Нойштіфт-ім-Штубайталь

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Нойштіфт-ім-Штубайталь
Neustift im Stubaital

Герб
Герб

Координати 47°06′37″ пн. ш. 11°18′21″ сх. д.H G O

Країна Австрія
Земля Тіроль
Округ Інсбрук-Ланд
Межує з

сусідні нас. пункти
Бреннеро, Рачинес ?
Площа 248,99 км² і 249 км²[1]
Висота центру 994 м
Населення 4817 осіб (2021)[2]
Часовий пояс UTC+1 і UTC+2
Телефонний код 05226
Поштовий індекс 6167
Автомобільний код IL
Ідентифікатор 70334
GeoNames 7872542
OSM r78144  ·R
Офіційний сайт www.neustift.tirol.gv.at
Нойштіфт-ім-Штубайталь. Карта розташування: Австрія
Нойштіфт-ім-Штубайталь
Нойштіфт-ім-Штубайталь
Нойштіфт-ім-Штубайталь (Австрія)
Мапа

Нойштіфт-ім-Штубайталь (нім. Neustift im Stubaital) — громада округу Інсбрук-Ланд у землі Тіроль, Австрія[3]. Нойштіфт-ім-Штубайталь лежить на висоті 994 м над рівнем моря і займає площу 248,99 км². Громада налічує 4580 мешканців. Густота населення 18/км².

Географія[ред. | ред. код]

Нойштіф знаходиться за 25 кілометрів на південь від Інсбрука в долині Штубайталь. Саме ця широка долина є однією за наймальовничіших в Тіролі. Біля в'їзду в долину стоять величезні вапнякові утворення. П'ять льодовиків, що покривають 15 квадратних кілометрів (5,8 квадратних миль) утворюють велику гірськолижну зону Штубай. В долині розташовано 42 канатні дороги і підйомників. Нойштіфт сполучається з Інсбруком за допомогою автобуса. Лінія: Bus Line ST of the Innsbrucker Verkehrsbetriebe. Район Нойштіфа доволі великий, тому ам розташовано декілька сіл: Кампл, Недер, Дорф, Шайбі Мілдерс, Оберберг, Стаклер, Леннер, Шаллер, Крошбах, Neugasteig, Гастіг, Волдерау, Раналт і Муттерберг.

Муніципалітети які межують з Нойштіфом: Бреннер, Фулпмес, Ґрінценс, Ґшнітц, Ланґенфелд, Мюльбахль, Рачинес, Санкт-Зігмунд-ім-Зелльрайн, Зелльрайн, Зельден, Тельфес-ім-Штубай, і Трінс.

Нойштіфт-ім-Штубайталь на мапі округу та землі.

Історія[ред. | ред. код]

Близько 1000-ного року Нойштіф знали під назвою Ступея. В 1400 році місто складалося з п'яти невеликих громад: Тельфес, Шенберґ, Мієдерс, Фулпмес і "ім Таль" ("в долині"). Після 14-го століття місто стали називати нинішньою назвою - Нойштіфт-ім-Штубайталь. Жителі містечка досі називають англ. Tholer - "той, хто живе в долині". Коли цезар Август в 15 ст. до н.е. зі своєю армією просунувся на північ він захопив частину земель, до якої входив Нойштіф і приєднав до провінції Раєтіа. Римляни залишили вагомий слід в історії міста - християнизацію. Доісторичні знахідки з ранньої бронзової доби (бл. 1800-1000 до н.е.) показують, що долина була заселена ще в глибокій старовині. Під час Другої Світової війни війська СС влаштували в Нойштіфті тренувальний табір альпіністів. Також в місті працювали ув'язнені з Дахау.

Прапор[ред. | ред. код]

За основу прапора взято червоний щит, перекреслений товстою білою смугою. Майже всю площину герба займає арбалет з двома схрещеними стрілами. Деякі вчені вважають що цей символ - свідчення полювання Максиміліана I в цих місцях.

Демографія[ред. | ред. код]

Історична динаміка населення міста за даними сайту Statistik Austria[4]



Виноски[ред. | ред. код]


Посилання[ред. | ред. код]