Користувач:Alex Blokha/Дні згадані в Вікіпедії/Україна/25 липня

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

100 назад - 50 назад - 10 назад - Попередня - Про проект - Наступна - 10 вперед - 50 вперед - 100 вперед


Назва:Полтавська область

-Знайдено: + У п'яти містах області населення становило[1][2]:
-Знайдено: + * Дунаєвський І. О. (*30 січня 1900, Лохвиця Полтавскої губернії, (нині Полтавська область), — †25 липня 1955, Москва, СРСР);


Зобр:5шт.


Назва:Бабій Іван (педагог)

-Знайдено: + Іва́н Бабі́й (*5 березня 1893, с. Добромірка, нині Збаразького району Тернопільської області — † 25 липня 1934, Львів) — український педагог, убитий бойовиком ОУН.


Назва:Григор'єв Матвій Олександрович

-Знайдено: + 25 липня 1919 року Махно з Григор'євим зустрілися в селі Оситняжка й домовилися через день провести мітинг в селі Сентовому, що за 12 кілометрів. 27 липня 1919 року у селі Сентовому за кілька хвилин до мітингу у приміщенні сільскої ради Григор'єв був звинувачений у погромах ординарцем Махна Чубенком, і був убитий Махном. Деякі загони військ Григор'єва приєднались до повстанців Нестора Махна, а більшість під ударами більшовиків і денікінців розсіялась.


Зобр:2шт.


Назва:Махно Нестор Іванович

Файл:Makhno grave.jpg

-Знайдено: + Не́стор Іва́нович Махно́ (прізвисько батько Махно) (нар. 26 жовтня (7 листопада) 1888(18881107), с.Гуляйполе Олександрівського повіту Катеринославської губернії, Російська імперія (нині м.Гуляйполе Запорізької області, Україна) — пом. 25 липня (за іншими даними 6 липня) 1934, Париж, Франція) — керівник селянського повстанського руху 19181921 років, українського козацького походження та православного віросповідання; анархіст, політв'язень, державний, військовий та політичний діяч, видатний тактик ведення партизанської війни.


Зобр:6шт.


Назва:Національний спортивний комплекс «Олімпійський»

-Знайдено: + | 25 липня || Фінляндія Фінляндія  —  Коста-Рика Коста-Рика || 3—0 || Матч групи «D» || 50 000[3]
-Знайдено: + 25 липня 2012 року на НСК «Олімпійському» в рамках фестивалю «Tuborg Greenfest 2012» відбувся концерт всесвітньовідомих рок-гуртів Red Hot Chili Peppers, Kasabian і The Vaccines.[4] На стадіоні перебувало близько 40 000 глядачів.


Зобр:17шт.


Назва:Яковенко Олена Миколаївна

-Знайдено: + Оле́на Микола́ївна Якове́нко (* 25 липня 1914, місто Мерефа, нині Харківського району Харківської області) — український графік і живописець.


Назва:Ясников Олександр Олексійович

-Знайдено: + Олександр Олексійович Ясников (* 25 липня 1923, с. Миловське Івановської обл — 19 січня 1999)  — вчений в області хімії природних сполук, член-кореспондент НАН України (1969).


Назва:Василій (Федак)

Підзаголовок:== Первоієрархство ==
Знайдено: + Наступником митрополита Василія 25 липня 2005 року став Митрополит Іван (Стінка).


Назва:Фостун Святомир

-Знайдено: + Святомир Фостун (* 22 листопада 1924, село Милування, нині Тисменицького району Івано-Франківської області — † 25 липня 2004) — український письменник і журналіст, громадський діяч.
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + 25 липня 2004 року, у неділю, приблизно о 17-й годині на 34-му кілометрі автошляху Львів-Кіровоград, між селами Куровичі і Підгайчики Золочівського району Львівської області, водій автомобіля, в якому їхав Святомир Фостун з іншими пасажирами, як повідомили у Золочівському райвідділі міліції, виїхав на смугу зустрічного руху, де зіткнувся з пасажирським мікроавтобусом Фольксваген-Транспортер. У катастрофі також загинули Маркіян Шептицький, секретар Головної управи Об'єднання колишніх вояків-українців, Володимир Пигій, член української громади м. Рагбі та Роман Панкевич зі Львова. Водій і пасажири мікроавтобуса не постраждали.


Назва:Солотвин (смт)

Підзаголовок:== Історія ==
Знайдено: + 25 липня 1944 року наступаючі частини Червоної Армії вибили фашистів із Со­лотвина.


Зобр:1шт.


Назва:Старобешівська ТЕС

-Знайдено: + 25 липня 2011 році на Старобешівській ТЕС блок № 6 після проведення капітального ремонту, враховуючи зміни технічних характеристик обладнання енергоблоку після проведення спеціальних випробувань енергоустаткування, перемарковано зі 175 на 200 МВт[5]


Назва:Суми

-Знайдено: + 25 липня 1655 року царським указом у Сумах було дозволено поселилося 100 родинам селян і козаків-переселенців з містечка Ставища на Київщині, за однією з версій Герасим Кондратьєв прийшов у Суми разом з цією групою людей. Деякі історики вважають саме цю дату часом заснучання Сум.


Зобр:35шт.


Назва:Тарасенко Василь Юхимович

-Знайдено: + Васи́ль Юхи́мович Тара́сенко (* 7 березня (19 березня за новим стилем) 1859, Одеса — † 25 липня 1926) — український геолог.


Назва:Самокиш Микола Семенович

-Знайдено: + 25 липня 1945 року в Харкові в будинку, де жив і працював Микола Самокиш, відкрито музей. Експозиція музею складалась з ранніх творів художника та його картин від часу російсько-японської та Першої світової воєн[6]


Зобр:1шт.


Назва:Білий Дмитро Дмитрович

-Знайдено: + Дмитро́ Дми́трович Бі́лий (* 25 липня 1967, Макіївка) — український письменник, історик, дослідник Кубані, бандурист, осавул Азовського козацького війська (2001), майор міліції у відставці. Доктор історичних наук. Член Донецького відділення НТШ.


Зобр:1шт.


Назва:Єхануров Юрій Іванович

-Знайдено: + | кінець_терміну4 = 25 липня 1997
Підзаголовок:== Посилання ==
Знайдено: +

Попередник: 7-й Міністр економіки України
26 лютого 199725 липня 1997
Наступник:
Гуреєв Василь Миколайович Суслов Віктор Іванович



Зобр:2шт.


Назва:Путін Володимир Володимирович

-Знайдено: + | початок_терміну6 = 25 липня 1998
-Знайдено: + * З 25 липня 1998 року — директор Федеральної служби безпеки Російської Федерації, одночасно — з 26 березня 1999 року — секретар Ради безпеки Російської Федерації.
-Знайдено: + * 24 липня президент Росії підписав Федеральний закон «Про оборот земель сільськогосподарського призначення». Документ вперше узаконив приватну власність на сільгоспземлі, купівлю-продаж землі для громадян Росії. 25 липня президентом РФ підписаний Федеральний закон «Про альтернативну громадянську службу».


Зобр:18шт.


Назва:Максим Кривоніс

-Знайдено: + Наприкінці червня, у розпалі повстанського руху, на Поділлі з'явився з власним полком князь Єремія Вишневецький, який відступав від задніпровських повстанців із своїх Лубенських володінь до родових волинських маєтків. Вишневецький розпочав каральні дії проти повсталого населення Поділля та козаків. Проте, після деяких успіхів Вишневецького під Немировом та Махнівкою (Махновичами), повстанці здобули ці міста. Після відступу Вишневецького до Волині козацько-селянське військо під керівництвом Кривоноса штурмом взяло (12 липня) Полонне — один з найбільш укріплених замків тогочасної України. В Полонській фортеці козаки захопили 80 гармат. 16 липня-18 липня під Константиновом тривали бої між повстанцями (яких рахували на 50 тисяч), на чолі з Кривоносом, та польськими військами — полками Осінського, Корицького, Суходольського, Тишкевича та Вишневецького, під головним командуванням останнього. Поляків було близько 10 тисяч, але то було регулярне, відбірне військо. Повстанці зазнали великих втрат, але поле битви лишилося за ними. Поляки відступили до Збаража, а Кривоніс з військом рушив від Константинова на південь і, проминувши Межибож, 25 липня взяв приступом Бар — місто, яке було укріплене не гірше за Полонне, і до того ж займало важливе стратегічне положення. У Барі повстанці також захопили велику кількість зброї та інших військових припасів.


Зобр:2шт.


Назва:Медведько Олександр Іванович

-Знайдено: + Олександр Іванович Медведько (25 липня 1955, село Іскрівка) — Генеральний прокурор України з 3 листопада 2005 року до 26 квітня 2007 року та з 1 червня 2007 року до 3 листопада 2010 (поновлений на посаді Президентом Віктором Ющенком).
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Народився 25 липня 1955 року в селі Іскрівка Якимівського району Запорізької області. Одружений, має дочку.
Підзаголовок:== Нагороди ==
Знайдено: + * Орден князя Ярослава Мудрого V ступеня (2010)[7]


Назва:Битва під Пилявцями

Підзаголовок:== Передумови ==
Знайдено: + Невдовзі після блискучих перемог української армії в битві під Жовтими Водами (29 квітня — 16 травня 1648 року) і Корсунській битві (2526 травня 1648 року) національно-визвольний рух охопив всю Україну, внаслідок чого влітку 1648 року Київське, Брацлавське, Чернігівське і частина Подільського воєводства була звільнена з-під влади шляхетської Польщі. Значно активізувалися дії повстанців у Галичині і на Волині. На початку червня 1648 року, порушуючи умови перемир'я (від 2 червня 1648) у Правобережну Україну вдерлися каральні загони магната Я. Вишневецького, до якого приєдналися підрозділи шляхтичів Тишкевича, Осинського, Заславського та ін. В боях під Махнівкою (1618 липня 1648) та Старокостянтиновом (2527 липня 1648) козацькі полки на чолі з Максимом Кривоносом розгромили шляхетські загони і визволили частину Поділля і Волині. Протягом серпня 1648 польський уряд для придушення всенародного повстання в Україні сформував армію в районі Глинян (поблизу Львова) та біля замку Човганський Камінь (тепер Теофіполь Хмельницької області). Це військо мало 100 гармат і нараховувало 32 тис. шляхетського ополчення, 8 тис. німецьких найманців і 50 - 60 тис. шляхетських слуг і обозної «челяді». Річ Посполита переживала період міжкоролів'я і відсутність твердої влади виявилася у неспроможності панівних кіл створити єдине командування каральними військами. Для керівництва військом було обрано трьох полководців (регіментарів) — князя Домініка Заславського, коронного підчашого Миколу Остророга і зовсім юного коронного хорунжого Олександра Конецпольського. Однак жоден із них не був досвідченим полководцем. Князь Домінік був відомий своїм багатством і зманіженістю, Микола Остророг пишався вченістю. Хмельницький глумливо іменував цих воєначальників «перина», «латина» і «дитина». [8] Регіментарі не були одностайні у своїх рішеннях і не мали авторитету серед війська, якому бракувало єдності і дисципліни. На початку вересня коронне війська виступило з місць свого базування на Волинь. Назустріч йому із району Маслового Ставу (тепер село Маслівка, Київської області) через Білу Церкву — Паволоч — Погребище — Хмільник на Старокостянтинів рушила українська армія (біля 30 тис. чоловік) і загін буджацьких татар (біля 600 чоловік).


Зобр:7шт.


Назва:Конституційний Суд України

-Знайдено: + |25 липня 2006 року


Зобр:4шт.


Назва:Левицький Модест Пилипович

-Знайдено: + Левицький Модест Пилипович (* 13 липня (25 липня за новим стилем) 1866, село Вихилівка, нині Ярмолинецького району Хмельницької області — † 16 червня 1932, Луцьк) — український письменник, культурний діяч, педагог, лікар, дипломат.


Зобр:1шт.


Назва:Прем'єр-міністри Криму

-Знайдено: + * Сергій Володимирович Куніцин (25 травня 1998 — 25 липня 2001)
-Знайдено: + * Валерій Миронович Горбатов (25 липня 2001 — 29 квітня 2002)


Назва:Василь Леонтійович Кочубей

-Знайдено: + Васи́ль Лео́нтійович Кочубе́й (бл. 1640— 25 липня 1708) — український державний і політичний діяч. Представник козацького роду Кочубеїв. Старшина промосковської орієнтації. Генеральний писар Війська Запорозького (16871699), генеральний суддя (16991708). Скараний на горло за зраду гетьмана Івана Мазепи і донос на нього московському царю Петру І.


Назва:Погребняк Петро Степанович

-Знайдено: + Петро́ Степа́нович Погребня́к (*10 липня 1900 — †25 липня 1976) — український вчений-лісівник та ґрунтознавець, доктор географічних наук, професор Київського національного університету імені Тараса Шевченка, професор кафедри лісівництва Української сільськогосподарської академії (Національний університет біоресурсів і природокористування України), академік та віце-президент АН УРСР.
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Помер 25 липня 1976 року, похований на Байковому кладовищі.


Зобр:1шт.


