після травми під час міського параду, він йде на пенсію. Власник корпорації «Кнур» Говард Кнур VII влаштовує реаліті-шоу для того, щоб знайти йому заміну.

Конкуренція є жорсткою: до фіналу доходять лише Гомер Сімпсон та ще один конкурент. Зрештою, Гомер виграє конкурс після того, як інший учасник був дискваліфікований через татуювання пива-конкурента на спині.

Мардж хвилюється, що Гомер влаштувався Кнурменом лише, щоб постійно пити безкоштовне пиво. Хоча Гомер переконує, що хоче залишити слід у своєму житті. Однак, Говард Кнур Гомеру вставляє чіп, який визначатиме кількість алкоголю у крові, бо він повинен залишатися тверезим на роботі Кнурмена.

Будучи тверезим, Гомер бачить, які нещастя пиво завдає людям і Спрінґфілдському навколишньому середовищу. На автомобільних перегонах він видає всім безалкогольне пиво як плацебо, намагаючись переконати авдиторію, що алкоголь не потрібен для хорошого проведення часу. Однак, утворюється розлючений натовп. Для вгамування людей Говард Кнур вирішує дати Гомерові напитись кажучи, що не було ніякого чіпа, а лише сила навіювання Гомера. В результаті, Гомер знову напивається… Повернувшись до таверни Мо його впізнає один з п'яничок як «того, хто був Кнурменом», що втішає Гомера.

У фінальній сцені Говард Кнур вистежує Баррі Ґаффмана (який зараз працює в кав'ярні) і переконує його повернутись на стару роботу.

У сцені під час титрів показано частину інтерв'ю Сема Саймона щодо роботи над шоу разом із відповідною присвятою його пам'яті.

Цікаві факти і культурні відсилання[ред. | ред. код]

  • В українському дубляжі персонаж Кет Ділі перекладений як «Доля Полякова» — відсилання до співачки Олі Полякової.

Ставлення критиків і глядачів[ред. | ред. код]

Під час прем'єри серію переглянули 3,59 млн осіб з рейтингом 1.5, що зробило її найпопулярнішим шоу на каналі «Fox» тієї ночі[1].

Денніс Перкінс з «The A.V. Club» дав серії оцінку C, сказавши, що «є кілька кумедних реплік, розкиданих по серії, які подають саме ту кількість сміху, яка необхідна, щоб позначити цей епізод „Сімпсонів“ як корисний, і не робити нічого, щоб піднятися вище цього стандарту»[2].

Згідно з голосуванням на сайті The NoHomers Club більшість фанатів оцінили серію на 3/5 із середньою оцінкою 3,24/5[3].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Sunday Final Ratings: ‘The Last Man on Earth’, ‘Secrets & Lies’, ‘Battle Creek’ & ’60 Minutes’ Adjusted Up - Ratings | TVbytheNumbers.Zap2it.com. web.archive.org. 18 березня 2015. Архів оригіналу за 18 березня 2015. Процитовано 4 лютого 2021. 
  2. The Simpsons: “Waiting For Duffman”. The A.V. Club (англ.). Архів оригіналу за 16 листопада 2019. Процитовано 4 лютого 2021. 
  3. R&R: Waiting for Duffman (TABF10). The No Homers Club (англ.). Процитовано 26 серпня 2022. 

Посилання[ред. | ред. код]