Нові Месники (комікс)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Нові Месники
New Avengers
Обкладинка українського видання
Загальні дані про видання
Видавець
Країна США США
Мова англійська
Формат комікс
Дата публікації 16 липня 2013 — 18 листопада 2014
Головні герої
Творча команда
Творець(і) Браян Майкл Бендіс
Сценарист(и) Джонатан Гікмен
Художник(и) Стів Ептінґ та Рік Маґяр
Колорист(и) Френк Дармата
Технічні дані про видання
Віковий рейтинг 16+
К-сть сторінок 140
К-сть випусків Vol. 3 (2013-2015):
33 випуски / 8 томів
Переклад українською
Перекладач(і) Матвієнко Анастасія та Еван Вольф

«Нові Месники» (англ. «New Avengers») — серія коміксів. Оригінальний старт серії відбувся ще у січні 2005 року (Vol. 1). Проте старт публікацій серія яка згодом буде видана в українському виданні розпочався у 2013 році видавництвом Marvel, і складається з 33 випусків та 8 томів з ними.

Перші два томи були написані Браяном Майклом Бендісом і зображували паралельну версію найвідомішої команди супергероїв Marvel - Месники. Третій був написаний Джонатаном Гікменом і зображував групу персонажів під назвою Ілюмінати[1]. Четвертий написаний Елом Юінґом і зображує колишню науково-терористичну групу A.I.M, скорочено від англ. Avengers Idea Mechanics (буквально укр. Оперативна ідея Месників), ця польова команда привласнила собі назву "Нові Месники".

У грудні 2019 року видавництво Північні Вогні, яке вже стало офіційним ліцензатом Marvel, анонсувало випуск третього тому серії у форматі TPB[en] українською мовою.
Перший випуск готується до друку 2019 року, його анонс та презентація відбулася на локальній події для поціновувачів ґік-культури Comxfest.

Історія[ред. | ред. код]

У січні 2013 року, серія Нові Месники була перенумерована з нового тому, сценарій до історій коміксів написав Джонатан Гікмен, а Стів Ептінґ проілюстрував ці історії. Новий том сконцентрувався на могутній групі, відомій як Ілюмінати. У групу входять: Чорний Грім, Капітан Америка, Доктор Стрендж, Залізна Людина, Містер Фантастік і Немор, які зібралися разом, щоб протистояти загрозі вторгнень. Чорна Пантера і Рід Річардс з'ясували, що загальний розпад всесвітів насправді зосереджений на Землі, та викликає зіткнення різних всесвітів один з одним, а оригінальна Земля у центрі цієї події. У третьому випуску, Чорна Пантера, який раніше виступав проти існування Ілюмінатів, приєднується до групи, так само як і Звір, який заповнити місце, яке звільнилось після смерті Професора Ікс. У тому ж номері Капітан Америка покидає команду. У випуску #12, після того, як брат Чорного Грома — Максимус — допоміг Ілюмінатів перемогти армію Таноса, він приєднався до команди. Брюс Беннер також приєднався до команди, а саме у паралельній серії про основну команду Avengers Vol. 5 #28, після того як сам дізнався про те, що всесвіт розпадається.

Сюжет[ред. | ред. код]

Том 1. Все помирає[ред. | ред. код]

Ілюмінати повинні возз'єднатися, щоб запобігти зіткненню нашого всесвіту з іншим! Це блискуча і найпотужніша команда всесвіту Marvel: Чорна пантера, Залізна людина, Доктор Стрендж, Чорний Грім, Містер Фантастік, Немор і Звір — озброєні шістьма Каменями Вічності проти нескінченної кількості паралельних реальностей та земель. Але їх завдання ускладнюється коли у команді присутні "старі ранами", брехня і таємні плани. Коли Ілюмінати переживають своє вторгнення у перший вимір, можуть члени цього вільного братства довіряти один одному настільки, щоб використовувати Камені Вічності злагоджено? І коли вони дізнаються, що Земля є центром смерті всесвіту, чи не означає це, що знищення її може врятувати усі інші реальності? І тут входить пожирач світів — Ґалактус — як Ілюмінати доходять до несподіваного рішення!

У збірку входять New Avengers (Vol. 3) #1-6.

