Зоряний пил (фільм)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Зоряний пил
Stardust
Жанр фентезі
Режисер Метью Вон
Продюсер Лоренцо ді Бонавентураd, Ніл Ґейман і Метью Вон
Сценарист Роман:
Ніл Гейман
Сценарій:
Джейн Голдман
Метью Вон
На основі Зоряний пил
Оповідач Ієн Маккеллен
У головних
ролях
Мішель Пфайффер
Клер Дейнс
Роберт де Ніро
Сієна Міллер
Руперт Еверетт
Чарлі Кокс
Оператор Бен Девіс
Композитор Ilan Eshkerid
Художник Gavin Bocquetd
Кінокомпанія Paramount Pictures
Дистриб'ютор UIP-Dunafilmd і Netflix
Тривалість 128 хв.
Мова англійська
Країна США США
Велика Британія Велика Британія
Рік 2007
Кошторис 65 млн. $
IMDb ID 0486655
stardustmovie.com

«Зоряний пил» (англ. «Stardust») — копродукційний американсько-британський[1] художній фільм за мотивами фантастичного роману Ніла Ґеймана.

Сюжет[ред. | ред. код]

Сюжет фільму починається в маленькому англійському селищі, а згодом переноситься до магічного і таємничого потойбічного світу.

Трістан (Чарлі Кокс) — юнак, який прагне завоювати серце примхливої сільської красуні Вікторії (Сієна Міллер), пообіцявши дівчині знайти зірку, що впала. Дорога веде його за межі рідного села Муру в містичний і небезпечний край Грозовію.

На великий подив Трістана, зірка виявилася не холодним шматком метеорита, а голодною, переляканою дівчиною Івейн (Клер Дейнс), котра не мала ні найменшого бажання бути подарованою якійсь примхливій красуні.

Крім того, в пошуках зірки були зацікавлені також сини помираючого короля (Пітер О'Тул), для яких вона була єдиною можливістю заволодіти троном, а також три відьми на чолі з безжальною Ламією (Мішель Пфайффер), які за серце зірочки могли отримати вічну молодість.

Зважаючи на небезпеку і переслідування, Трістан та Івейн змушені втікати, покладаючись на допомогу випадкових знайомих: капітана летючого корабля Шекспіра (Роберт де Ніро), а також підозрілого купця Ферді (Рікі Жервес).

Під час мандрівки Трістан зрозуміє, що таке справжнє кохання, але він ще не знає, яка небезпека чекає на них попереду.

У ролях[ред. | ред. код]

Реліз[ред. | ред. код]

Касові збори[ред. | ред. код]

Під час показу в Україні, що розпочався 16 серпня 2007 року[2], протягом перших вихідних фільм демонстрували на 75 екранах, що дозволило йому зібрати $341,798 і посісти 1 місце в кінопрокаті того тижня. Фільм опустився на 3 сходинку українського кінопрокату наступного тижня, хоч і демонструвався на 75 екранах і зібрав за ті вихідні ще $132,806.[3] Загалом фільм в кінопрокаті України зібрав $1,013,277, посівши 14 місце серед найбільш касових фільмів 2007 року.[4]

Цікавинки[ред. | ред. код]

  • Трупа фільму складалася з понад 300 осіб.
  • Зйомки «Зоряного пилу» тривали 65 днів.
  • Місцевість, відображена у фільмі, — це англійські села Касл Комб та Вілтшир, острів Скай у Шотландії, а також місцевість в Ісландії неподалік від Рейк'явіка.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Stardust // British Film Institute, 2007 (англ.)
  2. Зоряний пил: Release Info. imdb.com. Процитовано 12 листопада 2017. (англ.)
  3. Stardust: Foreign Grosses. boxofficemojo.com. Архів оригіналу за 13 листопада 2017. Процитовано 12 листопада 2017. (англ.)
  4. 2007 Ukraine Yearly Box Office. boxofficemojo.com. Архів оригіналу за 11 листопада 2017. Процитовано 11 листопада 2017. (англ.)

Посилання[ред. | ред. код]