Львівський холодокомбінат

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
ПрАТ «Львівський Холодокомбінат»
Тип Приватне акціонерне товариство
Форма власності публічна компанія
Галузь харчова промисловість
Гасло Ми любимо морозиво!
Засновано 1942
Штаб-квартира Львів, Україна
Продукція морозиво
Власник(и) Копитко Богдан Йосипович[1]
Співробітники 400 (в сезон 1000)
www.limo.ua

Приватне акціонерне товариство «Львівський холодокомбінат» займається виробництвом та реалізацією морозива.

Історія[ред. | ред. код]

ПрАТ «Львівський холодокомбінат» — це підприємство з значним в Україні досвідом у виготовленні морозива. Холодні ласощі у Львові почали виготовляти понад 66 років тому.

У 1942 році на околиці міста німці збудували потужний холодильний комплекс площею понад п'ять тисяч квадратних метрів. У холодильнику зберігали НЗ-запаси: морожені м'ясо, рибу та фрукти.

Через чотири роки у 1946 на базі холодильника почали виготовляти морозиво. У ті часи у місяць виготовляли 40-50 тонн морозива.

Старе обладнання

За часів радянської влади інженери розробили проект ще одного потужного холодильника.

У 1964 році біля першого холодильника зводять новий, розрахований на 10 тисяч тонн мороженої продукції. Оскільки площа холодильного комплексу значно побільшала, на його території вирішили відкрити фабрику з виробництва морозива. На підприємстві з'явилась змога виготовляти до 300 тонн продукції у місяць.

У 60-ті роки на фабриці працювали 140 робітників-фасувальників. За рік на підприємстві виготовляли 4-5 тисяч тонн морозива.

Нове обладнання на підприємстві

Незважаючи на буремні 90-ті роки робота на підприємстві не припинялась ні на день.

У 2004 році на підприємстві відбулася модернізація, були закуплені нові лінії з виробництва морозива.

Після модернізації підприємства кількість виготовленої продукції щороку зростає.

У 2004 році на фабриці випускали 4 000 тонн морозива, в 2005 — 6 000 тонн, в 2007 — 8000 тонн, 2009 — 10 000 тонн, 2011 — 11 000 тонн.

У цьому році на підприємстві планується виготовити 13 000 тонн морозива.

Сьогодні Львівський холодокомбінат входить у п'ятірку найкращих українських виробників морозива. В асортименті підприємства 150 різновидів продукції.


Діяльність[ред. | ред. код]

На ринку морозиво виробництва ПрАТ «Львівський холодокомбінат» представлено під торговою маркою «ЛІМО». Асортимент морозива ТМ «ЛІМО» налічує понад 110 видів продукції, серед яких: ріжок, ескімо, вафельний стакан, брикет, морозиво у полістирольному стакані, фруктовий лід, морозиво у відерках, вагове, у контейнерах, морозиво-торт, морозиво-рулет, моноліт.

Процес виробництва морозива

Компанія також займається виробництвом та реалізацією глазурей різних видів та фруктових наповнювачів.

З 2010 року ПрАТ «Львівський холодокомбінат» розпочав випуск заморожених напівфабрикатів, а саме пельменей та вареників в широкому асортименті преміум-якості. Пельмені та вареники випускаються під ТМ «Лімо».

З 2010 року ПрАТ «Львівський холодокомбінат» ТМ «Лімо» отримав сертифікат на систему управління якістю ДСТУ ISO 9001:2009.

З 2011 року ПрАТ «Львівський холодокомбінат» ТМ «Лімо» сертифікував впроваджену на підприємстві систему управління безпечністю харчових продуктів відповідно до вимог міжнародного стандарту ISO 22000:2005.

Нагороди та відзнаки[ред. | ред. код]

Нагороди з виставки «Світ морозива та холоду -2011»

ТМ «Лімо» взяла участь у міжнародній спеціалізованій виставці «Світ морозива та холоду -2011», що проходила у м. Києві 1-4 березня 2011 року. На стенді компанії, який було визнано одним з найкращих, було представлено понад 90 видів морозива, презентовано напрям збутової діяльності — кондитерські глазурі та фруктові наповнювачі в асортименті, напрям пельменів та вареників преміум-класу, масла солодковершкового та тіста замороженого. На стенді щоденно велася активна робота з потенційними дистриб'юторами, постачальниками, контрагентами. Споживачі могли отримати вичерпні відповіді по питаннях виробництва, збуту та маркетингу.

Так, за результатами конкурсу на найкращу якість морозива, ТМ «Лімо» здобула 2 золоті та 6 срібних нагороди, а за результатами конкурсу на найкращий дизайн упаковки — одразу три золоті медалі.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Структура власності компанії ПРАТ «ЛЬВІВСЬКИЙ ХОЛОДОКОМБІНАТ». opendatabot.ua (укр.). 13 лютого 2023. Процитовано 13 лютого 2023.

Джерела[ред. | ред. код]