Вікіпедія:Проєкт:Віківишколи у КНУ

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Можливий варіант лого який буде символізувати співпрацю Університету та Вікіпедії

Вікіпроєкти
Категорія КатегоріяКаталог

«Віківишкіл»проєкт, створений для підготовки редакторів та авторів статей за всіма науковими напрямками.

Проєкт буде реалізуватися в декілька етапів, стратегічний партнер — Київський національний університет імені Тараса Шевченка. В подальшому необхідно розширювати кількість стратегічних партнерів.

26 лютого 2011 року відбувся перший Віківишкіл, у якому взяли участь понад 20 новачків та досвідчених вікіпедистів. Для поглиблення навчання та розширення можливостей співпраці Вікіпедії та Університету на найближчому тренінгу 23 квітня планується також проведення блок-дискусії, де кожен зможе висловити свої пропозиції щодо реформування вищої освіти завдяки роботі таких потужних освітніх інтернет-медіа як Вікіпедія.

Учасники проєкту[ред. код]

Для того, щоби взяти участь у проєкті, просто поставте тут свій вікіпідпис (ввести підряд чотири хвилясті знаки ~ і клікнути «зберегти сторінку»). І на сторінках обговорень ставте свій автоматичний підпис за допомогою чотирьох знаків (~~~~), також - і в вікні редагування. Якщо виникли запитання про проєкт, пошукайте відповідь на сторінці Вікіпедія:Довідка.

  1. --Максим Стоялов
  2. Ваш нік
  3. Ваш нік

Матеріали[ред. код]

Віківишкіл, 23 квітня[ред. код]

Запрошуються всі бажаючі, захід відбудеться у 204 аудиторії Червоного корпусу (вул. Володимирівська, 60). Початок — 11:00. Для участі необхідно надіслати листа, де будуть вказані ПІБ, факультет та назва тієї статті, яку б ви хотіли створити першою на електронну адресу luminalessgmail.com.

Прохання розповсюдити інформацію серед однодумців (афіша).

Етапи підготовки до тренінгу[ред. код]

  1. Визначення людей, які зможуть провести тренінг для 50 учасників.
  2. Підготовка до проведення тренінгу передбачає широку інформаційну кампанію, реєстрацію всіх охочих, надання їм необхідної попередньої інформації щодо тренінгу
  3. Проведення тренінгу пропонується у наступній формі:
    • Загальна інформація про Вікіпедію, її мету та завдання
    • Ази редагування
    • Реєстрація учасників та створення першої сторінки
    • Обговорення, спостереження, захист від вандалізму
    • Основні правила
    • Питання-Відповідь.

Бажаний результат[ред. код]

Після проведення першого тренінгу необхідним є моніторинг діяльності нових редакторів, створення можливостей для їх консультації і у подальшій роботі. За результатами їх діяльності або має розпочатися підготовка до нового аналогічно тренінгу для іншої аудиторії, або це вже має бути тренінг-підвищення кваліфікації, тоді його проведення має відбутися не раніше ніж через місяць — аби учасники змогли опанувати набуті знання.

Паралельно можуть проходити тренінги для новачків, головне аби були наявні досвідчені вікіпедисти, які вміють і люблять навчати та спілкуватися. Сподіваємося, що питання із залою де є підключення до інтернету у кожного комп'ютера (204 ауд. Червоного корпусу, де відбувалася вікі-зустріч з приводу 10-річчя Вікіпедії) буде вирішено.

Проведені Віківишколи[ред. код]

Дата Тренери Слухачі Фото
1 26 лютого 2011 Lumpia (ініціатор), A1, Ahonc, Amakuha, Antonix Wayfarer, Bunyk, Igor Yalovecky, Perohanych, Volodimirg, Звірі, Ліонкінг Nerd, Olga Vaganova, Троянець, зареєструвались в процесі — CheG, Ensia, Kedui, Ordo Amoris, Rainbow in the Dark, Tianitta 21
2 23 квітня 2011 Lumpia, Amakuha Anastasia Kovbasenko, m anisimov
3 19 жовтня 2011 Amakuha Aliona Lyasheva, Svetlana 3, Mykhailo 0 та ін.