Користувач:Alex Blokha/Дні згадані в Вікіпедії/Україна/28 лютого

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

100 назад - 50 назад - 10 назад - Попередня - Про проект - Наступна - 10 вперед - 50 вперед - 100 вперед


Назва:Коростень

-Знайдено: + Статут територіальної громади міста Коростеня затверджено 33-ю сесією міської ради IV скликання 28 лютого 2006 року.


Зобр:12шт.


Назва:Альошин Павло Федотович

-Знайдено: + Народився 15 (28 лютого) 1881 року в Києві. Дід Альошина був кріпаком-умільцем з Курської губернії, батько — простим теслею, який в роки «будівельної лихоманки» став артільником, а згодом підрядчиком.


Зобр:4шт.


Назва:Тимошенко Юлія Володимирівна

-Знайдено: + 28 лютого — 2 березня 2007 року Юлія Тимошенко перебувала з візитом у США. Основна мета візиту полягала в тому, щоб донести до американського керівництва (Тимошенко зустрічалася з віце-президентом Діком Чейні; держсекретарем Кондолізою Райс; радником президента Буша з національної безпеки Стівеном Хедлі) «головну проблему в політиці Україна»: дії Януковича по неконституційному розширення «правлячої коаліції» можуть призвести до фактичного усунення від влади Ющенка. Виходом з цієї ситуації, на думку Тимошенко, повинні стати: розпуск Верховної Ради (згідно з положеннями чинної Конституції) й дострокові парламентські вибори. Крім зустрічей з високопоставленими членами адміністрації Буша, Юлія Тимошенко виступила у «Центрі стратегічних досліджень Кеннеді» (Center for Strategic & International Studies) і «Національному прес-клубі», а також отримала нагороду впливової неурядової організації «Conservative Political Action Conference» за «внесок в розвиток демократії».


Зобр:16шт.


Назва:Безредка Олександр Михайлович

-Знайдено: + Олекса́ндр Миха́йлович Безре́дка (27 березня (8 квітня) 1870, Одеса, Україна, Російська Імперія — †28 лютого 1940, Париж) — український мікробіолог та імунолог. Учень та співробітник лауреата Нобелівської премії Іллі Мечникова.


Назва:Шухевич Роман Йосипович

Підзаголовок:=== 1945 ===
Знайдено: + 1945 рік був для Р. Шухевича пам'ятним ще й з кількох причин. По-перше, з його ініціативи в ніч з 28 лютого на 1 березня 1945 р. на шосе Львів — Тернопіль, в одному з хуторів Козівського району Тернопільщини, відбулася зустріч членів Проводу ОУН Д.Маївського та Я.Бусела з двома офіцерами органів держбезпеки С.Каріним-Даниленком та А.Хорушуном, котрі маскувалися під співробітників радянської адміністрації. Ці переговори тривали п'ять годин, але не дали позитивних результатів. Та й, мабуть, сам «Тур» не покладав на них особливих надій.
-Знайдено: + У 1930, після звільнення від служби в польській армії, Роман Шухевич одружився з дочкою пароха села Оглядів, Наталією Березинською (*13 березня 1910 — †28 лютого 2002). Там 28 березня 1933 у них народився син Юрій. Після окупації Західної України большевиками Наталія Шухевич із сином, щоб не потрапити в тюрму, перейшла нелегально кордон і добралася до Кракова, де зустрілась із чоловіком. Тут 16 жовтня 1940 народилася їхня дочка Марія. Під час Другої світової війни у липні 1941 Шухевич перебралася до Львова. Тут із двома дітьми проживала до арешту 17 липня 1945.
Підзаголовок:=== Вулиці ===
Знайдено: + Іменем Романа Шухевича названі дві вулиці у Львові (Вулиця Чупринки в Новому світі і Вулиця Романа Шухевича на Білогорщі)[1], Славському (названа 26 липня 2007 року)[2], Чернівцях (названа 28 лютого 2008 року)[3], Луцьку (названа 23 серпня 2009 року)[4], Тернополі, Дрогобичі, Ужгороді, Рівному, Володимирі-Волинському та інших містах.


Зобр:42шт.


Назва:Чирвинський Володимир Миколайович

-Знайдено: + Володи́мир Микола́йович Чирви́нський (*21 вересня 1883, Москва — †28 лютого 1942) — геолог. Син одного з основоположників зоотехнічної науки Миколи Чирвинського, брат мінералога й петрографа Петра Чирвинського.
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Помер 28 лютого 1942 року. Похований в Києві на Лук'янівському цвинтарі (ділянка №21). На могилі стела з сірого граніту.


Зобр:1шт.


Назва:Шахіст (газета)

-Знайдено: + | припинення публікацій = 28 лютого 1939
-Знайдено: + «Шахі́ст» — шахова газета, виходила у Києві в період з 5 жовтня 1936 до 28 лютого 1939 тричі на місяць. Перша в історії шахова газета українською мовою[5]


Назва:Шумицький Микола

-Знайдено: + Мико́ла Шуми́цький (30 квітня 1889, Глухів  за іншими даними — Чернігів — 28 лютого 1981, Париж, Франція) — громадсько-політичний діяч, архітектор.


Назва:Юркевич Памфіл Данилович

-Знайдено: + Памфі́л Дани́лович Юрке́вич (*16 (28) лютого 1826, Ліпляве — †4 жовтня 1874) — український філософ і педагог родом з с. Ліпляве на Полтавщині, син православного священика.


Зобр:2шт.


Назва:Турчак Степан Васильович

-Знайдено: + Степа́н (Стефан) Васи́льович Турча́к (*28 лютого 1938, Мацьковичі — †23 жовтня 1988, Київ) — видатний український диригент. Народний артист СРСР (1977), заслужений діяч мистецтв, Герой Соціалістичної Праці. Лауреат Шевченківської премії.


Зобр:2шт.


Назва:Устинівка (смт)

-Знайдено: + Після відступу австро-німецьких військ влада у селі переходить під контроль Директорії. В середині лютого 1919 року в результаті чергової більшовицької агресії було відновлено Радянську владу, знову почав діяти волосний ревком, до якого увійшли комуністи О. П. Кеймар (голова), М. І. Короїд та М. П. Прутян. 28 лютого було обрано волвиконком, у складі якого було три чверті комуністів. Тоді ж організувався комуністичний осередок. Більшовицька влада створила в колишніх поміщицьких маєтках дві комуністичні артілі, до однієї з яких увійшло 70 а до другої — 40 родин.


Зобр:6шт.


Назва:Сімович Роман Аполлонович

-Знайдено: + Рома́н Аполло́нович Сімо́вич (* 28 лютого 1901, Снятин, Івано-Франківська область — † 1984, Львів) — український композитор.


Назва:Созанський Іван

-Знайдено: + Созанський Іван (*1 грудня 1881, с. Купновичі — †28 лютого 1911, м. Броди) — український історик і філолог; педагог.


Назва:Сорохтей Осип Йосафатович

-Знайдено: + Осип-Роман Йосафатович Сорохтей (* 28 лютого 1890 с. Баранівці (Баранчичі), Самбірський район, Львівська область — † 28 листопада 1941, Станіслав, тепер Івано-Франківськ) - український маляр, графік, карикатурист, педагог.


Назва:Національний дендрологічний парк «Софіївка»

Підзаголовок:=== Відновлення ===
Знайдено: + 28 лютого 2004 року Указом Президента України за № 249/2004 дендрологічному парку надано статус національної установи, і він став іменуватися Національний дендрологічний парк «Софіївка».


Зобр:68шт.


Назва:Старокостянтинів

-Знайдено: + Історичним гербом міста є герб родини Острозьких — Баклай. Сучасний варіант герба затверджений 28 лютого 2000 року. Автор — Олександр Пажимський.


Зобр:6шт.


Назва:Тась Дмитро

-Знайдено: + Дмитро́ Та́сь (справжнє Могиля́нський Дмитро́ Миха́йлович) (28 січня 1901, Чернігів — 28 лютого 1938, Московська область?
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Син відомого письменника Михайла Могилянського, брат поетки Ладі (Лідії) Могилянської. Закінчив Чернігівську гімназію, потім Чернігівський педагогічний інститут. Від 1925 року жив у Києві, 1930 року переїхав до Харкова. Працював журналістом у газетах і журналах «Пролетарська правда», «Знання», «Піонерія», «Соціялістична Харківщина». Заарештований органами НКВС 28 січня 1938 року. 25 лютого засуджений до розстрілу, вирок виконано 28 лютого 1938 року, імовірно в Московській області.


Назва:Дрогобич

-Знайдено: + В 1943 році на Дрогобиччині, як і по всій Галичині, почали створюватись загони Української Народної Самооборони, реорганізовані в грудні в УПА-Захід. Гітлерівці у свою чергу активізували антиукраїнські акції, арештовуючи та знищуючи членів ОУН, УПА та їх симпатиків. Весною заарештовано Володимира Кобільника, який виконував функції повітового провідника ОУН. Смерть свою зустрів 28 лютого 1945 року в концентраційному таборі в Шембурзі.


Зобр:24шт.