Назва:Бабій Борис Мусійович

-Знайдено: + Бори́с Мусі́́йович Бабі́й (*25 липня 1914, Гурівка — †1993, Київ) — дослідник історії держави та права, д.ю.н. (1964), професор (1966), член-кореспондент АН УРСР (1967), акад. АН УРСР (1972), засл. діяч науки УРСР (1974), лауреат Держ. Премії УРСР в галузі науки і техніки (1981).
-Знайдено: + Народився 25 липня 1914, у с. Гурівці Козятинського району Вінницької області. Родом з селян.


Назва:Аксентьєва Зінаїда Миколаївна

-Знайдено: + Зінаї́да Микола́ївна Аксе́нтьєва (*25 липня 1900, Одеса —†8 квітня 1969,Полтава) — український радянський геофізик. Член-кореспондент АН УРСР1951), директор Полтавської гравіметричної обсерваторії АН УРСР (з 1951). Депутат Верховної Ради УРСР 3 і 4-го скликань.


Назва:Крисине

-Знайдено: + | день села = 25 липня


Назва:Клебанов Дмитро Львович

-Знайдено: + Дмитро́ Льво́вич Клеба́нов (12 липня (25 липня) 1907, Харків — 6 червня 1987, Харків) — український композитор. Заслужений діяч мистецтв УРСР (1967).


Зобр:1шт.


Назва:Жнибороди

Підзаголовок:== Історія ==
Знайдено: + 7 липня 194125 липня 1944 – під нацистською окупацією. У 1944–1946 рр. внаслідок переселення поляки виїхали на свою батьківщину. У селі з попередніх мешканців залишилось тільки кілька сімей корінних мешканців. На місце поляків приїхали переселенці з Польщі із сіл Посада Риботицька, Бушковичі, Ганчова, Радова, П’ятків, Одрехів, Лимна, Янківці, Острів та Болестришичі.

-Знайдено: + * 25 липня 1944 — Знову під радянською владою.


Зобр:1шт.


Назва:Продайвода Георгій Трохимович

-Знайдено: + Гео́ргій Трохи́мович Продайво́да (*25 липня 1937, Митрофанівка (Новгородківський район)) — доктор фізико-математичних наук (1991), професор (1993), академік АН ВШ України.


Назва:Іван

Підзаголовок:== Іменини ==
Знайдено: + 2 січня, 11 січня, 20 січня, 28 січня, 6 лютого, 8 лютого, 9 лютого, 12 лютого, 13 лютого, 9 березня, 2 квітня, 9 квітня, 11 квітня, 12 квітня, 24 квітня, 27 квітня, 1 травня, 2 травня, 12 травня, 21 травня, 1 червня, 7 червня, 9 червня, 11 червня, 15 червня, 23 червня, 26 червня, 7 липня, 11 липня, 14 липня, 16 липня, 25 липня, 31 липня, 3 серпня, 12 серпня, 11 вересня, 15 вересня, 16 вересня, 20 вересня, 27 вересня, 6 жовтня, 9 жовтня, 28 жовтня, 1 листопада, 25 листопада, 26 листопада, 15 грудня, 20 грудня, 23 грудня.


Назва:Єрмоленко Валерій Михайлович

-Знайдено: + Вале́рій Миха́йлович Єрмоле́нко (нар. 14 червня 1920пом. 25 липня 2006) — український ентомолог, природознавець, фахівець у галузі охорони комах та популяризатор науки. Спеціаліст з пильщиків (Hymenoptera, Symphyta).


Назва:Список академіків НАН України

Підзаголовок:=== Б ===
Знайдено: + | 25 липня 1914


Зобр:38шт.


Назва:Абаза Віктор Іванович

Підзаголовок:== Чини ==
Знайдено: + * 1895, 25 липня — штабс-капітан «за відзнаку на службі»[9].


Зобр:8шт.


Назва:Владислав III Варненчик

-Знайдено: + | коронація = 25 липня 1434


Зобр:10шт.


Назва:Денисенко Леонід Дмитрович

Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Леонід Дмитрович Денисенко народився 25 липня 1926-го року у Варшаві від батьків-політичних емігрантів: Дмитра Денисенка-Зубченка — майора Армії УНР, та Ніни — балетмейстрині, інструкторки школи Василя Авраменка. Брат: Юрій Денисенко, архітект.


Зобр:1шт.


Назва:Соколов Микола Миколайович (хімік)

-Знайдено: + Мико́ла Микола́йович Соколо́в (1 грудня (13 грудня) 1826, Ярославська губернія — 13 липня (25 липня) 1877, Петербург) — російський хімік.


Назва:Єрмоленко

-Знайдено: + * Єрмоленко Валерій Михайлович (*14 червня 1920 — †25 липня 2006) — український ентомолог, природознавець.


Назва:Олімпік (Кіровоград)

-Знайдено: + 13 липня 2007 року «Олімпік» отримав статус професіонального клубу. Перший матч у чемпіонаті клуб провів 25 липня 2007 року на стадіоні «Азовець» у Маріуполі проти «Іллічівця-2». Матч закінчився з рахунком 1:0 на користь маріупольської команди.


Назва:Бондаренко Альона Володимирівна

-Знайдено: + | 25 липня, 2004


Назва:Деркач Микола Іванович

Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Народився 25 липня 1949 (хутір Дорошенко, Шовгенівський район, Краснодарський край); росіянин; батько Іван Васильович і мати Ольга Василівна — пенсіонери; дружина Світлана Йосипівна (1948) — учитель-логопед дитячого комбінату; дочка Олена (1984).


Назва:Визволення (фільм)

Підзаголовок:== Сюжет ==
Знайдено: + Картина вийшла на екрани 25 липня 1940 року українською та російською мовами. Довженко написав до неї дикторський текст, був автором монтажу. 11 вересня 1940 року її демонструють у Львові з нагоди річниці «визволення». Після цього картина швидко зникає з екранів.


Назва:Веревський Андрій Михайлович

-Знайдено: + Андрі́й Миха́йлович Вере́вський (25 липня 1974, Полтава, УРСР) — народний депутат України 4, 5, 6 та 7-го скликань, член Партії Регіонів (перейшов туди з БЮТ у 2010 році), член Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин. За час останнього скликання став автором єдиної поправки про внесення змін до деяких законів України щодо запобігання негативним наслідкам впливу світової фінансової кризи на розвиток агропромислового комплексу.[10]
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Народився 25 липня 1974 року у місті Полтава. Батько політика — Веревський Михайло Іванович, 1951 року народження, пенсіонер, підполковник запасу (у 1998-99 рр. був представником Олександра Мороза в Полтавській області), матір — Веревська Наталія Олександрівна, 1951 року народження, очолює полтавський благодійний фонд «Відродження добра».


Назва:Колгосп імені Чапаєва (футбольна команда)

-Знайдено: + «Колгосп імені Чапаєва» взяв участь у Кубку СРСР 1936 року. Перший і єдиний матч у Кубку команда провела 25 липня 1936 року вдома проти московського клубу «Серп і Молот», який представляв металургійний завод. Господарі програли 0:15.


Назва:Смирнова Тамара Михайлівна

-Знайдено: + | 2345 Фучик || 25 липня 1974


Назва:Сокіл (Київ)

-Знайдено: + |align=center|25 липня 1989


Зобр:1шт.


Назва:Пузач Анатолій Кирилович

Підзаголовок:== Життєпис ==
Знайдено: + В першості 1968 Пузач став найкращим голеадором команди, забивши 11 голів. Наступного року нападник дебютував у «сборной» у товариській грі з НДР у Ляйпциґу — 25 липня 1969 року. У цьому ж матчі він відзначився першим голом.


Назва:Осецький Олександр Вікторович

-Знайдено: + З 19 листопада 1900 р. — молодший ад'ютант штабу 15-ї піхотної дивізії. З 10 березня 1902 р. — молодший офіцер 6-го Фінляндського стрілецького полку. З 9 травня 1902 р. — ад'ютант Офіцерської стрілецької школи. 11 травня 1903 р. закінчив Санкт-Петербурзький Імператорський археологічний інститут. 11 червня 1904 р. був переведений до лейб-гвардії Санкт-Петербурзького полку з перебуванням на посаді ад'ютанта Офіцерської стрілецької школи. З 24 грудня 1907 р. — приділений до лейб-гвардії Преображенського полку (25 липня 1908 р. переведений до цього полку). З 27 грудня 1907 р. — командир 6-ї роти лейб-гвардії Преображенського полку. 21 січня 1909 р. отримав звання гвардії капітана. 21 вересня 1912 р. закінчив Офіцерську стрілецьку школу, згодом викладав у ній.


Зобр:1шт.


Назва:Городок (Львівська область)

Підзаголовок:== Історія ==
Знайдено: + 27 червня 1941 року розпочалась окупація Городка німецькими військами. Під час війни було пограбовано підприємства Городка, зруйновано 2 залізобетонні і 3 дерев'яні мости через ріку, залізничний вокзал. На примусові роботи було вивезено понад 1200 остербайтерів, розстріляно і вивезено в табори смерті більше 7 тис. чоловік місцевого населення. Частина міста була відгороджена колючим дротом, де німецькі війська утворили гетто, куди зігнали понад 6 тис. євреїв, де вчинили над ними жорстоку розправу. 25 липня 1944 року радянські війська ввійшли в місто.


Зобр:19шт.


Назва:Красняков Євген Васильович

Підзаголовок:==Біографія==
Знайдено: + Народився 25 липня 1960 року в селищі Щастя Луганської області. Військову службу проходив у прикордонних військах. У 1986 році закінчив історико-педагогічний факультат Ворошиловградського (Луганського) державного педагогічного інституту імені Т. Г. Шевченка, у 1992 році факультет менеджменту освіти Слов'янського державного педагогічного інституту. Працював старшим піонерським вожатим, вчителем, заступником директора, директором загальноосвітніх навчальних закладів у Луганській та Донецькій областях.


Назва:Суслов Віктор Іванович

-Знайдено: + | початок_терміну = 25 липня 1997
-Знайдено: + * 25 липня 1997 — 21 квітня 1998 — міністр економіки України в уряді Валерія Пустовойтенка. Член Ради національної безпеки і оборони України.
Підзаголовок:== Посилання ==
Знайдено: +

Попередник: 8-й Міністр економіки
25 липня 1997- 21 квітня 1998
Наступник:
Єхануров Юрій Іванович
Роговий Василь Васильович



Назва:25-а повітряно-десантна бригада (Україна)

-Знайдено: + З 25 липня по 11 серпня 1969 року частини з'єднання передислокувалися до міста Болград, Українська РСР.


Зобр:23шт.


Назва:Янків Мирон Дмитрович

-Знайдено: + Миро́н Дми́трович Я́нків (*25 липня 1951, Лисовичі) — учений-економіст і державний діяч, академік АН ВШ України.
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Народився 25 липня 1951 року у селі Лисовичі Стрийського району Львівської області.
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + * З 2010 р. — перший заступник Голови Львівської облдержадміністрації. Пішов на пенсію 25 липня 2011 року.


Зобр:1шт.


Назва:Алексєєв Юрій Сергійович

Підзаголовок:== Життєпис ==
Знайдено: + 25 липня 2005 призначено генеральним директором Національного космічного агентства України.


Назва:Дерюгіна Альбіна Миколаївна

Підзаголовок:== Нагороди ==
Знайдено: + * Орден княгині Ольги III ст. (25 липня 2013) — за значний особистий внесок у розвиток студентського спорту, підготовку спортсменів міжнародного класу, забезпечення високих спортивних результатів національної збірної команди України на XXVII Всесвітній літній Універсіаді в Казані[11]


Назва:Червоний Оскіл

-Знайдено: + У 1923 році була створена перша перша на Ізюмщині сільськогосподарська артіль «Ленінський шлях». У 30-ті роки село продовжує розвиватися. Тут було створено 4 артілі, відкрито 5 магазинів, працювали водяний млин та пекарня. Мешканців села обслуговували амбулаторія, лікарня на 10 ліжок, аптека, стали працювати клуб, хата-читальня, бібліотека, сільський будинок піонерів.При клубі працював драматичний гурток. Було організовано хор. В роки Другої світової війни тисячи жителів воювало на фронтах. Влітку 1942 в районі села відбувалися жорстокі бої, фронт проходив на березі річки Оскіл. 22 червня 1942 року радянські війська залишили село, почався період окупації, який тривав майже 7,5 місяців. 2 лютого 1943 року село було звільнено від загарбників. В післявоєнні роки почалася відбудова села – відновлено навчання в школах, запрацювала лікарня, поштове відділення, госпіталь, амбулаторія. Червонооскільську сільську бібліотеку відкрили 25 липня 1947 року. В 1954 році розпочато будівництво Червонооскільського гідровузла, а в грудні 1961 завершено і здано в експлуатацію. У липні 1956 року 4 колгоспи об’єдналися в оин під назвою «Червоний Оскіл». В цьому ж році було відкрито Будинок культури – і перенесли бібліотеку в приміщення ЧОБК. У 60-ті 70-ті роки було побудовано двоповерхову дільничу лікарню, новий Будинок культури, двоповерхове приміщення контори колгоспу «Червоний Оскіл", відкрито телефонну станцію, пекарню, двоповерховий універмаг (на місці старої дерев’яної церкви XVIII сторіччя.), двоповерхову школу (пізніше перейменована в гімназію), для вчителів і медичних працівників побудовано 2 8-квартирних будинки. В 1984 році в центрі села було відкрито меморіал в честь воїнів, які загинули в Другій Світовій Війні[12]. У 1995 році пам’ятник невідомому радянському солдатові напроти, Будинку Культури, замінили на скорботний хрест, так як під час розкопок поблизу пам’ятника у парку були знайдені останки італійських та румунських вояків.


