Warner Bros. Discovery

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Warner Bros. Discovery, Inc.
Тип Публічна компанія
Форма власності публічна компанія
Галузь
Лістинг на біржі
Попередник(и)
Засновано 8 квітня 2022; 23 місяці тому (2022-04-08)
Штаб-квартира  США
Територія діяльності Весь світ
Ключові особи
Продукція
Послуги
Дочірні компанії
  • Структурні підрозділи
    wbd.com
    CMNS: Warner Bros. Discovery у Вікісховищі

    Warner Bros. Discovery, Inc. (WBD) — американська транснаціональна компанія засобів масової інформації та розваг. Була вперше утворена шляхом виділення WarnerMedia компанією AT&T та її злиття з Discovery, Inc. 8 квітня 2022 року.

    Власність компанії поділена на сім бізнес-підрозділів, включаючи флагманські кіно- і телевізійні студії Warner Bros., Home Box Office, Inc. (до якої входять HBO, Cinemax і Magnolia Network), CNN, U.S. Networks (яка включає в себе такі об'єкти лінійного телебачення, як Animal Planet, TLC, Cartoon Network, Adult Swim, Discovery Channel, Turner Classic Movies і його дочірні мережі, колишні канали Scripps Networks Interactive, такі як Food Network і HGTV, і колишні мережі Turner Broadcasting System, такі як TBS, TNT, і TruTV), а також частку в телемовній мережі The CW (у спільному володінні Paramount Global), Sports (до якої входять мережі Discovery Eurosport і Motor Trend, а також підрозділи Turner Sports і TNT Sports компанії WarnerMedia), Global Streaming & Interactive Entertainment (до якої входять потокові сервіси Discovery+ і HBO Max, а також видавець відеоігор Warner Bros. Interactive Entertainment) та міжнародні мережі. Компанія також є власником видавництва коміксів DC Comics.

    Історія[ред. | ред. код]

    Формування (2021–2022)[ред. | ред. код]

    Початковий проект напису словесного знаку компанії.

    16 травня 2021 року Bloomberg News повідомила, що AT&T розглядає пропозицію про звільнення від своєї дочірньої медіа-дочірньої компанії WarnerMedia (колишня Time Warner, яку AT&T придбала у 2018 році за трохи більше ніж 85 мільярдів доларів, намагаючись стати вертикально інтегрованим медіаконгломератом), та домогтися його злиття з Discovery, Inc., щоб утворити нову публічну компанію[2][3]. AT&T і Discovery офіційно підтвердили угоду наступного дня; злиття буде структуровано як Reverse Morris Trust, де акціонери AT&T володіють 71% акцій нової компанії і призначать сім членів ради, а акціонери Discovery володіють 29% акцій і призначать шість членів ради. AT&T отримає 43 мільярди доларів США готівкою та боргами від продажу. Очікувалося, що злиття буде завершено в середині 2022 року[4][5][6].

    Нову компанію очолить нинішній генеральний директор Discovery Девід Заслав. Позиція генерального директора WarnerMedia Джейсона Кілара у новій компанії була невизначеною[4]. Заслав заявив, що дві компанії витрачатимуть 20 мільярдів доларів на рік на контент (випереджаючи Disney, Netflix та Amazon). Компанія прагне розширити свої потокові сервіси, які включають HBO Max від WarnerMedia, щоб досягти 400 мільйонів передплатників по всьому світу[5]. Було заявлено, що компанія планує заощадити 3 мільярди доларів за рахунок співпраці протягом двох років[7].

    1 червня 2021 року було оголошено, що об’єднана компанія буде відома як Warner Bros. Discovery, а проміжний слоган був оприлюднений під лозунгом «Те, з чого складаються мрії» — цитата з фільму Warner Bros. 1941 року «Мальтійський сокіл». Заслав пояснив, що компанія має на меті стати «найінноваційнішим, захоплюючим та найцікавішим місцем для розповіді історій у світі» та об’єднає Warner Bros. «базову столітню спадщину творчого, автентичного оповідання та сміливого ризику, щоб оживити найдивовижніші історії» з «чесністю, інноваційністю та натхненням Discovery»[8][9].

    У заяві SEC від 18 листопада 2021 року Discovery Inc. повідомила, що переговори з AT&T провалилися у квітні 2021 року через розбіжності щодо володіння новою компанією між AT&T і акціонерами Discovery, а також суму боргу, переданого Discovery коли вони об’єдналися з WarnerMedia, перед поновленням переговорів 17 травня 2021 року[10].