Назва:Рудки

Підзаголовок:== Історія ==
Знайдено: + За австрійським адміністративним поділом 1782 року Рудки ввійшли до складу Самбірського округу (циркулу), а згідно з класифікацією населених пунктів 1784—1785 рр. були іменовані містечком. За адміністративним поділом Галичини, запровадженим австрійською владою 28 лютого 1867 (введення замість циркулів-округ менших одиниць - повітів), Рудки стали центром Рудківського повіту.


Зобр:8шт.


Назва:Самійло Кішка

Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Про дальшу діяльність Кішки і обставини смерті достовірних даних немає. Одні дослідники вважають, що Кішка загинув 28 лютого 1602 року під час Інфляндської війни. Гетьман загинув у бою під Фелліном (біля міста Полтсамаау, Лівонії) і був перевезений та похований у Каневі. Новим гетьманом, замість Самійла Кішки, козаки обрали Гаврила Крутневича. За іншою версією гетьман Кішка ще брав участь у Цецорській битві 1620, помер у 1620 і похований у Каневі. Та, слід зважати, що тоді б Кішці мало було бути близько 90 років.


Зобр:4шт.


Назва:Кирило-Мефодіївське товариство

-Знайдено: + 28 лютого 1847 р. Олексій Петров з'явився у заступника куратора Київського навчального округу Михайла Юзефовича і зробив усний донос на членів братства. Сам Юзефович, котрий знав Костомарова, Куліша, був їхнім покровителем, тому зажадав від Петрова письмового доносу, сподіваючись, що той побоїться його зробити. Проте Петров не зламався і незабаром повернувся з детальним описом всього, що він довідався про товариство. Юзефович порадив студенту звернутися особисто до опікуна київського навчального округу — генерал-майора Траскіна (він знав, як важко потрапити до нього на прийом, тим паче звичайному студенту). Та Петров подолав усі труднощі і донос таки опинився на столі Траскіна. Той негайно відправив доповідну записку київському губернатору Бібікову. 17 березня 1847 р. губернатор направив повідомлення про донос Петрова до сумнозвісного Третього Відділення, яке, зокрема, Герцен називав «центральною шпигунською конторою». Того ж дня шеф жандармів граф Орлов повідомив про це царя і отримав наказ заарештувати Гулака.


Зобр:6шт.


Назва:Всеукраїнське об'єднання «Свобода»

Підзаголовок:=== 2011 ===
Знайдено: + Члени ВО «Свобода» були співорганізаторами спроби зриву спільно зі СНА 28 лютого 2011 року акції у рамках кампанії «Проти деградації освіти»[6][7]Помилка цитування: Відсутній тег </ref> за наявності тегу <ref>


Зобр:8шт.


Назва:Каганович Лазар Мойсейович

-Знайдено: + | кінець_терміну4 = 28 лютого 1935
-Знайдено: + | початок_терміну5 = 28 лютого 1935


Зобр:19шт.


Назва:Несмачний Андрій Миколайович

-Знайдено: + Андрі́й Микола́йович Несма́чний (* 28 лютого 1979, Брянськ, Росія) — український футболіст. В минулому захисник «Динамо» Київ та збірної України. У національній збірній дебютував 26 квітня 2000 року у матчі Болгарія — Україна. Один з найсильніших лівих оборонців українського футболу за всі роки. Учасник чемпіонату світу з футболу 2006.


Зобр:1шт.


Назва:Орден Богдана Хмельницького (Україна)

-Знайдено: + Указом Президента України В. А. Ющенко № 161/2006 від 28 лютого 2006 року була поширена чинність указу № 1329/99 щодо нагородження орденом Богдана Хмельницького:


Назва:Орден «За мужність»

-Знайдено: + Указом Президента України В. А. Ющенко № 161/2006 від 28 лютого 2006 року була поширена чинність указу № 1329/99 щодо нагородження орденом «За мужність»:


Зобр:1шт.


Назва:Герб Кіровограда

-Знайдено: + |дата_затвердження = 28 лютого 1996
-Знайдено: + Сучасний герб Кіровограда був розроблений архітектором, членом Українського геральдичного товариства Віталієм Кривенком і затверджений рішенням Кіровоградської міської ради від 28 лютого 1996 року.


Зобр:4шт.


Назва:Табачник Дмитро Володимирович

-Знайдено: + | початок_терміну = 28 лютого 2013
-Знайдено: + Дмитро́ Володи́мирович Таба́чник (нар. 26 листопада 1963, Київ, СРСР) — український політичний і державний діяч, публіцист. Доктор історичних наук (1995), професор (1997), академік Академії правових наук України[8] (2000). Член Політради Партії регіонів. Народний депутат України 3-го і 6-го скликання, був головою комітету закордонних справ. Обіймав посаду голови Адміністрації Президента України (19941996). Віце-прем'єр-міністр України (в урядах Віктора Януковича, 20022003, 20062007). З 28 лютого 2013 року міністр освіти і науки в уряді Миколи Азарова.[9]
Підзаголовок:== Посилання ==
Знайдено: +

Попередник: Міністр освіти і науки України
28 лютого 2013
Наступник:
Іван Вакарчук
'



Зобр:2шт.


Назва:Мандри (гурт)

-Знайдено: + Є в музиці київського гурту «Мандри» якийсь особливий шарм, який заводить і під враженням якого перебуваєш дуже довго. Хтось списує це на її мелодійність і яскраві танцювальні ритми, інший — на орієнтацію групи на фольк, поєднаний із елементами року та міського романсу, ще інший — на якусь екзотичність, властиву творчості «Мандрів». — «Незалежність», 28 лютого-6 березня 2002.


Назва:Шуст Богдан Романович

Підзаголовок:=== Збірна ===
Знайдено: + 28 лютого 2006 року дебютував у збірній Україні в товариському матчі зі збірною Азербайджану, який завершився з рахунком 0-0.


Зобр:1шт.


Назва:Вишневецькі

-Знайдено: + * Ельжбета Еуфемія Вишневецька (*1569 — †9 листопада 1596 ). Чоловік: Микола Кшиштоф Радзивілл (*2 серпня 1549 — †28 лютого 1616 ).


Зобр:13шт.


Назва:Євтодія

-Знайдено: + Осуджено 28 лютого 1938. Розстріляно, пізніше реабілітований.


Назва:Арсеній (Мацеєвич)

-Знайдено: + Митрополит Арсеній (у миру Олександр Іванович Мацієвич або Мацеєвич; *1697 — ↑28 лютого 1772) — волинський святий, православний священномученик, богослов, проповідник, митрополит Тобольський, митрополит Ростовський.


Зобр:1шт.


Назва:Анастасевич Василь Григорович

-Знайдено: + Васи́ль Григо́рович Анастасе́вич (* 28 лютого (11 березня за новим стилем) 1775, Київ — † 16 лютого (28 лютого за новим стилем) 1845) — вітчизняний бібліограф, письменник і перекладач, видавець.


Назва:Борткевич Сергій Едуардович

-Знайдено: + Сергі́й Едуа́рдович Бортке́вич (28 лютого 1887, Артемівка — †25 жовтня 1952, Відень) — український композитор, піаніст та педагог у вигнанні.


Зобр:1шт.


Назва:Гуменюк

-Знайдено: + * Гуменюк (Куземко) Марія Василівна (*28 лютого 1948, Буряківка (Заліщицький район) — прозаїк.


Назва:Божиків

-Знайдено: + * Скасків Григорій Юрійович (28 лютого 1891 — 27 вересня 1938) — служив в австрійській армії уланом, також в УГА та армії УНР. Викладав історію України в Полтавській гімназії, видатний діяч УНДО 1920—1930-х рр. Режисер аматорського театру, активіст товариств “Просвіта”, “Сокіл”, “Сільський господар”.


Назва:Поморяни

-Знайдено: + При ксьондзі Левандовському (18071808) будівництво костелу було завершене і він був покритий. 28 лютого 1812 року сюди на парафію призначили ксьондза Яна Ясінського, при якому повністю були завершені всі роботи в костелі (коштом Юзефа Прушинського).


Зобр:8шт.


Назва:Список академіків НАН України

Підзаголовок:=== Б ===
Знайдено: + | 28 лютого 1917


Зобр:39шт.


Назва:Федерація баскетболу України

-Знайдено: + Федера́ція баскетбо́лу Украї́ни заснована 28 лютого 1992 року та офіційно прийнята до членів Міжнародної Федерації баскетболу (ФІБА) 10 липня 1992 року.


Назва:Шандрук Павло Феофанович

-Знайдено: + Павло́ Феофа́нович Шандру́к (* 28 лютого 1889, село Борсуки Кременецького повіту на Волині, нині Лановецького району Тернопільської області — † 15 лютого 1979, Трентон, США, поховано на українському православному цвинтарі в Баунд-Бруку, штат Нью-Джерсі) — видатний український військовий діяч, генерал-хорунжий Армії УНР, дійсний член НТШ.


Зобр:2шт.


Назва:Артеменко Юрій Анатолійович

-Знайдено: + Ю́рій Анато́лійович Арте́менко (*28 лютого 1963, місто Запоріжжя) — український журналіст, державний посадовець, народний депутат України 4 та 5 скликань.
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Народився 28 лютого 1963 (місто Запоріжжя); українець; батько Анатолій Антонович (1926) і мати Євгенія Степанівна (1928) — пенсіонери; дружина Олена Миколаївна (1963); дочка Наталія (1981); син Денис (1992).


