Еванджелін Ліллі

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Еванджелін Ліллі
англ. Evangeline Lilly
Ім'я при народженні Ніколь Еванджелін Ліллі
Народилася 3 серпня 1979(1979-08-03)[1][2][3] (44 роки)
Форт-Саскачеван, Edmonton Metropolitan Regiond, Альберта, Канада
Громадянство Канада Канада
Діяльність акторка
авторка
Alma mater Університет Британської Колумбії
Роки діяльності з 2002 року
Чоловік Мюррей Гоун (2003—2004)
Діти 2
Провідні ролі Кейт Остін, Загублені
IMDb ID 1431940

CMNS: [[commons:Category:Evangeline Lilly|Еванджелін Ліллі
англ. Evangeline Lilly]]
у Вікісховищі

Ніколь Еванджелін Ліллі (англ. Nicole Evangeline Lilly; нар. 3 серпня 1979, Альберта) — канадська акторка. Відома виконанням ролі Кейт Остін у драмі «Загублені», за яку була номінована на премію «Золотий глобус».

Біографія[ред. | ред. код]

Ранні роки[ред. | ред. код]

Народилася 3 серпня 1979 в Форт-Саскачевані (провінція Альберта, Канада). Її батько — викладач економіки, мати — косметичний консультант. Також у Еванджелін є дві молодші сестри.[4]

Перед тим, як покинути Форт-Саскачеван у віці 10 років, Еванджелін встигла змінити три школи. З 14 років вона була волонтером в організаціях, що допомагають дітям; в 18 відправилася в філіппінські джунглі у складі місіонерської групи, жила там в трав'яній хатині, побувала в чотирнадцятьох країнах світу. Ліллі — колишня стюардеса компанії «Royal Aviation»[5][6][7], в результаті чого дуже добре володіє французькою мовою[8].

2002-2003: Початок кар'єри[ред. | ред. код]

2007 рік

Акторська кар'єра Ліллі почалася, коли її помітив агент модельної агенції Ford models, коли вона проводила час у Келоуні, Британська Колумбія. Вона взяла візитівку агента, але не одразу почала займатися акторством. Врешті-решт вона зателефонувала, і агентство знайшло їй кілька ролей у рекламних роликах та немовних ролей у серіалах "Смолвілль" та "Королівська лікарня"[9][10] Вона також брала участь у шоу новин та оглядів відеоігор на ігровому телевізійному каналі G4TV[11].

2004-2007: Прорив з Втраченими[ред. | ред. код]

Наприкінці 2003 року подруга порадила Ліллі пройти прослуховування для серіалу "Загублені" на каналі ABC, але вона не очікувала, що пройде кастинг[18]. Кампанія секретності означала, що актори, які проходили прослуховування, не бачили повного сценарію, могли читати лише короткі сцени і знали лише основну передумову про людей, які вижили в авіакатастрофі на тропічному острові[12]. Це нагадало Ліллі "Блакитну лагуну", і вона подумала, що "Загублені" "в кращому випадку буде посереднім телешоу"[12]. 75 жінок пройшли прослуховування на роль Кейт Остін. Сценарист і співтворець Деймон Лінделоф сказав, що він і виконавчий продюсер і співтворець Джей Джей Абрамс "...перемотували касету, і він побачив її і сказав: "Це та дівчина!"[12][13] Персонаж ледь не довелося переробляти, оскільки Ліллі мала проблеми з отриманням робочої візи для в'їзду в США. Її заявка нарешті була прийнята після майже 20 спроб; вона прибула на Гаваї на зйомки з запізненням на один день.

