Любов, смерть і роботи

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Кохання, смерть і роботи)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Любов, смерть і роботи
англ. Love, Death & Robots
Тип телесеріал
Телеканал(и) Netflix
Дистриб'ютор(и) Netflix
Жанр анімація
трилер
жахи
наукова фантастика
пригоди
кіберпанк[1]
Формат зображення Digital Intermediate (1080p), 2,00:1 (18:9)
Тривалість серії 4-18 хв.
Тривалість 11,3 ± 5,3 хв.
Компанія Blur Studio
Керівник проєкту Тім Міллер
Сценарист Філіп Гелатт
Альберто Міельго
Дженіс Робертсон
Віталій Шушко
Ідея Тім Міллер і Девід Фінчер
На основі фантастичних творів і оригінальних сценаріїв
Виконавчий продюсер Joshua Donend і Девід Фінчер
У головних ролях Тофер Грейс
Мері Елізабет Вінстед
Гері Коул
Саміра Вайлі
Країна-виробник США США
і студії ще 9 країн
Мова оригіналу англійська
Перший показ 15 лютого 2019
Кількість сезонів 3
Кількість серій 35 (список епізодів)
Посилання

«Любов, смерть і роботи» (англ. Love, Death & Robots, у титрах «LOVE DEATH + ROBOTS») — американський анімаційний телесеріал-антологія для дорослих[1]. Цей серіал-антологія є переосмисленням та перезапуском анімаційного науково-фантастичного фільму-антології «Важкий метал» 1981 року. Серіал спродюсували Девід Фінчер і Тім Міллер[1]. Кожен епізод в антології був створений різними анімаційними студіями[2].

Перший сезон складався з 18 серій й став доступний глядачам потокового сервісу Netflix 15 лютого 2019 року. Другий сезон став доступний глядачам Netflix 14 травня 2021 року[3]. Третій сезон випустили у 2022 році[4].

Задум[ред. | ред. код]

Анімаційний серіал-антологія «Любов, смерть і роботи» складається з кількох сюжетно не поєднаних епізодів, тривалість від 4 до 18 хвилин. Кожен епізод створених різними творцями, хоча деякі епізоди мають однакових творців. Назва серіалу стосується тематичного зв'язку кожного епізоду з трьома темами згаданими у назві: коханням, смертю та роботами, хоча не кожен епізод містить усі три елементи[5][6][7].

Виробництво[ред. | ред. код]

Розробка[ред. | ред. код]

Джерело сюжетів[ред. | ред. код]

У ролях[ред. | ред. код]

До акторського складу першого сезону увійшли Тофер Грейс, Мері Елізабет Вінстед, Ґері Коул, Саміра Вайлі, Нолан Норт, Омід Абтахі та інші.

Реліз[ред. | ред. код]

Перший трейлер до першого сезону серіалу Netflix випустив 14 лютого 2019 року[1][8]. У трейлері звучав індастріал-гардкор ремікс Метта Гріна на пісню «AMBASSADOR21» гурту «We Are Legion»[9].

Перший сезон, що складається з 18-и епізодів, вийшов на Netflix 15 березня 2019 року[9][10]. Епізоди показувалися в різному порядку для різних глядачів. Це спричинило звинувачення, що їхній порядок ґрунтувався на відслідковуванні Netflix сексуальної орієнтації користувачів. У Netflix відповіли, що було чотири послідовності епізодів, надані користувачам сервісу випадковим чином[11].

19 квітня 2021 року Netflix на випустили тизер-трейлер другого сезону, де прозвучав трек Коліна Стетсона «Reborn» із саундтреку до фільму «Спадковість»[12]. Вісім епізодів другого сезону вийшли 14 травня 2021 року[13][14].

Попередній трейлер третього сезону вийшов 9 травня 2022 року, а фінальний трейлер вийшов лише за чотири дні до прем'єри[15]. 18 травня 2022 року сервіс Netflix безкоштовно випустив прем'єрний епізод «Три роботи: Стратегії виходу» на своєму YouTube-каналі, а весь третій сезон вийшов 20 травня[4][16].

Перелік епізодів[ред. | ред. код]

Сезон Епізоди Оригінальний показ Оригінальний показ
з укр. дубляжем
Прем'єра Фінал Прем'єра Фінал
1 18 15 березня 2019 15 березня 2019 30 червня 2021 30 червня 2021
2 8 14 травня 2021 14 травня 2021 30 червня 2021 30 червня 2021
3 9 20 травня 2022 20 травня 2022 20 травня 2022 20 травня 2022


Перший сезон (2019)[ред. | ред. код]

