Вікіпедія:Жінки у STEM/Логотип

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Логотип конкурсу статей «Жінки у STEM» було обрано за результатом міні-конкурсу на найкращий логотип, який пройшов у квітні.

Підсумки[ред. код]

Переможна робота

Журі[ред. код]

Результати конкурсу визначило журі, у яке увійшли представники організаторів конкурсу. Загальна оцінка була визначена шляхом складання середнього арифметичного із трьох оцінок: представниці «Вікімедіа Україна», представниць Фонду ООН у галузі народонаселення і незалежного експерта.

  • Helixitta — вікіпедистка, українська науковиця.
  • Представниці Фонду ООН у галузі народонаселення — Наталія Кошовська, програмна аналітикиня з гендерних питань; Альона Зубченко, радниця програми з комунікацій; Наталія Мартиненко, програмна асистентка по роботі з молоддю та комунікаціями.
  • Дмитро Буланов — графічний дизайнер, керівник Dmytro Bulanov creative büro, співатор айдентик туристичного бренду України і Міністерства освіти і науки України.

Призери[ред. код]

Призерами конкурсу стали:

Умови конкурсу[ред. код]

Вимоги до логотипів[ред. код]

  1. Логотип не повинен використовувати матеріалів, захищених авторським правом, — лише матеріали в суспільному надбанні та дизайн, створений автором логотипа;
    Окремо зверніть увагу, що не можна використовувати елементи сучасних будівель чи пам'ятників, адже в Україні відсутня «свобода панорами»;
  2. Логотип має бути опублікований під ліцензією cc0 (переданий в суспільне надбання);
  3. Бажано, щоб логотип був у векторному форматі SVG;
  4. Зображення повинне мати прозорий фон.
Вимоги до векторних логотипів
  1. Небажано використовувати ізотеричні елементи, які можуть відобразитися не на всіх комп'ютерах;
  2. Бажано перетворити увесь текст в зображенні на полігони.
Вимоги до растрових логотипів
  1. Зображення не повинне містити артефактів, зернистості або інші помітні недоліки;
  2. Зображення повинно мати достатню роздільну здатність. Висота і ширина зображення мають бути не меншими за 400 пікселів кожна;
  3. Рекомендовано для растрової графіки використовувати формат PNG.

Захочуємо також подавати пропозиції назви конкурсу: або разом з логотипом, або окремо.

Як подати логотипи[ред. код]

Є два варіанти подачі логотипу на конкурс:

  1. Якщо у вас є обліковий запис у Вікісховищі, просто завантажте файл до цієї категорії: Women in STEM article contest
  2. Альтернативний варіант — надішліть логотип у вкладеному файлі на адресу stemwikimedia.org.ua. У листі обов'язково скопіюйте текст дозволу нижче:

Цим заявляю, що я є автором і/або єдиним власником виключних авторських прав на логотип для конкурсу статей «Конкурс про жінок у STEM» (робоча назва), який прикріпляю вкладеним файлом до листа. (надалі — «Твір»).

Я згоден(а) опублікувати цей твір на умовах вільної ліцензії «CC0 1.0 Універсальна (CC0 1.0) — Передання до Суспільного Надбання» (https://creativecommons.org/publicdomain/zero/1.0/deed.uk) або новішої версії.

Я розумію, що тим самим надаю право будь-якій особі поширювати, змінювати й використовувати твір у будь-яких цілях, що не порушують законодавства (у тому числі пов'язаними з отриманням комерційної вигоди) за умови дотримання зазначеної ліцензії.

Я сповіщений(а), що зберігаю виключні авторські права на цей твір поза умовами зазначеної ліцензії, і що я зберігаю право на згадування мене як автора відповідно до обраної ліцензії. Модифікації, які зроблять інші люди, не будуть приписані мені.

Цей дозвіл стосується тільки моїх виключних авторських прав, і я залишаю за собою право запобігати використанню моєї роботи з порушенням закону — зокрема, для наклепу, приниження честі й гідності, порушення правил використання торговельних марок, порушення права на охорону зображення громадянина тощо.

Я розумію, що не можу відкликати цей дозвіл, і що моя робота може розміщуватися у проєктах Фонду Вікімедіа протягом необмеженого часу або бути вилученою звідти.

[ПІ(Б) АВТОРА, КОНТАКТИ (для можливості верифікації)]
[ПРАВА АДРЕСАНТА (власник авторських прав, директор, уповноважений представник тощо)]
[ДАТА]

Наявність посилання на текст ліцензії обов'язкова, без нього дозвіл не буде прийнятий. Наведення цього посилання передбачає, що людина ознайомилася з текстом ліцензії. Лист має бути надіслано на мейл stemwikimedia.org.ua

Винагорода[ред. код]

  • Переможний логотип побачать тисячі людей. Логотип конкурсу буде використовуватися на сторінках Вікіпедії, у блогах організаторів конкурсу, у соцмережах тощо.
    • ГО «Вікімедіа Україна» сприятиме поширенню інформації про переможця конкурсу.
  • Переможець конкурсу логотипів отримає призи та сувеніри від організаторів — ГО «Вікімедіа Україна» та Фонду ООН у галузі народонаселення.
    • Імовірно, буде вироблено сувенірну продукцію із логотипом із вказівкою імені автора чи авторки логотипу.

Логотипи, що можуть стати в нагоді[ред. код]

Подані пропозиції[ред. код]