Ворон (фільм, 1994)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ворон
англ. The Crow
Жанр нео-нуар
фантастика
драма
Режисер Алекс Прояс
Продюсер Jeff Mostd і Едвард Р. Прессманd
Сценарист Девід Дж. Шоу
Джон Ширлі
На основі «Ворон», комікс Джеймса О'Барра
У головних
ролях
Брендон Лі[1][2][…], Ерні Гадсон[1][2][3], Майкл Вінкотт[1][2][…], Бай Лін[1][2], Девід Патрік Келлі[1][2][3], Майкл Массі[1][2], Джон Політоd[2], Тоні Тоддd[1][2], Майкл Берріман, Anna Thomsond[1][2], Marco Rodríguezd, Sofia Shinasd[1][2], Білл Реймонд[4], Девід Скоуd[4], Angel Davidd, Rochelle Davisd, Jeff Cadiented, Лоуренс Мейсонd, Angel Davidd і Kim Sykesd
Оператор Даріуш Вольськийd
Композитор Ґрем Ревеллd
Кінокомпанія Dimension Films
Дистриб'ютор Miramax Films
Тривалість 102 хв.
Мова англійська
Локалізація Новий канал
Країна  США
Рік 1994
Дата виходу 13 травня 1994
Кошторис $ 23 млн
Касові збори $ 50,7 млн
IMDb ID 0109506
Рейтинг MPAA:
IMDb: 7.6/10 зірок
Наступний Ворон: Місто янголів
miramax.com/movie/the-crow

«Ворон» (англ. The Crow) — фантастичний фільм режисера Алекса Прояса 1994 року. Під час зйомок цього фільму пострілом з револьвера був смертельно поранений виконавець головної ролі Брендон Лі.

Сюжет[ред. | ред. код]

30 жовтня. Ніч Диявола. Детройт. Сержант поліції Альбрехт (Ерні Гадсон) на місці злочину, де Шеллі Вебстер (Софія Шинас) побили й зґвалтували, а її наречений Ерік Дрейвен (Брендон Лі) загинув внаслідок ножового, кульового поранень і падіння з вікна. Наступного дня (на Гелловін) пара повинна була одружитись. Альбрехт зустрічає молоду дівчинку, Сару (Рошелль Девіс), яка каже, що вона була для них другом, і що вони про неї піклуватися. Альбрехт говорить їй, що Шеллі помирає.

Рік потому, ворон сідає на надгробок Дрейвена; Ерік прокидається і вибирається з могили. Тим часом, вулична банда, на чолі з T-Бердом (Девід Патрік Келлі), влаштовує низку пожеж у місті. Ерік йде до своєї старої квартири і знаходить її покинутою і занедбаною. Він пригадує власну смерть, і винних у ній: Тін Тіна, Фанбоя і Сканка. Незабаром Ерік з'ясовує, що будь-які поранення на його тілі одразу гояться. Слідуючи за вороном, він вирушає мститись за вбивство Шеллі.

Ворон допомагає Еріку знайти та вбити Тін Тіна. Потім він прямує у ломбард, де Тін Тін заклав обручку Шеллі. Ерік змушує власника, Гідеона, повернути кільце і підриває магазин, дозволяючи Гідеону вижити, аби він міг попередити інших. Ерік знаходить, Фанбоя з матір'ю Сари, Дарлою. Після вбивства Фанбоя, Ерік дає Дарлі зрозуміти, що Сара потребує гарної матері. Дрейвен навідує Альбрехта, пояснюючи, ким він є і чому він тут. Альбрехт розповідає йому все, що він знає про смерть Шеллі і що він бачив, як вона страждала протягом тридцяти годин, перш ніж померти. Сара йде у квартиру Еріка і розмовляє з ним, каже, що сумує за ним і Шеллі. Ерік пояснює, що, хоч вони й не можуть більше бути друзями, він все-ще дбає про неї.

Топ Доллару (Майкл Вінкотт) і його коханці Міці (Бай Лін) з різних джерел стають відомими дії Еріка. Топ Доллар проводить нараду зі своїми спільниками, де вони обговорюють нові плани злочинної діяльності на Ніч Диявола. Ерік приїжджає туди у пошуках Сканка. Починається перестрілка, яка спричиняє загибель майже всіх присутніх, з подальшим вбивством Сканка. Топ Доллар, і Гранг, права рука Топ Доллара, втікають.

Завершивши свою місію, Ерік повертається до могили. Сара прощається з Еріком, він віддає їй обручку Шеллі. Пізніше її викрадає Гранге та затягує до церкви, де очікують Топ Доллар і Міка. Ерік поспішає врятувати її. Гранге ранить пострілом ворона, через що Ерік втрачає невразливість. Міка хапає пораненого ворона, маючи намір забрати його містичну силу. Прибуває Альбрехт. Топ Доллар захоплює Сару і піднімається на дзвіницю. Ворон викльовує Міці очі. Ерік підіймається на дах церкви. У результаті сутички Топ Доллар гине. Сара і Альбрехт йдуть у лікарню; Ерік і Шеллі возз'єднується у могилі.

Фільм завершується монологом Сари: «Якщо людей, яких ми любимо вкрали від нас, єдиний шлях залишити їх живими — ніколи не переставати кохати їх. Будинки горять, люди вмирають, але справжня любов — назавжди».

У ролях[ред. | ред. код]

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]