Назва:Прапор Кіровограда

-Знайдено: + |затверджений = 28 лютого 1996 року
Підзаголовок:== Історія ==
Знайдено: + Прапор (хоругва) Кіровограда був розроблений архітектором і членом Українського геральдичного товариства Віталієм Кривенком у першій половині 90-их років ХХ ст. і прийнятий рішенням Кіровоградської міської ради 28 лютого 1996 року.


Назва:Шимкевич Федір Спиридонович

-Знайдено: + Фе́дір Спиридо́нович Шимке́вич (* 16 лютого (28 лютого за новим стилем) 1802, місто Могильов, нині Білорусь — † 3 квітня (15 квітня за новим стилем) 1843, Санкт-Петербург) — білоруський, український і російський мовознавець.


Назва:Смирнова Тамара Михайлівна

-Знайдено: + | 1793 Зоя || 28 лютого 1968


Назва:Сотер (Ортинський)

-Знайдено: + |Період=28 лютого 1907 р. - 24 березня 1916 р.
Підзаголовок:=== Єпископ ===
Знайдено: + 28 лютого 1907 р. папа Римський Пій X номінував о. Сотера єпископом для вірних русинського (греко-католицького) обряду в США, де ситуація на національно-релігійному тлі серед русинів з Австрії була непроста, головно серед галичан і карпаторусів, не говорячи уже про тих, хто сповідував антицерковні ідеали. Митрополит Андрей, владики Чехович та Хомишин 12 травня того ж року в кафедральному соборі Святого Юра у Львові уділили йому архієрейську хіротонію.


Зобр:1шт.


Назва:Богатиков Юрій Йосипович

-Знайдено: + 28 лютого 2004 в центрі Сімферополя відкрито архітектурно-меморіальний комплекс пам'яті Юрія Богатикова. Автор скульптури Віктор Гордєєв[10]


Зобр:2шт.


Назва:Вступ німецької армії до Києва 1918

-Знайдено: + Загальний наступ українського війська на Київ відбувався під командою генерала Костянтина Прісовського. На підступах до міста 28 лютого 1918 року українські підрозділи розбили рештки більшовицького загону Василя Кіквідзе біля Северинівки під Бучею. Шлях на Київ був вільний. До 14 години 1 березня нечисленні залишки більшовицького війська відійшли на лівий берег Дніпра, у Дарницю. Того ж дня кияни побачили на вулицях нечисленні підрозділи українського війська: гайдамаків Симона Петлюри, Січових Стрільців Євгена Коновальця та запорожців Костянтина Прісовського. Їм було влаштовано урочисту зустріч з церковними дзвонами та молебнями.


Зобр:4шт.


Назва:Боролич Юрій Юрійович

-Знайдено: + Ю́рій Ю́рійович Боро́лич (*28 лютого 1921, Великий Березний — †1973) — український письменник у Чехословаччині.


Назва:Зубик Володимир Володимирович

-Знайдено: + Володимир Володимирович Зубик нар. 28 лютого 1958, місто Львів) — народний депутат України.


Назва:Олійник Петро Михайлович

Підзаголовок:== Посилання ==
Знайдено: +

Попередник: Голови Львівської обласної державної адміністрації
серпень 2005 — лютий 2008
Наступник:
Сендега Олександр Степанович
квітень 2002 — червень 2003
Кміть Микола Іванович
28 лютого 200820 квітня 2010



Зобр:1шт.


Назва:Сафіуллін Равіль Сафович

-Знайдено: + | початок_терміну2 = 28 лютого 2013
-Знайдено: + Раві́ль Са́фович Сафіу́ллін (нар. 4 лютого 1955, Макіївка, Донецька область) — український політик і спортивний функціонер. Міністр України у справах сім'ї, молоді та спорту з 11 березня 2010 по 9 грудня 2010 року, Міністр молоді та спорту з 28 лютого 2013 року[11]. Депутат ВР України, член фракції Партії регіонів (з 11.2007), член Комітету з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму (з 12.2007), голова підкомітету з питань розвитку туризму (з 01.2008); член Політради Партії регіонів. Колишній президент Професіональної футбольної ліги України
Підзаголовок:== Посилання ==
Знайдено: + |office=Міністр України молоді та спорту
(28 лютого 2013 - на даний час)


Назва:Стребко Станіслав Кирилович

-Знайдено: + Станісла́в Кири́лович Стребко́ (*28 лютого 1937, Молочанськ — 28 липня 2008) — член Народної партії; член правління УСПП.
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Народився 28 лютого 1937 р. (Молочанськ, Запорізька область); українець; батько Кирило Михайлович (1902–1944); мати Килина Павлівна (1912–1990); дружина Олена Василівна (1937) — пенсіонерка; син Альберт (1961) — інспектор крюїнґової компанії; син Сергій (1964) — старший помічник капітана.


Назва:Добряк Євген Дмитрович

-Знайдено: + Євге́н Дми́трович Добря́к (нар. 28 лютого 1973, місто Київ) — український політик. Народний депутат України. Член партії ВО «Батьківщина» з 2003 року, входить до Президії.


Зобр:1шт.


Назва:Матчак Михайло

-Знайдено: + Миха́йло Матча́к (*28 лютого 1895, с.Воля Якубова Дрогобицького району Львівської області — †19 листопада 1958, Мордовія, Росія) — український військовий і політичний діяч, публіцист, книговидавець.
Підзаголовок:== Походження ==
Знайдено: + Михайло Матчак народився 28 лютого 1895 р. у селі Воля Якубова Дрогобицького повіту Галичини. Батько Федір і мати Єва були селянами. Початкову освіту здобув у рідному селі.


Зобр:3шт.


Назва:Криворізький швидкісний трамвай

Підзаголовок:== Історія ==
Знайдено: + Рішенням міської ради від 28 лютого 2007 року станції Жовтнева було присвоєно нову назву — «Станція імені Гутовського» на честь Григорія Гутовського — останнього радянського мера Кривого Рогу, в часи якого в місті було збудовано і відкрито метрополітен[12].


Зобр:4шт.


Назва:Дубляни

-Знайдено: + * В Дублянах провів дитинство і юність Турчак Степан Васильович (*28 лютого 1938, Мацьковичі — †23 жовтня 1988, Київ) — український диригент. Народний артист СРСР (1977).


Зобр:3шт.


Назва:Вовчухівська операція

-Знайдено: + Виступаючи за справедливе і мирне вирішення конфлікту, українська сторона погодилась на укладення перемир'я, яке вступило в силу 25 лютого 1919 року. Однак місія генерала Бертелемі зажадала в ультимативній формі встановлення демаркаційної лінії між сторонами, взявши за основу лінію Бертелемі. 28 лютого 1919 року делегація ЗО УНР відкинула ганебні умови перемир'я, запропоновані місією країн Антанти.


Зобр:1шт.


Назва:Кміть Микола Іванович

-Знайдено: + | початок_терміну = 28 лютого 2008
-Знайдено: + 28 лютого 2008 Миколу Кмітя представлено виконувачем обов'язки голови Львівської обласної державної адміністрації.
Підзаголовок:== Посилання ==
Знайдено: + * Поліщук Всеволод, Бораковський Антін. Король мінеральних вод// «Газета по-львівськи», № 9 (13), 28 лютого — 5 березня, с. 10
Підзаголовок:== Посилання ==
Знайдено: +

Попередник: Голови Львівської обласної державної адміністрації
28 лютого 200820 квітня 2010
Наступник:
Олійник Петро Михайлович
серпень 2005 — лютий 2008
Горбаль Василь Михайлович
20 квітня 2010



Зобр:1шт.


Назва:Марко Девич

Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + 28 лютого 2013 року, після дев'яти місяців у «Шахтарі», повертається в свій попередній клуб, харківський «Металіст»[13].


Зобр:2шт.


Назва:Горинь Михайло Миколайович

Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + В квітні 1990 р. став одним із фундаторів Української республіканської партії (УРП). Паралельно залишався головою Секретаріату НРУ, який на той час ще не був партією. 28 лютого 1992 р. це дало йому, членові Проводу УРП, змогу стати співголовою НРУ. Але вже незабаром Михайло Горинь залишив лави НРУ. 1 квітня 1992 р. він був обраний головою УРП. Цю посаду обіймав до 21 жовтня 1995 р., коли став почесним головою партії. Але вже незабаром М.Горинь вступив у конфлікт із елітою УРП, через що 15 березня 1997 р. був виключений із лав партії. Після цього разом із однодумцями створив Республіканську християнську партію (РХП), в якій до дати смерті обіймав посаду почесного голови.


Зобр:2шт.


Назва:Корчак-Чепурківський Овксентій Васильович

-Знайдено: + Овксе́нтій Васи́льович Корча́к-Чепуркі́вський (* 28 лютого 1857 Констянтиноград, Полтавської губернії — † 27 листопада 1947, Київ) — визначний український гігієніст і епідеміолог, організатор системи охорони народного здоров'я, міністр УНР, дійсний член Всеукраїнської Академії Наук, (ВУАН) (1921).


Назва:Бруз Володимир Семенович

-Знайдено: + Володи́мир Семе́нович Бруз (* 28 лютого 1930, Херсон) — український історик, політолог, дипломат. Доктор історичних наук (1970). Професор (1972). Заслужений діяч науки і техніки України (1995).