    У листопаді 2021 року під час розмови про прибутки генеральний директор Discovery Streaming Дж. Б. Перретт обговорив можливі варіанти для свого потокового сервісу Discovery+ після злиття, включаючи об’єднання сервісу з HBO Max і, врешті, об’єднання їх під єдиною платформою з поєднанням технологій обох компаній. Він також зазначив, що WBD може віддати перевагу запуску Discovery+ і HBO Max як єдиної платформи на ринках, де Discovery+ ще не запущено, наприклад в інших частинах Азіатсько-Тихоокеанського регіону[11]. 14 березня 2022 року фінансовий директор Discovery Гуннар Віденфелс, який обійме ту саму посаду після злиття, підтвердив, що такий перехід є довгостроковою метою[12].

    22 грудня 2021 року угоду схвалила Європейська комісія[13][14]. 5 січня 2022 року The Wall Street Journal повідомила, що WarnerMedia і Paramount Global (на той час називався ViacomCBS) вивчають можливий продаж або мажоритарної частки, або всієї The CW, і що Nexstar Media Group (яка стала найбільшою афілійованою групою The CW, коли вона придбала колишнього співвласника The WB Tribune Broadcasting у 2019 році) вважалася провідним учасником торгів[15]. Ця новина призвела до припущень, що, якщо відбудеться продаж, нове власникство може спрямувати мережу в новому напрямку, перетворивши The CW з мережі, орієнтованої на молодих дорослих, у мережу, яка представляла би більше непідписаних і навіть національних програм новин[16]. Однак у звітах також зазначалося, що WarnerMedia та ViacomCBS можуть включати контрактні зобов’язання, які вимагатимуть від будь-якого нового власника купувати нові програми у цих компаній, що дозволить їм отримувати певний постійний дохід через мережу[17]. Президент і генеральний директор мережі Марк Педовіц підтвердив розмови про потенційний продаж у листі для співробітників CW, але додав, що «занадто рано гадати, що може статися» і що мережа «повинна продовжувати робити те, що ми вміє найкраще»[18][19].

    26 січня 2022 року генеральний директор AT&T Джон Стенкі заявив, що очікується, що злиття завершиться десь у другому кварталі 2022 року[20][21]. 1 лютого 2022 року повідомлялося, що AT&T завершила структуру злиття: WarnerMedia буде виділена пропорційно акціонерам AT&T, а потім об’єднається з Discovery Inc., щоб сформувати нову компанію[22][23]. Трансакцію схвалив бразильський антимонопольний регулятор Cade 7 лютого[24], а потім Міністерство юстиції США 9 лютого[25]. 11 березня 2022 року злиття було схвалено акціонерами Discovery. Через структуру злиття воно не вимагало окремого схвалення акціонерів AT&T[26][27].

    Початок діяльності (2022 – дотепер)[ред. | ред. код]

    У заяві SEC від 25 березня 2022 року AT&T заявила, що двостороння торгівля акціями WBD та AT&T розпочнеться 4 квітня 2022 року, і що спеціальні дивіденди будуть випущені наступного дня, щоб акціонери AT&T отримати 0,24 акції у WBD за кожну акцію звичайних акцій AT&T, якими вони володіють[28][29]. Злиття було офіційно завершено 8 квітня 2022 року, а торгівля на Nasdaq розпочалася 11 квітня; в цей час компанія представила свій остаточний логотип, на якому зображено виконання історичного щита з логотипу Warner Bros.[30].

    Об’єднана компанія залишила кількох топ-менеджерів WarnerMedia, включаючи керівників кіно і телебачення Тобі Еммеріх і Ченнінг Данджі, а також директора з контенту HBO і HBO Max Кейсі Блойс. Більшість керівних посад у компанії займають їхні колеги Discovery, зокрема Гуннар Віденфелс як фінансовий директор, Джей Бі Перретт як президент і генеральний директор глобального потокового й інтерактивного, а також головний директор Discovery з брендів стилю життя Кетлін Фінч, чия роль була розширена, щоб охопити більшість лінійних мереж об’єднаної компанії в США, окрім CNN (яку очолив Кріс Ліхт, замінивши Джеффа Цукера, що залишився), Magnolia Network (яка підпорядковується Блойсу, після того як раніше підпорядковувалася безпосередньо Заславу під Discovery) та підрозділу Turner Sports ( який наразі має вакансію з від’їздом Цукера, оскільки Ліхт буде курирувати лише CNN)[31][32][33].