Серіал "Загублені" тривав шість сезонів, з 2004 по 2010 рр.[14] Це було одне з найкращих шоу ABC у прайм-тайм, яке отримало одну премію "Золотий глобус" і десять премій "Еммі" у прайм-тайм, включаючи "Видатний драматичний серіал" у 2005 році, і було визнано найрейтинговішим телешоу десятиліття за версією IMDb.[15] Ліллі було від 24 до 30 років під час показу шоу, вона з'явилася у 108 з 121 епізодів, оскільки її героїня, Кейт Остін, виконувала головну жіночу роль у шоу. У 2006 році вона була номінована на премію "Золотий глобус" за найкращу жіночу роль у драматичному телесеріалі.[16] Роберт Б'янко з USA Today високо оцінив гру Ліллі в епізоді під назвою "Eggtown", сказавши, що вона була майже гідна премії "Еммі" в номінації "Видатна головна жіноча роль у драматичному серіалі". Після зйомок останнього епізоду "Загублених" Ліллі сказала, що розглядає можливість зробити перерву в акторській кар'єрі, щоб зосередити увагу на благодійності та гуманітарній роботі. У розмові зі Стервом вона сказала "Я розглядаю акторство як повсякденну роботу - це не моя мрія, це не моє все і вся"[17] Вона каже, що використовує свої гучні ролі для подальших гуманітарних зусиль, а не для того, щоб досягти слави зірки[18].

2008 - 2011: Відома акторка[ред. | ред. код]

У 2008 році Ліллі з'явилася у фільмі "Володар бурі" режисера Кетрін Біґелоу[19]. Фільм отримав широке визнання і був номінований у дев'яти категоріях на 82-й церемонії вручення премії "Оскар", вигравши шість з них, у тому числі за найкращий фільм.[20] Ліллі та актори отримали нагороду Готемського незалежного кінофестивалю за найкращу жіночу роль та нагороду Асоціації кінокритиків округу Колумбія за найкращий ансамбль.[21][22] Того ж року Ліллі зіграла головну роль у психологічному трилері "Заручник смерті"[23][24].

11 травня 2010 року Ліллі оголосила в програмі The View, що бути матір'ю є її головним пріоритетом, але їй подобається акторство як "денна робота", і вона продовжуватиме її, коли це буде можливо[25]. Того року вона взяла невелику перерву і не контактувала з Голлівудом[26].

У 2011 році, незважаючи на відмову від низки кінопропозицій, Ліллі з'явилася в ролі Бейлі Таллет, власниці боксерського залу, у фільмі "Реальна сталь" разом з Г'ю Джекманом[27]. Вона погодилася на роль після того, як режисер Шон Леві надіслав їй сценарій.[28] Леві зазначив, що Ліллі "чудова на вигляд" і що йому "потрібен був хтось, хто, як ви вважаєте, виріс у чоловічому світі; Бейлі потрібно було мати силу і твердість, але не в збиток її жіночності".[29] "Справжня сталь" була номінована на 84-й церемонії вручення премії "Оскар" за найкращі візуальні ефекти.[30]

Під час промоції фільму Ліллі відмовила Джекману в ролі у франшизі "Люди Ікс", зазначивши, що на той час "не захоплювалася фільмами про супергероїв".[31]

2012 - до тепер[ред. | ред. код]

Ліллі 2014 рік

У 2012 році Ліллі отримала роль ельфійки ЛихоліссяТауріель[en] у трисерійній екранізації Пітера Джексона "Гоббіт" Дж. Р. Р. Толкіна [32][33] Персонаж, якого немає в оригінальній книзі Толкіна, був створений Пітером Джексоном і Френ Волш як голова ельфійської гвардії.[34] Для цієї ролі Ліллі пройшла тренування з фехтування на мечах, стрільби з лука та розмови ельфійською мовою.[35] Ліллі описала Тауріель, як нонконформістку, зазначивши, що вона схильна "бунтувати проти встановленого соціального порядку ельфів".[36] Ліллі з'явилася як персонаж у фільмі "Хоббіт: Пустка Смога" (2013) та його продовженні, "Хоббіт: Битва п'яти воїнств" (2014).[37]