Назва:Великі Кринки

-Знайдено: + На території Кринківської сільради діяла партизанська група. У травні 1942 гітлерівці схопили й закатували лікаря з військовополонених М. І. Колосова. У 1950 році об'єднано колгоспи ім. С. М. Будьонного та ім. К.Є Ворошилова в один під іменем останнього, який з 1955 називався "Росія ", а з 1963 — ім. М. Горького. 25 липня 1959 Великодолинську і Кринківську сільради об'єднано в одну Кринківську з центром у с. Великі Кринки. 26 жовтня 1962 року села Бетяги, В-Кринки і М-Кринки об'єднано в с. Великі Кринки.


Назва:Українська національна партія (1961—1962)

-Знайдено: + Першочерговим завданням організації була самоосвіта, пошук літератури, розширення за рахунок нових членів, були плани дістати зброю. Своєю метою партія проголошувала створення Незалежної України. Головну надію її члени покладали на міжнародний конфлікт та вступ на територію України іноземних військ. Партія не встигла розгорнути активну діяльність, її швидко розкрили, а її членів заарештували. 25-26 липня 1962 року на закритому суді найсуворіший вирок дістав Євген Гогусь — смертну кару, яку за касацією замінили на 15 років таборів, Є. Грицишин та В. Куликовський були засуджені на 11 років, П. Палахита — на 6 років, а П. Пундик — на 5 років.


Назва:Максимюк Роман Васильович

-Знайдено: + Виступав за команди «Кристал» Ч, «Бескид», ЦСКА, «ЦСКА-Борисфен», «Хутровик», «Прикарпаття» ІФ, «Зеніт», «Динамо» К, «Дніпро» Д, «Волинь». У вищій лізі чемпіонату України дебютував 25 липня 1995 року («Прикарпаття» — «Таврія» — 4:3).


Зобр:1шт.


Назва:Список міністрів оборони України

-Знайдено: + |5 листопада 1919 - 25 липня 1920
-Знайдено: + |25 липня 1920 - 24 грудня 1920


Зобр:35шт.


Назва:Битва під Костянтиновом

Підзаголовок:== Передумови ==
Знайдено: + 25 липня сили Вишневецького дізналися, що військо Кривоноса знаходиться за півтори милі від Костянтинова. Полонений козак розповів, що Кривоніс має намір атакувати місто ще цієї ночі. Війська воєвод, що стояли трохи західніше Костянтинова, почали підтягуватися до міста. Його зайняла піхота, а кіннота стояла в полі, пильнуючи супротивника. На ранок 26 липня під Костянтиновом, біля Росоловецької переправи, на лівому березі Случі, отаборилися всі магнатські сили. Незабаром підійшов сюди ще й загін полковника Суходольського числом у 2 300 солдатів, з них 500 піхотинців. З'єднані шляхетські війська за свідченням тогочасних джерел, досягали 10—15 тисяч бійців.


Зобр:9шт.


Назва:Список міністрів економіки України

-Знайдено: + |26 лютого 1997 — 25 липня 1997
-Знайдено: + |25 липня 1997 — 21 квітня 1998


Назва:Затулін Костянтин Федорович

-Знайдено: + * 25 липня 2008 р. Костянтин Затулін був затриманий в аеропорту Сімферополя, коли йому втретє заборонили в'їзд до України протягом одного року. За повідомленням СБУ це рішення було прийняте у зв'язку з порушенням кримінальної справи за статтями 14 та 294 Кримінального кодексу (підготовка масових заворушень під час візиту Константинопольського патріарха до України). Разом із Затуліним персоною нон-грата був також оголошений керівник відділу Інституту країн СНД Кирило Фролов. У травні 2008 р. СБУ офіційно повідомило Затуліна листом про небажаність недоброзичливих висловлювань у бік України і про наслідки таких дій.[13].


Назва:День Хрещення Київської Русі — України

Підзаголовок:== Історія ==
Знайдено: + Державне свято встановлене в Україні в рамках святкування 1020-річчя Хрещення Київської Русі згідно з Указом Президента України Віктора Ющенка від 25 липня 2008 року №668/2008 «Про День хрещення Київської Русі-України»[14]


Зобр:1шт.


Назва:Харлан Ольга Геннадіївна

-Знайдено: + * Орден «За заслуги» I ст. (25 липня 2013) — за досягнення високих спортивних результатів на XXVII Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України[15]


Зобр:1шт.


Назва:Базілянський Лев Леонідович

-Знайдено: + Лев Леоні́дович Базіля́нський (* 25 липня 1937) — народний депутат України 1-го скликання.
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Народився 25 липня 1937 року. Росіянин/єврей. 1959 — студент Ровеньківського гірничого технікуму. Згодом закінчив Донецький політехнічний інститут, за спеціальністю гірничий інженер. Одружений, має двох дітей.


Назва:Долинський Іван Миколайович

-Знайдено: + Іван Миколайович Долинський (25 липня 1921, Лібау, Манітоба) — український канадський поет, «поет канадських прерій», пише українською та англійською мовами.


Назва:Пундик Галина Василівна

-Знайдено: + * Медаль «За працю і звитягу» (25 липня 2013) — за досягнення високих спортивних результатів на XXVII Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України[16]


Назва:Костевич Олена Дмитрівна

-Знайдено: + * Орден княгині Ольги I ст. (25 липня 2013) — за досягнення високих спортивних результатів на XXVII Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України[17]


Назва:Ткаченко Юлія Семенівна

Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Народилася 25 липня 1928 р. в Києві в родині Семена і Катерини Ткаченків. У 1960 році закінчила Київський інститут театрального мистецтва ім. І. Карпенка-Карого, де викладала з 1986 року. Актриса Національного українського драматичного театру імені І. Франка.


Зобр:1шт.


Назва:Список міністрів палива та енергетики України

-Знайдено: + | width="250" style="background:#FFF8DC" align="center"| 25 липня 1997[18]
-Знайдено: + nreg=684/97 Указ Президента України № 684/97 від 25 липня 1997 року «Про звільнення Ю. Бочкарьова з посади Міністра енергетики України»]</ref>
-Знайдено: + | width="250" style="background:#FFF8DC" align="center"| 25 липня 1997[19]
-Знайдено: + nreg=709/97 Указ Президента України № 709/97 від 25 липня 1997 року «Про призначення О. Шеберстова Міністром енергетики України»]</ref>


Зобр:5шт.


Назва:Коломацькі статті

-Знайдено: + Коломацькі статті — міждержавний договір, укладений 25 липня 1687 на річці Коломак (тепер це Коломацький район Харківської області) між новообраним гетьманом України Іваном Мазепою й козацькою старшиною, з одного боку, та московськими царями Іваном і Петром та царицею Софією, з другого. Договір складався з 22 пунктів (статей). В основу Коломацьких статей було покладено попередні українсько-московські договори, затверджені козацькими радами при обранні гетьманів Дем'яна Многогрішного та Івана Самойловича. Коломацькі статті, в основному, повторювали з деякими змінами текст Глухівських статей 1669 року та містили кілька нових пунктів.


Зобр:3шт.


Назва:Золозов Анатолій Федорович

-Знайдено: + Народився 25 липня 1932 р. у м. Торопець Калінінської області (з 1990 року — Тверська область) в родині службовців. Закінчив біологічний факультет Київського державного університету ім. Т. Г. Шевченка (1957) та режисерський факультет Всесоюзного державного інституту кінематографії (1964). З 1967 р. — режисер Української студії хронікально-документальних фільмів.


Назва:Вінтенко Борис Михайлович

-Знайдено: + Бори́с Миха́йлович Вінте́нко (25 липня 1927, Обознівка — 15 жовтня 2002, Кіровоград)— Заслужений художник України (1993), член Спілки художників СРСР (1973).


Назва:Прут (крейсер)

-Знайдено: + У листопаді 1901 року — закладений на американській судноверфі «Вільям Крамп та сини» (Філадельфія) на замовлення уряду Османської імперії. Новий бронепалубний крейсер «Абдул Меджид» (тур. Abdülmecid) будувався дуже швидко і вже 25 липня 1903 року був спущений на воду. В 1904 року — пройшов усі випробування та став до ладу.


Зобр:1шт.


Назва:Добровольча армія

-Знайдено: + * 25 липня зайнята станиця Корєновська


Зобр:4шт.


Назва:Ребенок Павло Вікторович

Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Влітку 2004 року перейшов в полтавську «Ворсклу». В команді дебютував 25 липня 2004 року в матчі проти харківського «Металіста» (0:1).


Зобр:1шт.


Назва:Безкоровайний Володимир Герасимович

-Знайдено: + 26 червня 1994 року «Гетьман Сагайдачний» вийшов з Севастопольської бухти і взяв курс в океан. З прибуттям фрегата «Гетьман Сагайдачний» до Руану туди прибув і командувач ВМС України віце-адмірал Володимир Безкоровайний, який представляв командування Збройних сил незалежної України. Перший далекий морський похід флагмана ВМС України фрегата «Гетьман Сагайдачний» успішно завершився 7 серпня. Естафету участі у міжнародних навчаннях у нього перейняли корвет «Луцьк» і корабель управління «Славутич», які, відповідно, з 25 по 27 липня та з 17 по 31 жовтня взяли участь у міжнародних миротворчих навчань «Бриз-94» в Болгарії та «Морський партнер-94» в Румунії.


Зобр:2шт.


Назва:Лісове (смт)

-Знайдено: + | статус = 25 липня 2008
Підзаголовок:== Історія ==
Знайдено: + nreg=317-17 Постанова Верховної Ради України «Про найменування новоутвореного населеного пункту Олександрівського району Кіровоградської області»]</ref> 25 липня 2008 року Кіровоградська обласна рада віднесла селище Лісове до категорії селищ міського типу[20] і утворила Лісівську селищну раду.[21]


Назва:Кіровоградський трамвай

-Знайдено: + | дата відкриття = 25 липня 1897


Зобр:5шт.


Назва:Проскурня Сергій Владиславович

-Знайдено: + 25 липня 1990 — участь у похороні Сергія Параджанова в Єревані.


Назва:Костел святого Йосипа та монастир лазаритів (Ізяслав)

-Знайдено: + 25 липня 2006 року під час свого візиту до України костел відвідали прямий нащадок князів Санґушків Павло Санґушко з матір'ю Клавдією Санґушковою.


Зобр:11шт.


Назва:Йоан Немовля

-Знайдено: + Пам’ять 11 жовтня і 25 липня.


Назва:Штифанов Лев Миколайович

-Знайдено: + Народився 25 липня 1933 р. в Магнітогорську в родині інженера. Помер 15 грудня 1997 р. в Києві. Закінчив Всесоюзний державний інститут кінематографії (1956). Працював кінооператором на Київській кіностудії ім. О. П. Довженка (1956—1966).


Назва:Ветухів Михайло Олексійович

-Знайдено: + Ве́тухів Михайло Олексійович (*25 липня(7 серпня) 1902, Харків — 11 червня 1959, Нью-Йорк) — біолог, генетик, громадсько-політичний діяч.


Назва:Кулаковський Юліан Андрійович

-Знайдено: + Юліа́н Андрі́йович Кулако́вський (* 25 липня 1855, Паневежис, нині Литва — † 21 лютого 1919, Київ) — український історик, археолог. Фахівець із історії Північного Причорномор'я, Візантії та Стародавнього Риму.


Зобр:1шт.


Назва:Лепкий Микола Сильвестрович

Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Народився 21 листопада 1878 року в Крегульці Гусятинського повіту на Тернопіллі в родині о. Сильвестра Лепкого та Домни з Глібовицьких. Раннє дитинство його пройшло вже в Поручині, куди батьки переїхали у 1880 р. Там народилися ще дві сестрички — Ольга (18 серпня 1881 р.), Олена (25 липня 1885 р.) та наймолодший брат — Льончик (Левко)(7 грудня 1888 р.). У Поручині почав ходити до школи, після закінчення якої вступив до Бережанської ґімназії.


Назва:Державний комітет телебачення і радіомовлення України

-Знайдено: + Комітет створено під назвою Державний комітет інформаційної політики, телебачення і радіомовлення України відповідно до Указу Президента України № 919/2000 від 25 липня 2000 року шляхом об'єднання Державного комітету інформаційної політики України та Державного комітету телебачення і радіомовлення України, з наступним перейменуванням (Указ Президента за № 54/2003 від 31 січня 2003 року, Положення про комітет затверджено указом № 920/2003 від 27.08.2003) у Державний комітет телебачення і радіомовлення України.


Назва:Левченко Ігор Олександрович

-Знайдено: + Вихованець футбольної школи «Олімпік-УОР» (Донецьк). У дитячо-юнацькій футбольній лізі протягом 2004–2008 років провів 87 матчів. За першу команду донецького «Олімпіка» у матчах другої ліги чемпіонату України дебютував 25 липня 2007 року, вийшовши на заміну у матчі проти «Полтави». Починаючи з другої половини сезону 2008–2009 — основний голкіпер донецької команди, за яку і грав до кінця сезону 2009–2010, провівши 40 матчів у другій лізі.


Зобр:1шт.