Назва:Феськи

-Знайдено: + * Яровий Федір Карпович (28 лютого 1922 — 20 червня 1992) — Герой Радянського Союзу за форсування річки Одра.


Зобр:6шт.


Назва:Список міністрів фінансів України

-Знайдено: + |22 лютого 201228 лютого 2012
-Знайдено: + |28 лютого 2012


Зобр:10шт.


Назва:Сім природних чудес України

-Знайдено: + Пропозиції регіональних оргкомітетів, наукових та громадських організацій щодо претендентів приймалися до лютого 2008 р. 28 лютого Оргкомітет акції оголосив сто учасників акції «7 природних чудес України».


Назва:Грінберг Яків Львович

-Знайдено: + Я́ків Льво́вич Грі́нберг (*28 лютого 1917, Сквира — †15 серпня 1992) — радянський і український художник по гриму. Був членом Спілки кінематографістів України. Нагороджений медалями.
-Знайдено: + Народився 28 лютого 1917 р. в м. Сквира Київської обл. в родині робітника. Закінчив училище Київської кінофабрики (1931). Працював на Київській кіностудії, в Театрі музичної комедії в Єревані.


Назва:Єрмолов Микола Петрович

-Знайдено: + Народився 7 грудня 1936 р. у м. Бобров Воронізької обл. в родині селянина. Помер 28 лютого 1992 р. в Києві. Закінчив філологічний факультет Воронізького університету (1963) та режисерський факультет Всесоюзного державного інституту кінематографії (1968).


Назва:Кедровський Олег Іванович

-Знайдено: + Оле́г Іва́нович Кедро́вський (*5 вересня 1939, Ріпки — †28 лютого 2005) — доктор філософських наук, професор, член редколегії журналу «Sententiae».


Назва:Юліан (Вороновський)

-Знайдено: + | дата смерті = 28 лютого 2013
-Знайдено: + Юліа́н Вороно́вський (у світі Ю́рій Вороно́вський; *5 травня 1936, Гумниська — 28 лютого 2013, Львів) — єпископ Української греко-католицької церкви; з 17 квітня 1994 року — єпископ Самбірсько-Дрогобицький.
Підзаголовок:=== Єпископ ===
Знайдено: + 28 лютого 2013 року у Львові на 77 році життя владика Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ єпископ Юліан (Вороновський), який 45 років виконував обов'язки священника УГКЦ, з них 27 — єпископом, помер[14].


Назва:Бакулін Євген Миколайович

-Знайдено: + | кінець_терміну3 = 28 лютого 2007
Підзаголовок:=== Посади ===
Знайдено: + * З вересня 200628 лютого 2007 — Повернувся на посаду генерального директора ДК «Укргазвидобування» після формування уряду Віктора Януковича та призначення Юрія Бойка міністром палива та енергетики.


Назва:Коваленко Леонід Миколайович

-Знайдено: + Леоні́д Микола́йович Ковале́нко (* 28 лютого 1922, село Германівка, нині Обухівського району Київської області — † 10 липня 1983, Київ) — український літературознавець, літературний критик. Кандидат філологічних наук (1954).


Назва:Позачергові вибори до Тернопільської обласної ради 2009

-Знайдено: + Соціологічна група «Рейтинг» (2128 лютого)[15]


Зобр:12шт.


Назва:Гуменюк Марія Василівна

-Знайдено: + Марі́я Васи́лівна Гуменю́к (Кузе́мко) (*28 лютого 1948, Буряківка (Заліщицький район) — прозаїк.
-Знайдено: + Народилася 28 лютого 1948 р. в с. Буряківка Заліщицького району Тернопільської області.


Назва:Лівий берег

Підзаголовок:=== Газета ===
Знайдено: + «Левый берег» (укр. Лівий берег) — російськомовний суспільно-політичний тижневик. Газета вперше вийшла у квітні 2008 року в Дніпропетровську, реєстраційне свідоцтво КВ № 13663-2637 ПР від 28 лютого 2008 року. Тоді сформувався колектив її постійних авторів: Соня Кошкіна (головний редактор інтернет-видання), Віталій Портников, Олексій Мустафін, Роман Чайка, Олександр Гливинський, Єгор Чечеринда, Сергій Руденко, Михайлина Скорик (Редактор відділу «Київ»), Сергій Згурець, Віктор Чайка. Також над газетою працювали Олег Базар (головний редактор), Артем Горячкін (заступник головного редактора), Ірина Дубініна (редактор відділу «Дніпропетровськ»), Влад Головін (редактор відділу «Економіка»), Андрій Яніцкий (редактор відділу «Експертиза»). Шеф-редактор проекту — Кость Бондаренко. Газета поширювалася у Києві, Дніпропетровську, Харкові й Одесі накладом 90 тис. примірників,


Назва:Жаксон Авеліну ді Коелью

-Знайдено: + Жаксон Авеліну Коелью (порт. Jackson Avelino Coelho), відомий також як Жажа (порт. Jajá, 28 лютого 1986, Іпатінга, штат Мінас-Жерайс, Бразилія) — бразильський футболіст, нападник «Кайсеріспора».


Зобр:2шт.


Назва:Гурський Яків Пантелеймонович

-Знайдено: + Гу́рський Яків Пантелеймонович (4 листопада 1923, Жолдаки Чернігівської губернії, нині Конотопського району Сумської області — 28 лютого 1995, Сірак'юс, штат Нью-Йорк, США) — мовознавець. Дійсний член НТШ (1982).


Назва:Чайковський Ігор Геннадійович

-Знайдено: + | publisher = Луганский футбол| accessdate = 23.2.2010| language=російською| deadurl=yes}}</ref>. У Прем'єр-лізі чемпіонату України дебютував 28 лютого 2010 року у грі «Зорі» проти дніпропетровського «Дніпра». У складі луганців швидко став основним гравцем команди, провівши за рік 29 матчів.


Зобр:1шт.


Назва:Паст Євген Сергійович

Підзаголовок:== Біоргафія ==
Знайдено: + Вихованець СДЮШОР «Чорноморець». Перший тренер — Віктор Олександрович Голіков. За дублюючий склад «Чорноморця» дебютував у сезоні 2005/06. За основний склад «Чорноморця» дебютував 28 лютого 2010 року проти сімферопольської «Таврії» і перший свій матч відстояв на «нуль»[16]. Перший пропущений м'яч у прем'єр лізі Євген отримав у матчі проти київської Оболоні. Здебільшого грає за дубль команди, а у основному складі з'являється на заміну основному воротарю «моряків» — капітану команди Дмитру Безотосному.


Зобр:3шт.


Назва:Дибенко Павло Юхимович

Підзаголовок:== Життєпис ==
Знайдено: + Народився 16 (28 лютого) 1889 року в селі Людковому Новозибківського повіту Чернігівської губернії (нині в межах міста Новозибкового Брянської області Росії) в родині незаможних селян. Закінчив 2-класне училище. Працював вантажником. З 1911 року служив на Балтійському флоті. Член РСДРП з 1912 року. У 1915 році був одним із керівників антивоєнного виступу матросів на лінкорі «Імператор Павло I». Після 6-місячного ув'язнення відправлений на фронт першої світової війни, потім був знову заарештований за антивоєнну пропаганду. Звільнений Лютневою революцією 1917 року. Був членом Гельсінгфорської ради, з квітня 1917 року — голова Центрального комітету Балтійського флоту. Брав активну участь у підготовці флоту до Жовтневого збройного повстання.


Зобр:1шт.


Назва:Киракозова Наталія Вартанівна

-Знайдено: + Народилася 28 лютого 1947 р. у м. Алчевську Луганської обл. Закінчила Київський державний інститут театрального мистецтва ім. І. Карпенка-Карого (1985). Працювала на Київській кіностудії ім. О. П. Довженка.


Назва:Пацукевич Віктор Олексійович

-Знайдено: + Народ. 28 лютого 1948 р. Помер 19 червня 1996 р. Автор музики до кінокартин: «Голод-33» (1991, у співавт.), «Тримайся, козаче!


Назва:Милан Обрадович

Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + 28 лютого 2013 року перейшов на праах оренди до кінця сезону в київський «Арсенал», де вже за два дні дебютував в першому турі весняної частини чемпіонату проти «Дніпра» (0-3).


Зобр:1шт.


Назва:Жизнь Луганска

-Знайдено: + «Жизнь Луганска» (укр. Жизнь Луганска) — видання територіальної громади Луганська. Виходить з 6 листопада 1990 року один раз на тиждень. Реєстраційне свідоцтво ЛГ № 106 від 28 лютого 1994 року.


Назва:Гунько Юрій Дмитрович

-Знайдено: + Юрій Дмитрович Гунько (28 лютого 1972, м. Київ, СРСР) — український хокеїст, лівий захисник.


Назва:Бучацький аграрний коледж

Підзаголовок:== Історія ==
Знайдено: + 1998 р. Бучацький радгосп-технікум перейменовано на Бучацький державний аграрний коледж, 28 лютого 2006 р. на Бучацький коледж Подільського державного аграрно-технічного університету.


Зобр:2шт.


Назва:Татарський Василь

-Знайдено: + Генерального штабу генерал-хорунжий Василь Татарський народився 28 лютого 1898 року в місті Мурафі на Поділлі.


Зобр:3шт.


