Віолетта (телесеріал)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Віолетта
Violetta
Тип телесеріал
Телеканал(и) Новий канал
Дистриб'ютор(и) Disney+
Жанр Мелодрама, Романтична кінокомедія, Мюзикл
Формат зображення 16:9
Тривалість серії 45 хвилини
Тривалість 45 хв.
Компанія Pol-ka Produccionesd
Сценарист Хорхе Бланко
Режисер Хорхе Ніско
Мартін Сабан
Матіас Різі[1]
Продюсери Адріан Суар
Фернандо Бланко
Виконавчий продюсер Дієго Карабеллі
У головних ролях Мартіна Стоссель,
Хорхе Бланко,
Лодовіка Комельо,
Дієго Домінгес,
Мерседес Ламбре,
Руджеро Паскареллі,
Канделарія Молфесе,
Факундо Гамбанде,
Альба Ріко
Країна-виробник Аргентина Аргентина
Мова оригіналу іспанська мова
Перша поява 2012
Перший показ 22 квітня 2014 — дотепер
Кількість сезонів 3
Кількість серій 240
Посилання
Мартіна Стоссель

Віолетта (ісп. Violetta) — молодіжний телесеріал, спільний проект Disney Channel Латинської Америки, Європи, Близького Сходу, Африки і компанії Pol-ka Producciones[2][3].

Прем'єра «Віолетти» відбулася 14 травня 2012 року в Латинській Америці та Італії. В Україні прем'єра відбулася 22 квітня 2014 року[4].

Сюжет[ред. | ред. код]

1 сезон[ред. | ред. код]

Серіал «Віолетта» оповідає про шляхи дівчини-підлітка у «великій» світ. Віолетта повертається в рідний Буенос-Айрес, де не була з 5-ти років. Тоді вона втратила матір, і батько відвіз її до Європи. Подорослішавши, Віолетта повертається в Аргентину. Їй доведеться пройти складні випробування і пізнати життя. У житті Віолетти з'явиться сестра її матері Анжи, яка приховує, хто вона, але щиро любить Вілу і піклується про неї. Віолетта знайде перших вірних друзів і зустріне свою любов. Завзятість і любов до музики допомагають дівчині вступити в престижну академію «Студія 21».

2 сезон[ред. | ред. код]

Томас назавжди виїхав до Іспанії, а Вілу помирилася і залишилася з Леоном. Після свого розкаяння Людмила продовжує підставляти Віолетту. У Леона з'являється новий суперник Дієго. Віолетта не відповідає на його залицяння, але той все одно знаходить спосіб розлучити її з Леоном. Тим часом за спиною Вілу Людмила та Дієго в змові, щоб вижити її зі студії. Леон намагається знайти розраду в обіймах Лари — свого механіка. Віолетта дуже сумує через те, що Леон з іншою. Але, врешті-решт, він залишається з Вілу. Дієго знаходить свого справжнього батька.

3 сезон[ред. | ред. код]

Після завершення світового туру країнами Європи, Віолетта і її друзі повертаються в Буенос-Айрес, для того, щоб закінчити останній рік навчання в Студії. З мріями і амбіціями група стикається з новими перешкодами, які має подолати. У Віолетти настали найкращі моменти в її житті, вона знаходиться поряд з Леоном, в той час як Людмила намагається зайняти її місце в «Youmix». Також Людмила, наприкінці сезону, стає її близькою подругою та сестрою

Історія[ред. | ред. код]