Назва:Кандауров Андрій Володимирович

-Знайдено: + | пк-поновлення = 25 липня 2011


Назва:Коростенський краєзнавчий музей

-Знайдено: + Згідно з рішенням Коростенського виконкому міської Ради від 25 липня 1975 року була започаткована робота з організації сучасного краєзнавчого музею в місті. 1986 року розпочато роботу над створенням нової музейної експозиції. 30 грудня 1987 року урочисто було відкрито постійну експозицію для відвідувачів — вона розпочала свою роботу у приміщенні колишнього шпіталю Коростенського укріпрайону (будинок збудований на початку 1930-х рр. і є однією з небагатьох будівель в місті, що збереглась з того часу).


Зобр:6шт.


Назва:Квас Валерій Степанович

-Знайдено: + Народ. 25 липня 1936 р. в Києві в родині службовця. Закінчив операторський факультет Всесоюзного державного інституту кінематографії (1961). Працював на студіях «Білорусьфільм» і «Ленфільм». З 1964 р — оператор Київської кіностудії ім. О. П. Довженка.


Назва:Мухін Олександр Васильович

-Знайдено: + Народився 25 липня 1944 р. в Києві в родині селянина. Закінчив Київське художньо-промислове училище (1954) і факультет журналістики Київського державного університету ім. Т. Г. Шевченка (1980).


Назва:Тихонов Юлій Олександрович

-Знайдено: + Народ. 25 липня 1962 р. в Білій Церкві в родині художника по гриму. Працював у реставраційних майстернях, художни-ком-бутафором у Молодому театрі, в лабораторії історичного костюма при Центрі творчої молоді «Кінокадр».


Назва:Панарін Валерій Федорович

-Знайдено: + Народ. 25 липня 1939 р. у м. Жданові в родині службовців. Закінчив акторський факультет Всесоюзного державного інституту кінематографії (1961). З 1961 р. — актор Київської кіностудії ім. О. П. Довженка.


Назва:Соболєв Фелікс Михайлович

Підзаголовок:== Життєпис ==
Знайдено: + Народився 25 липня 1931 року в Харкові в родині службовця. Закінчив акторський (1953) та режисерський (1959) факультети Київського державного інституту театрального мистецтва імені Івана Карпенка-Карого. З 1959 року працював режисером на Київській кіностудії науково-популярних фільмів. З 1973 р. — художній керівник майстерні наукового кіно Київського державного інституту театрального мистецтва ім. Карпенко-Карого.


Зобр:1шт.


Назва:Романов Михайло Данилович

-Знайдено: + Народ. 25 липня 1911 р. в м. Слов'янську Донецької обл. в родині робітника. Помер 15 квітня 1990 р. в Києві. Працював електромонтером на сольових заводах (19251930). Закінчив режисерський факультет Київського кіноінституту (1934). Учасник Великої Вітчизняної війни.


Назва:ВульФФ

-Знайдено: + ВульФФ (справжнє ім'я: Максим Володимирович Борець; * 25 липня 1978, Львів) — український виконавець у стилі реп.
Підзаголовок:== БІОГРАФІЯ ==
Знайдено: + ВульФФ народився 25 липня 1978 року у місті Львів.


Зобр:3шт.


Назва:Кравчук Віктор Оксентійович

-Знайдено: + Віктор Оксентійович Кравчук (* 25 липня 1951, с. Гірки, Любешівський район, Волинська область) – український правник, заслужений юрист України (2000), почесний член Спілки юристів України (з 1998 р.), заступник голови Волинської організації Спілки юристів України. Має другий кваліфікаційний клас судді (2005), обраний суддею безстроково (2006). Голова Господарського суду Волинської області (з 2002 р.).[22]
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Народився Віктор Оксентійович Кравчук 25 липня 1951 року у селі Гірки Любешівського району Волинської області. Українець.


Назва:Чорний Василь Іванович

-Знайдено: + З 19 по 25 липня 2010 року вдруге виступав на студентському чемпіонаті Європи за ФК «Тернопіль», який цього разу завоював бронзові медалі[23].


Назва:Годований Роман Петрович

-Знайдено: + З 19 по 25 липня 2010 року вдруге виступав на студентському чемпіонаті Європи за ФК «Тернопіль», який цього разу завоював бронзові медалі[24].


Назва:Вірковський Микола Миколайович

-Знайдено: + З 19 по 25 липня 2010 року вдруге виступав на студентському чемпіонаті Європи за ФК «Тернопіль», який цього разу завоював бронзові медалі[25].


Назва:Риженков Олександр Миколайович

Підзаголовок:== Нагороди ==
Знайдено: + * Заслужений працівник промисловості України (25 липня 1997)[26]


Назва:Список міністрів вугільної промисловості України

Файл:Ященко Юрій Петрович.jpg

-Знайдено: + |5 вересня 1996 — 25 липня 1997
-Знайдено: + |25 липня 1997 — 27 травня 1998
-Знайдено: + |15 грудня 1999 — 25 липня 2005


Зобр:5шт.


Назва:Коваль Максим Анатолійович

-Знайдено: + Інформація про те, що воротарем цікавиться київське «Динамо», почала з'являтися ще наприкінці 2009 року. 25 липня 2010 року на прес-конференції після виїзної гри проти «Карпат» (поразка 0:1) головний тренер «Металурга» підтвердив, що це був останній матч Максима Коваля в складі запоріжців[27]. Вартість переходу до «Динамо» оцінюють у 4 млн доларівПомилка цитування: Відсутній тег </ref> за наявності тегу <ref>.


Зобр:1шт.


Назва:Карбованець Рейхскомісаріату Україна

-Знайдено: + Згідно із спеціальною постановою, населенню рейхскомісаріату було запропоновано до 25 липня 1942 року обміняти радянські купюри від 5-рублевого номіналу і вище на карбованці. Монети і казначейські білети СРСР номіналом "1 рубль" (з шахтарем) та "3 рублі" (з бійцями-червоноармійцями) залишились в обігу як дрібні купюри.
-Знайдено: + Файл:5roubles1938b.jpg|До 25 липня 1942 усюди; пізніше на чорному ринку і в тилу вермахту
-Знайдено: + Файл:3chervontza1937a.jpg|25 липня 1942 усюди; пізніше на чорному ринку і в тилу вермахту


Зобр:22шт.


Назва:Руберовський Микола Олексійович

-Знайдено: + Руберовський Микола Олексійович (25 липня (7 серпня) 18451915, Саратов) — український філолог.


Назва:Займіться ділом, а не язиком!

-Знайдено: + * 25 липня 2012 року у Києві активісти кампанії та громадські діячі провели «Всеукраїнський мозковий штурм «Як я можу захистити Україну?


Зобр:11шт.


Назва:Історія Солотвина

-Знайдено: + 25 липня 1944 року наступаючі частини Червоної Армії вибили фашистів із Со­лотвина.


Назва:Косач Михайло Петрович

Підзаголовок:==Біографія==
Знайдено: + Народився 13 (25 липня) 1869 у місті Новограді-Волинському. Початкову освіту здобув з материнських рук і вуст. Офіційну освіту Михайло почав з п'ятого класу Хелмської класичної гімназії, яку закінчив із срібною медаллю. Від 1888 року Михайло — студент математичного відділення фізико-математичного факультету Київського університету, а з 1891 року навчається у Дерптському (Тартуському) університеті. Водночас захоплюється літературою (друкує в галицьких часописах новели під псевдонімом Михайло Обачний), а також фотографуванням і етнографією. Захищає дисертацію з фізики і викладає її та математику у тартуській жіночій гімназії. Мав низку технічних винаходів, брав участь у роботі української громади в Тарту.


Зобр:1шт.


Назва:Маразлі Григорій Григорович

Підзаголовок:== Походження ==
Знайдено: + Григорій Григорович Маразлі народився в Одесі 25 липня 1831 року в сім'ї греків Григорія Івановича Маразлі та дочки купця Зої Федорівни Феодоріді, які у 1803 році переїхали з міста Філіппополя (зараз місто Пловдив) до Одеси. Батько займався експортування хліба спочатку з Херсона, згодом з Таганрогу, а з переїздом до Одеси почав і тут підприємницьку діяльність[28], за що згодом отримав звання почесного громадянина міста[29]. У сім'ї народилося всього 3 дитини: син Іраклій (Перікл) (нар. 1819 році і помер через 4 місяці)[30][31], донька Евридика (1820[32][31] —1867, Париж) та Григорій — майбутній міський голова. Можливо, це був другий шлюб Григорія Івановича, позаяк у 1821 році як при хрещенні дочки одеського купця Афродіти Іоанівни Білої у грецькій Свято-Троїцькій церкві в Одесі записана Фотина Григоріївна Маразлі, як хресна мати. Крім того, вона позначена в метриці також як дочка одеського купця[33][31]. Зважаючи на велику різницю у віці Григорія Івановича та Зої Федорівни, це цілком можливо. Інших відомостей про Фотину Маразлі поки немає.


Зобр:9шт.


Назва:Бій під Сидоровом

-Знайдено: + У бою під Сидоровом 25 липня 1920 р. Окрема кінна дивізія армії УНР вщент розгромила більшовицьку кінноту і два полки більшовицької піхоти 123-ї пішої бригади разом із їх командирами.
-Знайдено: + Вранці 25 липня колона Окремої кінної дивізії підходила зі сходу до села Кривенького. В цей час ворогу у складі трьох полків 123-ї пішої бригади незважаючи на відчайдушний спротив Залізної дивізії вдалося захопити Сидорове. Тому відразу ж на українську піхоту, що відходила на Кривеньке кинулась з атакою більшовицька кінна бригада. Відхід піхоти під переважаючим натиском ворожої кінноти намагалися боронити Третій кінний полк під командуванням полковника Михайла Фролова (полк донських та кубанських козаків) та інші кінні сотні третьої Залізної дивізії. Забачивши старшинський роз'їзд, що був спереду Залізної дивізії, група більшовицької кінноти, близько 400 шабель, понеслась на нього намірюючись його знищити.
-Знайдено: + В результаті цієї вміло організованої за лічені години операції 25 липня 1920 р. Окрема кінна дивізія під керівництвом


Назва:К402

-Знайдено: + * 25 липня 2010 — Коломия, фестиваль «Цвіт Папороті 2010»


Назва:Історія Сум

-Знайдено: + 25 липня 1655 року царським указом у Сумах було дозволено поселилося 100 родинам селян і козаків-переселенців з містечка Ставища на Київщині (але прийшли вони сюди значно раніше), за однією з версій Герасим Кондратьєв прийшов у Суми разом з цією групою людей.


Зобр:10шт.


Назва:Ярцев Павло Петрович

Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Народився 25 липня 1916 року в селі Нові Горки нині Лежневского району Івановської області в сім'ї селянина. Росіянин. Закінчив Івановський комунально-будівельний технікум. Працював техніком в Ярославлі.


Зобр:1шт.


Назва:Їндржих Їндржишек

Підзаголовок:== Молодість ==
Знайдено: + Їндржих Їндржишек народився 25 липня 1857 на півночі Чехії (Австрійська імперія), у селі Понікла Їлемніцького округу (нині Ліберецький край). У 1873 році закінчив нижче реальне училище в Ліберці, потім навчався в торговій фірмі в Високе-над-Їзероу (cs:Vysoké nad Jizerou). У 1878—1879 роках торгував в рознос струнами і склом, потім у пошуках своєї справи відправився подорожувати і опинився на півдні Росії, де якийсь час працював на пристані.


Зобр:2шт.


Назва:Ковінька Олександр Іванович

-Знайдено: + Олександр Іванович Ковінька (справжнє прізвище — Ковінько) (13 січня 1900 [34] , с. Плоске, Полтавського повіту Полтавської губернії Російської імперії — 25 липня 1985, Полтава, УРСР) — український письменник-гуморист.


Зобр:1шт.


Назва:Страйки шахтарів Донбасу (1989-1990-і роки)

-Знайдено: + 25 липня Рижков зустрічався з представниками страйкових комітетів Печорського вугільного басейну і шахт Павлограда Дніпропетровської області.


Зобр:5шт.


Назва:Кіцманський державний аграрний технікум

-Знайдено: + Вже у незалежній Україні, на підставі наказу №232 від 25 липня 1997 року Міністерства сільського господарства і продовольства України «Про поділ Кіцманського радгоспу-технікуму Чернівецької області» було ліквідовано Кіцманський радгосп-технікум і створено на його базі Кіцманський державний аграрний технікум.


Назва:Операція «Френтік»

-Знайдено: + 25 липня, після триденного відпочинку, 34 «Мустанги» і 33 «Лайтнінги» здійснили авіаналіт на аеродром і залізничний вузол Мелець (50°19′20″ пн. ш. 021°27′24″ сх. д. / 50.32222° пн. ш. 21.45667° сх. д. / 50.32222; 21.45667) у Польщі. У рейді було знищено 9 літаків противника на землі, залізнична і автомобільна техніка. Перетинаючи лінію фронту на зворотному шляху до Пирятина, 12 літаків 307-ї ескадрильї 31-го авіакрила нав'язали повітряний бій групі з 30 — 40 німецьких пікірувальників Ju-87, які бомбардували радянські війська. За 20 хвилин бою дюжина «Мустангів» збила понад півтора десятки «Штукасів» Ju-87, бомбардування було зірвано. Американські винищувачі повернулися на базу без втрат.


Зобр:24шт.


