Джордж Галловей

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Джордж Галловей
George Galloway
Народився 16 серпня 1954(1954-08-16) (69 років)
Данді, Шотландія, Велика Британія
Громадянство Велика Британія Велика Британія
Місце проживання Лондон
Діяльність депутат парламенту Великої Британії, письменник, активіст
Alma mater Harris Academyd
Мова творів англійська, британська англійська, гіберно-англійськаd і Scottish Englishd
Жанр Політичні коментарі
Magnum opus «Я не тільки один»
Партія Respect Partyd (2016), Лейбористська партія (2003) і Workers Party of Britaind
Сайт: georgegalloway.com

CMNS: Джордж Галловей у Вікісховищі

Джордж Га́лловей (англ. George Galloway; 16 серпня 1954 м. Данді, Шотландія, Велика Британія — британський лівий політичний активіст, письменник та колишній член парламенту Великої Британії. Відомий головним чином своїми політичними ескападами та скандалами, наприклад — опозиції уряду Великої Британії у зв'язку з війною в Іраку, підтримці російського режиму Путіна, сирійського режиму Асада та іншими.

Політична біографія[ред. | ред. код]

Через гостру критику Лейбористської партії, до якої він належав під час вторгнення США та Великої Британії до Іраку, його було виключено з партії. У січні 2004 р. він заснував власну партію «Респект», на чолі якої він знову виграв вибори і здобув місце у парламенті. Протягом років Галловей залишався критиком політики Великої Британії та США на Близькому Сході і зокрема підтримки Ізраїлю у війнах з його сусідами. Галловей також висловив свій жаль з приводу розпаду СРСР, оскільки, це на його думку призвело до однополярного світу та неконтрольованої поведінки США на світовій арені.

Факти[ред. | ред. код]

Скандали приватного життя[ред. | ред. код]

  • У березні 2012, через 4 місяці після того як його третя дружина народила дитину, одружився за мусульманським законом вчетверте на Путрі Гаятрі Первіті (Putri Gayatri Pertiwi), яка на 31 рік молодша за нього та на два роки молодша його дочки від першого шлюбу Люсі. Британське законодавство юридично не визнає мусульманські закони про шлюб з кількома жінками. «Він вчинив двоєжонство» — звинуватив Галловея батько його третьої дружини Хашем Хусейні[3]

Посилання[ред. | ред. код]

Виноски[ред. | ред. код]