Куліш Ольга Володимирівна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ольга Володимирівна Куліш
Народилася 27 жовтня 1961(1961-10-27) (62 роки)
м. Кривий Ріг, Дніпропетровська область, Українська РСР, СРСР СРСР
Громадянство СРСР СРСРУкраїна Україна
Місце проживання Луцьк
Діяльність журналістика
Alma mater Київський політехнічний інститут
Діти син Володимир
Нагороди
Орден княгині Ольги ІІІ ступеня
Орден княгині Ольги ІІІ ступеня
Заслужений журналіст України
Заслужений журналіст України

О́льга Володи́мирівна Кулі́ш (нар. 27 жовтня 1961(19611027), м. Кривий Ріг, Дніпропетровська область) — українська журналістка і громадська діячка.

Член Національної спілки журналістів України.

Життєпис[ред. | ред. код]

Народилася в м. Кривий Ріг на Дніпропетровщині в родині робітників. Мати з Шумського району Тернопільської області, батько — з Луцького району Волинської області[1]. З 1968 року живе в Луцьку. Навчалася в Луцькій середній школі № 1, яку закінчила із золотою медаллю 1978 року. Вищу освіту здобула на електроакустичному факультеті Київського політехнічного інституту за спеціальністю звукотехніка (1978—1984). Пройшла творчі стажування за кордоном: Велика Британія (1997), США (1997), коледж журналістики Університету штату Джорджія, українська служба «Голосу Америки» (США, 2003).

З 1984-го — працівниця Волинської ОДТРК: інженерка, випускова редакторка, редакторка, старша редакторка, заступниця головного редактора, головна редакторка, заступниця генерального директора з творчих питань, з 2003 року — перша заступниця генерального директора, з листопада 2010 року — генеральна директорка, згодом — директорка філії ПАТ «НСТУ» «Волинська регіональна дирекція». До 28 лютого 2019 року була продюсеркою телеканалу «12 канал» (м. Луцьк).

Спільно з колегами створювала Волинське державне телебачення (1992) і була першою керівницею телевізійного колективу (1991—1995). Власна творчість пов'язана з політичною журналістикою та художньо-публіцистичним мовленням.

Переїхавши до Києва, працювала в підрозділах інформаційної політики Міністерства оборони України.

З квітня 2024 року — начальник Управління інформаційної політики Державного комітету телебачення і радіомовлення України[2].

Громадська діяльність[ред. | ред. код]

У травні 2017 року обрана до секретаріату НСЖУ. Член правління Волинської організації НСЖУ. Голова Волинського пресклубу, ініціаторка проведення багатьох проєктів, спрямованих на розвиток волинської журналістики. Керівниця представництва ВБФ «Журналістська ініціатива» у Волинській області.

Нагороди, відзнаки[ред. | ред. код]

Лауреатка міжнародних і всеукраїнських телерадіофестивалів і конкурсів. Загальнонаціональною програмою «Людина року Волинського краю 2007» визнана професіоналкою року в номінації «Журналістика».

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]

  • Куліш Ольга Володимирівна. volynnews.com. Архів оригіналу за 10 травня 2016. Процитовано 24 грудня 2016.