Назва:Сидорин Анатолій Юхимович

-Знайдено: + Анатолій Юхимович Сидорин (1905, Катеринославщина — 25 липня 1947) — міністр державного контролю УРСР.
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Помер 25 липня 1947 року. Похований в Києві на Лук'янівському цвинтарі (ділянка № 30, ряд 1, місце 19). На могилі високий монумент із лабрадориту.


Зобр:1шт.


Назва:Євграфов Павло Борисович

Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + У червні 1997 року Верховна Рада України призначила Євграфова суддею Конституційного Суду України. 19 жовтня 1999 року на спеціальному пленарному засіданні Конституційного Суду України Павла Борисовича обрали заступником Голови Конституційного Суду України. Виконував ці обов'язки до 18 жовтня 2002 року. Припинив повноваження судді Конституційного Суду України з 25 липня 2006 року.


Назва:Історія Полтавської області

-Знайдено: + Згідно з наказом НКВС СРСР від 25 липня 1937 р., «по німецькій лінії» було заарештовано 89 полтавців, із них 70 німців, 11 українців, 8 росіян. По «румунській» і «харбінській лініях» того року заарештували в області відповідно 26 і 29 громадян.
Підзаголовок:== Адмінподіл ==
Знайдено: + За попередніми підсумками Всеукраїнського перепису населення 2001 р. всього по Полтавській області нараховувалося 1 630,1 тис. мешканців, зокрема міського населення — 956,7 тис. чол. (58,7%), сільського — 673,4 тис. чол. (41,3%), чоловіків — 747,4 тис. осіб (45,9%), жінок — 882,6 тис. (54,1%). Жінок на 1000 чоловіків припадало 1181.[35][36]


Зобр:4шт.


Назва:Вишневецький Костянтин Костянтинович

Підзаголовок:== Життєпис ==
Знайдено: + У ніч на 17 травня 1606 року у Москві вибухнуло повстання. Було вбито самозванця і багатьох його прихильників. Багатотисячний натовп розлючених москвичів кинувся убивати чужоземців, які прибули разом з Лжедмітрієм і Мнішками. Будинок, у якому перебував князь Костянтин, також був атакований. Дві доби К.Вишневецький на чолі п’яти сотень своїх людей відбивав напади повсталих. Зрештою, будинок почали обстрілювати з гармат, і хоробрий князь мусив здатися. Був засланий до Костроми, де перебував до укладення 25 липня 1608 р. перемир’я поміж Московським царством і Річчю Посполитою. Повернувся на Волинь, незабаром долучився зі своїм загоном до війська Лжедмітрія ІІ, взявши участь з вересня у 16-місячній в облозі Троїце-Сергієвого монастиря. Брав участь у московських війнах королевича Владислава IV Вази.


Зобр:5шт.


Назва:Юрківський Віктор Минович

-Знайдено: + Юрківський Віктор Минович (*13 лютого 1927, Київ — †25 липня 2003, Київ) — український вчений у галузі економічної географії, кандидат економічних наук, професор.
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Помер в Києві 25 липня 2003 року. Похований на Байковому кладовищі (стара частина).


Зобр:1шт.


Назва:Сезон ФК «Металіст» (Харків) 2011—2012

-Знайдено: + 25 липня 2011: Стало відомо, що клуб уклав контракт строком на 4 роки із ще одним аргентинцем, гравцем італійського «Наполі» Хосе Ернесто Сосою. Умови контракту не розголошуються [37].
-Знайдено: + | 25 липня 2011


Зобр:57шт.


Назва:Казбан Сергій Данилович

-Знайдено: + Сергій Данилович Казбан (*нар. 25 липня 1901 року, м. Суми — † 25 липня 1971 у м. Суми) — український оперний співак.


Зобр:1шт.


Назва:Завалій Євдокія Миколаївна

-Знайдено: + 25 липня 1941 року бої почалися в її рідному селі. Німцями був висаджений десант. Вона під бомбардуванням перев'язувала поранених бійців і командирів. Коли 96-й кавалерійський полк 5-ої кавалерійської дивізії 2-го кавалерійського корпусу став відступати, вона умовила командира полку узяти її з собою, сказавши, що їй скоро 18 років.


Зобр:1шт.


Назва:Професіональна хокейна ліга (Україна)

-Знайдено: + Професіональна хокейна ліга (ПХЛ) — об'єднання провідних хокейних клубів України, створене 25 липня 2011 року.
Підзаголовок:== Створення ==
Знайдено: + В установчих зборах у Києві 25 липня 2011 року, на яких створено Об'єднання хокейних клубів «Професіональна хокейна Ліга» (ПХЛ), взяли участь відомі українських хокеїсти, тренери, представники Федерації хокею України, представники влади та уповноважені представники дев'яти клубів-засновників:


Назва:Динамо Харків

Підзаголовок:== Історія ==
Знайдено: + ХК «Харківські Акули» був створений у 2008 році як аматорська команда. До середини 2011 року харків'яни брали участь у різних змаганнях серед аматорів. 16 червня «Акули» стали переможцями аматорського турніру відкритий чемпіонат Харкова Кубок Дафі. Приблизно у цей же час було прийнято рішення про участь клубу у чемпіонаті Україні ПХЛ. 25 липня «Харківські Акули» були прийняті до складу засновників ПХЛ. На базі клубу функціонує дитяча хокейна школа.


Зобр:1шт.


Назва:Осадчук Василь Антонович

-Знайдено: + Васи́ль Анто́нович Осадчу́к (*6 січня 1940, Пищатинці — †25 липня 2011) — професор, доктор фізико-математичних наук, Інститут прикладних проблем механіки і математики імені Я. С. Підстригача НАН України.


Назва:Повх Олеся Іванівна

-Знайдено: + * Орден «За заслуги» III ст. (25 липня 2013) — за досягнення високих спортивних результатів на XXVII Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України[38]


Назва:Погребняк Наталя Олегівна

-Знайдено: + * Орден «За заслуги» III ст. (25 липня 2013) — за досягнення високих спортивних результатів на XXVII Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України[39]


Назва:Рємєнь Марія Віталіївна

-Знайдено: + * Орден «За заслуги» III ст. (25 липня 2013) — за досягнення високих спортивних результатів на XXVII Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України[40]


Назва:Тотлебен Едуард Іванович

-Знайдено: + 24 липня 1849 року, коли під час облоги аулу Чох капітан фон-Кауфман, начальник інженерів, був поранений, завідування усіма облоговими роботами перейшло до Тотлебена. Негайно 25 липня він зробив з інженер-штабс-капітаном Поповим сміливу рекогносцировку місцевості і намітив місця для батарей, які були побудовані до 10 серпня. Але незважаючи на страшні руйнування, зроблені російськими снарядами, горяни трималися стійко. Незабаром, 22 серпня, через настання осіннього бездоріжжя, Аргутинський змушений був зняти облогу; наступ горян було зупинено вибухами звичайних і каменеметних фугасів, закладених завчасно Тотлебеном. Старання Тотлебена при облозі Чоха були нагороджені золотою шаблею «за хоробрість».


Зобр:6шт.


Назва:Андрієвський Віктор Петрович

-Знайдено: + Андріє́вський Віктор Петрович (21 вересня 1911, с., нині смт Липова Долина однойменного району Сумської області — 25 липня 1977, м. Тернопіль) — український історик, етнограф, педагог. Ордени Червоної зірки (2), Вітчизняної війни 2-го ступеня. Кандидат історичних наук (1968).


Назва:Родина Терещенків (срібна монета)

-Знайдено: + Монету введено в обіг 25 липня 2008 року. Вона належить до серії «Славетні роди України».


Зобр:1шт.


Назва:Полтавський військовий інститут зв'язку

-Знайдено: + 25 липня 1995 року Постановою Кабінету Міністрів України та наказом Міністра оборони України училище перетворено в Полтавський філіал Київського військового інституту управління та зв'язку (КВІУЗ). Була створена нова організаційно-штатна структура, здатна вирішувати нові завдання: згідно з наказом Міністра оборони України і Державною програмою будівництва та розвитку Збройних Сил до 2005 року, базуючись на Законах України «Про освіту», «Про оборону України», «Про загальний військовий обов'язок і військову службу», Полтавський філіал КВІУЗ розпочав підготовку офіцерів-зв'язківців для усіх видів та родів військ Збройних Сил, Служби безпеки України, Прикордонних військ, Національної гвардії, Міністерства внутрішніх справ України. У 19961997 роках в Полтавському філіалі КВІУЗ здійснювалася підготовка офіцерів-зв'язківців для Збройних Сил Туркменістану.


Назва:Мілько Вадим Іванович

Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + 25 липня 2002 року Мілько дебютував у складі «Динамо-3», вийшовши на поле у матчі проти тернопільської «Ниви» (3:2).


Зобр:1шт.


Назва:Спортивне орієнтування (монета)

-Знайдено: + Монету введено в обіг 25 липня 2007 року. Вона належить до серії «Спорт».


Зобр:1шт.


Назва:Бочкарьов Юрій Георгійович

-Знайдено: + | періодкінець = 25 липня 1997
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + З 12 липня 1996 року по 6 травня 1997 року — міністр енергетики і електрифікації України у першому та другому уряді Павла Лазоренко. З 6 травня 1997 року по 25 липня 1997 року — міністр енергетики України.


Назва:Бурмака Василь Антонович

-Знайдено: + Нагороджений орденом Леніна (15 травня 1946), орденом Червоного Прапора (31 грудня 1943), трьома орденами Вітчизняної війни 1-го ступеня (25 липня 1944; 9 жовтня 1944; 6 квітня 1985), двома орденами Червоної Зірки (27 серпня 1943; 3 листопада 1953), медалями.


Назва:20000 карбованців

Підзаголовок:== Опис ==
Знайдено: + Банкноти різних років випуску вводилися в обіг 9 липня 1993, 30 березня 1995 та 25 липня 1996 років, вилучені — 16 вересня 1996 року.


Зобр:1шт.


Назва:10000 карбованців

Підзаголовок:== Опис ==
Знайдено: + Банкноти різних років випуску вводилися в обіг 9 червня 1993, 30 березня 1995 та 25 липня 1996 років, вилучені — 16 вересня 1996 року.


Зобр:1шт.


Назва:Арсен (ім'я)

Підзаголовок:== Іменини ==
Знайдено: + 15 січня, 1 лютого, 21 березня, 25 червня, 25 липня, 6 вересня, 10 вересня, 10 листопада, 13 грудня, 26 грудня[41]


Зобр:1шт.


Назва:Дубинда Павло Христофорович

Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Народився 12 (25 липня) 1914 року в селі Прогной Голопристанського району Херсонської області. Українець. Закінчив 7 класів місцевої школи, працював у риболовецькій артілі.


Назва:Закон України «Про засади державної мовної політики»

Підзаголовок:==== Реакція ====
Знайдено: + 25 липня Харківська обласна рада ухвалила звернення до Президента України Віктора Януковича та Верховної Ради, у якому засудила «штучне нагнітання істерії», «бійки, хуліганські акції, голодовки та інші екстремістські чи провокаційні дії», протидію політиків підписанню Закону «Про засади державної мовної політики», що створюють «тим самим додаткові перешкоди на шляху європейської інтеграції». Також депутати заначили, що «мовний» закон «у жодному разі не обмежує використання й розвиток української мови, але спрямований на захист конституційних прав усіх громадян».[42]
Підзаголовок:==== Реакція ====
Знайдено: + Також заяву про підтримку затвердженого Верховною Радою Закону «Про засади державної мовної політики» ухвалила Дніпропетровська міська рада.[43] У відповідь представники опозиційних фракцій Дніпропетровської міської ради заявили, що депутати міськради від Партії регіонів порушили регламент міськради, аби ухвалити заяву. За словами опозиціонерів, іще навіть до формування порядку денного і до реєстрації депутатів, всупереч регламентові, регіонали взяли слово і зачитали заяву про підтримку закону. До того ж, за словами голови регіонального штабу об'єднаної опозиції Андрія Павелко, у жодного з депутатів не було на руках тексту документу.[44]


Зобр:3шт.


Назва:Рудницький Володимир Андрійович

-Знайдено: + Володимир Андрійович Рудницький (25 липня 1876 - †?


Зобр:1шт.


Назва:Теленько Богдан Петрович

-Знайдено: + Богдан Петрович Теленько (25 липня 1954, село Кулява Жовківського району Львівської області) — український журналіст, публіцист, письменник, громадський діяч.


Назва:Чечин Едуард Васильович

-Знайдено: + Едуард Васильович Чечин (10 листопада 1937, Крутий Лог — 25 липня 2010) — вчений у галузі міцності оболонкових конструкцій при криогенних температурах і міцності трубопроводів, доктор технічних наук.
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Помер 25 липня 2010 року. Похований в Києві на Байковому кладовищі (ділянка № 33).


Зобр:1шт.