Зйомки «Віолетти» почалися у вересні 2011 року і тривають досі. 22 грудня 2011 про серіал вперше було оголошено на каналі Disney, однак до квітня 2012 року ні приблизна, ні точна дата реалізації не оголошувалися. На початку квітня 2012 року на офіційному сайті Disney в Латинській Америці з'явився кліп «En Mi Mundo», виконаний Мартіною Штоссель, — саундтрек до серіалу; а 4 квітня 2012 року було оголошено про прем'єру, призначену на 14 травня 2012 року. Прем'єра 1-го сезону відбулася 14 травня 2012 року в Латинській Америці та Італії. У Росії прем'єра 1-го сезону відбулася 15 жовтня 2012 року. Друга половина 1-го сезону в Росії почалася з 25 березня 2013 року. Прем'єра 2-го сезону в Аргентині відбулася 29 квітня 2013 року. Прем'єра 2-го сезону в Росії відбулася 30 вересня 2013. Друга половина 2-го сезону в Росії почалася з 24 лютого 2014 року. А прем'єра 1-го сезону в Україні відбулася 22 квітня 2014.

Прем'єри сезонів[ред. | ред. код]

Сезон Кількість
серій
Прем'єра в Аргентині Прем'єра в Росії Прем'єра в Україні
Прем'єра Фінал Прем'єра Фінал Прем'єра Фінал
1 80 40 14 травня 2012 6 липня 2012 15 жовтня 2012 25 грудня 2012 22 квітня 2014
40 3 вересня 2012 26 жовтня 2012 25 березня 2013 5 червня 2013
2 80 40 29 квітня 2013 21 червня 2013 29 вересня 2013 6 грудня 2013
40 19 серпня 2013 11 жовтня 2013 24 лютого 2014 25 квітня 2014
3 80 20 28 липня 2014 22 серпня 2014 весна 2015 весна 2015
20 22 вересня 2014 17 жовтня 2014
20 17 листопада 2014 12 грудня 2014
20 12 січня 2015 6 лютого 2015

Персонажі[ред. | ред. код]

