Модуль:Convert/data/документація

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Це сторінка документації для Модуль:Convert/data

Тут лежать описи одиниць вимірювання, які Модуль:Convert застосовує для перетворення величин. Докладна документація розташована на сторінці саме того модуля (Модуль:Convert/документація).

Не додавайте опис одиниць на цю сторінку вручну. Спочатку слід додати визначення величини у Модуль:Convert/документація/conversion data/документація. На сторінці Обговорення модуля:Convert/makeunits буде сформовано потрібний опис. Потім слід оновити цю сторінку, скопіювавши результати з Модуль:Convert/makeunits.

Поки допоміжні модулі до української Вікіпедії не перенесено, а сам модуль до української мови не адаптований, то додавання нових описів неможливо.

Тимчасово опис нових одиниць можна додати в Модуль:Convert/extra (до того, як включати їх у цю основну таблицю).

Щодо перекладання[ред. код]

Оскільки модуль Convert все ж застосовується (хоча перенесений він без допоміжних модулів), то зацікавлені дописувачі потроху перекладають назви окремих одиниць з англійської.

Перекладання наявних описів одиниць варто робити з урахуванням того, що повні назви одиниць модуль показує некоректно (в українській мові такі назви мають відмінюватися, а неадаптований модуль такої функціональності не має). Тому повні назви (параметр name2) слід перекладати скорочено.

Переклади варто узгодити з описом у статті Перетворення одиниць вимірювання.

Наприклад, скороченням для години є «год» (а не «г» — це скорочення для грам).