Іранська премія фантастики

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Іранська премія фантастики M:
مسابقه داستان‌نویسی گمانه‌زن
Присуджується за літературна премія, що щорічно надається артистам у галузі наукової фантастики, фентезі та жахів в Ірані.
Країна Іран Іран
Рік заснування 2005

Іранська премія фантастики (перс. مسابقه داستان‌نویسی گمانه‌زن‎) - літературна премія, що щорічно надається артистам у галузі наукової фантастики, фентезі та фантастики жахів в Ірані. Ця премія вперше започаткована навколо конкурсу наукової фантастики та фентезі, до 2008 року премія носила назву "Літературний конкурс наукової фантастики та фентезі" (наразі — конкурс фантастичних оповідей), який вперше був проведений взимку 2005 року. Організаційна академія оголосила про офіційне розірвання конкурсу в червні 2014 року після семи раундів змагань.

Суперечлива сюжетна лінія — це перегони за найкращу наукову фантастику, фентезі чи історію жахів, яка проводиться незалежно в рамках премії "Мистецтво та граматика".

Історія[ред. | ред. код]

Перші чотири раунди конкурсу (1384-1387 роки за іранським календарем) відбулися під назвою Фантастичний конкурс Академії фентезі (перс. آکادمی فانتزی‎).

Перший раунд конкурсу відбувся взимку 2005 року. Як повідомляє вебсайт Академії фентезі, команда зберігачів групи створила конкурс, щоб досягти своїх наукових та культурних цілей та підтримати виробництво перського змісту в цій галузі літератури.

Загальні умови[ред. | ред. код]

  1. Предмет творів є вільним, але має бути написаним в галузі белетристики та наукової фантастики, або в комбінації обох.
  2. Роботи не повинні бути копіями з інших історій.
  3. Кожна робота має містити не більше 15000 слів (мінімум відсутній).
  4. Заявки приймаються як файл електронного документа з дотриманням практики та принципів письма.
  5. Кожен автор може подати до п'яти творів на змагання.

Окрім загальних умов існують різні бонуси.

Посилання[ред. | ред. код]