    У вступній ратуші з Опра Вінфрі в якості ведучого Заслав заявив, що об’єднана компанія повинна мати «єдину культуру», яка «починатиметься з того, щоб люди відчували себе в безпеці, та щоб люди відчували, що їх цінують такими, які вони є», на відміну від того, що він описав як культуру внутрішньої конкуренції між підприємствами WarnerMedia[34]. Він також очікував, що «уникнення інвестицій» через консолідацію зайвих бізнес-підрозділів (наприклад, потокової передачі) і персоналу стане одним з основних способів, за допомогою яких компанія досягне обіцяної економії 3 мільярдів доларів[35].

    14 квітня 2022 року Variety повідомила, що компанія вивчає реструктуризацію DC Entertainment, щоб створити «тверду вертикаль контенту», більш схожу на Marvel Studios, яка буде відокремлена від Warner Bros. і матиме центральну фігуру для нагляду за її проектами[36]. 21 квітня 2022 року Ліхт і Перретт оголосили про припинення роботи потокового сервісу CNN+, який був запущений лише за два тижні до завершення злиття; нове керівництво вважало, що це несумісне з їхньою метою створення уніфікованого потокового сервісу для всіх об’єктів WBD[37][38][39].

    У дзвінку інвесторів 26 квітня (одночасно зі звітами про прибутки Discovery Inc. за перший квартал, за винятком WarnerMedia як окремих організацій), Заслав протиставив стрімінговий бізнес компанії Netflix (чиї акції впали після квартальної втрати передплатників), описуючи Warner Bros. Discovery як «набагато більш збалансовану та конкурентоспроможну компанію», яка буде «розумно інвестувати в масштабах», без «перевитрат» на зростання, і що її потоковий бізнес доповнить її лінійне телебачення. Він заявив, що HBO Max має «значний відтік передплатників», і що заплановане його злиття з Discovery+ допоможе зменшити його, пропонуючи більш широкий спектр контенту[40]. Повідомлялося, що компанія також призупинила розробку сценаріїв на TBS і TNT, щоб оцінити їхні стратегії[41]. Наступного дня Заслав придбав акції WBD на суму приблизно 1 мільйон доларів[42].

    11 травня 2022 року Warner Bros. Discovery усунув кілька керівних посад, перенесених з WarnerMedia, включаючи голову Дітей, Молоді та Класики Тома Ашайма та генерального менеджера TBS, TNT і TruTV Бретта Вайца. Ці мережі буде контролювати Фінч як голова U.S. Networks, а студії відділу для дітей, молоді та класики будуть переведені під керівництво Warner Bros. Television[43][44][45]. Того ж дня компанія оголосила про угоду з британською телекомунікаційною компанією BT Group про внесення своїх каналів BT Sport у спільне підприємство 50/50 зі своїми каналами UK Eurosport і в кінцевому підсумку їх об’єднати[46][47].

    Активи[ред. | ред. код]

    Warner Bros. Discovery складається з восьми основних підрозділів:[33]

    Лідерство[ред. | ред. код]

    Board of Directors[49]
    Executives[50]

    Примітки[ред. | ред. код]