Назва:Помста за розкол країни

-Знайдено: + 25 липня 2012 року у Києві на Майдані Незалежності активісти провели прес-конференцію, на якій презентували кампанію. Учасники піддали критиці рішення Об'єднаної опозиції ігнорувати засідання Верховної Ради у разі проведення позачергової сесії та закликали їх навпаки прийти до зали парламенту у повному складі і зробити все, щоб недопустити прийняття законопроекту № 9073.[45][46]Помилка цитування: Відсутній тег </ref> за наявності тегу <ref>


Назва:Говоров Андрій Андрійович

-Знайдено: + * Орден «За заслуги» III ст. (25 липня 2013) — за досягнення високих спортивних результатів на XXVII Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України[47]


Назва:Карташов Костянтин Миколайович

-Знайдено: + * Заслужений працівник фізичної культури і спорту України III ст. (25 липня 2013) — за значний особистий внесок у розвиток студентського спорту, підготовку спортсменів міжнародного класу, забезпечення високих спортивних результатів національної збірної команди України на XXVII Всесвітній літній Універсіаді в Казані[48]


Назва:Зевіна Дарина Юріївна

-Знайдено: + * Орден княгині Ольги III ст. (25 липня 2013) — за досягнення високих спортивних результатів на XXVII Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України[49]


Назва:Гвоздик Олександр Сергійович

-Знайдено: + * Орден «За заслуги» II ст. (25 липня 2013) — за досягнення високих спортивних результатів на XXVII Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України[50]


Назва:Довгодько Наталія Вікторівна

-Знайдено: + * Орден «За заслуги» II ст. (25 липня 2013) — за досягнення високих спортивних результатів на XXVII Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України[51]


Назва:Радівілов Ігор Віталійович

-Знайдено: + * Орден «За заслуги» II ст. (25 липня 2013) — за досягнення високих спортивних результатів на XXVII Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України[52]


Назва:Босий Павло Іванович

Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + З січня 1946 року — заступник начальника штабу Управління прикордонних військ НКВС Молдавського округу. У наступні роки — на керівних посадах в прикордонних військах МВС — МГБ — КГБ. Генерал-майор з 1957 року. З травня 1960 року — начальник оперативної групи прикордонних військ КДБ при РМ СРСР у місті Алма-Аті. 25 липня 1962 року наказом КДБ при РМ СРСР № 303 звільнений у відставку через хворобу.


Зобр:1шт.


Назва:Ізраїль (Лукін)

Підзаголовок:==Біографія==
Знайдено: + 3 травня 1845 переведений в Рильський Миколаївський монастир, а 25 липня того ж року призначений ректором Херсонської духовної семінарії та настоятелем Одеського Успенського монастиря.


Назва:Янсон Ігор Кіндратович

-Знайдено: + Янсон Ігор Кіндратович (18 березня 1938, Харків — 25 липня 2011, Харків) — український вчений-фізик. Академік Національної академії наук України (1992), доктор фізико-математичних наук (1976), заслужений діяч науки і техніки України, лауреат Державної премії УРСР в галузі науки і техніки (1980).


Назва:Петруняк Дмитро

-Знайдено: + Дмитро Петруняк (29 жовтня 1887 — † 25 липня 1949) — поручник УГА.
-Знайдено: + Помер у Німеччині 25 липня 1949.


Зобр:1шт.


Назва:Варламов Євген Володимирович

-Знайдено: + Євген Варламов (рос. Евгений Варламов, нар. 25 липня 1975, Казань) — російський футболіст, захисник.


Назва:Незаможник (есмінець)

-Знайдено: + 25.07.1941 — охороняв транспортування плавдоку із Миколаєва до Севастополя.


Зобр:23шт.


Назва:Пантелєєва Ксенія Геннадіївна

-Знайдено: + * Медаль «За працю і звитягу» (25 липня 2013) — за досягнення високих спортивних результатів на XXVII Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України[53]


Назва:Кривицька Олена Сергіївна

-Знайдено: + * Орден княгині Ольги III ст. (25 липня 2013) — за досягнення високих спортивних результатів на XXVII Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України[54]


Назва:Кравченко Сергій Олександрович

-Знайдено: + Вихованець юнацьких команд «УОР Донецьк» та запорізького «Металурга». У дорослому футболі дебютував 25 липня 2007 року у складі комсомольського «Гірника» проти Гірника з Кривого Рогу, вийшовши на поле на 19-й хвилині. Відіграв за команду з Комсомольська 3 сезони своєї ігрової кар'єри, забивши 19 голів у 77-ми матчах.


Назва:120 років Одеському державному академічному театру опери та балету (монета, нейзильбер)

-Знайдено: + Монету введено в обіг 25 липня 2007 року. Вона належить до серії «Пам'ятники архітектури України».


Зобр:1шт.


Назва:Онопрієнко Анатолій Юрійович

-Знайдено: + Онопрієнко Анатолій Юрійович (25 липня 1959 року, Ласки, Житомирська область) — український серійний вбивця. Прізвиська: «Український звір», «Термінатор» і «Громадянин О». У період з 1989 по 1996 роки вбив 52 людини: 9 жертв з 14 червня по 16 серпня 1989 року і 43 жертви з 5 жовтня 1995 року по 22 березня 1996. При цьому залишається велика кількість інкримінованих йому, але не доведених епізодів.
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Онопрієнко народився 25 липня 1959 року у селі Ласки Житомирської області. Його старший брат Валентин (народився 1946) старший за нього на 13 років. Батько Юрій Онопрієнко брав участь у Другій світовій війні і мав нагороди за хоробрість. Жорстоко поводився з дружиною і сином. Працював кочегаром паровоза, водієм, займався торгівлею. Був двічі судимий: перший раз за те, що вкрав шматок сала, другий — позичив гроші у родичів і не повернув.


Назва:Цуріков Андрій Володимирович

Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + У Прем'єр-лізі дебютував на початку наступного сезону 25 липня 2010 року в матчі проти львівських «Карпат» (0:1)[55], проте все одно більше часу виступав у молодіжному чемпіонаті.


Зобр:1шт.


Назва:Список бійців куреня Української повстанської армії «Месники»

Підзаголовок:=== Список ===
Знайдено: + | 13 || «Соловей» Басалик Ярослав Григорович || с. Торки Перемишльського повіту || 01927-04-2525 квітня 1927 — 01947-07-2929 липня 1947 || Стрілець || Месники-2 || Син Григорія і Ксені. 25 липня 1947 р. в Ряшеві засуджений на смертну кару. Там же страчений.
Підзаголовок:=== Список ===
Знайдено: + | 211 || «Олень» Купецький Панько || с. Оплітна Жовківського повіту, тепер Львівська область || 01926-01-2121 січня 1926 — 01947-07-2929 липня 1947 || Стрілець || Месники-2 || Син Андрія і Катерини. В лавах УПА з осені 1944 р. Схоплений солдатами ВП. 25 липня 1947 р. в Ряшеві засуджений до смертної кари. Там же страчений.
Підзаголовок:=== Список ===
Знайдено: + | 245 || «Шпак» Мелех Петро || с. Заліська Воля Ярославського повіту || 01926-08-077 серпня 1926 — 01947-06-1010 червня 1947 || Стрілець || Месники-4 || Син Теодора та Марії. В лавах УПА з осені 1945 р. Схоплений солдатами ВП. 25 липня 1947 р. в Ряшеві засуджений до смертної кари і, (за непідтвердженим джерелом інформації), того самого дня страчений.
Підзаголовок:=== Список ===
Знайдено: + ) Любачівського повіту || 01922-10-011 жовтня 1922 — 01947-10-1717 жовтня 1947 || Стрілець, кулеметник || Месники-2 || Син Михайла. В лавах УПА з весни 1944 р. Схоплений солдатами ВП. 25 липня 1947 р. в Ряшеві засуджений до смертної кари. Там же страчений.
Підзаголовок:=== Список ===
Знайдено: + | 334 || «Чумак» Солтис Павло || с. Ператин Радехівського повіту, тепер с. Пиратин у Радехівському районі Львівської області || 01922-05-2525 травня 1922 — 01947-07-2929 липня 1947 || Стрілець || Месники-2 || Син Григорія та Катерини. В лавах УПА з весни 1944 р. Схоплений солдатами ВП. 25 липня 1947 р. в Ряшеві засуджений до смертної кари. Там же страчений.


Назва:Лола Олександр Петрович

-Знайдено: + Олександр Петрович Лола (25 липня 1912, Мотовилівка — червень 1974, Київ) — український історик, дослідник історії України середніх віків. Інспектор шкіл відділу народної освіти Київської області.
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Народився 25 липня 1912 року в селі Мотовилівці. У 1941 році закінчив історичний факультет Житомирського державного педагогічного інституту.


Назва:Островська Ніла Василівна

-Знайдено: + Ні́ла Васи́лівна Остро́вська (нар. 25 липня 1969, село Рублянка, Красилівський район, Хмельницька область) — український політик. Міський голова Красилова (з квітня 2006). Член партії ВО «Батьківщина».


Зобр:1шт.


Назва:220 років м. Миколаєву (монета)

-Знайдено: + Монету введено в обіг 25 липня 2007 року. Вона належить до серії «Пам'ятники архітектури України».


Зобр:1шт.


Назва:Митрофанов Дмитро Юрійович

-Знайдено: + * Орден «За заслуги» III ст. (25 липня 2013) — за досягнення високих спортивних результатів на XXVII Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України[56]


Назва:Деонас Вадим Володимирович

-Знайдено: + Вади́м Володи́мирович Деонас (Винокуров) (нар. 25 липня 1975, Одеса) — український футболіст та тренер, тренує воротарів молодіжної та юніорської команд львівських «Карпат».


Назва:Степко Олег Сергійович

-Знайдено: + * Орден Данила Галицького (25 липня 2013) — за досягнення високих спортивних результатів на XXVII Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України[57]


Назва:Різатдінова Ганна Сергіївна

-Знайдено: + * Орден княгині Ольги III ст. (25 липня 2013) — за досягнення високих спортивних результатів на XXVII Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України[58]


Назва:Список серій мультсеріалу «Дружба — це диво»/Огляд

-Знайдено: + | align="center" | 1 липня 2013 — 25 липня 2013


Назва:Донбаська операція (1942)

-Знайдено: + 56-а армія, що оборонялася в Ростовському УР, відійшла на лівий берег Дону. До кінця 25 липня війська Південного фронту закріпилися на цьому березі від гирла Маничського каналу до Азова. До складу Південного фронту були передані і війська Південно-Західного фронту, що опинилися в смузі його дій. Інші сили Південно-Західного фронту відходили у великий закрут Дону. У подальшому вони увійшли до складу Сталінградського фронту. В результаті Донбаської операції радянські війська під ударами переважаючих сил ворога остаточно залишили Донбас і багаті сільсько-господарські райони правобережжя Дону. Противнику вдалося захопити Ростов, форсувати Дон і створити ряд плацдармів на лівому березі. Водночас, військам Вермахту не вдалося оточити і знищити радянські війська на південь від Воронежа.


Зобр:1шт.


Назва:120 років Одеському державному академічному театру опери та балету (монета, срібло)

-Знайдено: + Монету введено в обіг 25 липня 2007 року. Вона належить до серії «Пам'ятники архітектури України».


Зобр:1шт.


Назва:Морський коник (монета)

-Знайдено: + Монету введено в обіг 25 липня 2003 року. Вона належить до серії «Флора і фауна».


Назва:Верняєв Олег Юрійович

-Знайдено: + * Орден Данила Галицького (25 липня 2013) — за досягнення високих спортивних результатів на XXVII Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України[59]


Назва:Сабсай Пінхос Володимирович

-Знайдено: + Сабсай Пінхос Володимирович (Петро) (* 2 липня 1893, Одеса — † 25 липня 1980, Баку), український скульптор, 1942 — лавреат Сталінської премії, 1947 — дійсний член Академії мистецтв СРСР, 1959 — нагороджений орденом Леніна, орденом Трудового Червоного Прапора, 1959 — заслужений діяч мистецтв Азербайджанської РСР, 1973 — народний художник СРСР.


Назва:Морський коник (срібна монета)

-Знайдено: + Монету було введено в обіг 25 липня 2003 року. Відноситься монета до серії «Флора і фауна».


Назва:Вергелес Віталій Вікторович

-Знайдено: + * Орден «За заслуги» III ст. (25 липня 2013) — за досягнення високих спортивних результатів на XXVII Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України[60]


Назва:Камерилов Денис Олегович

-Знайдено: + * Орден «За заслуги» III ст. (25 липня 2013) — за досягнення високих спортивних результатів на XXVII Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України[61]


Назва:Шеметило Едуард Сергійович

-Знайдено: + * Орден «За заслуги» III ст. (25 липня 2013) — за досягнення високих спортивних результатів на XXVII Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України[62]


Назва:Кузнєцов Віктор Андрійович

-Знайдено: + * Орден «За заслуги» III ступеня (25 липня 2013) — за досягнення високих спортивних результатів на ХХVІІ Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України[63]


Назва:Белялов Умер Муслімович

-Знайдено: + * Медаль «За працю і звитягу» (25 липня 2013) — за досягнення високих спортивних результатів на XXVII Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України[64]


Назва:Сорока Аркадій Васильович

-Знайдено: + Сорока Аркадій Васильович (* 25 липня 1921, Вінниця — † 7 жовтня 2010) — український художник, працював у жанрах натюрморту, пейзажу, портрету, 1967 — член Національної спілки художників України. 1980 — заслужений художник УРСР, 2009 — Народний художник України. Нагороджений орденом Вітчизняної війни 2 ступеню та медалями. Є автором батальних діорам, жанрових та історичних картин.


