Ланцюги (фільм)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ланцюги
Chained
Жанр драма, мелодрама
Режисер Кларенс Браун
Продюсер Кларенс Браун
Гант Стромберг
Сценарист Джон Лі Мегін
Френсіс Гудріч
Альберт Гекетт
У головних
ролях
Джоан Кроуфорд
Кларк Гейбл
Оператор Джордж Дж. Фолсі
Композитор Герберт Стотгарт
Монтаж Роберт Керн
Художник Седрік Гіббонс
Кінокомпанія Metro-Goldwyn-Mayer
Дистриб'ютор Metro-Goldwyn-Mayer
Тривалість 76 хв.
Мова англійська
Країна США США
Рік 1934
Кошторис $544,000
Касові збори $1,988,000
IMDb ID 0024963
CMNS: Ланцюги у Вікісховищі

«Ланцюги» («Chained») — американська мелодрама режисера Кларенса Брауна 1934 року.

Сюжет[ред. | ред. код]

Бажаючи одружитися зі своєю помічницею Діаною Ловерінг, магнат судноплавства Річард Філд просить свою дружину, яка живе за кордоном, дати розлучення. Однак дружина не хоче втрачати свій соціальний статус і відмовляє в проханні Річарду, готова змиритися навіть з коханкою чоловіка. Хоча Діана стверджує, що вона буде любити його і не розраховує на шлюб, але Річард сповнений рішучості домогтися свого. Він умовляє Діану здійснити морську подорож в Південну Америку, на одному з його кораблів, щоб у розлуці перевірити почуття.

Діана погоджується на круїз і дає обіцянку повернутися, що б не сталося. Це було необачна клятва, оскільки вона не підозрювала, що її почуття лише симпатія і ніжна прихильність, а справжнє почуття накриє її з головою, коли вона познайомиться на борту судна з Майком Бредлі — успішним власником ранчо в околицях Буенос-Айреса. Розуміючи, що вона потрапила у власну пастку і не в силах розірвати ланцюги, вона намагається заглушити почуття, але повторна зустріч в готелі і проведений разом час на ранчо, змушує визнати всю глибину своїх почуттів.

Діана розповідає Майку, що вона пов'язана зобов'язаннями і не зможе зрадити Річарда. Закохані приходять до угоди, що Діана повинна повернутися додому і пояснити все Річарду. Але після повернення Річард їй оголошує, що він домігся розлучення з дружиною і тепер до їхнього шлюбу всі шляхи відкриті. Знаючи як її любить Річард, Діана готова принести свою любов на жертовний вівтар, не розуміючи, в яку безодню безвиході вона затягне всіх трьох.

У ролях[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]