№ серіїНазва серіїРежисер(и)Сценарист(и)Засновано на оповіданні автораАнімаційна студіяОригінальна дата показу [17]Дата показу українською
1«Перевага Сонні»Дейв ВілсонФіліп ГелаттПітер Ф. ГамільтонСША Blur Studio15 березня 201930 червня 2021
Жінка на ім'я Сонні прибуває на підпільну гладіаторську арену, де б'ються телепатично керовані чудовиська. Власник арени пропонує гроші, щоб Сонні піддалася на користь чемпіона, але жінка відмовляється. Під час бою істота суперника ледве не перемагає, але в останню мить кероване Сонні чудовисько на ім'я Канівора пронизує його своєю загостреною головою. Бій стає сенсацією. Дженіфер, коханка власника арени Дікко, намагається спокусити Сонні до лесбійського сексу і несподівано нападає на неї, проштрикнувши схованими всередині передпліччя лезами. Власник арени добиває жінку, але виявляється, що насправді її людське тіло є телепатично керованим, а справжній мозок було пересаджено до тіла Канівори. Канівора-Сонні вбиває Дженіфер, хапає Дікко і запитує, чи тепер йому страшно.
2«Три роботи»Віктор Мальдонадо й Альфредо ТорресФіліп ГелаттДжон СкальціІспанія Blow Studio15 березня 201930 червня 2021
Після загибелі людства три роботи прибувають до одного з міст на екскурсію. Найвищий з них, Ікс-Бот-4000, не дуже добре знає хто були люди, чим двоє його супутників користуються, щоб регулярно жартувати. Зайшовши в покинутий дім, роботи зустрічають кота. Один з роботів припускає, що тварина може вибухнути, бо в людей була відеогра «Вибухові кошенята». Потім усі троє доходять до головного експоната — ядерної ракети. Кіт переслідує їх і, як виявляється, вміє говорити, бо він генетично модифікований. Роботів оточує зграя котів, які вимагають, щоб їх погладили.
3«Свідок»Альберто МіельгоАльберто Міельгооригінальний сценарійСША Pinkman.TV15 березня 201930 червня 2021
Працівниця борделю бачить у вікні навпроти вбивство. Вбивця помічає, що його жертва виглядає точно так само, як жінка у вікні, і береться її переслідувати. Жінка тікає безлюдними вулицями мегаполіса та дістається до боределю, щоб просити допомоги в свого знайомого Владіміра. Але той лежить без тями після оргії. Тож жінка хапає його пістолет і продовжує втечу. Вона опиняється в порожній квартирі, де вбиває переслідувача. У вікні навпроти вона бачить свідка — такого ж чоловіка, як щойно убитий.
4«Костюми»Франк БальсонФіліп ГелаттСтівен ЛьюїсСША Blur Studio15 березня 201930 червня 2021
Кілька родин фермерів пілотують роботизовані костюми, щоб захищати ферми він нападів іншопланетних хижаків. Однієї ночі навколо ферм відкриваються міжпросторові портали, звідки нападають іншопланетяни. Група фермерів у своїх костюмах стримують їхню навалу, поки решта ховаються в бункері. Один з фермерів підриває себе разом з костюмом, але це лише ненадовго стримує істот. З найбільшого порталу виходить особливо велика особина. Її вдається вбити завдяки роботизованому опудалу. Наприкінці камера віддаляється і виявляється, що ферми розташовані під величезним куполом на негостинній планеті.
5«Висмоктувач душ»Овен СалліванФіліп ГелаттКірстен КроссФранція Studio La Cachette15 березня 201930 червня 2021
Група археологів у супроводі найманих охоронців досліджує підземелля Дракули — стародавнього кровожерливого демона. Дракула нападає на молодого археолога та, вбивши його, сильнішає. Старий археолог із охоронцем тікають до своїх озброєних колег. Зброї замало, та старий учений розповідає легенду, що Дракула боїться кішок. У підземеллі виявляються кішки, що й затримує Дракулу, якого розриває вибухом. Дослідники тікають крізь потаємний хід, який приводить їх до печери, в якій сидить повно таких же демонів.
6«Коли Йогурт захопив світ»Віктор Мальдонадо й Альфредо ТорресДженіс РобертсонДжон СкальціІспанія Blow Studio15 березня 201930 червня 2021
Оповідач за кадром розповідає як внаслідок експерименту звичайний йогурт став розумним. Навіть більше — розумнішим за людей. Йогурт запропонував реформу економіки в обмін на владу над штатом Огайо. За рік він домігся, що лише цей штат вистояв у світовій економічній кризі. Отож, людство передало владу Йогурту, який побудував щасливе суспільство і став розсилати свої зразки в космос. Оповідач побоюється, що Йогурт одного разу покине людство і йому доведеться вирішувати проблеми самому.