Назва:Довгодько Іван Вікторович

-Знайдено: + * Орден Данила Галицького (25 липня 2013) — за досягнення високих спортивних результатів на XXVII Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України[65]


Назва:Надтока Олександр Олександрович

-Знайдено: + * Орден Данила Галицького (25 липня 2013) — за досягнення високих спортивних результатів на XXVII Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України[66]


Назва:Бойчук Марта Ігорівна

-Знайдено: + * Орден княгині Ольги III ст. (25 липня 2013) — за досягнення високих спортивних результатів на XXVII Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України[67]


Назва:Максименко Аліна Олександрівна

-Знайдено: + * Орден княгині Ольги III ст. (25 липня 2013) — за досягнення високих спортивних результатів на XXVII Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України[68]


Назва:Дмитраш Олена Миколаївна

-Знайдено: + * Орден княгині Ольги III ст. (25 липня 2013) — за досягнення високих спортивних результатів на XXVII Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України[69]


Назва:Гомон Євгенія Євгенівна

-Знайдено: + * Орден княгині Ольги III ст. (25 липня 2013) — за досягнення високих спортивних результатів на XXVII Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України[70]


Назва:Грідасова Олександра Сергіївна

-Знайдено: + * Орден княгині Ольги III ст. (25 липня 2013) — за досягнення високих спортивних результатів на XXVII Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України[71]


Назва:Гудим Валерія Василівна

-Знайдено: + * Орден княгині Ольги III ст. (25 липня 2013) — за досягнення високих спортивних результатів на XXVII Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України[72]


Назва:Мазур Вікторія Олексіївна

-Знайдено: + * Орден княгині Ольги III ст. (25 липня 2013) — за досягнення високих спортивних результатів на XXVII Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України[73]


Назва:Прокопова Світлана Сергіївна

-Знайдено: + * Орден княгині Ольги III ст. (25 липня 2013) — за досягнення високих спортивних результатів на XXVII Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України[74]


Назва:Підгорний Руслан Віталійович

-Знайдено: + Підгорний Руслан Віталійович (25 липня 1977, Вінниця[75]) – український професійний велогонщик, який виступав за такі команди, як De Nardi, Marchiol, LPR, Tenax, ISD та ін.[76] В 2011 році завершив професійну кар’єру. Останньою командою для українця стала голландська Vacansoleil-DCM.[75] За свою кар’єру Підгорний ставав чемпіоном світу в командній гонці переслідування на треку в 1998 році (разом із Олександром Симоненко, Сергієм Матвеєвем і Олександром Феденко), дворазовим чемпіоном Європи на треку в індивідуальній гонці і груповій гонці в 1999 році, чемпіоном України в 2008 році, а також брав участь в Олімпіаді 2008 року. Заслужений майстер спорту.[77][78]


Зобр:1шт.


Назва:Холязников Антон Володимирович

-Знайдено: + * Орден Данила Галицького (25 липня 2013) — за досягнення високих спортивних результатів на XXVII Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України[79]


Назва:Нікандров Юрій Юрійович

-Знайдено: + * Орден «За заслуги» III ст. (25 липня 2013) — за досягнення високих спортивних результатів на XXVII Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України[80]


Назва:Тарасенко Тетяна Анатоліївна

-Знайдено: + * Медаль «За працю і звитягу» (25 липня 2013) — за досягнення високих спортивних результатів на XXVII Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України[81]


Назва:Борисова Євгенія Вікторівна

-Знайдено: + * Медаль «За працю і звитягу» (25 липня 2013) — за досягнення високих спортивних результатів на XXVII Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України[82]


Назва:П'ятаченко Вікторія Валеріївна

-Знайдено: + * Орден «За заслуги» III ст. (25 липня 2013) — за досягнення високих спортивних результатів на XXVII Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України[83]


Назва:Чорний Денис Вікторович

-Знайдено: + * Орден Данила Галицького (25 липня 2013) — за досягнення високих спортивних результатів на XXVII Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України[84]


Назва:Почкалова Анфіса Сергіївна

-Знайдено: + * Медаль «За працю і звитягу» (25 липня 2013) — за досягнення високих спортивних результатів на XXVII Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України[85]


Назва:Івченко Анастасія Олександрівна

-Знайдено: + * Медаль «За працю і звитягу» (25 липня 2013) — за досягнення високих спортивних результатів на XXVII Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України[86]


Назва:Чумраєв Станіслав Володимирович

-Знайдено: + * Орден Данила Галицького (25 липня 2013) — за досягнення високих спортивних результатів на XXVII Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України[87]


Назва:Гайнутдінова Луіза Анатоліївна

-Знайдено: + * Орден княгині Ольги III ст. (25 липня 2013) — за досягнення високих спортивних результатів на XXVII Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України[88]


Назва:Сайко Олена Володимирівна

-Знайдено: + * Орден княгині Ольги III ст. (25 липня 2013) — за досягнення високих спортивних результатів на XXVII Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України[89]


Назва:Куницька Олена Вікторівна

-Знайдено: + * Орден княгині Ольги III ст. (25 липня 2013) — за досягнення високих спортивних результатів на XXVII Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України[90]


Назва:Черняк Інна Миколаївна

-Знайдено: + * Орден княгині Ольги III ст. (25 липня 2013) — за досягнення високих спортивних результатів на XXVII Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України[91]


Назва:Тоноян Размік Андранікович

-Знайдено: + * Орден Данила Галицького (25 липня 2013) — за досягнення високих спортивних результатів на XXVII Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України[92]


Назва:Черкасов Михайло Олександрович

-Знайдено: + * Медаль «За працю і звитягу» (25 липня 2013) — за досягнення високих спортивних результатів на XXVII Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України[93]


Назва:Юрченко Іван Васильович

Підзаголовок:== Нагороди ==
Знайдено: + * Орден Данила Галицького (25 липня 2013) — за досягнення високих спортивних результатів на XXVII Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України[94]


Назва:Цуркан Віталій Володимирович

-Знайдено: + * Орден Данила Галицького (25 липня 2013) — за досягнення високих спортивних результатів на XXVII Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України[95]


Назва:Завгородній Василь Володимирович

-Знайдено: + * Орден Данила Галицького (25 липня 2013) — за досягнення високих спортивних результатів на XXVII Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України[96]


Назва:Міхай Дмитро Валерійович

-Знайдено: + * Орден Данила Галицького (25 липня 2013) — за досягнення високих спортивних результатів на XXVII Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України[97]


Назва:Нікулін Владислав Юрійович

-Знайдено: + * Орден Данила Галицького (25 липня 2013) — за досягнення високих спортивних результатів на XXVII Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України[98]


Назва:Радченко Анатолій Сергійович

-Знайдено: + * Орден Данила Галицького (25 липня 2013) — за досягнення високих спортивних результатів на XXVII Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України[99]


Назва:Футрик Іван Володимирович

-Знайдено: + * Орден Данила Галицького (25 липня 2013) — за досягнення високих спортивних результатів на XXVII Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України[100]


Назва:Гуменний Сергій Євгенійович

-Знайдено: + * Медаль «За працю і звитягу» (25 липня 2013) — за досягнення високих спортивних результатів на XXVII Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України[101]


Назва:Хмара Ігор Олександрович

-Знайдено: + * Орден Данила Галицького (25 липня 2013) — за досягнення високих спортивних результатів на XXVII Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України[102]


Назва:Ковальов Станіслав Сергійович

-Знайдено: + * Орден Данила Галицького (25 липня 2013) — за досягнення високих спортивних результатів на XXVII Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України[103]


Назва:Буряк Олена Святославівна

-Знайдено: + * Медаль «За працю і звитягу» (25 липня 2013) — за досягнення високих спортивних результатів на XXVII Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України[104]


Назва:Кравченко Ганна Сергіївна

-Знайдено: + * Медаль «За працю і звитягу» (25 липня 2013) — за досягнення високих спортивних результатів на XXVII Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України[105]


Назва:Німченко Євгенія Сергіївна

-Знайдено: + * Медаль «За працю і звитягу» (25 липня 2013) — за досягнення високих спортивних результатів на XXVII Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України[106]


Назва:Романеску Ілона Сергіївна

-Знайдено: + * Медаль «За працю і звитягу» (25 липня 2013) — за досягнення високих спортивних результатів на XXVII Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України[107]


Назва:Шеремет Катерина Геннадіївна

-Знайдено: + * Медаль «За працю і звитягу» (25 липня 2013) — за досягнення високих спортивних результатів на XXVII Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України[108]


Назва:Верхогляд Дарина Сергіївна

-Знайдено: + * Медаль «За працю і звитягу» (25 липня 2013) — за досягнення високих спортивних результатів на XXVII Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України[109]


Назва:Дмитренко Руслан Григорович

-Знайдено: + * Орден Данила Галицького (25 липня 2013) — за досягнення високих спортивних результатів на XXVII Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України[110]


Назва:Харченко Артем Геннадійович

-Знайдено: + * Медаль «За працю і звитягу» (25 липня 2013) — за досягнення високих спортивних результатів на XXVII Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України[111]


Назва:Черняк Марина Миколаївна

-Знайдено: + * Медаль «За працю і звитягу» (25 липня 2013) — за досягнення високих спортивних результатів на XXVII Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України[112]


Назва:Перестюк Руслан Сергійович

-Знайдено: + * Орден «За заслуги» III ступеня (25 липня 2013) — за досягнення високих спортивних результатів на ХХVІІ Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України[113]


Назва:Смелик Сергій Володимирович

-Знайдено: + * Орден «За заслуги» III ступеня (25 липня 2013) — за досягнення високих спортивних результатів на ХХVІІ Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України[114]


Назва:Бодров Ігор Валерійович

-Знайдено: + Бодров Ігор Валерійович (* 9 липня 1987, Харків) — український легкоатлет, майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики — у спринті, медаліст Універсіади-2013 в естафеті 4*100 метрів, з 25 липня 2013 року — кавалер ордена «За заслуги» 3 степеня.
-Знайдено: + * Орден «За заслуги» III ступеня (25 липня 2013) — за досягнення високих спортивних результатів на ХХVІІ Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України[115]


Назва:Корж Віталій Андрійович

-Знайдено: + * Орден «За заслуги» III ступеня (25 липня 2013) — за досягнення високих спортивних результатів на ХХVІІ Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України[116]


Назва:Більченко Максим Андрійович

-Знайдено: + * Орден Данила Галицького (25 липня 2013) — за досягнення високих спортивних результатів на XXVII Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України[117]


Назва:Сенкевич Олександр Анатолійович

-Знайдено: + * Орден Данила Галицького (25 липня 2013) — за досягнення високих спортивних результатів на XXVII Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України[118]


Назва:Карабута Євген Володимирович

-Знайдено: + * Орден Данила Галицького (25 липня 2013) — за досягнення високих спортивних результатів на XXVII Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України[119]


Назва:Янчук Дмитро Миколайович

-Знайдено: + * Орден «За заслуги» III ст. (25 липня 2013) — за досягнення високих спортивних результатів на XXVII Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України[120]


Назва:Малишевський Іван Гнатович

-Знайдено: + Малишевський Іван Гнатович (* 25 липня 1828, Негневичі Новогрудського повіту Мінської губернії (сучасний Новогрудський район Гродненської області) — † 11 січня 1897, Київ), український богослов та історик, заслужений ординарний професор Київської духовної академії, доктор богослов'я.


Назва:Главан Ігор Костянтинович

-Знайдено: + * Орден Данила Галицького (25 липня 2013) — за досягнення високих спортивних результатів на ХХVІІ Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України[121]


Назва:Лосев Іван Володимирович

-Знайдено: + * Орден Данила Галицького (25 липня 2013) — за досягнення високих спортивних результатів на ХХVІІ Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України[122]


Назва:Коваленко Назар Вікторович

-Знайдено: + * Орден Данила Галицького (25 липня 2013) — за досягнення високих спортивних результатів на ХХVІІ Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України[123]


Назва:Тітімець Ганна Сергіївна

-Знайдено: + * Орден княгині Ольги III ст. (25 липня 2013) — за досягнення високих спортивних результатів на ХХVІІ Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України[124]


Назва:Ярощук Ганна Василівна

-Знайдено: + * Орден княгині Ольги III ст. (25 липня 2013) — за досягнення високих спортивних результатів на ХХVІІ Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України[125]


Назва:Шмідт Світлана Володимирівна

-Знайдено: + * Орден княгині Ольги III ст. (25 липня 2013) — за досягнення високих спортивних результатів на ХХVІІ Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України[126]


Назва:Проценко Андрій Олексійович

-Знайдено: + * Орден Данила Галицького (25 липня 2013) — за досягнення високих спортивних результатів на ХХVІІ Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України[127]


100 назад - 50 назад - 10 назад - Попередня - Про проект - Наступна - 10 вперед - 50 вперед - 100 вперед


Примітки[ред. | ред. код]

