Вікіпедія:Статті-кандидати на вилучення/Заголовок

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Вилучення статей

На цій сторінці користувачі пропонують (номінують) сторінки та обговорюють доцільність їхнього вилучення. Заявки на вилучення статті мають бути аргументовані — тобто посилатися на конкретні правила і поради української Вікіпедії. При занесенні статті в список на вилучення ставте на сторінці статті відповідну позначку (див. нижче) для того, щоб запобігти її даремній доробці учасниками, які не знатимуть, що стаття може бути невдовзі вилучена, а також привернути увагу зацікавлених користувачів до обговорення питання з вилучення.

Не всі статті, що варто вилучити, потребують номінації: деякі з них можна вилучати без обговорення. Таке вилучення називається швидким, а всі причини, відповідно до яких стаття може бути вилучена без обговорення, перелічені в розділі Критерії швидкого вилучення. Для швидкого вилучення потрібно позначити статтю шаблоном {{db-reason}}.

Обговорення щодо вилучення статті триває 1 тиждень. Враховуються лише аргументи, що ґрунтуються на правилах і порадах української Вікіпедії (ВП:ПП, ВП:КРВИЛ, ВП:ЧНВ, ВП:КЗ, ВП:ОД, ВП:ПОДІБНЕ).

Після закінчення терміну обговорення адміністратор аналізує представлені в обговоренні аргументи сторін і на підставі цих аргументів підбиває підсумок з обґрунтуванням. У випадку недостатнього обґрунтування будь-який користувач може оскаржити цей підсумок упродовж 1 тижня як описано тут.

За допомоги Журналу вилучень ви можете відстежувати вилучення всіх типів сторінок в реальному часі.

Номінувати сторінку на вилучення

Довідка · Пісочниця · Кнайпа · Портали · Проєкти · Запити · Портал спільноти


Поточні обговорення

Дата Статті-кандидати на вилучення