    1. S&P Dow Jones Indices Announces Treatment of AT&T Transaction with Discovery. S&P Dow Jones Indices. S&P Global. 7 квітня 2022. Процитовано 24 травня 2022. 
    2. Hammond, Ed (16 травня 2021). AT&T Is Preparing to Merge Media Assets With Discovery. Bloomberg News. Процитовано 2 червня 2021. 
    3. Sherman, Alex (16 травня 2021). AT&T in advanced talks to merge WarnerMedia with Discovery, deal expected as soon as Monday. CNBC. Процитовано 2 червня 2021. 
    4. а б Hammond, Ed; Turner, Nick (17 травня 2021). AT&T's WarnerMedia, Discovery to Merge in Blockbuster Deal. Bloomberg News. Процитовано 2 червня 2021. 
    5. а б Kovach, Steve; Meredith, Sam (17 травня 2021). AT&T announces $43 billion deal to merge WarnerMedia with Discovery. CNBC. Процитовано 2 червня 2021. 
    6. Hayes, Dade (17 травня 2021). David Zaslav And John Stankey Outline Plans For Merging Discovery And WarnerMedia, Addressing Future Of Jason Kilar, CNN, Streaming. Deadline Hollywood. Процитовано 2 червня 2021. 
    7. Weprin, Alex (26 травня 2021). Discovery-WarnerMedia’s $3B in Cost-Savings: Where Will That Come From?. The Hollywood Reporter. Процитовано 12 травня 2022. 
    8. Palmeri, Christopher (1 червня 2021). Warner Bros. Discovery Will Be Name of Company Shorn From AT&T. Bloomberg News. Процитовано 2 червня 2021. 
    9. Goldsmith, Jill (1 червня 2021). Warner Bros. Discovery Set As Name Of Merged Company. Deadline Hollywood. Процитовано 2 червня 2021. 
    10. Form S-4 Registration Statement. U.S. Securities and Exchange Commission. 18 листопада 2021. Процитовано 24 квітня 2022. 
    11. Bunson, Ben (3 листопада 2021). Discovery+, HBO Max may bundle before combining after merger. FierceVideo. Архів оригіналу за 11 листопада 2021. Процитовано 11 листопада 2021. 
    12. Maas, Jennifer (14 березня 2022). HBO Max and Discovery Plus Will Be Combined Into One Platform. Variety. Процитовано 16 березня 2022. 
    13. Vlessing, Etan (22 грудня 2021). Discovery-WarnerMedia Merger Gets European Union Approval. The Hollywood Reporter. Процитовано 22 грудня 2021. 
    14. European Commission grants approval for Discovery acquisition of WarnerMedia. Reuters. 22 грудня 2021. Процитовано 22 грудня 2021. 
    15. Flint, Joe (5 січня 2022). WarnerMedia and ViacomCBS Are Exploring Possible Sale of CW Network. The Wall Street Journal. Процитовано 6 січня 2022. 
    16. Weprin, Alex; Goldberg, Lesley (12 січня 2022). Will The CW Be a Streaming Wars Casualty?. The Hollywood Reporter. Процитовано 12 січня 2022. 
    17. Farley, Ashley (13 січня 2022). REPORT: The CW's Potential Sale May Kill Its Original Programming. Comic Book Resources. Процитовано 14 січня 2022. 
    18. Goldberg, Lesley; Weprin, Alex (6 січня 2022). ViacomCBS and WarnerMedia Exploring Sale of The CW. The Hollywood Reporter. Процитовано 9 січня 2022. 
    19. Andreeva, Nellie (6 січня 2022). The CW CEO Mark Pedowitz Confirms WarnerMedia & ViacomCBS Exploring "Strategic Opportunities" As Majority Stake In Network Is Shopped With Nexstar Among Suitors – Update. Deadline Hollywood. Процитовано 6 січня 2022. 
    20. Hepburn, Tmera (26 січня 2022). WarnerMedia and Discovery Merger Now Expected to Close This Spring. Cord Cutters News. Процитовано 27 січня 2022. 
    21. Pinto, Jordan (27 січня 2022). WarnerMedia-Discovery merger expected to close in Q2, says AT&T's Stankey. C21 Media. Процитовано 27 січня 2022. 
    22. Spangler, Todd (1 лютого 2022). AT&T Sets Plan to Spin Off WarnerMedia in $43 Billion Deal. Variety. Penske Media Corporation. Процитовано 1 лютого 2022. 
    23. Szalai, George (1 лютого 2022). AT&T Picks WarnerMedia Spin-Off as Structure for Key Step in Discovery Merger. The Hollywood Reporter. Penske Media Corporation. Процитовано 1 лютого 2022. 
    24. Cade surpreende e aprova fusão Discovery/WarnerMedia sem restrições. Notícias da TV (порт.). 
    25. Form 8-K. U.S. Securities and Exchange Commission & Discovery Inc. 9 лютого 2021. Процитовано 24 квітня 2022. 