Назва:Синянський Олег Григорович

-Знайдено: + | кінець_терміну = 28 лютого 2005 р.
-Знайдено: + *з 14 жовтня 2004 по 28 лютого 2005 р.р. –  Голова Служби зовнішньої розвідки України.[17]


Назва:Герб Звенигородки

-Знайдено: + |дата_затвердження = 28 лютого 2001
-Знайдено: + Затверджений XIII сесією Звенигородської міської ради XXIII скликання 28 лютого 2001 року.


Зобр:3шт.


Назва:Орден святого рівноапостольного князя Володимира (УПЦ МП)

-Знайдено: + *Бузько Юрій Іванович (28 лютого 2007)


Назва:Флорін Шоаве

-Знайдено: + Наприкінці лютого 2010 року уклав 16-місячний контракт з київським «Арсеналом». У чемпіонатах України дебютував у першому ж матчі весняної частини сезону 2009–2010 — грі проти «Оболоні» 28 лютого 2010 року, яказавершилась в нічию 0:0. Перший гол в Україні забив 13 березня 2010 року у виїзному матчі проти львівських «Карпат», який завершився з рахунком 3:3.


Зобр:1шт.


Назва:Даніло Апаресідо да Сілва

Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Сілва підписав контракт із київським «Динамо» 28 лютого 2010 року[18], і вже 6 березня дебютував у матчі Прем'єр-ліги України проти маріупольського «Іллічівця», який завершився з рахунком 1:1.


Зобр:2шт.


Назва:Богданов Андрій Євгенович

Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + 28 лютого 2013 року перейшов на правах оренди до кінця сезону в київський «Арсенал»[19], а після завершення сезону «каноніри» продовжили оренду ще на рік[20]


Зобр:1шт.


Назва:Лутак Іван Кіндратович

Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Указом Президії Верховної Ради СРСР від 28 лютого 1986 року за велику організаторську роботу по мобілізації трудящих області на успішне виконання високих соціалістичних зобов'язань по збільшенню виробництва та продажу державі продуктів тваринництва в одинадцятій п'ятирічці на основі впровадження інтенсивних технологій і передових методів організації праці першому секретарю Черкаського обкому Компартії України Лутаку Івану Кіндратовичу присвоєно звання Героя Соціалістичної Праці з врученням ордена Леніна і золотої медалі «Серп і Молот».


Зобр:3шт.


Назва:Михаїл (Рубинський)

-Знайдено: + | періодпочаток = 28 лютого 1948
-Знайдено: + З 28 лютого 1948 року - єпископ Веліколуцькій і Торопецький Російської православної церкви.


Назва:Єпископат Українського екзархату

Підзаголовок:=== Є ===
Знайдено: + Євменій (Хорольський) — 28 лютого 1954 хіротонісаний у єпископа Чернівецького і Буковинського; з 9 грудня 1958 архієпископ Житомирський і Овруцький; † 25 серпня 1967.


Назва:Іванов Василь Олексійович

-Знайдено: + Васи́ль Олексі́йович Івано́в (*28 лютого 1937, Верхній Салтів) — український політик-неокомуніст, громадський діяч у Харкові. Народний депутат України 2-го скликання. Учасник військового конфлікту під час Російської конституційної кризи 1993 (голова Харківського добровільного загону із захисту Будинку Рад у Москві).
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Народився 28 лютого 1937 року в с. Верхній Салтів Вовчанського району Харківської області. Росіянин, родина — батьки, брат — загинули під час Другої світової війни. До 1952 року — вихованець Зеленогайського спец. дитбудинку Харківської області. У 1953-54 рр. навчався в ФЗО № 18 м. Харкова, де здобував спеціальності будівельника та столяра. Пізніше працював на будівництві в м. Слов'янськ Донецької області.


Назва:Пряшівська православна єпархія

Підзаголовок:== Ієрархія ==
Знайдено: + *Ніколай (Коцвар) (28 лютого 1965 - 30 січня 2006)


Назва:Список міністрів України у справах сім'ї, молоді та спорту

-Знайдено: + |9 грудня 201028 лютого 2013
-Знайдено: + |28 лютого 2013


Зобр:4шт.


Назва:Ан-158

-Знайдено: + Представлений 21 квітня 2010 в м. Києві.[21]. Перший політ Ан-158 відбувся 28 квітня 2010 року з аеродрому ДП Антонов.[22] Завершив сертифікацію 28 лютого 2011 року[23].


Зобр:4шт.


Назва:Ткачук Андрій Миколайович

Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + 28 лютого 2013 року разом з одноклубником Ярославом Мартинюком перейшов на правах оренди до кінця сезону в київський «Арсенал»[24].


Зобр:1шт.


Назва:Дунаєвецький вісник

-Знайдено: + 14 жовтня 1986 року Т. А. Михайловський передав справи Анатолію Михайловичу Марценюку, однак новий редактор не довго затримався у цьому кріслі, і 28 лютого 1987 року його посіла Галина Михайлівна Родзевич.


Зобр:1шт.


Назва:Путивль (станція)

-Знайдено: + До розробки проекту був залучений інженер шляхів сполучення Степан Олександрович Чмутов. У своєму листі від 28 лютого 1908 року він виклав техніко-економічне обґрунтування, у якому, зокрема, зазначив: «Прокласти вітку від ст. Буринь (Путивль) до м. Путивль (до річки Сейм без мосту через Сейм) коштує недорого, близько 500 тис. руб. Кінцевий пункт вітки (ст. Путивль) буде навпроти міста між річкою Рехтою (Сейм) та озером Хатишем. Довжина гілки від 14 до 15 верст. Якщо ж ви бажаєте мати проект від станції Терни через Буринь та місто Путивль до станції Глухів, то це буде завдовжки 87 верст плюс 3 версти з'єднувальна гілка до ст. Буринь, загалом 90 верст. Напрямок тут буде іншим, а саме: перетин ріки Сейм південніше хутора Калініна, потім на села Білу Галицю та Ширяєве, щоб вздовж яру розвинути від долини річки Сейм підйом у степ на 40 верст. Обігнувши Ширяєвський яр, лінія піде на Путивль і з північно-східної околиці міста, за півтори версти від нього (у бік Рижкового хутора), буде спроектована станція Путивль».


Зобр:3шт.


Назва:Меморіальні місця тоталітарних репресій в Україні

-Знайдено: + Биківня є лише одним з багатьох поховань жертв комуністичного терору. Криваву географію виявлених місць поховань описано 28 лютого 1989 року у таємному листі Голови КДБ УРСР М. Голушка Першому секретареві ЦК Компартії України В. Щербицькому[25].


Зобр:20шт.


Назва:Автобусні експрес-маршрути Києва

-Знайдено: + Ки́ївський експре́с — вид транспорту Києва, що діяв з 21 серпня 2007 по 28 лютого 2011 року. Відрізнявся від звичайних автобусів експресним режимом. На сьогодні не працює.


Зобр:1шт.


Назва:Ан-71

Підзаголовок:== Випробування ==
Знайдено: + 19 лютого 1986 відбулася викочування Ан-71 (№ 03), що отримав реєстраційне позначення СРСР-780361, а 28 лютого його підняв в повітря екіпаж у складі: В. Г. Лисенко (командир), О. В. Ткаченко (помічник командира), Ю. О. Дмитрієв (бортінженер-випробувач) і М. H. Березюка (інженер-експериментатор).


Зобр:4шт.


Назва:Лігнау Олександр Георгійович

-Знайдено: + Лігнау Олександр Георгійович (*28 лютого 1875 — †5 лютого 1938) — генерал-майор Української Держави.


Зобр:4шт.


Назва:Завойко Василь Степанович

Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Помер Василь Степанович Завойко 16 (28) лютого 1898 року і похований у селі Велика Мечетня, Балтського повіту, Подільської губернії (нині Кривоозерський район, Миколаївської області), де знаходилася його садиба.


Зобр:1шт.


Назва:Поділ (хокейний клуб)

-Знайдено: + |align=center|28 лютого 1992


Зобр:2шт.


Назва:Музичук Ганна Олегівна

-Знайдено: + Га́нна Оле́гівна Музичук (нар. 28 лютого 1990, Стрий[26]) — українська шахістка, чемпіонка світу серед шахісток віком до 20 років, громадянка України[27], виступає за Словенію. Ганна є однією із найталановитіших спортсменок в історії шахів.
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Народилася Ганна 28 лютого 1990 року в місті Стрию. Навчилася грати в шахи в віці 3 років, а перший свій турнір виграла в 5 років. Навчалася у Стрийській гімназії. Після закінчення школи поступила до Львівського державного університету фізкультури. Проживає у Стрию.


Зобр:1шт.


Назва:Полоницький Василь

-Знайдено: + Василь Полоницький (28 лютого 1977, м. Харків, СРСР) — український хокеїст, захисник. Виступає за «Харківські Акули» у Професіональній хокейній лізі.


Назва:Скасків Григорій Юрійович

-Знайдено: + Скасків Григорій Юрійович (28 лютого 1891, с. Божиків, нині Бережанського району Тернопільської області — 27 вересня 1938, там само) — учасник національно-визвольних змагань, громадський діяч. Батько Ярослава Скасківа. Сотник Армії УНР та УГА.