  • 'Віолетта «Вілу» Кастільо' (ісп. Violetta «Vilu» Castillo) — головна героїня телесеріалу. Віолетта — сімнадцятирічна весела і яскрава дочка Германа Кастільо, яка в ранньому дитинстві втратила матір і був вивезена батьком в Європу. Через кілька років Віолетта разом з батьком повертається у своє рідне місто Буенос-Айрес, де незабаром в таємниці від батька вирішила поступити в «Студію 21» і навчатися співу і танців. Також Віолетта є племінницею Анжи Сарамего, молодшої сестри її матері, про що довгий час не знала. Крім усього цього, Віолетта протягом серіалу стикається з проблемою у відносинах між нею і двома хлопцями, з якими вона познайомилася відразу після повернення додому: Томасом і Леоном. Однак, незабаром після від'їзду Томаса, новою частиною любовного трикутника стає Дієго, якому Віолетта спочатку взаємністю не відповідала, але зрештою вона вибирає Леона. Після декількох місяців, вони розуміють, що просто не можуть один без одного.
  • 'Леон Варгас' (ісп. León) — Найкращий друг Андреса. У першому сезоні зустрічався з Людмилою. Спочатку хотів зблизитися з Віолетою, щоб насолити Томасу. Але пізніше закохався по-справжньому і завжди був упевнений, що вона буде з ним. У другому сезоні у Леона з'являється новий суперник за серце Віолетти — Дієго. Розлучається з Віолетою після її поцілунку з Дієго. Після зустрічався з Ларою. В кінці другого сезону залишився з Віолетою.
  • 'Людмила «Людмила» Ферро' (ісп. Ludmila «Ludmi» Ferro) — головна антагоністка серіалу. Людмила є дуже злісною й розважливою, і на її думку, найталановитішою дівчиною в «Студії 21». Вона постійно змагається з Віолетою, прагнучи всіма силами вижити їх із «Студії», оскільки боїться, що Віолетта може затьмарити її своїм талантом. Крім цього, Людмила весь час намагається домогтися прихильності у Томаса і відбити його у Віолетти, що нерідко їй вдавалося, але через свої розважливі плани до Віолетти, Людмила весь час втрачала його. Незабаром Томас їде в Іспанію, Людмила вирішує продовжити виживати Віолетту з «Студії», для чого вирішує використовувати свого друга Дієго, але план згодом провалюється. Несподівано для себе, Людмила незабаром закохується в друга Віолетти Федеріко, і любов до нього починає затьмарювати в ній ревнощі і ненависть до Віолетти.
  • 'Дієго Ернандес' (ісп. Diego Hernández) — третій коханий Віолетти, що з'явився у другому сезоні серіалу. Спочатку Дієго дуже не сподобався Віолетті через свою наглість і зарозумілість, але незабаром між ними виникають почуття. Потайки від Віолетти, Дієго заради того, щоб знайти свого батька (яким згодом виявляється один з вчителів студії, Грігоріо), разом з Людмилою розробляли план по виживанню Віолетти з «Студії 21» (у другому сезоні «On Beat»), але поступово, Дієго починає по-справжньому закохуватися в Віолетту, і вирішує захищати її від Людмили. Але коли Віолетті, за допомогою Леона і Франчески, вдається дізнатися про плани Дієго і Людмили, вона розлучається з Дієго і повертається до Леона. У 3 сезоні починає зустрічатися з Франческою.
  • 'Франческа «Фран» Кавілья' (ісп. Francesca «Fran» Cauviglia) — одна з учениць в «Студії 21», найкраща подруга Віолетти, з якою вона познайомилася, коли Віолетта вирішила брати уроки музики в одного з вчителів — Бето. Спочатку Франческа недолюблювала Віолетту, оскільки вважала що їй подобається Томас (в якого Франческа в той момент була по вуха закохана), але незабаром дівчата подружилися. Франческа багато разів намагалася стати дівчиною Томаса, але весь час їй це не вдавалося. Після повернення Томаса в Іспанію, Франческа почала зустрічатися з новим учнем в «Студії» — Марко, але нерідко між їхніми відносинами вставали різні перешкоди, в тому числі і колишня дівчина Марко. У 3 сезоні починає зустрічатися з Дієго.
  • 'Камілла «Камі» Торрес' (ісп. Camila «Cami» Torres) — одна з учениць «Студії», що має талант до співу, але не досягла творчої зрілості. Каміла близька подруга Франчески і Віолетти, нерідко дає поради щодо відносин обом подругам. Довгий час вона була одна, але незабаром закохалася в Бродвея, бразильця запрошеного в «Студію» Грігоріо. Дізнавшись що Бродвей є шпигуном Грігоріо, Камілла пориває з ним і починає зустрічатися з Максі, але не довго оскільки обидва зрозуміли, що краще залишитися друзями, після зустрічалася з запрошеним в «Студію» Ді-Джеєм, після чого він поїхав, і вона стала зустрічатися з Сєбою (учасником групи «Rock Bones», але незабаром Себа розлучається з Камі, але після цього знову зустрічається з Бродвеєм.
  • 'Максиміліано' '«Максі» Понте'  — один з учнів «Студії». Максі близький друг Камілли, Віолетти і Франчески. В кінці першого сезону закохався в Наті, але Людмила заважала їхнім стосункам. У другому сезоні довгий час був один, але незабаром почав зустрічатися з Каміллою, але недовго оскільки обидва вирішили залишитися друзями, після чого став зустрічатися з Наті. У 3 сезоні сезоні розлучається з Наті, але пізніше вони миряться.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Matias Risi. imdb.com. Процитовано 19 листопада 2013 року. 
  2. Violetta, la nueva serie de Disney Channel y Pol-Ka. Extremista.com.ar (Spanish). 16 грудня 2011. Архів оригіналу за 3 листопада 2012. Процитовано 10 січня 2012. 
  3. Farándula (31 січня 2012). Disney anuncia elenco de serie internacional. El Siglo (Spanish). Архів оригіналу за жовтень 4, 2013. Процитовано 31 січня 2012. 
  4. Прем'єра музикального серіалу в Україні. April 22th, 2014.