7«За розломом Орла»Леон Берель, Домінік Бойден, Ремі Козира, Максим ЛуерФіліп ГелаттАластер РейнолдсФранція Unit Image15 березня 201930 червня 2021
Вантажний зореліт здійснює надсвітловий стрибок за скороченим маршрутом, що передбачає мізерну помилку в координатах. Прокинувшись від анабіозу, капітан Том виявляє, що зореліт потрапив на станцію, де він зустрічає свою колишню коханку Грету. Вона пояснює, що тут, за Розломом Орла[en], облаштували собі притулок усі, хто стали жертвами помилки в координатах. Том гарно проводить час із Гретою і вирішує пробудити свій екіпаж. Його колега Сюзі каже, що бачила сни про Грету і нападає на неї. Том починає підозрювати, що Грета — самозванка. Вона зізнається, що все навколо є симуляцією. Грета — це павукоподібна істота, що опинилася в цьому регіоні та вирішила допомагати іншим заблукалим, створюючи для них ілюзію щасливого життя. Том просить показати реальність і ненадовго бачить астероїд, оплутаний органікою, та справжню подобу Грети. Він просинається в момент прибуття на станцію та бачить Грету, не пам'ятаючи правди.
8«Вдалого полювання»Олівер ТомасФіліп ГелаттКен ЛюПівденна Корея Red Dog Culture House15 березня 201930 червня 2021
У Китаї син мисливця за духами, Лян, налагоджує стосунки з лисицею-перевертнем хулі-цзін на ім'я Сяю-Юн. Батько вчить убивати перевертнів, але Сяо-Юн пояснює Ляну, що вони просто зручна жертва. Минає час, починається індустріалізація. Лян стає механіком та іноді відвідує Сяо-Юн, яка каже, що з розвитком технологій магія зникає, а разом з нею — її здатність перетворюватися. Лян переїжджає до Гонконгу, де вчиться будувати автоматонів. Він зустрічає Сяо-Юн, що стала повією, та захищає її від британців. Одного разу Сяо-Юн просить у Ляна допомоги. Губернатор-збоченець силоміць частково замінив її тіло на механічні деталі, позбавивши здатності перетворюватися. Лян виготовляє їй нове механічне тіло, що може перемикатися між формою людини й лисиці. Сяо-Юн дякує йому та вирушає помститися всім чоловікам, які використовували її.
9«Звалище»Хав'єр Реціо ГарсіяФіліп ГелаттДжо Р. ЛансдейлІспанія Able & Baker15 березня 201930 червня 2021
Безхатько Дейв вважає сміттєве звалище домом і не збирається дозволити міському інспектору відібрати свою оселю. Він розповідає як виявив на звалищі чудовисько — мішанину сміття й істот, яка зжерла його товариша. Але Дейв подружився з чудовиськом і воно проковтує інспектора. Дейв каже, що не покине звалище — те, що йому справді потрібне, саме рано чи пізно опиняється там.
10«Перевертні»Габріель ПеннакйоліФіліп ГелаттМарко КлоосСША Blur Studio15 березня 201930 червня 2021
Десь у Афганістані двоє солдатів-перевертнів з армії США стикаються із загрозою з боку товаришів по службі. Хоча звичайні солдати користуються допомогою перевертнів, як-от загостреним нюхом, вони з презирством ставляться до таких, називаючи собаками. Вночі стається напад, ворожий перевертень убиває частину загону. Перевертень Декер розшукує вбивцю в селищі неподалік і наступної ночі вони сходяться в двобої. Декер перемагає, а після повернення на базу викидає свій жетон і ховає тіло товариша в пустелі.
11«Рука допомоги»Джон ЙеоФіліп ГелаттКлодін ГріггсВелика Британія Axis Studios15 березня 201930 червня 2021
На орбіті в астронавтку Александрію влучає космічне сміття. Її відкидає від корабля, а скафандр виявляється пошкоджений. Жінці не вистачить повітря до прибуття допомоги, але вона вирішує створити реактивну тягу, викинувши рукавицю. Вона обморожує руку і пролітає повз. Як останній шанс, Александрія відламує вже зледенілу руку і кидає її від себе. Це дозволяє долетіти до корабля, де астронавтка доповідає, що «рука допомоги» їй уже не потрібна.
12«Рибна ніч»Деміен НеновФіліп ГелаттДжо Р. ЛансдейлПольща Platige Image Studio15 березня 201930 червня 2021
Два торговці з заглухлого авто змушені заночувати посеред пустелі. Старший з них міркує, що пустеля колись була дном моря та припускає, що привиди морських жителів могли б навідуватися в ці місця. Вночі обоє бачать навколо безліч доісторичних риб, медуз і ракоподібних. Молодший торговець, захоплений видовищем, нехтує попередженням колеги, біжить уперед і його проковтує дунклеостей.