У 2015 році Ліллі зіграла Гоуп ван Дайн, дочку Хенка Піма і Джанет ван Дайн у фільмі про супергероїв "Людина-мураха"[38]. Ліллі описала свою героїню, як "здібну, сильну і круту", але сказала, що виховання двома супергероями призвело до того, що Гоуп стала "досить зіпсованою людською істотою [. ...] і моє ім'я чітко вказує на те, що я не є великою прихильницею свого батька, тому я взяла ім'я матері"[39]. Ліллі також підписала багатосерійний контракт з Marvel[40]. Фільм отримав загалом позитивні рецензії[41].

У 2017 році Ліллі знялася у фільмі жахів Netflix "Маленьке зло" разом з Адамом Скоттом[42]. У 2018 році вона повторила свою роль Ван Дайн у фільмі "Людина-мураха і Оса" (2018), одягнувши мантію супергероя Оси, яку дражнили в першому фільмі під час сцени з фінальними титрами. [Фільм отримав загалом позитивні відгуки, а гра Ліллі була високо оцінена.[43][44] Оса стала першою супергероїнею, яка стала титульним персонажем у фільмі MCU.[45] У 2019 році Ліллі також повторила свою роль у фільмі "Месники: Завершення" (2019)[46].

У 2021 році вона знялася разом з Армі Гаммер і Ґері Олдменом фільмі "Трафік" режисера Ніколаса Ярекі[47]. Того ж року вона також знялася у фільмі "На південь від раю" разом з Джейсоном Судейкісом і Майком Колтером [48][49]. Остання отримала нагороду за найкращу жіночу роль на Міжнародному кінофестивалі AFIN. Ліллі також озвучила альтернативну версію Оси в анімаційному серіалі "А що, як...?" на каналі "Дісней" (2021)[50], а також озвучила Ван Дайну в епізоді "А що як... Зомбі?!", і отримала позитивні відгуки[51].

У лютому 2023 року Ліллі повторила свою роль Оси у фільмі "Людина-мураха та Оса: Квантоманія", що вийшов, як перший фільм п'ятої фази Кіновсесвіту[52][53]. Того ж місяця було оголошено, що Ліллі озвучить персонажа в англійській версії анімаційного історичного епічного ізраїльського фільму "Легенда про руйнування", який спочатку був випущений в 2021 році на івриті[54]. Ліллі має озвучити "останню єврейську королеву, Береніку Кілікійську, яка робила все можливе, щоб захистити свій народ [...] навіть ціною власного життя", що, за словами Ліллі, "дійсно жорстоко і сумно, але це правда"[55].

Хоббі[ред. | ред. код]

Захоплюється катанням на ковзанах, каное, сноубордом та скелелазанням. Займається доброчинністю, частину своїх гонорарів перераховує на рахунки доброчинних фондів. Бере участь у соціальній шкільній програмі із захисту від насильників Just Yell Fire.[56]

Особисте життя[ред. | ред. код]

Ліллі була одружена з Мюрреєм Хоуном з 2003 по 2004 роки.[57] З 2004 по 2007 роки вона перебувала у стосунках з колегою по серіалу "Загублені" Домініком Монаганом[58]. 2010 року Ліллі почала зустрічатися з Норманом Калі. Вона народила їхню першу дитину, сина, у 2011 році.[59] Друга дитина, ще один син, народився у жовтні 2015 році.[60]

Ліллі була вихована в баптистській та менонітській церквах і описувала себе, як "дуже побожну та євангельську". Вона займається гуманітарною роботою в Руанді вже 13 років. Ліллі керує неурядовою організацією в Руанді.[61][62]

20 грудня 2006 року через проблеми з електрикою загорівся будинок Ліллі в Кайлуа, Гаваї, знищивши будинок і все її майно, поки вона перебувала на зйомках серіалу "Загублені"[63]. Хоча вона втратила всі свої речі, вона сказала, що пожежа була "майже визволенням" і що вона "не поспішає знову захаращувати своє життя"[64].

