What to Expect When Bart's Expecting

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Серія «Сімпсонів»
«На що сподіватися, коли Барт чекає дитину»
англ. What to Expect When Bart's Expecting
Барт «чаклує» на дитину
Барт «чаклує» на дитину
Барт «чаклує» на дитину
Сезон № 25
Серія № 549
Перший показ 27 квітня 2014
Сценарій Джон Фрінк
Режисер(и) Метью Настюк
Виконавчий продюсер Ел Джін
Код виробника SABF14
Запрошені зірки
Таві Гевінсон у ролі Дженні, Джо Мантенья у ролі Жирного Тоні
Особливості серії
Політ у заставці Мо, обладнаний як стрибун на лижах, пролітає і врізається в літери назви
Напис на білборді «Згадати все — Всі товари прострочені» (англ. «Total Recall — All items tainted»)
Напис на дошці «Не влаштовувати першоквітневі розіграші 27 квітня» (англ. «You can't play April Fool's jokes on April 27th»)
Сцена на дивані Автор сцени на дивані — Майк Соша. Гомер потрапляє у власну пащу. Він та решта родини кошмарно подорожують тілом Гомера. Зрештою, сім'я сідає на мозок Гомера як на диван. Камера віддаляється з голови Гомера, і показано звичайну сім'ю на дивані.
Хронологія
Попередня Наступна
Days of Future Future Brick Like Me
Сезон 25
Список серій

«What to Expect When Bart's Expecting» (укр. «На що сподіватися, коли Барт чекає дитину») — дев'ятнадцята серія двадцять п'ятого сезону мультсеріалу «Сімпсони», прем'єра якої відбулась 27 квітня 2014 року у США на телеканалі «Fox».

Сюжет[ред. | ред. код]

Барт почуває себе стисненим своєю вчителькою образотворчого мистецтва, яка заохочує все у своїх учнях. Хлопчик хоче позбутися її. Барт відвідує «королеву вуду», від якої отримує деякі матеріали, щоб накласти заклинання на свою вчительку, щоб у неї «був біль у животі». Однак, наступного дня, вчителька все одно з'являється на уроці і, на превеликий подив Барта, оголошує приголомшливі новини про те, що вона вагітнаДиректор Скіннер пояснює Барту, що при накладанні закляття треба чіткіше вимовляти прохання.

Згодом бездітна пара звертається до Барта як до «хлопчика, що робить дітей» і Барт знову використовує вуду, щоб дати подружжю дитину. Заклинання спрацьовує, і пара говорить про Барта іншим сім'ям з такою ж проблемою. Невдовзі Барт відкриває намет з практикою вуду. Коли Гомер це виявляє він веде Барта до бару Мо, щоб обговорити проблему. Однак, несподівано їх викрадають посіпаки Жирного Тоні.

Жирний Тоні наказує Барту використати його «магію» на своїх конях, щоб створити чемпіонського скакового коня. Гомер розглядає це як можливість показати Барту, як насправді робляться діти. Однак, обраний жеребець-чемпіон проявляє свою поведінкою, що він — гей, граючи. В іншому стійлі Гомер знаходить колишнього рекламного коня пива «Кнур» Пиваса із Броварні (англ. Sudsley Brew-Right). У музичному номері Сімпсони намагаються посприяти тому, щоб кобила спаруватися з ним. Все проходить успішно, і тест на вагітність виявляється позитивним. Через деякий час, після народження лошати, Сімпсони спостерігають як гей-жеребець притискається до Пиваса…

У фінальній сцені показано фальшива реклама пива «Кнур» за участі Пиваса.

Ставлення критиків і глядачів[ред. | ред. код]

Під час прем'єри серію переглянули 3,45 млн осіб з рейтингом 1.6, що другим найпопулярнішим шоу на каналі «Fox» тієї ночі, після «Сім'янина»[1].

Денніс Перкінс з «The A.V. Club» дав серії оцінку B-, сказавши, що серія — «кумедна, із хорошими репліками та появою надійної запрошеної зірки. Тим не менш, епізод повторює, що у нинішніх епізодах Сімпсонів є межа того, що вони можуть досягти — і, що вона нижче, ніж раніше»[2].

Тереза Лопес з «TV Fanatic» дала серії дві з половиною з п'яти зірок, сказавши:

Після розкриття центрального конфлікту сценаристи прагнуть щось включити у все це божевілля… Барт має свою думку, але це те, що було зроблено багато разів (і кращими способами) в минулому. Тут це просто здавалося марним[3].

У січні 2015 року за сцену на дивані цієї серії аніматора Майка Сошу було номіновано на премію «Енні» в категорії «Найкращий анімаційний короткометражний продукт»[4].

Згідно з голосуванням на сайті The NoHomers Club більшість фанатів оцінили серію на 1/5 із середньою оцінкою 2,07/5[5].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Sunday Final Ratings: ‘Once Upon A Time’, ‘Revenge’ & ‘The Simpsons’ Adjusted Up; ‘Believe’, ’60 Minutes’, ‘Dateline’ & ‘American Dream Builders’ Adjusted Down - Ratings | TVbytheNumbers. web.archive.org. 29 квітня 2014. Архів оригіналу за 29 квітня 2014. Процитовано 14 квітня 2021. 
  2. The Simpsons: “What To Expect When Bart’s Expecting”. The A.V. Club (англ.). Архів оригіналу за 14 квітня 2021. Процитовано 14 квітня 2021. 
  3. Lopez, Teresa (27 квітня 2014). The Simpsons Review: Where Do Babies Come From. TV Fanatic (англ.). Архів оригіналу за 14 квітня 2021. Процитовано 14 квітня 2021. 
  4. 42nd Annual Annie Awards - Best Animated Short Subject (укр.). Архів оригіналу за 14 квітня 2021. Процитовано 14 квітня 2021. 
  5. Rate/Review: What To Expect When Bart's Expecting. The No Homers Club (англ.). Процитовано 3 червня 2022. 

Посилання[ред. | ред. код]