13«Щаслива 13-ка»Джером ЧенФіліп ГелаттМарко КлоосКанада Sony Pictures Imageworks15 березня 201930 червня 2021
Зореліт із номером 13-02313 має погану славу — два його екіпажі загинули. Саме він дістається в пілотування лейтенантці Каттер, яка відкидає забобони про номер 13. Вона виконує серію вильотів під час війни. Кожен виліт завершується успішно, за що зореліт отримує назву «Щаслива 13-ка». На черговому вильоті зореліт підбивають, він падає і Каттер вирішує підірвати його. Бомба не спрацьовує вчасно, але вибухає саме тоді, коли «Щасливу 13-ку» оточують вороги. Каттер отримує почесті та новий першокласний зореліт, але каже, що віддала б усе за ще один політ на «Щасливій 13-ці».
14«Зіма Блю»Роберт ВелліФіліп ГелаттАластер РейнолдсВелика Британія Passion Animation Studios15 березня 201930 червня 2021
Відомий художник Зіма після ста років мовчання дає інтерв'ю перед тим як показати свою останню роботу. Журналістка Клер розповідає його біографію. Зіма був потретистом, якого вабив космос. І він зайнявся створенням муралів на космічну тематику, в яких зображав геометричні фігури блакитного кольору. Потім він вирішив зробити сам космос полотном, фарбував у блакитний астероїди та цілі планети. Він замінив своє тіло кібернентичними протезами, ставши невразливим і безсмертним, щоб жити в будь-якому середовищі та відчувати космос без перешкод. Але Клер він розповідає іншу історію. Він був роботом-прибиральником басейну і перше, що побачив — це була плитка кольору «зіма блю». Кожен його власник удосконалював робота, він розвивався, поки не став майже як людина. Тепер художник бажає повернутися до свого початку і отримувати чисте задоволення від кольору «зіма блю». При скупченні глядачів він стрибає у басейн, де поступово розбирається, поки від нього не лишається основа — робот-прибиральник, який береться чистити басейн.
15«Мертва точка»Віталій ШушкоВіталій Шушкооригінальний сценарійРосія продюсер — Єлєна Волк15 березня 201930 червня 2021
Банда злодіїв-кіборгів грабує броньований конвой, аби викрасти мікрочип. Серед них є Новачок, для якого це перше завдання. Конвой виявляється під охороною робота, який убиває кіборгів, за винятком Новачка, котрому вдається знищити його комп'ютер. Новачок добуває мікрочип, але засмучений загибеллю товаришів. Його робот-водій проте показує, що особистості кіборгів були збережені заздалегідь, тож для них це звичайна справа.
16«Льодовиковий період»Тім МіллерФіліп ГелаттМайкл СвонвікУгорщина Digic Pictures / США Blur Studio / Канада Atomic Fiction15 березня 201930 червня 2021
Молода пара переїжджає в нову квартиру і знаходить загублену цивілізацію у морозилці свого старого холодильника. Час плине там дуже швидко, тому за десять хвилин з кам'яної доби виникає сучасна цивілізація, що потім, здавалося б, гине через ядерний вибух. Але за годину пара вирішує подивитися в холодильник знову і виявляє цивілізацію майбутнього, що розлітається по квартирі. За якийсь час у розмороженому холодильнику тиранозавр розганяє зграю мавп.
17«Історичні альтернативи»Віктор Мальдонадо й Альфредо ТорресФіліп ГелаттДжон СкальціДанія Sun Creature Studio15 березня 201930 червня 2021
Реклама додатка «Multiversity» демонструє 6 варіантів історії, яка сталася б, якби Гітлер загинув у дитинстві. Абсурд поступово наростає, смерть Гітлера призводить до лише пізнішої Другої світової війни, потім появи зброї на основі жиле, прибуття хтивих інопланетянок, висадки Путіна на Місяць, появи щурів-нацистів або до знищення самого часу.
18«Таємна війна»Іштван ЗоркоціФіліп ГелаттДевід В. АмендолаУгорщина Digic Pictures15 березня 201930 червня 2021
Елітні частини Червоної Армії борються з нечистою силою, що живе в глухих лісах Сибіру. Розвідник знаходить записник агента таємної поліції Гришина, де описано як Червона армія випустила демонів за допомогою кривавого ритуалу. Демони винищують усіх навколо, лейтенант Захаров боїться, що ця таємниця розкриється, дискредитувавши владу. Окчен і солдат Погодін пробиваються до гнізда демонів, де закладають вибухівку. Захаров наказує стояти на смерть і відсилає свого сина з проханням про бомбардування. Вибух не дає очікуваного результату, червоноармійці гинуть, а демони пожирають їхні трупи. Та потім до гнізда наближаються літаки.