16 березня 2020 року Ліллі отримала неоднозначну реакцію, коли відмовилася від самоізоляції під час пандемії COVID-19, сказала, що це "звичайний бізнес" в Instagram, і заявила, що цінує "свободу більше, ніж [своє] життя"[65]. 26 березня вона вибачилася за свої коментарі і назвала їх "зневажливими, зарозумілими і загадковими".[66] 27 січня 2022 року вона опублікувала в Instagram фотографію, на якій видно, що вона взяла участь у марші проти мандатів на вакцинацію від COVID-19 у Вашингтоні, округ Колумбія, і заявила, що "ніхто ніколи не повинен бути змушений вводити собі щось проти своєї волі"[67][68]. 18 лютого, на тлі протесту канадської колони проти федеральних мандатів на вакцинацію від COVID-19, вона закликала прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо зустрітися з протестуючими[69][70].

Фільмографія[ред. | ред. код]

Фільми та серіали[ред. | ред. код]

Рік Українська назва Оригінальна назва Роль
2023 ф Людина-мураха та Оса: Квантоманія Ant-Man and the Wasp: Quantumania Гоуп ван Дайн / Оса
2021 мс А що як...? What If... Гоуп ван Дайн / Оса
2021 ф Till Death
2021 ф Crisis Клер Рейман
2020 с Albedo Вів'єн Коулман
2019 вг Avengers: Damage Control Оса (голос)
2019 ф Месники: Завершення The Avengers: Endgame Гоуп ван Дайн / Оса
2018 вг Call of Duty: Black Ops 4 Саванна Мейсон (голос)
2018 ф Людина-мураха та Оса Ant-man and The Wasp Гоуп ван Дайн / Оса
2017 ф Маленьке зло Little Evil Саманта
2015 ф Людина-мураха Ant-Man Гоуп ван Дайн
2014 ф Хоббіт: Битва п'яти воїнств The Hobbit: The Battle of the Five Armies Тауріель
2013 ф Хоббіт: Пустка Смога The Hobbit: The Desolation of Smaug Тауріель
2011 ф Реальна сталь Real Steel Бейлі Теллет
20042010 с Загублені Lost Кейт Остін, основна роль (117 епізодів)
2008 ф Заручник смерті Afterwards Клер
2008 ф Володар бурі The Hurt Locker Конні Джеймс
2005 ф Довгий вікенд The Long Weekend Сімон
2004 ф Білі ципоньки White Chicks гостя на вечірці
2004 с Королівський шпиталь Kingdom Hospital подружка Бентона, 1 епізод
2003 с Поклик Тру Tru Calling гостя на вечірці, 1 епізод
2003 ф Фредді проти Джейсона Freddy vs. Jason студентка
2003 ф Кіно про Ліззі Макгвайр The Lizzie McGuire Movie поліціантка
2003 ф Викрадення Синатри Stealing Sinatra модель у рекламі
20022004 с Таємниці Смолвіля Smallville другорядні ролі (подружка Вейда, дівчина в кінотеатрі, школярка) — 4 епізоди
1997 с Судний день Judgment Day дівчина-діджей

Відео ігри[ред. | ред. код]

Рік Назва Голосовая роль Примітки
2018 Call of Duty: Black Ops 4 Саванна Мейсон-Мейер

Примітки[ред. | ред. код]