    26. Goldsmith, Jill (10 лютого 2022). Discovery Sets March 11 For Shareholder Vote On WarnerMedia Merger. Deadline Hollywood. Penske Media Corporation. Процитовано 10 лютого 2022. 
    27. Discovery Shareholders Approve $43 Billion WarnerMedia Merger. Variety. Penske Media Corporation. Процитовано 11 березня 2022. 
    28. Form 8-K. U.S. Securities and Exchange Commission & AT&T. 25 березня 2022. Процитовано 24 квітня 2022. 
    29. AT&T Announces Details for Completion of Spin-Off Ahead of Close of WarnerMedia Transaction. AT&T. 25 березня 2022. Процитовано 24 квітня 2022. 
    30. Maas, Jennifer (8 квітня 2022). Discovery Closes Acquisition of AT&T's WarnerMedia. Variety. Penske Media Corporation. Процитовано 8 квітня 2022. «Discovery completed its $43 billion acquisition of WarnerMedia from AT&T on Friday to form new company Warner Bros. Discovery.» 
    31. Andreeva, Nellie (9 квітня 2022). Chip & Joanna Gaines' Road From HGTV To HBO As 'Fixer Upper' Stars Switch Sides Post-WB/Discovery Merger. Deadline. Процитовано 9 квітня 2022. 
    32. Maas, Jennifer (8 квітня 2022). What Warner Bros. Discovery Looks Like on Day 1. Variety. Процитовано 9 квітня 2022. 
    33. а б Hayes, Dade (9 квітня 2022). Warner Bros Discovery Merger: Who's In, Who's Out In The Executive Ranks. Deadline. Процитовано 9 квітня 2022. 
    34. Warner Bros Discovery Town Hall: CEO David Zaslav Tells Oprah Winfrey How Merger Came Together, Addresses CNN’s Future, Looming Staff Cuts. Deadline. 14 квітня 2022. Процитовано 14 квітня 2022. 
    35. Warner Bros. Discovery CEO David Zaslav on $3 Billion in Cuts: 'We Don't Know Exactly How It's Going to Work'. The Wrap. 14 квітня 2022. Процитовано 12 травня 2022. 
    36. а б Warner Bros Discovery Exploring Overhaul of DC Entertainment (EXCLUSIVE). Variety. 14 квітня 2022. Процитовано 14 квітня 2022. 
    37. Oliver Darcy; Brian Stetler. CNN+ will shut down at the end of April. CNN. Процитовано 21 квітня 2022. 
    38. Sherman, Alex (21 квітня 2022). CNN+ is shutting down, effective April 30, sources say. CNBC. Процитовано 21 квітня 2022. 
    39. Grynbaum, Michael; Koblin, John; Mullin, Benjamin (21 квітня 2022). CNN+ Streaming Service Is Set to Shut Down. The New York Times. ISSN 0362-4331. Процитовано 21 квітня 2022. 
    40. Discovery Hit 24M Streaming Subscribers at End of March Before WarnerMedia Merger. The Hollywood Reporter. 26 квітня 2022. Процитовано 28 квітня 2022. 
    41. Otterson, Jennifer Maas,Joe; Maas, Jennifer; Otterson, Joe (26 квітня 2022). Warner Bros. Discovery Cuts Scripted Programming Development at TBS, TNT (EXCLUSIVE). Variety. Процитовано 12 травня 2022. 
    42. Huston, Caitlin (27 квітня 2022). David Zaslav Buys $1M in Warner Bros. Discovery Shares. The Hollywood Reporter. Процитовано 28 квітня 2022. 
    43. Andreeva, Nellie (12 травня 2022). Tom Ascheim Exits As President Of Warner Bros. Global Kids, Young Adults and Classic. Deadline. Процитовано 12 травня 2022. 
    44. Andreeva, Nellie (12 травня 2022). Johanna Fuentes Departs As Head of Global Communications Studios & Networks Group At Warner Bros. Discovery. Deadline. Процитовано 12 травня 2022. 
    45. Andreeva, Nellie (11 травня 2022). Brett Weitz Exits As General Manager Of TNT, TBS & truTV. Deadline. Процитовано 12 травня 2022. 
    46. Davis, Rebecca (13 січня 2022). DAZN Nears Estimated $800 Million Deal to Acquire BT Sport. Variety (амер.). Процитовано 14 травня 2022. 
    47. Metz, Axel (12 травня 2022). BT Sport subscribers to get major package upgrade completely free of charge. TechRadar. Процитовано 12 травня 2022. 
    48. Zielińska, Urszula (21 квітня 2022). WarnerBros. Discovery w Polsce samodzielnym bytem. Są zmiany w kierownictwie TVN (Polish). Rzeczpospolita. Процитовано 25 травня 2022. 
    49. Vlessing, Etan (15 березня 2022). AT&T Names Warner Bros. Discovery Board Appointees, Including Ex-BET Chief Debra Lee. The Hollywood Reporter. Процитовано 7 квітня 2022. 
    50. Discovery, Inc. Announces Future Leadership Team for Warner Bros. Discovery. Discovery. 7 квітня 2022. Процитовано 7 квітня 2022. 

    Посилання[ред. | ред. код]

    Офіційний сайт