Другий сезон (2021)[ред. | ред. код]

№ серії
(загалом)
№ серії
(в сезоні)
Назва серіїРежисер(и)Сценарист(и)Засновано на оповіданні автораАнімаційна студіяОригінальна дата показу [17]Дата показу українською
191«Автоматизоване обслуговування клієнтів»Meat Dept (Кевін Дан Вер Мейрен, Девід Ніколас, Лоран Ніколас)Джон Скальці та Meat DeptДжон СкальціФранція Atoll Studio14 травня 202130 червня 2021
У високотехнологічному місті для пенсіонерів людей обслуговують роботи. Несподівано робот-пилосос у будинку однієї жінки виходить з ладу. Він сприймає її собаку за сміття на намагається знищити. Спроби завадити роботу тільки погіршують становище — робот бачить загрозу і в господині будинку. Вона телефонує в службу підтримки, де автовідповідач дає поради, що провокують робота до ще більших руйнувань. Нарешті на допомогу приходить сусід, чиїм дробовиком жінка застрелює робота. Проте тепер всі роботи в місті сприймають її як загрозу. Жінка тікає з міста разом із сусідом і, схоже, зовсім цим не засмучена.
202«Лід»Роберт ВелліФіліп ГелаттРіч ЛарсонВелика Британія Passion Animation Studios14 травня 202130 червня 2021
На льодяну планету переселилася родина з Землі. В ній є двоє братів — Седвік і Флетчер. Седвік виявляється єдиною немодифікованою людиною на планеті, з нього глузують перехожі. Щоб довести свою сміливість, Седвік попри пересторогу брата вирішує піти з місцевою ватагою подивитися на льодяних китів. Тікаючи від китів, що пробивають лід, Флетчер ранить ногу, Седвік відтягує його і ватага спостерігає за китами. Згодом Седвік розуміє, що брат лише вдавав травму, аби той мав нагоду продемонструвати сміливість.
213«Зіркова команда»Дженніфер Ю НельсонФіліп ГелаттПаоло БачигалупіСША Blur Studio14 травня 202130 червня 2021
У майбутньому люди можуть омолоджуватися і жити вічно, тому «незареєстроване потомство» заборонено. Співробітник поліції Бріггз, якому доручається контроль за населенням, застрелює кількох дітей, але потім його починає мучити совість. Слова його коханки, що вона завагітніла б від нього, якби можна було, спонукають Бріггза замислитися про цінність дитячого життя. Він заходить до крамниці іграшок, де помічає стурбовану жінку Єву. Як виявляється, вона має малу дочку, яку переховує в руїнах за містом. Єва просить убити її, щоб дочка мала право жити. Бріггз не наважується і йде геть. Його колега має намір застрелити Єву, чому Бріггз прагне завадити. Поліцейські стріляють одне в одного, випадково даючи тим самим матері й дочці шанс на життя.
224«Сноу в пустелі»Леон Берелл, Домінік Бойдін, Ремі Козира, Максіме ЛуереФіліп ГелаттНіл АшерФранція Unit Image14 травня 202130 червня 2021
На пустельній планеті живе альбінос Сноу, котрого розшукують мисливці за головами. Жінка на ім'я Гіральд рятує його та пояснює, що Сноу має особливу мутацію — він безсмертний. Гіральд пропонує вирушити з нею на Землю, щоб використати його здібності для блага людства. Вона кохається зі Сноу, чия дружина понад століття тому вчинила самогубство. Потім Сноу потрапляє у засідку мисливця Баріса. В бійці Баріс убиває Гіральд, але вона виявляється кіборгом і добиває нападника. Оскільки Гіральд також безсмертна, Сноу вирішує жити з нею удвох.
235«У високій траві»Сімон ОттоФіліп ГелаттДжо Р. ЛенсдейлВелика Британія Axis Animation14 травня 202130 червня 2021
Уночі потяг несподівано спиняється на трав'янистій рівнині. Один пасажир виходить покурити й помічає дивні вогники в високій траві. Зацікавлений, він слідує за ними, поки не усвідомлює, що заблукав. На свій жах, він бачить, що з вогників виникають потворні людиноподібні істоти. Ці чудовиська переслідують пасажира, поки його не рятує провідник, відганяючи вогнем. Потяг рушає далі, провідник припускає, що ті істоти, яких він бачить не вперше, були заблукалими в траві людьми. Він радить нікому про це не розповідати, а втім пасажиру ніхто й не повірить. Коли поїзд віддаляється, в траві спалахує дедалі більше вогників.
246«По всьому будинку»Елліот ДієФіліп ГелаттЙоахім ХайнддермансВелика Британія Blink Industries14 травня 202130 червня 2021
Напередодні Різдва сестра з братом вирішують дочекатися та побачити Санту Клауса. На їхній подив і жах, Санта Клаус виявляється потворним чудовиськом. Він обнюхує дітей і, визначивши їх хорошими, відригує з пащі подарунки. Коли істота покидає будинок, діти міркують що сталося б, якби вони не були хорошими.
257«Бункер»Алекс БьютіФіліп ГелаттГарлан ЕллісонСША Blur Studio14 травня 202130 червня 2021
Після битви в космосі пілот потрапляє на пустельну планету. На щастя, там є бункер, але робот-ремонтник у ньому зламався та сприймає пілота за ворога. Робот розтрощує йому шолом і ламає пальці. Кілька разів непритомніючи, пілот пригадує свій політ і придумує обманути робота за допомогою ліхтарика. Приваблений світлом, робот нівечиться об стіни, а потім пілот добиває його та посилає сигнал з проханням про допомогу.
268«Потонулий велетень»Тім МіллерТім МіллерДжеймс БаллардСША Blur Studio14 травня 202130 червня 2021
Коли велетенське людське тіло вимивається на берег, це стає сенсацією, яку починає досліджувати місцевий вчений. Упродовж кількох днів він бачить як люди сприймають велетня за розвагу. Вони вилазять на нього, обмальовують графіті. Потім велетня розрубують і на березі лишається лише кілька кісток. Згодом частини тіла велетня з'являються по місту як сувеніри чи експонати. Та вчений продовжує пам'ятати велетня як величну людину, навіть людянішу за свої маленькі копії.

