Медаль «За кампанію в Південно-Західній Африці»

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Медаль «За кампанію в Південно-Західній Африці»
Тип орден
Нагородження
Нагороджені:
Черговість

Пам'ятна медаль повстання в Південно-Західній Африці 1904–06 (нім. Denkmünze an den südwestafrikanischen Aufstand 1904–06) — нагорода Німецької імперії.

Історія[ред. | ред. код]

Медаль була заснована імператором Вільгельмом 19 березня 1907 року для нагородження військовослужбовців та цивільних, які відзначилися під час придушення повстання гереро і нама в Німецькій Південно-Західній Африці.

Опис[ред. | ред. код]

Кругла бронзова (для комбатантів) або сталева (для некомбатантів) медаль. На аверсі зображена повернута вліво голова Германії з написом SUEDWEST AFRIKA 1904-06 (Південно-Західна Африка 1904-06), на реверсі — ініціал імператора W II з імператорською короною і схрещеними мечами, оточений по колу написом DEN SIEGREICHEN STREITERN (укр. Переможний боєць). На реверсі медалі для некомбатантів — напис VERDIENST UM DIE EXPEDITION (укр. Заслуги в експедиції), а заміть мечів зображена лаврова гілка. Медаль носилась на лівому боці грудей на біло-чорній стрічці шириною 35 мм з горизонтальними червоними смугами.

До учасників боїв до медалі додавались 16 застібок, на яких вказане місце бою:

Застібки виготовлялись з позолоченої латуні і кріпились до стрічки медалі. Якщо нагороджений брав участь у кількох боях, застібки кріпились послідовно одна під одною.

Література[ред. | ред. код]

  • Armee-Verordnungs-Blatt 1907 Nr. 8. Veröffentlichung Nr. 95, Seite 90

Посилання[ред. | ред. код]