Назва:Юцевич Юрій Євгенович

-Знайдено: + Юцевич Юрій Євгенович (28 лютого 1932, Вознесенськ — 2 травня 2009) — український музикознавець. Син композитора Євгена Юцевича.
Підзаголовок:==Біографія==
Знайдено: + Народився 28 лютого 1932 року у Вознесенську Миколаївської області, з травня 1932 року жив у Києві. У 1963 році закінчив Київській педагогічний інститут імені М. Горького.


Зобр:1шт.


Назва:Шимко Григорій Лук'янович

-Знайдено: + Григорій Лук'янович Шимко (28 лютого 1919, Хрінівка — 26 травня 2003, Київ) — радянський офіцер, Герой Радянського Союзу, в роки радянсько-німецької війни старший льотчик 91-го гвардійського штурмового авіаційного полку 4-ї гвардійської штурмової авіаційної дивізії 5-го штурмового авіаційного корпусу 5-ї повітряної армії 2-го Українського фронту, гвардії лейтенант.
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Народився 28 лютого 1919 року в селі Хрінівка (нині Іллінецького району Вінницької області) в селянській родині. Українець. Член КПРС з 1944 року. Закінчив сім класів середньої школи. Працював у місті Макіївці Донецької області на шахті.


Зобр:1шт.


Назва:Жилко Юрій Зіновійович

-Знайдено: + Юрій Зіновійович Жилко (28 лютого 1898, с. Головіно, за іншими даними — Підлужне на Рівненщині — між 16 і 29 травня 1938, Полтава) — український поет, журналіст, педагог.


Назва:Перелік центральних органів виконавчої влади України

-Знайдено: + * 28 лютого 2013 року Президент України утворив Міністерство освіти і науки України та Міністерство молоді та спорту України, реорганізувавши Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України та Державну службу молоді та спорту України.[28]


Назва:Мусієнко Олекса Григорович

-Знайдено: + Олекса Григорович Мусієнко (25 лютого 1935, Велика Павлівка — 28 лютого 2002, Київ) — український журналіст і прозаїк.
Підзаголовок:==Біографія==
Знайдено: + Жив у Києві. Помер 28 лютого 2002 року. Поховано в Києві на Байковому кладовищі (ділянка № 49а).


Зобр:1шт.


Назва:Кришталів Денис Васильович

-Знайдено: + Станом на 28 лютого 1922 — приділений до штабу 5 Херсонської дивізії Армії УНР.


Зобр:1шт.


Назва:Ковтун Андрій Олександрович

-Знайдено: + Ковтун Андрій Олександрович (* 28 лютого 1968, Ніжин) — колишній радянський та український футболіст, воротар збірної України, зараз — футбольний тренер. Майстер спорту СРСР з 1986 року, Майстер спорту СРСР міжнародного класу  з 1990 року.


Назва:Кіцманський державний аграрний технікум

-Знайдено: + Згідно з наказом Міністерства аграрної політики України №88 від 28 лютого 2006 року Кіцманський державний аграрний технікум реорганізовано у відокремлений структурний підрозділ Подільського державного аграрно-технічного університету.


Назва:Іваненко Дмитро Дмитрович

Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + 28 лютого 1935 року вчений був заарештований. 4 березня 1935 засуджений «особливою трійкою» НКВС на три роки. Як «соціально небезпечний елемент» направлений у Карагандинський виправно-трудовий табір, але майже через рік, 30 грудня 1935 року, табір йому був замінений до кінця строку засланням до Томська. Сам Дмитро Дмитрович вважав, що його врятував Микола Іванович Вавилов[29].


Назва:Яровий Федір Карпович

-Знайдено: + Ярови́й Фе́дір Ка́рпович (28 лютого 1922 — 20 червня 1992) — учасник Другої світової війни, командир гармати 31-го гвардійського артилерійського полку 12-ої гвардійської стрілецької дивізії 61-ї армії 1-го Білоруського фронту, Герой Радянського Союзу.
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Ярови́й Фе́дір Ка́рпович народився 28 лютого 1922 року в селі Феськи (нині Україна, Харківська область, Золочівський район) в сім'ї селян. Українець. Закінчив школу ветфельдшерів у місті Ізюм. Працював за спеціальністю у рідному селі. У 1940 році був призваний до лав Червоної армії.


Назва:Україна на пісенному конкурсі Євробачення 2011

-Знайдено: + 28 лютого «Перший національний» вирішив провести повторне голосування за трьох фіналістів національного відбору. Повторний фінал національного відбору відбудеться 3 березня в ефірі телеканалу.


Назва:Музей «Молода гвардія»

-Знайдено: + Рішенням Луганської обласної ради від 28 лютого 2007 року музей став обласним.


Назва:Моргуненко Володимир Степанович

-Знайдено: + Володимир Степанович Моргуненко (12 жовтня 1905 - 28 лютого 1943), український педагог, керівник підпільної організації, Герой Радянського Союзу.
-Знайдено: + Під час бойового завдання у ніч на 15 лютого 1943 року була арештована група з 10 партизанів, наступного дня – ще четверо. У ніч з 17 на 18 лютого 1943 р. іскрівці на чолі з Парфентієм Гречаним здійснили напад на жандармський пост, де знаходились арештовані товариші, і звільнили їх. Після цього почалися арешти членів підпілля, до кінця лютого усі члени «Партизанської іскри», у тому числі в В.С.Моргуненко, були арештовані. Після нелюдських тортур вранці 28 лютого 1943 року Моргуненка та інших підпільників було розстріляно.


Зобр:1шт.


Назва:Конференція римо-католицьких єпископів України

-Знайдено: + Сформована 1992 р. Перше її засідання відбулося 28 лютого 1992 р. Тоді ж першим головою обрано владику Мар'яна Яворського, Нині цю посаду обіймає Архієпископ і митрополит Львівський латинського обряду Мечислав Мокшицький.


Назва:Святелик Віктор Андрійович

Підзаголовок:==Біографія==
Знайдено: + В 1988 р. очолював Тульчинський краєзнавчий музей. З 1991 р. — викладач історії мистецтва Тульчинського училища культури. Тоді ж розпочав підготовку дисертаційного дослідження. Був одним з найактивніших організаторів та учасників краєзнавчого руху в Тульчині. Наприклад, 28 лютого 2008 р. був головою жюрі першого туру районного конкурсу «Легенди рідного краю». Виступав на захист місцевих пам'яток, закликав створити Музей Потоцьких (у палаці Потоцьких). Був ініціатором створення Центру технічної творчості в Тульчині.


Назва:Герб Онуфріївки

-Знайдено: + |дата_затвердження = 28 лютого 2002
Підзаголовок:== Історія ==
Знайдено: + Герб селища рекомендований до затвердження рішенням № 47-а виконавчого комітету Онуфріївської селищної ради від 28 лютого 2002 року.


Назва:Лукаш Штетіна

-Знайдено: + У кінця лютого 2011 року Лукаш прибув на перегляд у харківський «Металіст»[30]. У команді дебютував 28 лютого 2011 року в товариському матчі проти російського «Єнісею» (0:0)[31]. Незабаром він був заявлений за «Металіст» під 80 номером[32]. У Прем'єр-лізі дебютував 5 березня 2011 року в виїзному матчі проти полтавської «Ворскли» (0:0)[33]. Проте, провівши ще один матч у чемпіонаті, словацький легіонер втратив місце в основному складі і до кінця року грав за молодіжну команду.


Зобр:1шт.


Назва:Динамо Харків

-Знайдено: + |align=center|28 лютого 1977


Зобр:1шт.


Назва:Серебряков Лазар Маркович

-Знайдено: + Лазар Маркович Серебряков (при народженні Газар Маркосович Арцатагордзян; 3 березня 1792, Карасубазар — 28 лютого 1862, Санкт-Петербург) — російський військово-морський діяч, учасник Кавказьких походів, засновник міста і порту Новоросійська, командувач Приморською Кавказькою оборонною лінією в ході Кримської війни, член Адміралтейств-Ради, адмірал.
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Успішно закінчивши ліцей, 15-ти річний Лазар 10 червня 1810 року став волонтером Чорноморського гребного флоту. Протягом трьох років він сумлінно виконував свої обов'язки, у вільний від служби час вивчав морську справа, історію, географію, французьку мову, займався малюванням. У період служби та навчання Серебряков зарекомендував себе дуже позитивно. 18 серпня 1813 року він був направлений до Миколаївської навігаційної школи. Там він крім теоретичних занять бував у навчальних плаваннях. Плавав на бригу «Цар Костянтин», бригантині «Михаїл», транспортному судні «Дунай». Після трох річного навчання і плавання гардемарин Серебряков, успішно витримавши важкі іспити, 21 червня був проведений в мічмани і був направлений для проходження служби на корабель «Париж». Потім став плавати на кораблях «Лінивий» і «Імператор Франц», фрегатах «Лілія» і «Флора», шхуні «Севастополь», бригу «Миколай», корветі «Або», транспортних суднах. Серебряков відрізнявся високою військовою старанністю і кмітливістю. Начальство, гідно оцінивши ці його якості і в зв'язку з десятиріччям служби в Чорноморському флоті 28 лютого 1820 надало йому звання лейтенанта. 20 березня 1825 року Серебряков вже в якості капітана самостійно вивів корвет «Або» на водні простори. Потім плавав на фрегаті «Флора».
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Помер 28 лютого 1862 року у Санкт-Петербурзі після нетривалої хвороби. За заповітом його тіло перевезли на батьківщину в Карасубазар і поховали на Вірменському цвинтарі. 21 травня 1955 року був перепохований на Братському кладовищі в Севастополі.


