Джейсон Кларк

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Джейсон Кларк
англ. Jason Clarke
Народився 17 липня 1969(1969-07-17) (54 роки)
Квінсленд, Австралія
Громадянство  Австралія
Діяльність актор, кіноактор, телеактор, кінопродюсер
Alma mater Ignatius Park Colleged
Роки діяльності з 1995 року
Дружина Сесіль Бречча (з 2018)
Діти 2
IMDb nm0164809

CMNS: Джейсон Кларк у Вікісховищі

Дже́йсон Кларк (англ. Jason Clarke; нар. 17 липня 1969) — австралійський актор кіно і телебачення. Джейсон Кларк відомий за ролями другого плану в популярних фільмах «Найп'янкіший округ у світі», «Джонні Д.» і «Смертельні перегони». З'являвся в епізодах австралійських телесеріалів.

Життєвий шлях[ред. | ред. код]

Джейсон Кларк народився 17 липня 1969 року у Вінтоні[en], штат Квінсленд, Австралія. Батько майбутнього актора стриг овець. Джейсон Кларк почав з'являтися на австралійському телебаченні в першій половині 1990-х років. Він знімався в проєктах: «Школа розбитих сердець», «Блу хілери», «Дика сторона», а в 1997 зіграв епізодичну роль у повнометражній картині «Дилема». У 2002 році Джейсон Кларк зіграв констебля Риггса у фільмі «Клітка для кроликів», після чого почав отримувати запрошення на знімання за межами Австралії. Із найуспішніших проєктів за його участю слід відзначити бойовик «Смертельні перегони», що вийшов в 2008 році, і кримінальну драму «Джонні Д.». У 2012 році Джейсон Кларк зіграв одного з братів Бондюрант в картині «Найп'янкіший округ у світі», де його партнерами по знімальному майданчику стали Том Гарді і Шая Лабаф.

Персональне життя[ред. | ред. код]

Дружина (з 2018) — французька акторка і модель Сесіль Бречча (фр. Cécile Breccia), відома роллю лейтенанта Лінк Меньйон у фільмі «Зоряний десант 3: Мародер». У родині подружжя двоє дітей.

Фільмографія[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]