Третій сезон (2022)[ред. | ред. код]

№ серії
(загалом)
№ серії
(в сезоні)
Назва серіїРежисер(и)Сценарист(и)Засновано на оповіданні автораАнімаційна студіяОригінальна дата показу [17]Дата показу українською
271«Три роботи: стратегії виходу»Патрік ОзборнДжон СкальціДжон СкальціІспанія Blow Studio20 травня 202220 травня 2022
Три роботи входять у постапокаліптичне місто та влаштовують собі екскурсію по останніх спробах людства врятуватися. Вони відвідують поселення бідняків, яке загинуло в боротьбі з сусідами. Потім — проголошену окремою державою бурову вишку, де мільйонери надто довіряли машинам. І наостанок — космодром, з якого на Марс стартувала єдина ракета. Як з'ясовується у фіналі, Марс колонізували зовсім не люди, а кішки.
282«Погана поїздка»Девід ФінчерЕндрю Кевін ВокерНіл АшерСША Blur Studio20 травня 202220 травня 2022
На вітрильник у відкритому морі нападає величезний краб. Його вдається зганати до трюма і капітан Торрін іде в розвідку. Краб, говорячи через труп матроса, вимагає доставити себе на острів Файден. Капітан погоджується в обмін на своє життя. Під різними приводами він убиває членів своєї команди, щоб згодувати їх крабу. Капітан пропонує висадити істоту на безлюдному острові (що потребує довшого шляху), щоб не наражати жителів Файдена на небезпеку. Але краб породжує потомство і вимагає більше їжі. Торрін пропонує голосування за подальший курс і вбиває декількох моряків як зрадників. Останньому він розкриває, що всі проголосували однаково — за коротший шлях. Лишившись сам, капітан підпалює бочки з жиром і тікає на шлюпці. Краб із потомством імовірно гине.
293«Прекрасний пульс машини»Емілі ДінФіліп ГелаттМайкл СвонвікЯпонія Polygon Pictures20 травня 202220 травня 2022
Дослідницька місія на супутник Юпітера Іо завершується катастрофою. Самотня вціліла астронавтка Марта тяге труп колеги Бертон до посадкового модуля. Кисню виявляється замало, Марта вколює собі морфій, щоб побороти втому. В неї починаються галюціинації, де Іо розмовляє з Мартою через труп Бертон. Коли астронавтка вколює ще й амфетамін, Іо називає себе велетенською машиною, чиє призначення — пізнати Марту. Отямившись, Марта бачить, що кисень майже скінчився, і стрибає в океан, де зливається з Іо. Її голос потім чують на космічній станції.
304«Ніч мінімерців»Роберт Бісі, Енді ЛіонРоберт Бісі, Енді ЛіонДжефф Фаулер, Тім МіллерСША BUCK20 травня 202220 травня 2022
Епізод створено в стилі мініатюри. Спершу блюзнірський секс на кладовищі спричиняє світове нашестя зомбі. Ожилі мерці поширюються світом, а потім їхні ряди поповнюють мутанти, утворені аварією на заводі. Зомбі заповнюють весь світ і уряди держав запускають самознищення ядерними ударами. Та в масштабі галактики це стає лише маленьким спалахом.
315«Смертельний загін»Дженніфер Ю НельсонФіліп ГелаттДжастін КоатесСША Titmouse, Inc20 травня 202220 травня 2022
Спецпідрозділ США сержанта Нільсена отримує завдання зупинити ведмедя-кіборга, що втік з лабораторії ЦРУ. Кілька вцілілих попередників приєднуються до Нільсена та спускаються до таємної баз, де кіборг криваво розправився з усіма людьми. Бійці заманюють ведмедя в сховище зі зброєю, де дають йому останній бій. Кіборг гине, проте в його оці виявляється атомна бомба, що знищує базу.
326«Рій»Тім МіллерТім Міллер, Філіп ГелаттБрюс СтерлінгСША Blur Studio20 травня 202220 травня 2022
Земний посол Саймон відвідує гніздо космічних істот, відомих як Рій. Там Саймон зустрічає свою колегу Ґаліну, котра пояснює влаштування Рою. Ці істоти мають безліч каст, які живуть у невагомості мільйони років. Рій прийняв у свій симбіоз багато видів, які напевне були в минулому розумними, але стали спеціалізованими кастами. Ґаліна описує переваги життя в Рою, тоді як Саймон бажає викрасти яйце його матки, щоб створити власний Рій, слухняний людству. Він переконує колегу, що це не буде рабство, бо істоти Рою нерозумні. Та коли обоє викрадають яйце, каста солдатів неочікувано нападає на людей. Істота, схожа на мозок, захоплює контроль над Ґаліною, та каже через неї Саймону, що не дозволить експлуатувати Рій. Як пояснює істота, всіх своїх ворогів Рій перетворив на нові касти і така ж доля чекає на людей. Але, як вважає істота, люди швидше винищать самі себе. Вона пропонує допомогти в асиміляції людства, забезпечивши йому цим життя, та Саймон відмовляється.
337«Щури Мейсона»Карлос СтівенсДжо АберкромбіНіл АшерВелика Британія Axis Studios20 травня 202220 травня 2022
Фермер Мейсон дізнається, що щурі на його фермі еволюціонували і озброїлися. Він купує в компанії Traptech охоронні лазери, та скоро щурі здогадуються знищити їхні камери спостереження. Тоді Мейсон замовляє робота-скорпіона, що жорстоко розправляється зі щурами. В останньому бою щурі проявляють неабияку відвагу, що вражає фермера. Він добиває пошкодженого робота й домовляється зі щурами про мир. Вони п'ють віскі, зроблене з Мейсонового зерна, і фермер скасовує чек на робота.
348«Похований у склепінчастій залі»Джером ЧеньФіліп ГелаттАлан БакстерКанада Sony Pictures Imageworks20 травня 202220 травня 2022
Спецпризначенці під час звільнення заручника в печері виявляють, що і заручника і терористів щось обгризло до кісток. Загін виявляє дрібних павукоподібних істот, які вбивають майже всіх. Лише Коултард і Гарпер, тікаючи, опиняються в підземеллі, де бачать стародавній храм. Усередині вони виявляють закуте в ланцюги чудовисько, схоже на Ктулху. Істота бере Коултарда під телепатичний контроль, аби він звільнив її. Гарпер убиває Коултарда й бачить видіння звільнення чудовиська. За якийсь час зазомбована Гарпер іде пустелею, промовляючи щось чужою мовою.
359«Джібаро»Альберто М'єльгоАльберто М'єльго-США pinkman.tv20 травня 202220 травня 2022
Група конкістадорів рухається крізь ліс. З озера виходить сирена, одягнена в золото, і своєю піснею та танцем змушує конкістадорів убивати одне одного. Виживає єдиний глухий лицар Джібаро. Він ховається в лісі та ночує там. Уночі сирена засинає біля нього. Прокинувшись, Джібаро переслідує її. Сирена цілується з ним, але кусає за язик. Джібаро приголомшує її ударом голови, після чого зриває з неї золото та намагається винести його з собою. Коли він п'є воду з озера, то починає чути. Сирена заманює конкістадора піснею в воду, де той тоне поряд із купою таких самих охочих до наживи.