Зобр:1шт.


Назва:Назаренко Юрій Йосипович

-Знайдено: + Ю́рій Йо́сипович Наза́ренко (* 28 лютого, 1942, м. Білопілля на Сумщині.)  — український поет, член НСПУ.


Назва:Мелетій (Леонтович)

-Знайдено: + Архієпи́скоп Меле́тій (в миру: Миха́йло Іва́нович Леонто́вич; 6 (17) листопада 1784, Старі Санжари, Полтавська губернія — 29 лютого (12 березня) 1840, Харків) — архієпископ Харківський і Охтирський. Святитель. (Пам'ять: 12 (25) лютого — тезоіменитство і 29 лютого (13 березня); (28 лютого (13 березня) в невисокосний рік) — кончина.


Зобр:1шт.


Назва:11361 Орбінський

-Знайдено: + |дата відкриття =28 лютого 1998
-Знайдено: + 11361 Орбінський (11361 Orbinskij) — астероїд головного поясу, відкритий 28 лютого 1998 року.


Назва:Базарник Іван Васильович

-Знайдено: + База́рник Іва́н Васи́льович (5 липня 1913, Львів — 28 лютого 1985, там же) — архітектор, реставратор, педагог.
-Знайдено: + Народився 5 липня 1913 року у Львові. Тут закінчив школу і гімназію. У 19421947 роках навчався на інженерно-будівельному факультеті Львівського політехнічного інституту, здобув диплом інженера-архітектора. У 19481953 роках працює в проектному бюро над реконструкцією житлових будинків. У 19541959 роках районний архітектор Львова; 19591967 — головний архітектор Львова. Від 1960 член Спілки архітекторів. Взяв участь у проектуванні генплану Львова. Працює в Українській кооперативній проектній установі у 19671969 роках. Пізніше, у 19691984 викладає на кафедрі архітектури Львівського сільськогосподарського інституту, доцент. Займається охороною пам'яток архітектури, їх реконструкцією. Депутат Львівської міської ради восьмого і дев'ятого скликання. Помер 28 лютого 1985 року у Львові. Похований на Личаківському цвинтарі, поле № 7[34].


Назва:Віленський Ілля Аркадійович

-Знайдено: + Віленський Ілля Аркадійович (2 (14) березня 1896, м. Кременчук, Полтавська губернія, Російська імперія — †28 лютого 1973, Київ, УРСР) — український композитор, музично-громадський діяч. Заслужений артист УРСР (1938), заслужений діяч мистецтв УРСР (1947).


Назва:Джон Годяк

Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Батьки Івана Годяка Василь (англ. Walter Hodiak 25 жовтня 1888 — 21 серпня 1962) та Ганна (Анна) (дівоче прізвище — Погорілець) (англ. Anna Pogorzelec, 28 лютого 1888 — 17 жовтня 1971) походили з українського села Грушатичі Перемишльського повіту Львівського воєводства (тепер Старосамбірського району Львівської області). За деяими данними, мати Івана Годяка мала польське походження. Вони переселилися до Америки 1912 року.


Назва:Бокс (монета)

-Знайдено: + Монету введено в обіг 28 лютого 2003 року. Вона належить до серії «Спорт».


Зобр:1шт.


Назва:Колобов Юрій Володимирович

-Знайдено: + | початок_терміну = 28 лютого 2012
-Знайдено: + Колобов Юрій Володимирович (* 8 квітня 1973, м. Павлоград Дніпропетровської області) — міністр фінансів України28 лютого 2012)[35].
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + 28 лютого 2012 Указом Президента України В. Ф. Януковича призначений Міністром фінансів України[35].
Підзаголовок:== Джерела ==
Знайдено: +

Попередник: 13-й Міністр фінансів України
з 28 лютого 2012
Наступник:
Хорошковський Валерій Іванович
-



Назва:Гутник (монета)

-Знайдено: + Монету введено в обіг 28 лютого 2012 року. Вона належить до серії «Народні промисли та ремесла України».


Зобр:1шт.


Назва:Гутник (срібна монета)

-Знайдено: + Монету введено в обіг 28 лютого 2012 року. Вона належить до серії «Народні промисли та ремесла України».


Зобр:1шт.


Назва:Дермансько-Мостівський регіональний ландшафтний парк

-Знайдено: + | заснований = 28 лютого 2002


Назва:Олекса Новаківський (срібна монета)

-Знайдено: + Монету введено в обіг 28 лютого 2012 року. Вона належить до серії «Видатні особистості України».


Зобр:1шт.


Назва:Тармо Кінк

Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + 28 лютого 2012 року перейшов у львівські «Карпати», але вже навесні розірвав співпрацю з клубом через відсутність достатньої ігрової практики.


Зобр:1шт.


Назва:Проти деградації освіти

Підзаголовок:==== Лютий ====
Знайдено: + * 28 лютого 2011 року відбулася друга всеукраїнська акція протесту проти законопроекту № 7486-1. Студенти, викладачі, а також школярі та їхні батьки вийшли на вулиці в Донецьку[36]
Підзаголовок:==== Лютий ====
Знайдено: + p=643 Фото провокаторів на студентській демо 28 лютого] — Пряма дія</ref>Помилка цитування: Відсутній тег </ref> за наявності тегу <ref>. 1 березня тіло владики прибуло в Дрогобич і було поміщено до Катедрального храму Пресвятої Трійці. Три дні в соборі проходило прощання вірних УГКЦ з владикою, відправлялись Служби Божі за упокій душі архиєрея, читалося Євангеліє. 4 березня о 10 годині у Кафедральному соборі розпочалася соборова архиєрейська Божественна Літургія, у якій взяли участь приблизно 300 священиків і єпископів та тисячі мирян. Літургію очолив і виголосив проповідь архиєпископ і митрополит Івано-Франківський Володимир (Війтишин). Після літургії траурна процесія простягнулася від собору Пресвятої Трійці до храму Переображення Господнього, звідки після панахиди тіло новопереставленого Архиєрея відвезли згідно заповіту до Унева.


Зобр:21шт.


Назва:Сезон ФК «Карпати» (Львів) 1979

-Знайдено: + | 28 лютого 1979


Назва:Бойко Василь Романович

-Знайдено: + Василь Романович Бойко (28 лютого 1907, Водяне — 3 квітня 1996, Москва) — радянський військовий діяч, генерал-лейтенант. Герой Радянського Союзу.
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Народився 28 лютого 1907 року в селі Водяному (нині Шполянського району Черкаської області) в родині селянина-бідняка. Українець. Закінчив п'ять класів сільської школи, наймитував у куркулів. Працював у рідному селі, був головою сільради.


Назва:Кириченко Федот Іванович

-Знайдено: + Кириченко Федот Іванович (28 лютого 1888, Санкт-Петербург, Російська імперія1920, Умань, Уманський повіт, Київська губернія, Російська імперія (?


Зобр:2шт.


Назва:Василь Шишканинець

-Знайдено: + Шишканинець Василь Васильович (псевдо: «Бір» {за іншими джерелами Козеринський Іван[37]}) (* 25 грудня 1921, с. Лавочне, Сколівський район, Львівська область — † 28 лютого 1948, поблизу с. Завадка, Сколівський район Львівська область) — військовий діяч УПА, поручник, ад'ютант курінного «Рена», командир сотні «Ударники-3».
-Знайдено: + Загинув 28 лютого 1948 під час облави радянських військ у Майданських лісах між селами Мита, Росохач і Багнувате. Перепохований разом із іншими повстанцями 1991 року на цвинтарі селища Бориня.


Зобр:5шт.


Назва:Далибор Стеванович

-Знайдено: + 28 лютого 2006 року дебютував в офіційних матчах у складі національної збірної Словенії в товариській грі проти збірної Кіпру. 14 жовтня 2009 року півзахисник забив свій перший гол за збірну, вразивши ворота збірної Сан-Марино у відбірковому матчі чемпіонату світу 2010.


Назва:Штангеєв Федір Тимофійович

-Знайдено: +  — 28 лютого 1900, Ялта) — ялтинський лікар, спеціаліст по туберкульозу, громадський діяч.
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Помер 28 лютого 1900 року. Був похований на колишньому Масандрівському кладовищі в Ялті.


Зобр:1шт.


Назва:Маурісіо Сауседо

-Знайдено: + У січні 2009 року Сауседо підписав контракт з «Універсітаріо» (Сукре), щоб зміцнити сили, в Кубку Лібертадорес, а по завершенні сезону перейшов у «Чорноморець». 28 лютого 2010 року зіграв свій перший офіційний матч за одеський клуб, причому на третій доданій хвилині забив гол, а «Чорноморець» виграв з рахунком 2:0. 13 травня 2010 року стало відомо, що після закінчення терміну контракту Маурісіо отримав статус вільного агента і приєднався до болівійського «Орієнте Петролеро».


Зобр:1шт.


Назва:Галанський Анатолій Олександрович

-Знайдено: + Анатолій Олександрович Галанський (15 лютого 1951 — 28 лютого 1995) — спортсмен (мотоспорт), тренер. Майстер спорту міжнародного класу.
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Жив у Києві. Помер 28 лютого 1995 року. Похований на Міському кладовищі «Берківцях» (ділянка № 76).