  1. L'Encyclopédie canadienne, The Canadian Encyclopedia
  2. Internet Speculative Fiction Database — 1995.
  3. Munzinger Personen
  4. The blooming of Evangeline Lilly. The Globe and Mail (en-CA) . 11 вересня 2005. Процитовано 22 січня 2024.
  5. Sundance Interview: Evangeline Lilly for "Afterwards". 2 лютого 2009. Архів оригіналу за 15 березня 2012. Процитовано July 19 2009. {{cite web}}: Проігноровано невідомий параметр |dateformat= (довідка)
  6. Evangeline Lilly Uncensored. Women's Health (амер.). 9 травня 2009. Процитовано 22 січня 2024.
  7. Metrowebukmetro (1 липня 2008). Evangeline Lilly: 'I was a grease monkey'. Metro (англ.). Процитовано 22 січня 2024.
  8. Evangeline Lilly speaking French with a Quebecer accent. Архів оригіналу за 7 липня 2015. Процитовано 10 квітня 2018.
  9. Press, The Canadian (10 вересня 2008). 'Lost' star talks up movie at TIFF, recalls ill-fated stint as flight attendant. CP24 (англ.). Процитовано 22 січня 2024.
  10. USATODAY.com - 'Lost' finds ungilded Lilly. web.archive.org. 23 серпня 2014. Архів оригіналу за 23 серпня 2014. Процитовано 22 січня 2024.{{cite web}}: Обслуговування CS1: bot: Сторінки з посиланнями на джерела, де статус оригінального URL невідомий (посилання)
  11. G4TV.com, g4tv.com-video10845: Before she was on Lost, Evangeline Lilly was on G4! (english) , процитовано 22 січня 2024
  12. а б в IndieLondon: Lost: Season 2 interview - Evangeline Lilly (Kate) - Your London Reviews. web.archive.org. 11 березня 2014. Архів оригіналу за 11 березня 2014. Процитовано 22 січня 2024.{{cite web}}: Обслуговування CS1: bot: Сторінки з посиланнями на джерела, де статус оригінального URL невідомий (посилання)
  13. Lost: The 14 Casting Tapes That Started It All. Gizmodo (англ.). 18 травня 2010. Процитовано 22 січня 2024.
  14. Tropical Teaser: ‘Lost’ Clues Decoded (англ.).
  15. Schillaci, Sophie (25 січня 2012). Johnny Depp, ‘The Dark Knight,’ ‘Lost’ Named to IMDb’s Top 10 of the Last Decade. The Hollywood Reporter (амер.). Процитовано 22 січня 2024.
  16. Evangeline Lilly. The Hobbit Films (англ.). 19 червня 2011. Процитовано 22 січня 2024.
  17. Ryan, Mike (4 травня 2010). Evangeline Lilly on the End of Lost and the One Scene She Would Rewrite. Vulture (англ.). Процитовано 22 січня 2024.
  18. For Evangeline Lilly, Lost is a Means to Charitable Work- Not Stardom - Cynthia Pasquella, Celebrity Nutritionist, The Transformational Nutritionist™. web.archive.org. 13 серпня 2014. Архів оригіналу за 13 серпня 2014. Процитовано 22 січня 2024.{{cite web}}: Обслуговування CS1: bot: Сторінки з посиланнями на джерела, де статус оригінального URL невідомий (посилання)
  19. Ebert, Roger. The Hurt Locker movie review & film summary (2009) | Roger Ebert. https://www.rogerebert.com/ (англ.). Процитовано 5 квітня 2024.
  20. 2010 | Oscars.org | Academy of Motion Picture Arts and Sciences. www.oscars.org (англ.). Процитовано 5 квітня 2024.
  21. Knegt, Peter (7 грудня 2009). “Air” Leads D.C. Critics Winners. IndieWire (амер.). Процитовано 5 квітня 2024.