Сприйняття[ред. | ред. код]

На сайті-агрегаторі кінорецензій Rotten Tomatoes перший сезон серіалу отримав оцінку у 77 % (середній бал у 7.03 з 10), яка базується на 43 рецензіях[18]. Другий зібрав 80 %[19], а третій 100 % схвальних рецензій[20].

На сайті-агрегаторі кінорецензій Metacritic перший сезон серіалу отримав оцінку у 65 зі 100, яка базується на 4 рецензіях[21].

Згідно з IMDb, найбільше вподобані глядачами епізоди «Свідок», «Три роботи: стратегії виходу», «Вдалого полювання», «Зіркова команда», «Джібаро», «Таємна війна», «Перевага Сонні», «Зіма Блю», «За розломом Орла» та «Погана поїздка»[22].

Джеймс Темпертон у Wired прокоментував: «Еклектичний формат антології мав дозволити творцям шоу розповідати різноманітні, образні історії — як візуально, так і тематично». Проте «надмірне використання фотореалістичної CGI, неглибоких сюжетів і картонної акторської гри створює відчуття, ніби ви застрягли перед переглядом десятихвилинних роликів Destiny 2, які ви не можете пропустити». Також зауважувалося, що в короткометражках «Любові, смерта та роботів» жінки надто часто постають жертвами[23].

Сайт Screen Rant писав, базуючись на відгуках глядачів у Reddit, що сюжетам короткометражок бракує оригінальності та непередбачуваності, і вони надмірно претензійні. Хоча критики хвалять картинку та звук, сценарна робота переоцінена[24].

Український дубляж[ред. | ред. код]

Українською мовою серіал дубльовано студією «Postmodern» на замовлення Netflix у 2021 році. Реліз українського дубляжу першого та другого сезону мав відбутися 14 травня 2021 року, разом з релізом другого сезону разом з яким у всіх серіях першого та другого сезону було додано інформацію про український дубляж, але через технічну помилку українськомовну аудіодоріжку додали аж через 6 тижнів 30 червня 2021 року.

В дублюванні першого та другого сезону брали участь наступна творча команда
  • Перекладач — Надія Бойван
  • Режисер дубляжу — Катерина Брайковська
  • Звукорежисер — Наталя Литвин
  • Звукорежисер перезапису — Андрій Желуденко
  • Менеджер проєкту — Ольга Негієвич
В дублюванні першого сезону брали участь наступні актори

Додатковий акторський склад: Олег Лепенець (еп. 16), Петро Сова (еп. 16) та інші

В дублюванні другого сезону брали участь наступні актори

Додатковий акторський склад: Ольга Радчук (еп. 3), Катерина Брайковська (еп. 4), Наталя Романько-Кисельова (еп. 7), Оксана Гринько (еп. 7-8), Роман Чорний (еп. 8), Михайло Кришталь (еп. 8), Дмитро Сова (еп. 8), Павло Скороходько (еп. 8) та інші.