Зобр:1шт.


Назва:Кривець Олександр Єлісейович

Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Після висновку Президія Верховної Ради СРСР Указом від 28 лютого 1980 року анулювала Укази про присвоєння Кривцю звання Героя і нагородження орденом Богдана Хмельницького як незаслужено представленого до цих високих нагород. Був він знятий і з відповідальної роботи і відправлений на пенсію.


Зобр:1шт.


Назва:Пілієв Костянтин Григорович

-Знайдено: + Пілі́єв Костянти́н Григо́рович (нар. 28 лютого 1983, м. Білицьке, Донецька область, СРСР) — український важкоатлет, бронзовий призер чемпіонату Європи з важкої атлетики. Учасник Олімпійських ігор (2012). Майстер спорту міжнародного класу.


Назва:Антоніо Яколиш

-Знайдено: + Антоніо Яколиш (хорв. Antonio Jakoliš, нар. 28 лютого 1992, Вараждин) — хорватський футболіст, нападник клубу «Мускрон-Перювельз».


Назва:Бачинський Леонід Васильович

Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Народився 28 лютого 1896 р. у м. Катеринославі (нині Дніпропетровськ). Закінчив природничий факультет Київського університету. Воював у лавах Армії УНР, був сотником. Після поразки національно-визвольних змагань перебував у таборі для інтернованих осіб у Тарнові, потім учителював у Севлюші, Ужгороді (Закарпаття).


Назва:Бєліков Михайло Олександрович

-Знайдено: + Бє́ліков Миха́йло Олекса́ндрович (28 лютого 1940, Харків — 27 березня 2012) — радянський і український кінорежисер, сценарист, кінооператор. Лауреат Республіканської премії ЛКСМУ ім. М. Островського (1982), Національної премії України ім. Тараса Шевченка (1986). Заслужений діяч мистецтв УРСР (1988). Дійсний член (академік) Національної академії мистецтв України (1997). Народний артист України (2000).
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Михайло Бєліков народився 28 лютого 1940 року у м. Харкові. У 1963 році закінчив Всесоюзний державний інститут кінематографії у м. Москва (майстерня Б. Волчека). Того ж року почав працювати на Київській кіностудії ім. О. Довженка. У 19731974 роках навчався на Вищих режисерських курсах у Москві.


Назва:Вогні Цитаделі

-Знайдено: + Після довгого «притирання» була створена перша пісня (Initium), яку записали наприкінці літа 2005 року. У зведенні посприяв тернопільський музикант Палиця. Далі справи пішли швидше, станом на грудень 2005 року в активі гурту було три пісні: Initium, Легенда» та Ілюзії, які було представлено на сцені Палацу Культури «Мальви» в рамках Western Metal Session 14 грудня 2005 року та 28 лютого 2006 року). Перша дата — це перший виступ гурту Вогні Цитаделі як такого.


Назва:Список прем'єр-міністрів України

-Знайдено: + | 28 лютого 1961
-Знайдено: + | 28 лютого 1961


Зобр:87шт.


Назва:Пафнутій Затвірник

-Знайдено: + |день пам'яті = 28 серпня/10 вересня і особливо 15 лютого/28 лютого.
-Знайдено: + Про це преподобний роздумував, плакав і все своє життя зітхав. Але " блажени плачущии, яко тии утешатся". При своїй кончині преподобний побачив лики ангелів, які, прийнявши його душу, вознесли її на небо. Ім'я святого згадують в 8-й пісні канону: «Плачущих поминая блаженство, Пафнутие, всегда плакал еси, ныне же радостная наследив места, молися тамо и нам в кров безплачевный вселитися». Його пам'ять вшановують також зі всіма святими отцями Дальніх печер - 28 серпня/10 вересня і особливо 15/28 лютого.


Назва:Григор'єв Сергій Вікторович

-Знайдено: + Сергій Вікторович Григор'єв (28 лютого 1896, Харків — 10 червня 1975, Сент-Пол) — український радянський і американський архітектор.


Зобр:1шт.


Назва:Українська миротворча операція у Демократичній Республіці Конго

-Знайдено: + |date = 28 лютого 2012 - триває


Зобр:9шт.


Назва:Старий залізничний вокзал (Миколаїв)

-Знайдено: + Дозвіл було отримано, і вже 28 лютого 1872 року підрядники повідомили канцелярію генерал-губернатора про початок робіт.


Зобр:2шт.


Назва:Віталійс Ягодінскіс

-Знайдено: + Віталійс Ягодінскіс (лит. Vitālijs Jagodinskis, нар. 28 лютого 1992) — латвійський футболіст, захисник «Динамо» (Київ).


Назва:Ричаківська Віра Іванівна

-Знайдено: + Віра Іванівна Ричаківська — український фінансист, заступник Голови Національного банку України (з лютого 2011), член правління НБУ28 лютого 2000).


Назва:Список православних храмів Луганська

-Знайдено: + 28 лютого 1935 р. президія міськради ухвалила рішення церкву закрити. Храм зруйнували наприкінці 30-х рр.


Зобр:39шт.


100 назад - 50 назад - 10 назад - Попередня - Про проект - Наступна - 10 вперед - 50 вперед - 100 вперед


Примітки[ред. | ред. код]

  1. http://www.gazeta.lviv.ua/articles/2008/11/21/36200/ Про вулицю Романа Шухевича у Львові
  2. http://cun.org.ua/ukr/content/view/1764/36/ На сесії Славської селищної ради депутати затвердили проект рішення про перейменування вулиці в честь головнокомандувача УПА Романа Шухевича
  3. На сесії Чернівецької міської ради депутати затвердили проект рішення про перейменування вулиці Дубнівської на вулицю Романа Шухевича
  4. На урочистій сесії Луцької міської ради депутати затвердили проект рішення про перейменування вулиці Кузнєцова на вулицю Романа Шухевича
  5. [http://svitlytsia.crimea.ua/index.php?
  6. Проти деградації освіти, за доступні і якісні знання. Фото з акції 28.02.11 біля ВРУ — Сайт «Майдан»
  7. [http://direct-action.org.ua/?
    Підзаголовок:=== 2011 ===
    Знайдено: + p=643 Фото провокаторів на студентській демо 28 лютого] — Пряма дія
  8. Список членів Академії правових наук України
  9. Указ Президента України № 102/2013 «Про призначення Д.Табачника Міністром освіти і науки України»
  10. [http://old.commonuments.crimea-portal.gov.ua/rus/index.php?
  11. УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 103/2013
  12. Рішення Криворізької міської ради № 912 від 28 лютого 2007 року. Офіційний сайт Виконавчого комітету Криворізької міської ради
  13. Марко Девіч - гравець Металіста
  14. Помісна Церква
  15. На виборах до Тернопільської облради проходить 5 партій, - соцдослідження
  16. «Чорноморець» — «Таврія» (протокол матчу). fpl.ua. Архів оригіналу за 13 серпня 2013.
  17. [http://zakon1.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?
  18. UA-Футбол. Данило да Силва — игрок «Динамо»
  19. Официально: Богданов возвращается в Арсенал
  20. Богданов отправился в аренду в Арсенал
  21. Ан-158 показали народу(рос.)
  22. Новий український літак здійснив перший політ
  23. http://5.ua/newsline/183/0/73926/ Літак Ан-158 завершив усі випробування — 5 канал
  24. Мартинюк і Ткачук гратимуть за «Арсенал» — UA-Футбол
  25. Доповідна записка голови КДБ УРСР М. Голушка. Наукові записки НАУКМА. Том 104. Історичні науки
  26. Уродженка Стрия Анна Музичук посіла 7 місце на шаховому супертурнірі «Кубок Північного Уралу»
  27. Шахова королева: Новоспечена чемпіонка світу Ганна Музичук хоче повернутись у збірну України. Експрес. № 92 (5342), 2010. С. 23.
  28. Указ Президента України № 96/2013 від 28 лютого 2013 року «Про деякі заходи з оптимізації системи центральних органів виконавчої влади»
  29. Г. А. Сарданашвили. Дмитрий Дмитриевич Иваненко. 100 лет со дня рождения. (рос.)
  30. «Металлист» просматривает словака (російською) . Football.ua. 28.02.2011. Архів оригіналу за 22 липня 2012. Процитовано 05.03.2011.
  31. «Металлист»: ничья с «Енисеем» (російською) . Football.ua. 28.02.2011. Архів оригіналу за 22 липня 2012. Процитовано 05.03.2011.
  32. Официально. «Металлист» подписал Шарпара и Штетину (російською) . iSport.ua. 03.03.2011. Архів оригіналу за 20 липня 2012. Процитовано 05.03.2011.
  33. Серая нулевка в Полтаве (російською) . Football.ua. 05.03.2011. Архів оригіналу за 19 квітня 2012. Процитовано 05.03.2011.
  34. Криса Л., Фіголь Р. Личаківський некрополь. — Львів, 2006. — С. 180. — ISBN 966-8955-00-5..
  35. а б Указ Президента України № 156/2012 від 28 лютого 2012 року «Про призначення Ю.Колобова Міністром фінансів України»
  36. [http://direct-action.org.ua/?
  37. Революційний змаг за УССД