  22. Gotham Independent Film Awards. web.archive.org. 5 травня 2016. Архів оригіналу за 5 травня 2016. Процитовано 5 квітня 2024.{{cite web}}: Обслуговування CS1: bot: Сторінки з посиланнями на джерела, де статус оригінального URL невідомий (посилання)
  23. CHRISTAL FILMS DISTRIBUTION | John Malkovich, Evangeline Lilly and Romain Duris shooting Afterwards in Canada this summer - A Canada / France Co-production. web.archive.org. 27 вересня 2015. Архів оригіналу за 27 вересня 2015. Процитовано 5 квітня 2024.
  24. Evangeline Lilly Wants To Write Kids' Books: 'The Squickerwonkers' Is In The Works (VIDEO). HuffPost (англ.). 3 червня 2010. Процитовано 5 квітня 2024.
  25. 'Lost's' Evangeline Lilly on 'The View': She lost the Sawyer letter when her house burned down - From Inside the Box - Zap2it. web.archive.org. 14 червня 2010. Архів оригіналу за 14 червня 2010. Процитовано 5 квітня 2024.{{cite web}}: Обслуговування CS1: bot: Сторінки з посиланнями на джерела, де статус оригінального URL невідомий (посилання)
  26. Evangeline Lilly had actually retired from acting. Digital Spy (en-GB) . 6 липня 2018. Процитовано 5 квітня 2024.
  27. Jackman KO's 'Real Steel' boxing role – USATODAY.com. web.archive.org. 9 січня 2016. Архів оригіналу за 9 січня 2016. Процитовано 5 квітня 2024.{{cite web}}: Обслуговування CS1: bot: Сторінки з посиланнями на джерела, де статус оригінального URL невідомий (посилання)
  28. Evangeline Lilly: ‘Real Steel’ gave me goosebumps and tears [video] | Hero Complex – movies, comics, pop culture – Los Angeles Times. web.archive.org. 28 вересня 2015. Архів оригіналу за 28 вересня 2015. Процитовано 5 квітня 2024.{{cite web}}: Обслуговування CS1: bot: Сторінки з посиланнями на джерела, де статус оригінального URL невідомий (посилання)
  29. Greenberger, Robert (25 січня 2012). Real Steel Director Shawn Levy Enters the Ring | ComicMix. www.comicmix.com (амер.). Процитовано 5 квітня 2024.
  30. Oscars 2012: 'The Help' has biggest box office among nominees. Los Angeles Times (амер.). 24 січня 2012. Процитовано 5 квітня 2024.
  31. Haring, Bruce (17 лютого 2023). ‘Ant-Man And The Wasp’ Star Evangeline Lilly Said “No” To Hugh Jackman’s Request To Do An ‘X-Men’ Film. Deadline (амер.). Процитовано 5 квітня 2024.
  32. Itzkoff, Dave (20 червня 2011). 'Hobbit' Cast Adds Evangeline Lilly, Dame Edna and Sherlock Holmes. ArtsBeat (англ.). Процитовано 6 квітня 2024.
  33. PHOTOS: Evangeline Lilly Debuts Dramatic Makeover At 'Hobbit' Premiere. HuffPost (англ.). 28 листопада 2012. Процитовано 6 квітня 2024.
  34. Actress Evangeline Lilly discusses taking on the role of Tauriel in The Hobbit. web.archive.org. 9 січня 2016. Архів оригіналу за 9 січня 2016. Процитовано 6 квітня 2024.
  35. Evangeline Lilly On Her 'Hobbit' Character: Fans Will 'Love Her Or Absolutely Despise' Tauriel | Access Hollywood. web.archive.org. 4 вересня 2015. Архів оригіналу за 4 вересня 2015. Процитовано 6 квітня 2024.{{cite web}}: Обслуговування CS1: bot: Сторінки з посиланнями на джерела, де статус оригінального URL невідомий (посилання)
