Екологія та ноосферологія

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Екологія та ноосферологія
Ekologìâ ta noosferologìâ[1]
Країна видання Україна Україна
Тематика Екологія
Мова українська, російська, англійська
Головний редактор Травлєєв Анатолій Павлович
Видавець Дніпропетровський національний університет ім. О. Гончара
ТОВ «Агентство «ТЕЛЕПРЕСІНФОРМ»
Засновано 1995
Наклад 300 примірників
ISSN-L 1726-1112
ISSN 1726—1112
2310-4309 (online)

uenj.cv.ua/ab_journal.html

«Екологія та ноосферологія» (англ. Ecology and Noospherology Journal) — перший екологічний журнал в Україні, заснований 1995 року.

Співзасновники часопису — Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара та ТОВ "Агентство «ТЕЛЕПРЕСІНФОРМ»[2]

Виходить чотири рази на рік українською, російською й англійською мовами. Журнал зареєстровано ВАК України як профільне видання з біологічних наук (наказ МОН № 261 від 6 березня 2015 року).

Свідоцтво про державну реєстрацію: КВ № 21139-10939 ПР від 19 січня 15 / КВ № 5258 від 2 липня 2001[3].

Журнал входить до міжнародних наукометричних та реферативних баз даних: EBSCO, Ulrich's Periodicals Directory, Index Copernicus ICV 2015 = 62,76, ProQuest (Environmental Science, Natural Science, SciTech Collections)[4].

Діяльність[ред. | ред. код]

  • Журнал публікує матеріали наукових досліджень щодо перспективних напрямків фундаментальної науки, висвітлює актуальні прикладні розробки та впровадження інноваційних проектів у галузі екології, ботаніки, зоології, ґрунтознавства, мікробіології, хімії, географії, геології, математики тощо.
  • Часопис є майданчиком для обміну науковими ідеями, методологією досліджень і практичними досягненнями, а також для дискусійного обговорення нових теорій та досліджень на стику наук.
  • З метою розширення наукового кругозору дослідників з профільних і суміжних галузей знань журнал інформує наукову спільноту про передовий досвід вчених.
  • На сторінках журналу висвітлюється інформація про нові навчальні посібники і монографії учених України та інших країн, спеціалізовані науково-технічні конференції, умови підготовки кадрів вищої кваліфікації.
  • Часопис забезпечує інформаційну підтримки суб'єктів інноваційної діяльності та сприяє налагодженню творчих зв'язків між науковими колективами, залучує вчених до співпраці і кооперації заради вирішення актуальних проблем екологічної науки і ноосферології.

Редакційна колегія[ред. | ред. код]

Головний редактор — Травлєєв Анатолій Павлович, член-кореспондент Національної академії наук України, доктор біологічних наук, професор, Заслужений діяч науки і техніки України, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки (Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара, Україна).

Заступники головного редактора:

Відповідальний секретар — Горбань Вадим Анатолійович, кандидат біологічних наук, доцент (Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара, Україна).

Примітки[ред. | ред. код]

  1. The ISSN portalParis: ISSN International Centre, 2005. — ISSN 1726-1112
  2. Наукові журнали Екологія і ноосферологія. Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара Docendo Discimus. Архів оригіналу за 24 червня 2021. Процитовано 16 червня 2021.
  3. Реєстр наукових видань України. nfv.ukrintei.ua. Архів оригіналу за 24 червня 2021. Процитовано 16 червня 2021.
  4. Екологія та ноосферологія. Архів оригіналу за 16 травня 2021. Процитовано 16 червня 2021.

Джерела[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]