Крістофер Йонссон

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Крістофер Йонссон
Christofer Johnsson
Зображення
Зображення
Йонссон з Therion у 2008 році.
Основна інформація
Дата народження 10 серпня 1972(1972-08-10) (51 рік)
Місце народження Уппландс-Весбю
Роки активності 1987 - по сьогодні
Громадянство Швеція Швеція
Професія музикант, співак, автор пісень
Інструменти гітара і вокал[d]
Жанр симфонічний метал
прогресивний метал
дез-метал
Колективи Therion
Лейбли Nuclear Blast
megatherion.com/en/
CMNS: Файли у Вікісховищі

Крістофер Йонссон (нар. 10 серпня 1972(19720810)) — шведський музикант, співак, автор пісень. Є засновником і лідером музичного гурту Therion.[1]

Біографія[ред. | ред. код]

Народився 10-ого серпня 1972 року у передмісті Стокгольма.

У дитинстві Крістофер полюбляв слухати класичну музику, але поступово почав більше слухати іншу музику, зокрема рок і метал. У семирічному віці почув першу пісню прогресивного року у норвезькій дитячий телепрограммі. У 9-річному віці років почав слухати The Beatles. Вже у віці одинадцяти років Крістофер слухає такі важкі гурти як Accept, Judas Priest, W.A.S.P., Iron Maiden, Saxon, Motorhead, Venom, Manowar та інші. У 14 років починає слухати дуже популярний тоді стиль треш-метал, а зокрема такі гурти як Metallica, Slayer, Anthrax.

У 1987 році створює свій власний гурт, який спочатку має назву «Demonoid», а потім змінюється на «Therion» (англ. звір). Стиль гурту поступово змінювався з дез-металу до симфонічного металу (після виходу у 1996 році альбому Theli). 21ого березня 2006 року на офіційному сайті Therion з'явилося повідомлення про те, що Крістофер Йонссон більше не буде виконувати роль вокаліста у гурті Demonoid у зв'язку з небажанням співати гроулінгом та за нестачею часу. Також не буде вокалістом і у Therion, але гурт не кидає і буде в ньому гітаристом.

Цікавиться історією, психологією, окультизмом та магією. Є членом містичного ордена «Ложа Червоного Дракона» (Dragon_Rouge[en]).

Особисте життя[ред. | ред. код]

Йонссон проживає у віллі («Villa Adulruna») на півдні Стокгольма зі своєю сім'єю.

Гурти та проекти[ред. | ред. код]

Цікаві факти з життя[ред. | ред. код]

Ставлення до України[ред. | ред. код]

Крістофер завжди був відвертим прихильником російської культури[2]. Від початку російського вторгнення якихось публічних заяв від Крістофера з цього приводу не було. Проте, на початку березня 2024 на своїй сторінці vk.ru[3][4] Крістофер повідомив про плани провести тур по росії і очікувано отримав на це схвальну підтримку підписників. Коли скріншоти допису з vk.ru розлетілися іншими пабліками, його було видалено, а сам Крістофер зробив опитування в Facebook[5] де намагався з'ясувати чи є культура поза політикою.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Therion Biography. www.therion.se. Архів оригіналу за 25 листопада 2014. Процитовано 28 травня 2015.
  2. THERION спелся с группой АРКОНА. Осенний концерт в Минске, Владимир Соловьев, мед и Антихрист.
  3. Christofer Johnsson. christoferjohnsson.
  4. THERION, Christofer Johnsson: «Я начал вести переговоры с промоутерами относительно тура в России, но это не так просто».
  5. Christofer Johnsson. chris.vontherion.