  36. 'The Hobbit': Evangeline Lilly as Tauriel | Inside Movies | EW.com. web.archive.org. 18 серпня 2014. Архів оригіналу за 18 серпня 2014. Процитовано 6 квітня 2024.{{cite web}}: Обслуговування CS1: bot: Сторінки з посиланнями на джерела, де статус оригінального URL невідомий (посилання)
  37. Skipper, Ben (24 квітня 2014). Hobbit Finale Renamed The Hobbit: The Battle of the Five Armies. International Business Times UK (англ.). Процитовано 6 квітня 2024.
  38. Kit, Borys (5 лютого 2014). Evangeline Lilly in Talks to Join ‘Ant-Man’. The Hollywood Reporter (амер.). Процитовано 6 квітня 2024.
  39. #141: Evangeline Lilly, Benedict Wong - December 12, 2014 by EmpireMagazine | Free Listening on SoundCloud. web.archive.org. 11 травня 2015. Архів оригіналу за 21 жовтня 2023. Процитовано 6 квітня 2024.{{cite web}}: Обслуговування CS1: bot: Сторінки з посиланнями на джерела, де статус оригінального URL невідомий (посилання)
  40. Lussier, Germain (22 червня 2015). 65 Things We Learned On The Set Of Marvel's 'Ant-Man'. SlashFilm (амер.). Процитовано 6 квітня 2024.
  41. Review: ‘Ant-Man,’ With Paul Rudd, Adds to a Superhero Infestation (англ.). 16 липня 2015.
  42. Little Evil: Netflix film to star Adam Scott, Evangeline Lilly | EW.com. web.archive.org. 11 квітня 2019. Архів оригіналу за 11 квітня 2019. Процитовано 6 квітня 2024.
  43. Gleiberman, Owen (27 червня 2018). Film Review: ‘Ant-Man and the Wasp’. Variety (амер.). Процитовано 6 квітня 2024.
  44. Brody, Richard (23 липня 2015). “Ant-Man” Is a Superhero Movie for Skeptics. The New Yorker (амер.). ISSN 0028-792X. Процитовано 6 квітня 2024.
  45. Watercutter, Angela. The Real Heroine of 'Ant-Man and the Wasp' Isn't Hope Van Dyne. Wired (амер.). ISSN 1059-1028. Процитовано 6 квітня 2024.
  46. Hitchen, Thomas (28 березня 2022). Marvel Is Rewriting History, Quietly Announces MCU's "Next Wave of Power Players". Inside the Magic (амер.). Процитовано 6 квітня 2024.
  47. Ritman, Alex (6 лютого 2019). Gary Oldman, Armie Hammer, Evangeline Lilly Team for Opioid Thriller ‘Dreamland’. The Hollywood Reporter (амер.). Процитовано 6 квітня 2024.
  48. Reimann, Tom (6 листопада 2019). Jason Sudeikis, Evangeline Lilly to Star in Thriller Till Death. Collider (англ.). Процитовано 6 квітня 2024.
  49. Hermanns, Grant (7 листопада 2019). Jason Sudeikis & Evangeline Lilly Join Thriller Till Death. ComingSoon.net - Movie Trailers, TV & Streaming News, and More (амер.). Процитовано 6 квітня 2024.
  50. Campbell, Scott (1 серпня 2021). Here Are All the Marvel Actors Doing Voices in ‘What If…?’. Collider (англ.). Процитовано 6 квітня 2024.
  51. Disney+'s 'What If' introduces zombies to the Marvel universe with mixed results. uk.movies.yahoo.com (en-GB) . 8 вересня 2021. Процитовано 6 квітня 2024.
  52. Rubin, Rebecca (18 жовтня 2021). Disney Delays ‘Doctor Strange 2,’ ‘Thor 4,’ ‘Black Panther’ Sequel and ‘Indiana Jones 5’. Variety (амер.). Процитовано 6 квітня 2024.
  53. D'Alessandro, Anthony (29 квітня 2022). ‘Ant-Man and the Wasp: Quantumania’ & ‘The Marvels’ Swap Release Dates. Deadline (амер.). Процитовано 6 квітня 2024.
  54. D'Alessandro, Anthony (7 лютого 2023). Oscar Isaac, Evangeline Lilly & More To Voice Animated Pic ‘Legend Of Destruction’. Deadline (амер.). Процитовано 6 квітня 2024.
