Користувач:Alex Blokha/Події, згадані у Вікіпедії/1736

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

100 назад - 50 назад - 10 назад - Попередня - Про проект - Наступна - 10 вперед - 50 вперед - 100 вперед


Назва:Трофимович Теофан
-Знайдено: + Трофимович Теофан († 1736 — чи 37), письм. і вчений; закінчив Києво-Могилянську Академію і з 1727 викладав у ній піїтику. Залишив латинський підручник поетики. Імовірний автор історичної драми «Милость Божія...» з прославленням Б. Хмельницького.


Назва:Армянськ
Підзаголовок:==Історія==
Знайдено: + Ще в XVII ст. на місці сучасного Армянська існував перевалочний торговий пункт на так званому «Чумацькому шляху», де чумаки міняли різні товари на сіль. У 30-х рр. XVIII ст. сюди переселилася значна частина жителів містечка Перекоп, переважно вірмени і греки. 1736 р. це поселення назвали Армянським Базаром. З часом воно стало значним центром збуту овечих шкур і шерсті, перепродажу солі, яку здобували в навколишніх озерах.


Назва:Трубіївка
-Знайдено: + Дата заснування — 1736 рік. Територія — 1,8 км²; населення - 251 особа. Щільність населення 141 осіб/км².


Назва:Династія Лотаринґів
-Знайдено: + Династія Лотаринґів - бере свій початок від володарів королівства Лотаринґії. Королівство Лотаринґія існувало на территорії сучасної Франції, Німеччини, Нідерландів, Бельгії тв Люксембургу. Хоча й королівство Лотарингія було поглинене сусудніми королівствами в кінці дев’ятого сторіччя, володарі территорії зберигали за собою титул герцоґів Лотаринґських. У середини десятого сторіччя герцогство поділилося на Нижчу Лотаринґію та Верхню Лотаринґію. Верхня Лотаринґія проіснувала довгий час, як окреме Герцоґство Лотаринґське. Останній герцоґ Лотаринґський Франц I одружився в 1736 р. з Марією Терезією Габсбурґською започаткувавши династію Габсбурґів-Лотаринґських.


Назва:Апостол Павло Данилович
-Знайдено: + Павло́ Дани́лович Апо́стол (р. н. невід. — †1736)— миргородський полковник (1727—36).


100 назад - 50 назад - 10 назад - Попередня - Про проект - Наступна - 10 вперед - 50 вперед - 100 вперед