Дисконт (банк)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Дисконт
івр. בנק דיסקונט לישראל בע"מ[1]
Тип бізнес
підприємство і публічна компанія[1]
Форма власності відкрите акціонерне товариство і компанія з обмеженою відповідальністю[d][1]
Галузь фінанси[d]
Засновано 1935
Засновник(и) Leon Yehuda Recanatid
Штаб-квартира Q107476193? і Рішон-ле-Ціон
Адреса דיסקונט 1, ראשון לציון[1]
Продукція кредитна картка
discountbank.co.il(івр.)
CMNS: Дисконт у Вікісховищі

Банк Дисконт (івр. בנק דיסקונט לישראל בע"מ‎‎, англ. Israel Discount Bank) — один з трьох найбільших банків Ізраїлю, має 260 філій.

Історія[ред. | ред. код]

Заснований 5 квітня 1935 як Палестинський обліковий банк (англ. Eretz Yisrael Discount Bank/Palestine Discount Bank) Леоном Реканаті, новим іммігрантом з Греції, який був главою єврейської громади міста Салоніки, і його партнерами Йосефом Альбо і Моше Карассо. Це були роки економічного буму в Ізраїлі, що досяг піку в 1934 році з початком П'ятої алії, в результаті чого кількість банків у країні зросла до шістдесяти.

У 1950-ті став другим за величиною банком в Ізраїлі завдяки масовому відкриттю нових відділень по всьому Ізраїлю і продовженню годин роботи у зручний для клієнтів вечірній час. Банк Дисконт першим в Ізраїлі почав комп'ютеризацію операцій, за що 1964 року був удостоєний Премії Каплана. У цей же період банк почав пропонувати клієнтам кредитні картки франшизи Diners Club International. Він був також першим банком, що випустив свої акції у відкритий продаж. Крім того, він заснував Інвестиційну корпорацію Дисконт (Scitex, Elbit).

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в г Tel Aviv Stock Exchange site

Посилання[ред. | ред. код]