Нагрудний знак «Софія Русова»

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Нагрудний знак «Софія Русова»

Нагру́дний знак «Софі́я Ру́сова» — до 2013 року - заохочувальна відзнака Міністерства освіти і науки України. Відзнаку названо іменем українського педагога та громадської діячки Софії Русової. З 2007 року мала третій (найвищий) ступінь серед відзнак, запроваджених міністерством.

Відомості про нагороду[ред. | ред. код]

11 липня 2005 року затверджено Положення про нагородження нагрудним знаком «Софія Русова».[1]

13 липня 2007 року заохочувальні відомчі відзнаки МОНУ поділили на 3 ступені, нагрудний знак "Софія Русова" було віднесено до ступеня III.[2]

30 липня 2013 з метою уніфікації відомчих нагород нагородження нагрудним знаком "Софія Русова" у якості відомчої заохочувальної відзнаки МОНУ було скасовано.[3]

Знаком нагороджувалися наукові, науково-педагогічні і педагогічні працівники за значний особистий внесок у розвиток дошкільної та позашкільної освіти, які домоглися визначних успіхів у навчанні та вихованні підростаючого покоління, науковому та навчально-методичному забезпеченні дошкільної освіти, підготовці висококваліфікованих педагогічних працівників для дошкільних навчальних закладів.

Подання про нагородження вносилось Міністерству освіти і науки України Міністерство освіти і науки Автономної Республіки Крим, управління освіти і науки обласних, Київської і Севастопольської міських державних адміністрацій, Академія педагогічних наук України, ЦК профспілки працівників освіти і науки України, вищі навчальні заклади.

Рішення про нагородження нагрудним знаком ухвалювалось Колегією Міністерства освіти і науки України, затверджувалося наказом Міністра і публікувалося в газеті «Освіта України».

Питання щодо нагородження нагрудним знаком розглядалось Колегією Міністерства освіти і науки України раз у квартал.

Література[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]

  1. Положення про нагородження нагрудним знаком "Софія Русова" Міністерства освіти і науки України. Верховна Рада України. 11 липня 2005. Архів оригіналу за 23 лютого 2022. Процитовано 28 вересня 2020.
  2. Про затвердження Положення про відомчі заохочувальні відзнаки Міністерства освіти і науки України. Верховна Рада України. 13 липня 2007. Архів оригіналу за 22 січня 2022. Процитовано 28 вересня 2020.
  3. Про затвердження Положення про відомчі заохочувальні відзнаки Міністерства освіти і науки України. Верховна Рада України. 30 липня 2013. Архів оригіналу за 30 листопада 2018. Процитовано 28 вересня 2020.