Стефанова Галина Анатоліївна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Галина Стефанова)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Стефанова Галина Анатоліївна
Народилася 11 квітня 1956(1956-04-11) (68 років)
Магаданська область, РРФСР, СРСР
Громадянство СРСР СРСРУкраїна Україна
Діяльність актриса театру і кіно
Alma mater Філологічний факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченка (1987) і Київський державний інститут театрального мистецтва імені Івана Карпенка-Карого (1979)
IMDb nm5326051

Стефанова Галина Анатоліївна — радянська і українська актриса театру і кіно.

Біографія[ред. | ред. код]

Народилася 11 квітня 1956 р. в Магаданській області, виростала у Львові. 1979 року закінчила Київський державний інститут театрального мистецтва ім. І. К. Карпенка-Карого (курс професора Анатолія Скибенка), а 1987філологічний факультет Київського державного університету ім. Тараса Шевченка.

З 1979 по 1991 рр. працювала у Київському Молодіжному театрі.

Актриса часто зайнята у творчих проектах різних жанрів, зокрема: Варвара Рєпніна на сцені театру «Актор» (вистава «Стіна»), Клеопатра в однойменній виставі за п'єсою Ю. Едліса, Ельза у виставі «Гра королів, або Пат» П. Когоута, «Польові дослідження з українського сексу»моновистава за романом Оксани Забужко, та моновистава «Палімпсест» (за текстами Василя Стуса і не лише), бере участь в німецько-українських проектах зокрема: Вальтера Моссмана «Музика і тексти» із ансамблем аванґардної музики «Решерш» (Фрайбург, НімеччинаЛьвів, Україна). Виступає у концертних програмах та поетичних вечорах, на телебаченні та радіо.

Озвучила багато літературних творів, серед яких: Марія Савчин. Тисяча доріг.


Нагороди[ред. | ред. код]

Фільмографія[ред. | ред. код]

Знімалась у фільмах:

Джерела[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]