  55. Pollacco, Laura (8 лютого 2023). Marvel alums Oscar Isaac and Evangeline Lilly set to unite for animated historical epic. We Got This Covered (амер.). Процитовано 6 квітня 2024.
  56. Limited, Alamy. Evangeline Lilly signs new book "The Squicker Wonkers" at the Barnes & Noble at Los Angeles, USA Stock Photo - Alamy. www.alamy.com (англ.). Процитовано 22 січня 2024.
  57. Lost beauty Evangeline Lilly stays mum on pregnancy rumours | News.com.au. web.archive.org. 10 грудня 2012. Архів оригіналу за 10 грудня 2012. Процитовано 7 квітня 2024.{{cite web}}: Обслуговування CS1: bot: Сторінки з посиланнями на джерела, де статус оригінального URL невідомий (посилання)
  58. Evangeline Lilly’s Lost Loves | Hollywood Heartbreaker | Dominic Monaghan. web.archive.org. 24 липня 2012. Архів оригіналу за 24 липня 2012. Процитовано 7 квітня 2024.
  59. Our First Look At Evangeline Lilly's Son Kahekili Kali! | Celebrity Baby Scoop. web.archive.org. 24 квітня 2012. Архів оригіналу за 24 квітня 2012. Процитовано 7 квітня 2024.{{cite web}}: Обслуговування CS1: bot: Сторінки з посиланнями на джерела, де статус оригінального URL невідомий (посилання)
  60. Ramisetti, Kirthana (23 жовтня 2015). Evangeline Lilly welcomes second child with boyfriend Norman Kali: report. New York Daily News (амер.). Процитовано 7 квітня 2024.
  61. Evangeline Lilly on 'Ant-Man,' COVID Vaccine Mandates, 'Lost,' Retirement. web.archive.org. 28 лютого 2023. Архів оригіналу за 28 лютого 2023. Процитовано 7 квітня 2024.{{cite web}}: Обслуговування CS1: bot: Сторінки з посиланнями на джерела, де статус оригінального URL невідомий (посилання)
  62. Evangeline Lilly Is the Ultimate Proof You Can Be Both Laidback and Driven. Shape (англ.). Процитовано 7 квітня 2024.
  63. Fire destroys home of 'Lost' actress Lilly | The Honolulu Advertiser | Hawaii's Newspaper. the.honoluluadvertiser.com. Процитовано 7 квітня 2024.
  64. Evangeline Lilly Biography : People.com. web.archive.org. 12 червня 2013. Архів оригіналу за 12 червня 2013. Процитовано 7 квітня 2024.{{cite web}}: Обслуговування CS1: bot: Сторінки з посиланнями на джерела, де статус оригінального URL невідомий (посилання)
  65. Coronavirus: Avengers star Evangeline Lilly refuses to self-isolate.
  66. Evangeline Lilly Apologizes for Arrogant Coronavirus Comments. E! Online. 26 березня 2020. Процитовано 7 квітня 2024.
  67. Sharf, Zack (27 січня 2022). Marvel and ‘Lost’ Star Evangeline Lilly Protests Vaccine Mandates. Variety (амер.). Процитовано 7 квітня 2024.
  68. Czachor, Emily Mae (28 січня 2022). Evangeline Lilly's Marvel Colleagues Appeared To Call Her Out For Attending The DC Anti-Vax Rally. BuzzFeed (англ.). Процитовано 7 квітня 2024.
  69. Beresford, Trilby (20 лютого 2022). Evangeline Lilly Urges Justin Trudeau to Sit Down With Canadians Protesting Vaccine Mandates. The Hollywood Reporter (амер.). Процитовано 7 квітня 2024.
  70. Kemp, Ella (21 лютого 2022). Evangeline Lilly asks Justin Trudeau to meet with anti-vax protestors. NME (en-GB) . Процитовано 7 квітня 2024.

Джерела[ред. | ред. код]