Джерела[ред. | ред. код]

  1. а б в г Watch Love, Death & Robots | Netflix Official Site. www.netflix.com (англ.). Архів оригіналу за 23 травня 2022. Процитовано 23 травня 2022.
  2. https://www.ign.com/articles/2019/02/14/netflixs-love-death-robots-trailer-premiere-date-release [Архівовано 15 лютого 2019 у Wayback Machine.] Netflix's Love, Death & Robots Trailer: First Look at Tim Miller and David Fincher's Surreal Animated Anthology
  3. «Кохання, смерть та роботи»: вийшов другий сезон серіалу Netflix. vibeme.com.ua. 2021
  4. а б Villei, Matt (19 травня 2022). 'Love, Death, + Robots' Volume 3: Watch a New Episode Before the Premiere. Collider (англ.). Процитовано 10 січня 2024.
  5. Temperton, James (16 березня 2019). Netflix's Love, Death & Robots is sexist sci-fi at its most tedious. Wired UK. ISSN 1357-0978. Архів оригіналу за 15 травня 2021. Процитовано 24 березня 2019.
  6. Fear, David (18 березня 2019). 'Love, Death & Robots' Review: Netflix's 'Heavy Metal' For Post-Millennials. Rolling Stone. Архів оригіналу за 28 червня 2021. Процитовано 24 березня 2019.
  7. Schager, Nick (15 березня 2019). From Latex Strippers to Killing Hitler: Inside Netflix's Wildest Series. Daily Beast. Архів оригіналу за 12 вересня 2019. Процитовано 18 березня 2019.
  8. https://www.highsnobiety.com/p/netflix-love-death-robots-trailer/ Netflix Shares Trailer for David Fincher's NSFW Animated Series ‘Love, Death + Robots’
  9. а б AMBASSADOR21 Netflix show official trailer | Ambassador21. ambassador21.com (амер.). 19 березня 2019. Процитовано 10 січня 2024.
  10. Zinski, Dan (14 лютого 2019). David Fincher & Deadpool Director’s Love Death & Robots Gets Trailer, Premiere Date. ScreenRant (англ.). Процитовано 10 січня 2024.
  11. Ramos, Dino-Ray (20 березня 2019). Netflix Denies Shuffling Episode Order Of ‘Love, Death & Robots’ Based On Sexual Orientation. Deadline (амер.). Процитовано 10 січня 2024.
  12. Tangcay, Jazz (18 січня 2022). ‘Dune’ and ‘Encanto’ Lead Visual Effects Society Nominations. Variety (амер.). Процитовано 10 січня 2024.
  13. Prepare for more strange futures in the trailer for Volume 2 of Netflix's 'Love, Death & Robots'. SYFY Official Site (амер.). 19 квітня 2021. Процитовано 10 січня 2024.
  14. Pedersen, Erik (21 грудня 2021). Annie Awards Nominations: ‘Raya And The Last Dragon’ & ‘Encanto’ Lead Field For Animation Prizes. Deadline (амер.). Процитовано 10 січня 2024.
  15. babrams (9 травня 2022). "Love Death + Robots Volume 3" Drops Deliciously Insane Trailer. Motion Picture Association (амер.). Процитовано 10 січня 2024.
  16. Love, Death + Robots volume 3 air date confirmed by Netflix. Digital Spy (en-GB) . 19 квітня 2022. Процитовано 10 січня 2024.
  17. а б в Love, Death & Robots – Listings. The Futon Critic. Процитовано 9 березня 2019.
  18. Love, Death & Robots: Season 1. Rotten Tomatoes (англ.). Fandango[en]. Архів оригіналу за 19 березня 2019. Процитовано 15 травня 2021. (англ.)
  19. Love, Death + Robots (англ.), процитовано 7 жовтня 2022
  20. Love, Death + Robots (англ.), процитовано 7 жовтня 2022
  21. Love, Death & Robots Reviews: Season 1. Metacritic. Архів оригіналу за 12 вересня 2019. Процитовано 15 травня 2021. (англ.)
  22. Pacheco, Diego Pineda (1 липня 2022). 10 Best Episodes of 'Love, Death & Robots,' Ranked By IMDb. Collider (амер.). Процитовано 7 жовтня 2022.
  23. Nast, Condé. Netflix's Love, Death & Robots is sexist sci-fi at its most tedious. Wired UK (en-GB) . ISSN 1357-0978. Процитовано 7 жовтня 2022.
  24. Saab, Hannah (23 травня 2022). Love, Death & Robots: 10 Unpopular Opinions (According To Reddit). ScreenRant (амер.). Процитовано 7 жовтня 2022.

Посилання[ред. | ред. код]