Герб Британської Території в Індійському Океані

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Герб Британської Території в Індійському Океані
Деталі
Затверджений 1990
Щит синього кольору, внизу якого на трьох білих хвилястих лініях розташоване пальмове дерево і корона святого Едуарда, у лівому верхньому кутку розташоване сяюче сонце. У верхній частині щита знаходиться прапор Великої Британії
Щитотримачі коричнева та зелена черепахи
Девіз лат. In tutela nostra Limuria«Лемурія під нашою опікою»

Герб Британської Території в Індійському Океані вперше був представлений 1990 року, на святкуванні 25-річчя утворення території.

Опис[ред. | ред. код]

Герб являє собою щит синього кольору, внизу якого на трьох білих хвилястих лініях розташоване пальмове дерево і корона святого Едуарда, у лівому верхньому кутку розташоване сяюче сонце. У верхній частині щита знаходиться прапор Великої Британії.

Корона і прапор Великої Британії символізують приналежність до Об'єднаного Королівства, звивисті сині лінії — хвилі Індійського океану, а кокосова пальма — основну рослинність островів.

Як щитотримачі виступають дві морські черепахи (бісса і зелена черепаха), що стоять на березі, всипаному морськими мушлями. Всі разом вони уособлюють місцеву живу природу. Щит вінчає морська корона над якою височить вежа червоного кольору, що несе прапор Британської території в Індійському океані.

У основі герба національний девіз лат. In tutela nostra Limuria«Лемурія під нашою опікою», і відсилає нас до неіснуючого континенту Лемурія, який за переказами розташовувався в Індійському океані.

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

Література[ред. | ред. код]

  • Все про світ. Країни. Прапори. Герби: енциклопедичний довідник / [відповідальний за випуск М. Ілляш]. — К. : Школа, 2001. — 622 с. ISBN 966-7657-79-5.

Посилання[ред. | ред. код]