Луцій Волузій Сатурнін (консул-суфект 12 року до н. е.)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Луцій Волузій Сатурнін
Народився 60 до н. е.
Lucus Feroniaed, Капена, Провінція Рим, Лаціо, Італія
Помер 20[1]
Країна Стародавній Рим
Діяльність політик, військовослужбовець
Посада консул
Батько Quintus Volusiusd
Мати Claudiad
У шлюбі з Nonia Pollad
Діти Луцій Волусій Сатурнін[1] і Volusia Saturninad

Луцій Волузій Сатурнін (лат. Lucius Volusius Saturninus, 60 рік до н. е. — 20 рік н. е.) — політичний діяч ранньої Римської імперії, консул-суфект 12 року до н. е.

Життєпис[ред. | ред. код]

Походив з роду нобілів Волузіїв. Син Квінта Волузія Сатурніна, префекта у 51—50 роках до н. е., та Клавдії. З 14 року до н. е. входив до колегії септемвірів епулонів. У 12 році до н. е. став консулом-суфектом разом з Гаєм Валгієм Руфом. Йому надавалися цензорські повноваження для перевірки декурій вершників. З 7 до 6 року до н. е. займав посаду проконсула провінції Африка. У 4—5 роках н. е. був імператорським легатом у провінції Сирія.

Родина[ред. | ред. код]

Дружина — Нонія Полла

Діти:

Джерела[ред. | ред. код]

  • Fast. Cupr., Inscr. It. XIII 1, p. 244 f. (лат.)
  • Fast. magistr. vic., ebd. p. 284. (лат.)
  • Bengt E. Thomasson: Fasti Africani. Senatorische und ritterliche Ämter in den römischen Provinzen Nordafrikas von Augustus bis Diokletian. Paul Åströms Förlag, Stockholm 1996, ISBN 91-7042-153-6, (Skrifter utgivna av Svenska Institutet i Rom Serie in 4°: 53), S. 23, P 9. (швед.)
  1. а б в Любкер Ф. Volusii // Реальный словарь классических древностей по Любкеру / под ред. Ф. Ф. Зелинский, А. И. Георгиевский, М. С. Куторга и др. — СПб: Общество классической филологии и педагогики, 1885. — С. 1469.