  1. Про попередні підсумки Всеукраїнського перепису населення 2001 року // Полтавська Думка. — 2002. — 14 — 20 червня., с. 3
  2. Соціально-економічне становище області за січень-червень 2007 року // Зоря Полтавщини. — 2007. — 25 липня.
  3. Olympic Football Tournament 1980 (Game details)
  4. Оголошено останнього учасника Tuborg Green Fest 2012 (tsn.ua, 27 березня 2012)
  5. [http://www.ukrenergo.energy.gov.ua/ukrenergo/control/uk/publish/article?
  6. [http://www.history.org.ua/?
  7. Указ Президента України № 784/2010 від 25 липня 2010 року «Про нагородження О.Медведька орденом князя Ярослава Мудрого»
  8. Чугуєнко М. В. Моя Україна. Ілюстрована енциклопедія для дітей. — Харків: Веста: Видавництво «Ранок», 2006. — 128 с. іл.
  9. Помилка цитування: Неправильний виклик тегу <ref>: для виносок під назвою РІА не вказано текст
  10. [http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/pt/reports.dep2?
  11. Указ Президента України № 392/2013 від 25 липня 2013 року «Про відзначення державними нагородами України»
  12. Статтю створено на основі зібраних матеріалів директора Червонооскільської гімназії В. Веприцького "Ізюмщина Краєзнавча", видавництво "Кроссроуд", Харків, 2009. Укладачі: П.Т. Журова, Ю.Ю. Шелест, В.М. Лисаченко, Н.В. Федосенко, К.В. Малютіна, Л.І. Щибря, Є.В. Гевліч, В.Е. Воронін, І.Г. Гончаренко. с 99-101
  13. К.Затуліну і К. Фролову заборонено в'їзд в Україну, – джерело СБУ.
  14. [http://zakon1.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?
  15. Указ Президента України № 392/2013 від 25 липня 2013 року «Про відзначення державними нагородами України»
  16. Указ Президента України № 392/2013 від 25 липня 2013 року «Про відзначення державними нагородами України»
  17. Указ Президента України № 392/2013 від 25 липня 2013 року «Про відзначення державними нагородами України»
  18. [http://zakon1.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?
  19. [http://zakon1.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?
  20. Постанова облради
  21. Постанова облради
  22. {{книга
  23. "Бронзове" Євро "Тернополя". 20 хвилин. 28.07.2010. Процитовано 11.08.2010.
  24. "Бронзове" Євро "Тернополя". 20 хвилин. 28.07.2010. Процитовано 11.08.2010.
  25. "Бронзове" Євро "Тернополя". 20 хвилин. 28.07.2010. Процитовано 11.08.2010.
  26. Указ Президента України № 699/97 від 25 липня 1997 року «Про відзначення працівників металургійних підприємств Донецької області»
  27. «Карпати» — «Металург» (З) 1:0. Злий геній Максима Коваля (ua-football.com, 25.07.2010)
  28. С.Г.Решетов, Л.В.Ижик. Григорий Маразли. "Честь паче почести". — Одесса, 2012. (рос.)
  29. За проханням одеського купця Григорія Маразлі про внесення його в число почесних громадян (1838 рік) / / ДАОО, ф. 4, оп. 14, сп. 319 (справу втрачено); Про право на почесне громадянство купців пільгових міст Новоросійського краю / / Одеський вісник. 1837, 4 серпня
  30. Запис про народження та хрещення І. Г. Маразлі в метричній книзі грецької Свято-Троїцької церкви в Одесі за 1819 / ДАОО, ф. 37 оп. 3, сп. 228, номер запису 2
  31. а б в Помилка цитування: Неправильний виклик тегу <ref>: для виносок під назвою grek не вказано текст
  32. Запис про народження та хрещення Є. Г. Маразлі в метричній книзі грецької Свято-Троїцької церкви в Одесі за 1820 / / ДАОО, ф. 37, оп. 3, сп. 226, номер запису 39
  33. Запис про народження та хрещення А. І. Білої в метричній книзі грецької Свято-Троїцької церкви в Одесі за 1821 // ДАОО, ф. 37, оп. 3, сп. 245, номер запису 75
  34. Олександр Ковінька
  35. Про попередні підсумки Всеукраїнського перепису населення 2001 року // Полтавська Думка. — 2002. — 14 — 20 червня., с. 3
  36. Соціально-економічне становище області за січень-червень 2007 року // Зоря Полтавщини. — 2007. — 25 липня.
  37. UA-Футбол. Официально: Хосе Соса - игрок "Металлиста" . рос. Процитовано 25.07.2011.
  38. Указ Президента України № 392/2013 від 25 липня 2013 року «Про відзначення державними нагородами України»
  39. Указ Президента України № 392/2013 від 25 липня 2013 року «Про відзначення державними нагородами України»
  40. Указ Президента України № 392/2013 від 25 липня 2013 року «Про відзначення державними нагородами України»
  41. Наводяться як православні, так і католицькі іменини
  42. Харківська облрада засудила «штучне нагнітання істерії» навколо мовного закону. kharkiv.unian.net. 25.07.2012
  43. Депутати дніпропетровської міськради сьогодня переймались дорогами, аварійними деревами та мовним законопроектом ВРУ. 11channel.dp.ua. 25 липня 2012
  44. Дніпропетровські регіонали порушили регламент заради «мовного» питання — опозиція. radiosvoboda.org. 25.07.2012
  45. Від опозиції вимагають, щоб мовний закон не набув чинності — УНІАН
  46. Два місяці «Помсти за розкол країни» — Радіо Свобода
  47. Указ Президента України № 392/2013 від 25 липня 2013 року «Про відзначення державними нагородами України»
  48. Указ Президента України № 392/2013 від 25 липня 2013 року «Про відзначення державними нагородами України»
  49. Указ Президента України № 392/2013 від 25 липня 2013 року «Про відзначення державними нагородами України»
  50. Указ Президента України № 392/2013 від 25 липня 2013 року «Про відзначення державними нагородами України»
  51. Указ Президента України № 392/2013 від 25 липня 2013 року «Про відзначення державними нагородами України»
  52. Указ Президента України № 392/2013 від 25 липня 2013 року «Про відзначення державними нагородами України»
  53. Указ Президента України № 392/2013 від 25 липня 2013 року «Про відзначення державними нагородами України»
  54. Указ Президента України № 392/2013 від 25 липня 2013 року «Про відзначення державними нагородами України»
  55. «Металлург» З — «Волынь». Накануне (російською) . Football.ua. 31.07.2010. Архів оригіналу за 7 липня 2012. Процитовано 13.12.2010.
  56. Указ Президента України № 392/2013 від 25 липня 2013 року «Про відзначення державними нагородами України»
  57. Указ Президента України № 392/2013 від 25 липня 2013 року «Про відзначення державними нагородами України»
  58. Указ Президента України № 392/2013 від 25 липня 2013 року «Про відзначення державними нагородами України»
  59. Указ Президента України № 392/2013 від 25 липня 2013 року «Про відзначення державними нагородами України»
  60. Указ Президента України № 392/2013 від 25 липня 2013 року «Про відзначення державними нагородами України»
  61. Указ Президента України № 392/2013 від 25 липня 2013 року «Про відзначення державними нагородами України»
  62. Указ Президента України № 392/2013 від 25 липня 2013 року «Про відзначення державними нагородами України»
  63. Указ Президента України № 392/2013 від 25 липня 2013 року «Про відзначення державними нагородами України»
  64. Указ Президента України № 392/2013 від 25 липня 2013 року «Про відзначення державними нагородами України»
  65. Указ Президента України № 392/2013 від 25 липня 2013 року «Про відзначення державними нагородами України»
  66. Указ Президента України № 392/2013 від 25 липня 2013 року «Про відзначення державними нагородами України»
  67. Указ Президента України № 392/2013 від 25 липня 2013 року «Про відзначення державними нагородами України»
  68. Указ Президента України № 392/2013 від 25 липня 2013 року «Про відзначення державними нагородами України»
  69. Указ Президента України № 392/2013 від 25 липня 2013 року «Про відзначення державними нагородами України»
  70. Указ Президента України № 392/2013 від 25 липня 2013 року «Про відзначення державними нагородами України»
  71. Указ Президента України № 392/2013 від 25 липня 2013 року «Про відзначення державними нагородами України»
  72. Указ Президента України № 392/2013 від 25 липня 2013 року «Про відзначення державними нагородами України»
  73. Указ Президента України № 392/2013 від 25 липня 2013 року «Про відзначення державними нагородами України»
  74. Указ Президента України № 392/2013 від 25 липня 2013 року «Про відзначення державними нагородами України»
  75. а б Руслан Підгорний: це дуже великий ризик.
  76. Помилка цитування: Неправильний виклик тегу <ref>: для виносок під назвою Pidgornyy не вказано текст
  77. Помилка цитування: Неправильний виклик тегу <ref>: для виносок під назвою OWOW не вказано текст
  78. Інтерв’ю isport.ua.
  79. Указ Президента України № 392/2013 від 25 липня 2013 року «Про відзначення державними нагородами України»
  80. Указ Президента України № 392/2013 від 25 липня 2013 року «Про відзначення державними нагородами України»
  81. Указ Президента України № 392/2013 від 25 липня 2013 року «Про відзначення державними нагородами України»
  82. Указ Президента України № 392/2013 від 25 липня 2013 року «Про відзначення державними нагородами України»
  83. Указ Президента України № 392/2013 від 25 липня 2013 року «Про відзначення державними нагородами України»
  84. Указ Президента України № 392/2013 від 25 липня 2013 року «Про відзначення державними нагородами України»
  85. Указ Президента України № 392/2013 від 25 липня 2013 року «Про відзначення державними нагородами України»
  86. Указ Президента України № 392/2013 від 25 липня 2013 року «Про відзначення державними нагородами України»
  87. Указ Президента України № 392/2013 від 25 липня 2013 року «Про відзначення державними нагородами України»
  88. Указ Президента України № 392/2013 від 25 липня 2013 року «Про відзначення державними нагородами України»
  89. Указ Президента України № 392/2013 від 25 липня 2013 року «Про відзначення державними нагородами України»
  90. Указ Президента України № 392/2013 від 25 липня 2013 року «Про відзначення державними нагородами України»
  91. Указ Президента України № 392/2013 від 25 липня 2013 року «Про відзначення державними нагородами України»
  92. Указ Президента України № 392/2013 від 25 липня 2013 року «Про відзначення державними нагородами України»
  93. Указ Президента України № 392/2013 від 25 липня 2013 року «Про відзначення державними нагородами України»
  94. Указ Президента України № 392/2013 від 25 липня 2013 року «Про відзначення державними нагородами України»
  95. Указ Президента України № 392/2013 від 25 липня 2013 року «Про відзначення державними нагородами України»
  96. Указ Президента України № 392/2013 від 25 липня 2013 року «Про відзначення державними нагородами України»
  97. Указ Президента України № 392/2013 від 25 липня 2013 року «Про відзначення державними нагородами України»
  98. Указ Президента України № 392/2013 від 25 липня 2013 року «Про відзначення державними нагородами України»
  99. Указ Президента України № 392/2013 від 25 липня 2013 року «Про відзначення державними нагородами України»
  100. Указ Президента України № 392/2013 від 25 липня 2013 року «Про відзначення державними нагородами України»
  101. Указ Президента України № 392/2013 від 25 липня 2013 року «Про відзначення державними нагородами України»
  102. Указ Президента України № 392/2013 від 25 липня 2013 року «Про відзначення державними нагородами України»
  103. Указ Президента України № 392/2013 від 25 липня 2013 року «Про відзначення державними нагородами України»
  104. Указ Президента України № 392/2013 від 25 липня 2013 року «Про відзначення державними нагородами України»
  105. Указ Президента України № 392/2013 від 25 липня 2013 року «Про відзначення державними нагородами України»
  106. Указ Президента України № 392/2013 від 25 липня 2013 року «Про відзначення державними нагородами України»
  107. Указ Президента України № 392/2013 від 25 липня 2013 року «Про відзначення державними нагородами України»
  108. Указ Президента України № 392/2013 від 25 липня 2013 року «Про відзначення державними нагородами України»
  109. Указ Президента України № 392/2013 від 25 липня 2013 року «Про відзначення державними нагородами України»
  110. Указ Президента України № 392/2013 від 25 липня 2013 року «Про відзначення державними нагородами України»
  111. Указ Президента України № 392/2013 від 25 липня 2013 року «Про відзначення державними нагородами України»
  112. Указ Президента України № 392/2013 від 25 липня 2013 року «Про відзначення державними нагородами України»
  113. Указ Президента України № 392/2013 від 25 липня 2013 року «Про відзначення державними нагородами України»
  114. Указ Президента України № 392/2013 від 25 липня 2013 року «Про відзначення державними нагородами України»
  115. Указ Президента України № 392/2013 від 25 липня 2013 року «Про відзначення державними нагородами України»
  116. Указ Президента України № 392/2013 від 25 липня 2013 року «Про відзначення державними нагородами України»
  117. Указ Президента України № 392/2013 від 25 липня 2013 року «Про відзначення державними нагородами України»
  118. Указ Президента України № 392/2013 від 25 липня 2013 року «Про відзначення державними нагородами України»
  119. Указ Президента України № 392/2013 від 25 липня 2013 року «Про відзначення державними нагородами України»
  120. Указ Президента України № 392/2013 від 25 липня 2013 року «Про відзначення державними нагородами України»
  121. Указ Президента України № 392/2013 від 25 липня 2013 року «Про відзначення державними нагородами України»
  122. Указ Президента України № 392/2013 від 25 липня 2013 року «Про відзначення державними нагородами України»
  123. Указ Президента України № 392/2013 від 25 липня 2013 року «Про відзначення державними нагородами України»
  124. Указ Президента України № 392/2013 від 25 липня 2013 року «Про відзначення державними нагородами України»
  125. Указ Президента України № 392/2013 від 25 липня 2013 року «Про відзначення державними нагородами України»
  126. Указ Президента України № 392/2013 від 25 липня 2013 року «Про відзначення державними нагородами України»
  127. Указ Президента України № 392/2013 від 25 липня 2013 року «Про відзначення державними нагородами України»