Користувач:Alex Blokha/Події, згадані у Вікіпедії/1605

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

100 назад - 50 назад - 10 назад - Попередня - Про проект - Наступна - 10 вперед - 50 вперед - 100 вперед


Назва:Акбар Джалаль-ад-дін Муххамад
-Знайдено: + Акбар Джалаль-ад-дін Муххамад (1542 - 1605) - Імператор Великих Моголів у Північній Індії з 1556, владу унаслідував від свого батька. Поступово поширив своє правління на весю північ Індії. Вважається найвизначнішим з імператорів Великих Моголів. За справедливість і мудрість правління йому присвоїли титул "добрий геній людства". При ньому Могольська імперія досягла найбільшого розквіту.


Назва:Пересторога (твір)
-Знайдено: + Написана 1605 року або на початку 1606 р. під впливом праць І.Вишенського та інших полемічних творів, подає історію боротьби українського народу проти засилля католицизму та унії і викриває політику шляхетської Польщі в Україні.


Назва:Лікер
Підзаголовок:== Історія ==
Знайдено: + Старі європейські лікери «Кюммель» (Голландія) і «Бенедиктин» (Франція) відомі з XVI століття. Лікер «Бенедиктин» був створений в місті Фекам на узбережжі Ла-маншу ченцем Бернардо Вінцеллі. Інший відомий лікер «Шартрез» з'явився в 1605 році.


Назва:Акбар Великий
-Знайдено: + Акбар, Джелал-ад-Дін Мухаммад або Акбар Великий (14 октября 15421605) — третій падишах династії Великих Моголів, внук Бабура.


Зобр:1шт.


Назва:Кирилівський монастир
Підзаголовок:==
Знайдено: + У 1605 Костянтин Острозький фундував відбудову відбудову Кирилівського монастиря. У цей же час монастир змінив посвяту, і його архімандрити стали носити титул ігуменів Свято-Троїцьких Києво-Кирилівських, а головний храм отримав ім'я «Святия Живоначальная Трійці».


Зобр:9шт.


100 назад - 50 назад - 10 назад - Попередня - Про проект - Наступна - 10 вперед - 50 вперед - 100 вперед