Склад команди[ред. | ред. код]

Хоч перезапущена серія і зберегла назву Нові Месники, але головною командою серії стали — Ілюмінати.
Члени на момент New Avengers Vol. 3 #3.

Оригінальна команда[ред. | ред. код]

Персонаж Справжнє ім'я Приєдналися у Примітки
Містер Фантастік Рід Річардс New Avengers #7 (липень 2005)

[заснували команду]

Також лідер Фантастичної Четвірки.
Доктор Стрендж Стівен Стрендж Верховний чаклун та захисник Землі.
Неймор Неймор МакКензі Король Атлантиди, вийшов у Avengers Vol. 5 #40.
Чорний Грім Блекаґар Болтаґон Король Нелюдей.
Залізна людина Ентоні "Тоні" Старк Також член Месників.
Професор Ікс Чарльз Ксав'єр Вбитий у Avengers vs. X-Men #11.

Новобранці[ред. | ред. код]

Персонаж Справжнє ім'я Приєднався/лися у Примітки
Медуза Медусаліз Амеквелін Болтаґон Avengers Vol. 4 #8 Покинула команду у Avengers Vol. 4 #12. Королева Нелюдей та нинішній член Фонду майбутнього.
Капітан Америка Стів Роджерс Avengers Vol. 4 #12 Покинув у New Avengers Vol. 3 #3. Також член Загону Єдності Месників і лідер Месників.
Чорна пантера Т'Чалла New Avengers Vol. 3 #1 Король Ваканди, головний власник вібранію.
Звір Доктор Генрі "Генк" Мак-Кой New Avengers Vol. 3 #3 (лютий 2013) Успадкував посаду Професора Ікс. Також член Людей-Ікс.
Галк Брюс Беннер Avengers Vol. 5 #28 (квітень 2014) Супер-розумний вчений (як Брюс Беннер). Злий монстр супер-розумний (як Док Ґрін).
Капітан Британія Браян Бреддок New Avengers Vol. 3 #24 (вересень 2014) Член Британського Корпусу Капітанів, варти Мультивсесвіту.
Мастермайнд Екселло Амадеус Чо Один з 10 найрозумніших людей у світі.
Жовте жало Генрі Джонатан "Генк" Пім Кращий вчений землі. Майстер багатьох розмірів.

У інших медіа[ред. | ред. код]

Відеоігри[ред. | ред. код]

  • У Marvel: Ultimate Alliance команда Нових Месників вважається командним бонусом, якщо гравець має будь-яку комбінацію з таких осіб як: Люк Кейдж, Капітан Америка, Залізна людина, Людини-павука, Жінка-Павук або Росомаха у команді.
  • У Spider-Man: Web of Shadows Росомаха бореться з Людиною-павуком через те що Пітер носить чорний костюм (симбіот). І щоб довести, що Пітер все ще у своїй свідомості, Росомаха задає ряд питань Людині-павуку, у тому числі "хто відхилив твою кандитатуру на вступ до Нових Месників" (відповідь — Шибайголова).
  • У Marvel: Ultimate Alliance 2 склад Нових Месників також вважається командним бонусом, якщо гравець має у своїй команді з чотирьох героїв будь-яку комбінацію таких персонажів як: Люк Кейдж, Залізний Кулак, Залізна Людина, Пані Марвел, Людина-павука або Росомаха.

Українські видання[ред. | ред. код]

# Назва Включенні випуски Дата публікації Сторінки Дата публікації
1
  • США США - New Avengers Vol. 1: Everything Dies
  • Україна Україна - Нові Месники Том 1. Все помирає
  • New Avengers (Vol. 3) #1-6
2
  • США США - New Avengers Vol. 2: Infinity
  • Україна Україна - Нові Месники Том 2. Нескінченність
  • New Avengers (Vol. 3) #7-12
3
  • США США - New Avengers Vol. 3: Other Worlds
  • Україна Україна - Нові Месники Том 3. Інші світи
  • New Avengers (Vol. 3) #13-17
4
  • США США - New Avengers Vol. 4: Perfect World
  • Україна Україна - Нові Месники Том 4. Прекрасний світ
  • New Avengers (Vol. 3) #18-23
1
2
3
4

Примітки[ред. | ред. код]

  1. раніше представлених у New Avengers Vol. 1 #7 (липень 2005)

Посилання[ред. | ред. код]