Ейфель (фільм)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ейфель
фр. Eiffel
Жанр біографічний фільм, драматичний фільм, романтичний фільм і історичний фільм
Режисер Мартен Бурбулонd
Продюсер Jérôme Seydouxd
Сценарист Caroline Bongrandd
У головних
ролях
Ромен Дюріс, Емма Маккі, П'єр Деладоншам, Armande Boulangerd, Alexandre Steigerd, Philippe Hérissond, Jérémie Petrusd, Jérémy Lopezd і Frédéric Merlod
Композитор Александр Деспла
Кінокомпанія Pathé і Scope Picturesd
Дистриб'ютор Pathé Distribution[d]
Тривалість 108 хв.
Мова французька і англійська
Країна  Франція
 Німеччина
 Бельгія
Рік 2021
IMDb ID 10366514
bluefoxentertainment.com/films/eiffel

«Ейфель» (фр. Eiffel) — історична мелодрама Мартіна Бурбулона, головні ролі в якій виконали Ромен Дюріс і Емма Маккі. Дія фільму розгортається в Парижі в кінці XIX століття. Сюжет розкриває подробиці запаморочливого роману французького інженера Гюстава Ейфеля, що надихнув його на створення Ейфелевої вежі.

Прем'єра у Франції відбулася 17 лютого 2021 року[1].

Сюжет[ред. | ред. код]

Париж, кінець XIX століття. Талановитий інженер Гюстав Ейфель мріє будувати метро, підземну залізницю майбутнього. Однак зустріч з таємничою жінкою з минулого перевертає його життя. Їх роман надихає Ейфеля на створення немислимого архітектурного шедевра — гігантської ажурної вежі, що стала в підсумку символом Парижу, романтики і любові.

У ролях[ред. | ред. код]

Виробництво[ред. | ред. код]

З бюджетом в 23,4 мільйона євро «Ейфель» є одним із найдорожчих у виробництві французьких фільмів 2020 року. В одному з інтерв'ю директор з виробництва картини Франсуа Хамель розповів, що для покриття додаткових витрат, пов'язаних із санітарними правилами під час пандемії коронавірусу знадобився додатковий бюджет на зйомки в розмірі 300 000 євро[2][3].

Знімання[ред. | ред. код]

Зйомки фільму почалися в 2019 році, однак були припинені через пандемію коронавірусу. Вони поновилися в червні 2020 року[4]. Проходили зйомки в Парижі, а також у Департаменті Жиронда біля мосту Кубзак, побудованого Гюставом Ейфелем у Кюбзак-ле-Пон, у Департаменті Верхня Луара, в Л'Альянсі (Понт-Соломон) і в Департаменті Івелін, а також у замку Château de Vaugien у Сен-Ремі-Ле-Шеврез.

Примітка[ред. | ред. код]

  1. Release Info
  2. Eiffel: une première image du duo romantique formé par Romain Duris et Emma Mackey. Архів оригіналу за 2 березня 2022. Процитовано 17 травня 2021. 
  3. Sur le tournage de la superproduction «Eiffel», dont la reprise était particulièrement scrutée. Архів оригіналу за 17 травня 2021. Процитовано 17 травня 2021. 
  4. Tournage du film " Eiffel " à Cubzac: les premières informations, photos et vidéos !. Архів оригіналу за 17 травня 2021. Процитовано 17 травня 2021.