Джордж Калеб Бінгем

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Джордж Калеб Бінгем

Народження 20 березня 1811(1811-03-20)[1][2][…]
Огаста, Вірджинія, США
Смерть 7 липня 1879(1879-07-07)[1][2][…] (68 років)
  Канзас-Сіті, Міссурі, США[4][5]
Поховання Union Cemeteryd[6]
Країна  США
Жанр портрет[4][5], побутовий жанр[4][5] і історичний живопис[5]
Діяльність художник, викладач університету, політик, графік, архітектурний кресляр
Напрямок luminismd[7]
Працівник Міссурійський університетd
Твори Fur Traders Descending the Missourid
Партія Демократична партія США
У шлюбі з Sarah Elizabeth Hutchinsond, Elizabeth K. Binghamd і Martha Ann Livingstond
Діти Isaac Newton Binghamd і Clara Flournoy Kingd
Роботи в колекції Міннеаполіський інститут мистецтваd, Музей мистецтв Нельсона-Аткінсаd, Національна галерея мистецтв, Музей мистецтва Метрополітен[8], Галерея мистецтв Коркоран, Витончено-мистецькі музеї Сан-Франциско, Пенсільванська академія образотворчих мистецтв, Музей мистецтв округу Лос-Анжелес, Музей мистецтв Карнегіd, Бруклінський музей, Національна портретна галерея США, Музей мистецтв Цинциннаті, Художній музей Сент-Луїса, Детройтський інститут мистецтв, Gilcrease Museumd, Бостонський музей образотворчих мистецтв, Смітсонівський музей американського мистецтва[9], Ackland Art Museumd[10] і Mildred Lane Kemper Art Museumd

CMNS: Джордж Калеб Бінгем у Вікісховищі

Джордж Калеб Бінгем (George Caleb Bingham; 20 березня 1811, Огаста, Вірджинія — 7 липня 1879, Канзас-Сіті (Міссурі)) — американський художник, політик. Представник лумінізму. Відомий при житті як «Художник Міссурі».

Життєпис[ред. | ред. код]

Син багатодітного фермера. Художник-самоучка. Навчався на майстра з червоного дерева. У 1838 році вирушив до Філадельфії, потім в Нью-Йорк, де вивчав картини американських майстрів. Спочатку створював сцени з життя простих людей. Потім створив серію картин з човнярами на річці Міссурі.

Виставляв свої роботи в Національній академії дизайну. Роботи його були помічені критиками. У 1845 році Американський художній союз придбав чотири картини художника, в тому числі «Торговці хутром в Міссурі». В кінці 1840-х років Бінгем став писати полотна на політичні теми. Зображував американців під час виборів, їх поведінку і реакцію. У 1856 році вирушив до Європи, де вивчав живопис в Дюссельдорфській художній школі.

Повернувшись на батьківщину, став займатися політикою в місті Міссурі. Спочатку член партії вігів, був обраний делегатом в законодавчий орган штату Міссурі до початку Громадянської війни в США, учасником якої він був. Чотири роки служив скарбником штату Міссурі. В останні роки життя Бінгем займав кілька постів в Канзас-Сіті, був генерал-ад'ютантом Міссурі.

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]