World of Warcraft Classic

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
World of Warcraft: Classic
Розробник США Blizzard Entertainment
Видавець Світ Blizzard Entertainment
Жанр(и) MMORPG
Платформа  Microsoft Windows
 macOS
Дата випуску 27 серпня 2019[1][2]
Режим гри  Багатокористувацька гра
Українська відсутня
Вік. обмеження ESRB: TTeens
PEGI: 12PEGI 12
Офіційний сайт

World of Warcraft Classic (WoW Classic) — є серверною опцією всесвітньо відомої MMORPG-гри World of Warcraft[3]. Працюючи незалежно від основної версії, «Classic» відтворює гру World of Warcraft у стані, в якому вона була до виходу першого доповнення, The Burning Crusade. World of Warcraft Classic було анонсовано на BlizzCon 2017, а реліз відбувся 26 серпня 2019 року[4][5].

Ігровий процес[ред. | ред. код]

WoW Classic пропонує гравцям побачити світ World of Warcraft в тому вигляді, в якому він був на момент контентного оновлення 1.12.1, виданим у вересні 2006 року перед виходом першого доповнення — The Burning Crusade. Максимальний рівень персонажа — 60, а в грі відсутні будь-які контентні доповнення, у порівнянні з оригіналом. У грі повністю відтворений той самий ігровий процес та механіки, які були на момент виходу оригінального World of Warcraft.

Гравцям для створення персонажа доступні 8 рас, які були представлені в оригінальній грі: люди, дворфи, нічні ельфи й гноми для Альянсу; орки, відречені, таурени й тролі для Орди; а також 9 ігрових класів: воїн, паладин, мисливець, шаман, друїд, розбійник, жрець, маг, чаклун. Як і в оригінальній версії гри, клас паладинів доступний тільки персонажам Альянсу, а клас шаманів — персонажам Орди. Світ Варкрафту має лише 2 доступні для відвідання континенти: Калімдор і Східні королівства.

Як і в будь-якому іншому додатку, контент у WoW Classic буде додаватися протягом шести оновлень, аби гравці могли поступово розвивати своїх героїв. Ігровий контент, спочатку випущений в таких оновленнях, як «Лігво Крила Тьми», «Ан'Кіраж» і «Наксрамас», поля битви, такі як «Ущелина Пісні Війни» і «Альтеракська долина», а також деякі предмети і завдання, стануть доступні після відповідного оновлення. На відміну від оновлень для оригінальної гри, ці оновлення не будуть змінювати механіку основної гри, наприклад, здатності персонажів; баланс гри зберігатиметься на тому рівні, на якому він був в оновленні 1.12.1.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. https://www.forbes.com/sites/davidthier/2019/08/15/world-of-warcraft-classic-release-date-and-5-things-to-know-before-you-play
  2. https://www.invenglobal.com/articles/8203/world-of-warcraft-classic-release-date-is-august-27th-2019
  3. World of Warcraft Classic Announcement. YouTube. Архів оригіналу за 8 червня 2019. Процитовано 11 червня 2019.
  4. Mark Your Calendars: WoW Classic Launch and Testing Schedule. Архів оригіналу за 19 травня 2019. Процитовано 11 June 2019.
  5. World of Warcraft goes back to basics (en-GB) . 26 серпня 2019. Архів оригіналу за 28 серпня 2019. Процитовано 27 серпня 2019.

Посилання[ред. | ред. код]